Ontwikkel de 10K p/m Mindset met deze 7 Mindset-Switches

Als jij een 10K p/m mindset wilt ontwikkelen ben je aan het goede adres.

De meeste mensen willen namelijk maar al te graag meer geld verdienen. Zeggen ze. Alleen slaagt slechts een heel klein deel in het flink opschalen van hun maandelijkse inkomen.

Waarom het een aantal mensen wél lukt om meer dan 10.000 euro maandelijks op hun bankrekening gestort te krijgen en de rest niet, gaan we vandaag uitvoerig bespreken.

Zo ontwikkel je de 10k per maand mindset

Interessante vragen die je aan jezelf kunt stellen zijn om een 10K p/m mindset te krijgen:

 1. Waarom verdienen sommige mensen een inkomen van meer dan 10.000 euro per maand (en ik niet)?
 2. Wat moet ik anders doen om ook veel meer geld binnen te krijgen?
 3. Ben ik bereid om all-in te gaan?
 4. Wat is er voor nodig om belachelijk veel geld te verdienen?

Als we kijken naar de massa die met een laag tot gemiddeld inkomen moeten rondkomen, dan hebben deze mensen één ding gemeen. Ze hebben niet het idee dat ze het WAARD zijn om 10.000 euro per maand of meer binnen te krijgen.

Toch dromen veel mensen wel van veel geld. Alleen daar blijft het dan vaak ook bij.

“Had ik maar…””Wat nu als…””Hoe zou het zijn…”

Ze dromen over grote villa’s, een dikke bak voor de deur en uitzicht op de zee. Maar nogmaals. Het BLIJFT bij dromen.

Een wezenlijk verschil tussen rijke, succesvolle mensen en arme, onsuccesvolle mensen is hun mindset en daadkracht. Succesvolle mensen dromen ook. Natuurlijk. Alleen zij zetten hun dromen om in DOELEN.

Een doel is in essentie hetzelfde als een droom. Alleen heeft een doel een duidelijke eindstreep (WAT is WANNEER behaald) met een helder plan van aanpak.

10k pm mindset plannen

Als je geen heldere doelen hebt, maar misschien wel dromen. Dan komt er eigenlijk nooit iets van terecht. Je blijft maar een beetje dromen. Succesvolle mensen denken ook “had ik maar…” en vervolgens stellen ze zichzelf de vraag:

Hoe kan ik dit voor elkaar krijgen?

Laten we daarom beginnen met de eerste mindset-switch die cruciaal is voor een 10K p/m mindset.

#1 Van “kan ik niet” naar “hoe kan ik dit?”

Vorige week zat ik met een kennis koffie te drinken op het terras. Voor het gemak noemen we hem even Peter (niet zijn echte naam). 

Peter is 43 jaar en heeft een vrij ‘stugge’ mindset. Hij is niet erg succesvol. Hij werkt al lange tijd niet meer. Destijds is hij afgekeurd, maar kan tegenwoordig eigenlijk uitstekend functioneren. Toch werkt hij al zo lang niet dat hij daartoe niet meer bereid is.

Nu leeft hij een gemiddeld leven. Geen auto. Klein huisje. Maar hij leeft gewoon zijn leven. Hij is tevreden naar eigen zeggen. Peter heeft zeeën van tijd en is overdag weinig aan het doen. Stukjes fietsen of rijden op de scooter, praatjes maken met buurtbewoners en in de tuin wat aan het werk.

We hadden het erover dat hij wel graag een keer zijn motorrijbewijs zou willen halen. Een autorijbewijs heeft hij nooit gehaald en daar heeft hij ook geen behoefte aan. Maar nu rijdt hij veel op zijn scooter. Toch leek het hem echt wel gaaf om een motor te hebben. Dan kun je beter touren, langere afstanden rijden en kort gezegd zou het zijn levensplezier veel goed doen.

Het is zo’n gedoe

Maar nee, “Het motorrijbewijs halen is zo’n gedoe. Plus, ik kan het niet betalen.” En daar hield hij het bij.

Ergens heeft hij gelijk. Het kost wat moeite om het motorrijbewijs te halen. Theorie leren, op voor praktijk etc. En misschien heeft hij NU niet genoeg geld.

Maar als ik kijk naar waar hij zijn geld wel aan uit geeft. Iedere avond 5 á 6 biertjes wegtikken kan prima.

Hij koopt regelmatig nieuwe gadgets die hij dan even gebruikt en vervolgens liggen ze daar te verstoffen.

10k pm mindset zwaar

Daarnaast heeft hij al jarenlang ontzettend veel tijd omhanden. De meeste mensen kunnen alleen maar dromen van zoveel tijd. Met veel tijd overhebben kun je je dromen werkelijkheid maken.

Peter moet helemaal zelf weten wat hij met zijn tijd doet, alleen is hij zeer gefocust op wat er NIET mogelijk is. Hij heeft niet genoeg geld, dus dan kan het niet. Maar hij heeft wel tijd. HEEL VEEL tijd. Helaas benut hij die tijd niet om nog iets echt moois van zijn leven te maken.

