Affiliate Blog Schrijven? In 5 Stappen een IJzersterk Artikel

Een sterke affiliate blog schrijven is gelukkig geen hogere wiskunde. Toch kan het nogal een opgave zijn om als affiliate marketeer een stuk tekst te publiceren die daadwerkelijk converteert. 

In dit artikel laat ik je de 5 stappen zien hoe je goede affiliate blog maakt. Het doel als affiliate is natuurlijk dat je content converteert en daarmee geld oplevert. Je wilt je bezoekers inspireren om het product dat jij aanprijst aan te schaffen. 

Wat verstaan we onder een affiliate blog?

Wil je geld verdienen met een blog? Dan is affiliate marketing bij uitstek hét verdienmodel om in te zetten. Het is in onze optiek de beste en tegelijk meest simpele manier om toe te passen en je blogs winstgevend te maken.

Wanneer je met onze affiliate marketing methode aan de slag gaat, leren wij je hoe je steengoede content maakt die converteert. Een belangrijk onderdeel hiervan is de blogs die je maakt. Zodra je een sterke affiliate blog weet neer te zetten, dan blijft dit eindeloos geld opleveren.

Het principe waar ik maandelijks > €10.000 mee verdien werkt doodsimpel:

  • Maak een killer-blog die mensen écht verder helpt en prettig is om te lezen
  • Zorg dat je artikel hoog komt te staan in de zoekmachines, zodat je altijd gevonden wordt
  • Zet affiliate links slim in, zodat mensen klikken (en via jou willen kopen!)

Verdien eindeloos geld met slechts 1 artikel

Het gave hieraan natuurlijk is dat, als jouw affiliate tekst goed scoort in Google en het product via jou ook nog eens goed verkoopt, je hier lange tijd profijt van kan hebben. Dit is exact wat wij onze cursisten leren; een passief inkomen opbouwen met affiliate marketing. 

Immers, een blog hoef je maar 1 keer te maken. Maar wanneer de blog goed gevonden wordt in Google EN goed converteert, je hier maanden, zo niet jarenlang profijt van kan hebben. Wij spreken uit ervaring.

In mijn cursus laat ik je zien hoe het werkt en waardoor ik oneindig kan opschalen met behulp van affiliate marketing.

Het oersaaie, maar tijdloze principe dat altijd werkt

Hoe wordt een goede tekst opgebouwd? Het is een oeroude strategie die we allemaal op de basisschool hebben geleerd. Je begint met een introductie, dan creëer je de body; oftewel de kern van je artikel. Om af te sluiten met een slotwoord of conclusie.

Dit is precies de structuur die je wilt aanhouden voor jouw affiliate blog. Maar toch hebben er wel een aantal veranderingen plaatsgevonden, die heel belangrijk zijn om in acht te nemen.

In de begintijd van het bloggen schreven de meeste bloggers eerst een lange introductie met allerlei randinformatie. Pas op het einde van de blog kwam het antwoord waar mensen écht naar zochten. Tegenwoordig werkt dit niet meer. Mensen haken af, omdat ze juist snel antwoord willen. En niet eerst een half uur willen spenderen aan randzaken.

Dit is precies wat je wilt onthouden als affiliate blogger. Geef in je artikel ZO SNEL MOGELIJK het antwoord op de vraag. Dit mag al direct na je introductie, als het even kan. Wanneer je de behoefte voelt, of het idee hebt dat je mensen nog extra van waarde kunt zijn, dan kun je inderdaad nog doorpakken NADAT je het antwoord op de vraag al hebt gegeven.

Geef mensen eerst het antwoord dat ze willen. En daarna pas de verdiepingsmogelijkheid. Niet andersom.

Schrijf je converterende affiliate blog met deze 5 stappen

Laten we – zonder teveel in te gaan op randzaken 😉 – de 5 stappen induiken om een sterke affiliate blog te schrijven.

Stap 0: Kies je keyword(s) en het te promoten product

Voordat je van start gaat met je blog wil je natuurlijk wel weten waarover je gaat schrijven en welk product je gaat promoten. Het beste is om een sterk contentplan te hebben waar je lange tijd mee vooruit kunt. Ook dat leren we onze studenten in AMD; hoe ze een uitgekiend plan hebben waar ze maanden of het hele jaar mee aan de slag kunnen.

Doe goed onderzoek naar waar jouw doelgroep behoefte aan heeft. Dit kan bijvoorbeeld met Google suggest of een premium keywordtool zoals SEMRush. Kies ook het product of producten waar je mensen naar wilt doorverwijzen.