Focus je op mogelijkheden in plaats van beperkingen

Maandelijks komt er op zijn bankrekening misschien geen hoog bedrag binnen. Toch weet ik ZEKER dat hij, als hij zijn best zou doen, meer geld binnen kan krijgen. Hij hoeft zich niet eens uit de naad te werken. Als hij al één uurtje per dag zou besteden aan bijvoorbeeld het opzetten van een webshop, zou hij binnenkort al wat extra geld kunnen krijgen.

Een webshop opzetten is tegenwoordig een prachtige manier om thuis geld te verdienen.

Hij zou zelfs met zijn huidige inkomen iedere maand geld aan de kant kunnen leggen (in plaats van uitgeven aan nutteloze, tijdelijke pleziertjes) om te sparen voor wat zijn interesse écht wekt.

De meeste mensen zeggen:

“Ik kan dit niet betalen.”

Mensen met een 10K p/m mindset zeggen:

“Ik kan dit NU niet betalen, maar hoe zorg ik ervoor dat ik het wél kan betalen?”

Door tegen jezelf te zeggen dat het niet gaat lukken, sluit je je brein direct af. Terwijl als je je brein een open vraag stelt die uitdaagt, zal het gaan zoeken naar mogelijkheden. 

En dat is het eerste belangrijke onderdeel van de 10K p/m mindset. Denk in mogelijkheden in plaats van in belemmeringen. Want jouw huidige situatie staat niet vast, tenzij je het zo laat.

#2 Niets is blijvend, alles is tijdelijk

Jouw huidige situatie is niet blijvend, tenzij jij het blijvend maakt. Veel mensen zijn bang om risico’s te nemen. Ze houden zich krampachtig vast aan hetgeen wat ze hebben, maar proberen nooit verder te komen.

Ja, en dán is hun situatie wel blijvend. Tenzij er iets onverwachts gebeurd waardoor een deel wegvalt en zijn ze nog verder van huis. 

Mensen met een 10K p/m mindset beseffen zich dat alles tijdelijk is. Als het nu geweldig goed gaat, dan kan dit binnenkort weer omslaan.

En andersom ook; als het nu slecht gaat dan zal het binnenkort weer goed gaan. Alleen moeten we er zelf moeite insteken om onze situatie te verbeteren.

En gelukkig kunnen we zelf HEEL veel doen om ons eigen leven drastisch beter te maken. Zo ook onze bankrekening.

#3 Je bent geen slachtoffer van omstandigheden

Zie jij jezelf als slachtoffer? Alsof het leven en alles wat daarbij komt kijken je maar overkomt? 

Mensen met een 10K p/m mindset denken hier heel anders over. Natuurlijk, er gebeuren dingen in het leven die niet altijd even leuk zijn. Problemen komen ALTIJD op je pad.

Het is wat het is. En het is wat jij er van maakt.

Laat ik een simpel voorbeeld geven om deze mindset-switch te illustreren.

Jij en ik zien een hond. Zelf ben ik gek op honden. Ze zijn gezellig, vrolijk, energiek en ik word er zelf ook vrolijk van.

Het kan heel goed zijn dat jij helemaal niets met honden hebt. Misschien door een eerdere nare ervaring of wat dan ook. 

Die hond is feitelijk niet anders. De hond is een hond. Het is wat het is. Maar hoe wij die hond zien is wel totaal anders. Het is wat wij er van maken.

En zo is het met alles. Er zullen zich altijd uitdagingen voordoen. Die zijn zoals ze zijn. Maar het is vervolgens wat wij er van maken. Gaan we onszelf zien als slachtoffer en dat het leven zo verschrikkelijk is.

Of gaan we er echt iets van maken en ons leven naar het volgende niveau tillen?

10k pm mindset de maas

#4 Lange termijn in plaats van korte termijn denken

De meeste mensen kiezen voor korte termijn “succes”. Gemak moet ik eigenlijk zeggen. De meeste mensen zijn op zoek naar comfort, gemak en lekker relaxen. 

En dat mag. Het is zelfs heel belangrijk om regelmatig te ontspannen.

Maar als je op dit moment niet happy met je leven bent, kun je dan wel écht ontspannen? Of is er misschien werk aan de winkel!?

Mensen met een 10K p/m mindset gaan natuurlijk ook voor genot. Ze willen hun leven steeds beter en mooier maken. Alleen zijn wij bereid om er werk van te maken. We laten ons niet van de wijs brengen door makkelijke pleziertjes. Tenminste, niet als die ons lange termijn succes in de weg zitten.

Een inkomen van 10.000 euro per maand krijg je niet door een paar simpele dingen te doen. En klaar.

Er gaat veel tijd en moeite in zitten. Je zult andere wegen moeten bewandelen om die 10K per maand te realiseren. Denk daarom niet na over hoe je zoiets op korte termijn voor elkaar hebt. Ga voor de lange termijn en stippel een plan uit waardoor je over bijvoorbeeld 3 jaar (dat was in mijn geval realistisch) 10.000 euro per maand op je bankrekening binnenkrijgt.