Stap 1: Werk eerst de structuur van je tekst uit

Voordat je de echte inhoud gaat tikken, is het slim om eerst je (tussen)koppen te bepalen. Wanneer je die hebt, dan is het alleen nog maar het uitschrijven van de koppen. Dit maakt het veel makkelijker voor jezelf.

Zo ben ik zelf ook met deze tekst begonnen. Eerst het onderwerp, daarna de koppen en tussenkoppen bepaald. Een blog behandel je altijd als een klein boek. De titel van het artikel is de H1. Daarna krijg je de hoofdstukken als H2. En de paragrafen H3. Eventuele subparagrafen krijgen H4. Alles daarna wordt niet gebruikt in een goede affiliate blog. 

Stap 2: Ga lekker tikken

Vul de koppen met inhoud. Lever die waarde. Stort je hart uit…

Nee, dat laatste hoeft natuurlijk niet 😉

Ga gewoon lekker tikken en voorzie jouw (ingebeelde) lezer van de informatie waar hij/zij voor komt. Je hoeft in deze stap nog niet na te denken over alles foutloos is qua spelling, zinsbouw, opmaak enz. Dat is voor latere zaak. Het gaat er nu in eerste instantie om dat je tekst body krijgt. En dat je je boodschap krachtig overbrengt.

Begin bij het begin. Tik een kleine introductie (zoals je die in dit artikel ook ziet vóór de inhoudsopgave) en ga daarna iedere kop af. Lever die waarde. Maak de inhoud compleet, rond af met een goed slotwoord zoals een stukje over het product dat naadloos aansluit op de informatie die je geeft. 

Stap 3: Plaats de affiliate links

Veel affiliate marketeers gaan de fout in door overal en nergens affiliate links te plaatsen. Voorkom deze overkill. Maar voorkom ook dat niemand jouw affiliate linkjes tegenkomt. Als ze ergens verstopt zitten, zal je je jouw affiliate blogs nooit winstgevend maken.

Een goede maatstaf om aan te houden is om je affiliate link twee tot maximaal vijf keer weer te geven in je tekst. Twee keer in een korte blog en vaker bij langere teksten. Deze twee plekken wil je te allen tijde aanhouden voor je een affiliate link:

  1. Zo ver mogelijk vooraan. Bijvoorbeeld direct ná de introductie en nog vóór de inhoudsopgave.
  2. Op het einde. Sluit je tekst af met een affiliate link en/of call-to-action.

Het is tevens zinvol om in de kern, vooral als deze wat langer is, referenties te maken naar het hoofdproduct dat jij promoot. Doe dit subtiel, maar wel opvallend. Je wilt dat jouw lezer de affiliate link ziet en geprikkeld wordt om erop te klikken, zonder dat hij/zij het gevoel krijgt dat je hier alleen bent om te verkopen.

Soorten affiliate links

Er zijn meerdere manieren waarop je mensen kunt verleiden om op jouw affiliate link te klikken. Daarbij worden er vaak door verkopers verschillende mogelijkheden aangeboden die jij kunt promoten. Wij geven onze affiliates de mogelijkheid de directe salespage te promoten, maar ook het webinar die we regelmatig geven of het ebook waar mensen zich voor kunnen inschrijven.

Het kan handig zijn om de affiliate link die je in je tekst gebruikt af te wisselen. Speel hiermee en kijk wat het beste voor jou werkt. Is het de directe salespage in het begin, een link naar het ebook in de body en de verwijzing naar het webinar op het eind? Of toch liever alleen het webinar promoten?

Hierin is niet één regel, maar helemaal afhankelijk van de tekst die je schrijft en in hoeverre een (gratis) product hierop aansluit. Verder is het zo dat er meerdere mogelijkheden zijn in HOE je je affiliate link weergeeft aan jouw bezoeker.

Tekstlink

Je selecteert een stukje tekst dat je hebt getypt en maakt daar een link van >>

Button

Call To Action

Oftewel een verzoek om actie te ondernemen.

Afbeelding

Uiteraard kun je ook je afbeelding(en) een affiliate link meegeven. En zo zijn er vele wegen naar Rome. Stap 3 en stap 4 kun je daarom ook prima tegelijkertijd doen.

Stap 4: Afbeeldingen plaatsen

Je hebt je eerste versie van je tekst geschreven en affiliate links geplaatst. Plaats nu ondersteunende afbeeldingen door je blog heen. Ook hierbij geldt, niet te veel, maar wel genoeg. Alleen een lap tekst zonder verdere verrijking, daar zit bijna niemand meer op te wachten.