#5 Vermijd alles wat je belemmert

Een zeer belangrijke mindset-switch is om minder of zelfs helemaal niets meer te doen van de dingen die niet voor je werken. Om juist meer en alleen nog maar de dingen te doen die wel werken.

Dit concept kunnen we heel breed trekken:

 1. Levensstijlkeuzes. Zoals sporten, voeding en slaap.
 2. Mensen. De mensen aan wie jij echt iets hebt wil je in je leven laten en daar je focus op leggen. Mensen die negatief voor je zijn, drama schoppen etc. wil je meer (en misschien wel helemaal) gaan vermijden.
 3. Omgeving. Denk aan de buurt waar je in woont, maar ook je huis zelf. Staan er meubels/objecten in je huis waar je hinder van ondervindt? Zijn er dingen in jouw omgeving die jou belemmeren in het leven wat je werkelijk wilt leven?
 4. Werk/bedrijfsvoering/ondernemerschap
 5. Instelling. De gedachten die je hebt. Emoties die je ervaart. Je mindset, gedragingen en attitude. Helpen die jou om het leven te leiden zoals je dat wenst of zijn er dingen die je tegenwerken?

En de lijst gaat nog wel even door.

Het is slim om één keer in de zoveel tijd een grote “opruiming” te houden.

Kijk eens kritisch naar je eigen leven en vraag jezelf af. Wat zijn de dingen/mensen/gewoontes die in positieve zin bijdragen aan mijn leven? En wat maakt nu nog deel van mijn leven uit, wat me eigenlijk alleen maar belemmert?

Mensen met een 10K p/m mindset vermijden alles wat hen niet verder helpt zoveel mogelijk. Dit klinkt misschien streng, koud of hard.

Maar besef je dat, om 10.000 euro per maand op je bankrekening te krijgen, je veel nee moet zeggen.

10.000 per maand mindset schoonmaken

Je moet regelmatig “nee zeggen” tegen vrienden die met je willen zuipen. Je moet “nee zeggen” tegen drama van je partner. Je moet “nee zeggen” tegen je baas of je wilt overwerken (omdat jouw eigen business belangrijker is).

Vraag jezelf vooral af:

Maak ik mijzelf rijk door dit aan te houden?  

Is het antwoord op deze vraag “JA!”, dan weet je dat je er goed aan doet. Zo niet, vermijd het dan zoveel mogelijk.

#6 Doorzetten 

Er is een bepaald fenomeen dat ik regelmatig terugzie bij mensen in de sportschool. Ze beginnen aan een fitness abonnement, maar na enkele weken zijn ze er alweer klaar mee.

En zo gaat het met heel veel dingen. 

Mensen beginnen ergens aan, maar ze zetten niet door. Ze stoppen er na enkele weken, of in het beste geval na twee maanden mee. Wat de reden ook mag zijn: 

 • Motivatiegebrek
 • Onvoldoende resultaat
 • Te druk
 • Komt later wel
 • Het is de tijd er niet voor
 • En andere excuusjes om het maar niet door te zetten.

Echter, wil jij blijvend en langdurig succesvol zijn, dan is het van belang om niet alleen ergens aan te beginnen. Maar vooral bereid zijn om door te zetten. Zelfs in tijden van geen motivatie hebben. Of als “de omstandigheden er niet naar zijn”. 

Niets is een excuus om niet door te gaan met veel geld willen verdienen. Vanaf nu zou 10.000 euro per maand op nummer één moeten staan als jij dit ECHT voor elkaar wilt krijgen. Het heeft de hoogste prioriteit.

Mensen met een 10K p/m mindset gaan all-the-way. Ze richten hun leven zo in, zodat er maar één uitkomst is:

Iedere maand 10.000 euro (en meer) op de bankrekening bijgestort krijgen. 

#7 Investeer in jezelf

Tot nu toe heb je een aantal mindset-switches gelezen om van arm, niet zo’n succesvol persoon over te gaan naar rijk en gelukkig persoon die midden in het leven staat.

Het is belangrijk om je te beseffen dat je altijd eerst moet geven voordat je daadwerkelijk iets terug kunt krijgen.

Succesvolle, rijke mensen hebben ontzettend veel geld in zichzelf geïnvesteerd. Als je niet bereid bent om te investeren in zaken die belangrijk voor je zijn, dan zal je geen stap verder komen.

Vandaag kun jij de stap zetten om jouw leven, attitude en denkwijze helemaal om te vormen naar succes. Je kunt de stap zetten om jouw leven zo in te richten dat je iedere maand (minimaal) 10.000 euro binnenkrijgt.

investeer in jezelf

Je weet nu ook dat dit niet zomaar komt aanwaaien, maar dat je daar iets voor moet doen. En niet alleen nu. Dit is iets waar je aan wilt blijven werken. 

Plaats een reactie