Een goede afbeelding prikkelt je zintuigen en zorgt voor afwisseling. Foto’s en plaatjes kunnen ook de functie hebben om het verhaal dat je schrijft wat extra bij te staan. Om het allemaal wat duidelijker voor je lezer te maken. Tegenwoordig gebruik ik afbeeldingen om een stuk tekst even lekker op te breken.

Dit doe ik door de gehele breedte van de tekst te gebruiken.

Als je een afbeelding liever subtieler weergeeft, dan is dat ook prima. Doe wat het beste bij jou past. Ook hierbij geldt niet dat er maar één manier de beste is. De één doet het zo en de ander weer anders.

Zorg er bij voorkeur wel voor dat je een afbeelding FUNCTIONEEL inzet. Als je een foto van een chrysant plaatst in een blog over hoe moet investeren in cryptocurrency, dan is dat totaal niet relevant. Google heeft dan geen idee wat de bedoeling is van dat plaatje. Kies afbeeldingen die relevant en van toegevoegde waarde zijn voor jouw tekst. 

Naast afbeeldingen kun je ook andere manieren gebruiken om je tekst te verrijken:

  • Een relevante video. Van jezelf of van iemand anders.
  • Audiobestanden. Zoals een podcast of interview.

Stap 5: Puntjes op de i en een laatste check

Alright, goed bezig. De tekst is nu grotendeels klaar. Nu nog even de puntjes op de i zetten en een laatste check of het woordgebruik, spelling, zinsbouw enz. allemaal correct is. We zitten hier niet bij een tentamen Nederlandse Taal, maar toch wil je je ervan verzekeren dat je hierin fouten maakt. 

Grammaticafouten, gebrekkige zinsbouw of steekjes laten vallen in je spelling kan een lezer sneller doen afhaken dan iemand met het jojo-effect.

Zorg dat je qua tekst ook wat variatie biedt in vetgedrukt, onderstreept en cursief. Je kunt zelfs stukken tekst doorstrepen als dat van toepassing is. Door hier wat in te variëren (ook hierbij wil je een overkill voorkomen). Maar een tekst zonder die variatie wordt snel als saai gezien.

Maak zo nu en dan een opsomming of ander soort variatie in je tekst zodat je lezer geprikkeld blijft

Hoeveel woorden moet een artikel bevatten?

Dit is een veelgestelde vraag met betrekking tot het schrijven een affiliate blog. Het aantal woorden dat je moet gebruiken.

Er is geen minimum en ook geen maximum. Het gaat niet om de kwantiteit, het gaat om de KWALITEIT. Doorgaans aim ik er wel naar om een uitgebreide en verdiepende blog te maken. Dan kom toch al gauw uit op een blog van op zijn minst 1000 woorden. 

Maar ook artikelen van minder dan 1000 woorden kunnen het prima doen in de zoekmachines. Als er echt niets meer te schrijven valt over het onderwerp waar je over blogt, dan hoeft dat ook niet. Lukt het je wel om de verdiepingsslag te maken en er 2000, 4000 of zelfs nog meer woorden aan te besteden? Doe dat dan.

Zolang je maar niet gaat schrijven om het schrijven. Wees waardevol, uniek en relevant. Val niet in herhaling.

10k+ / maand verdienen met affiliate blogs?

Lukraak een affiliate website starten, wat blogs gaan schrijven en dan maar hopen dat je er geld mee gaat verdienen..  Dat is een mogelijkheid en wat de meeste mensen doen. Helaas in de meeste gevallen zonder succes. 

Hoe gaaf zou het zijn om precies te weten wat je moet doen om een voltijds inkomen te verdienen met affiliate marketing, terwijl je er parttime mee bezig bent?

Iedereen kan dankzij het internet volledig in vrijheid leven 🙂

Als je mij altijd een tijdje kent dan weet dat ik een groot voorstander ben van volledig in vrijheid leven. Hiermee bedoel ik dat we onze dagen kunnen indelen zoals we dat zelf willen, zonder dat er iemand (zoals een manager of baas) in onze nek staat te hijgen.

Je eigen tijden bepalen. Zelf beslissen of, wanneer en hoe lang je wilt werken. Op vakantie gaan waar en wanneer je maar wilt. Dat is wat het internet voor mij heeft mogelijk gemaakt. Hoe leer ik mijn klanten onder andere in de Voor Altijd Vrij methode.

Plaats een reactie