Hoe ga je naar 10K p/m met Affiliate Marketing?

Tientjes per maand verdienen met affiliate marketing kan iedereen. Richt een blog op, ga goede teksten schrijven en promoot wat relevante producten. Makkelijk te doen. Maar wat nu als je serieus werk wilt maken van je affiliate site(s) en daar duizenden, zo niet tienduizenden euro’s mee wilt verdienen per maand?

Ik (Robert Jansen) verdien sinds 2020 ruim 10k p/m met affiliate marketing en daarom leek het me een mooi moment om mijn geheimen met jou te delen. Wat is er voor nodig om van 1k naar 10k per maand te gaan als affiliate?

affiliate-marketing-10k-pm

Het oersaaie principe van hoe je 10 ruggen per maand draait met affiliate marketing

Eerlijk is eerlijk, heel spannend is het niet wat ik je nu ga vertellen. Het is misschien zelfs dodelijk saai. Hier haken de meeste mensen al af. Om dergelijke online verdiensten te kunnen genereren moet je ook veel geduld hebben. En dat is wat veel mensen al niet kunnen opbrengen. Ze hebben immers al moeite om stil te zitten tijdens het avondeten.

En als jij nu al zo iets hebt van, laat maar.. dan is het gewoon niet voor je weggelegd. En begrijp me niet verkeerd; dat geeft helemaal niks! Niet iedereen is hiervoor in de wieg gelegd. Alleen degenen die het oersaaie, maar universele principe kan blijven naleven zal het wel behalen. En dat is slechts voor de kleine minderheid.

Wat is dat principe?

Komtie:

Doe iedere dag iets aan je business.

Dat is alles? Pfff…

Jep. Iedere dag een klein steentje leggen. En op den duur heb je een gigantisch huis.

In een baan in loondienst ben je een X aantal uren aanwezig voor een X uurtarief. Je krijgt doorgaans betaald op basis van de tijd die je aanwezig bent. Bij affiliate marketing werkt dat totaal anders. Je krijgt (pas) betaald op basis van prestatie en geleverde waarde.

Steek je er 100 uur in, maar is niemand geïnteresseerd in wat je doet of zegt, dan verdien je met geluk een commissie of twee.

Steek je er 4 uur in en heb je het direct bij het juiste eind, dan kun je met deze kleine tijdsinvestering honderden en zelfs (tien)duizenden euro’s verdienen.

In de 15k case study (gratis bonus bij mijn boek) laat ik zien hoe ik met 2 dagen werktijd ruim 15.000 euro heb verdiend >>

Iedere dag een kleine beetje doen

Zo gaat het er normaal gesproken aan toe bij de meeste mensen.

Ze hebben last van het shiney-object-syndrome. Ze zien iets nieuws en denken YES! IK GA ER VOLLEDIG VOOR. Ze krijgen eurotekens in hun ogen samen met een gigantische boost aan motivatie om het “dit keer dan toch echt waar te maken.”

Dit houden ze maximaal twee weken vol. De grootste motivatiekick is er van af en de eerste excuusjes verschijnen al “nu te moe” of “eerst even serie kijken” en “morgen ga ik er echt mee aan de slag” enz.

Langzaam aan neemt hun motivatiepiek plaats voor een gebrek aan motivatie en voor je het weet gooien ze de handdoek in de ring. Dit komt omdat ze spanning willen, sensatie, het moet altijd leuk zijn, het moet direct resultaat leveren…

En dat is helaas niet hoe het zit met een online business bouwen. Het is soms dodelijk saai. Je moet jezelf er soms echt toe zetten om de dingen te doen die je moet doen. Of om überhaupt een plan te maken van de dingen die je moet doen, omdat je niet altijd goed weet wat er nu gedaan moet worden. En het kan een tijd duren voordat je resultaat ziet.

10k-affiliate-marketing

Consistentie is de sleutel bij affiliate marketing

Zo geldt het ook voor affiliate marketing en hier een royaal inkomen mee verdienen. Je begint op 0, waarschijnlijk met veel motivatie, en dan kom je al snel dingen tegen waardoor je de neiging kan krijgen om het op te geven.

De mensen die het flikken om van 0 naar 1000 per maand te gaan hebben al mooie stappen gezet. Van deze mensen kun je al zeggen dat het goede doorbijters zijn. Alleen zie ik toch helaas nog veel mensen daarna weer afzwakken. Ze kunnen het toch niet volhouden, om welke reden dan ook.

Zo zonde als je dat punt al bereikt hebt.

Slechts een kleine minderheid die het flikt om van 1k naar 10k per maand te gaan.. Het is zeldzaam. Die paar mensen die het lukt en zelfs richting de 100k per maand gaan met affiliate marketing zijn zich maar al te bewust van het oersaaie principe: iedere dag een klein beetje doorbouwen. Dat is eigenlijk het meeste wat er nodig is.

Zolang jij weet dat wat je doet bijdraagt en je doet dat 365 dagen in een jaar dan weet je ook dat er geen twijfel mogelijk is dat je jouw beoogde doelen gaat behalen.

Overigens bedoel ik niet LETTERLIJK dat je iedere dag aan je business moet werken. Maar meer, maak er een gewoonte van. Net als dat eten en slapen een gewoonte voor je zijn, zo ‘gewoon’ en normaal zou het werken aan je affiliate site voor je moeten zijn. Je doet het gewoon, omdat je weet dat het voor resultaat zorgt.

Is dit alles?

Nee, haha. Als dat het enige zou zijn, dan zou het nog relatief makkelijk zijn. Gewoon elke week 2 blogs plaatsen en over 3 jaar verdien je bakken met geld. Nope. Er zitten natuurlijk wel haken en ogen aan.

Zo moet je wel blijven optimaliseren en kritisch durven zijn naar het werk wat je levert. Je krijgt geen geld op basis van “tijd aanwezig” maar de commissies vallen op basis van waarde en prestaties, weet je nog 😉

Bekijk de statistieken van je affiliate sites nauwkeurig en wees oplettend in de resultaten die je krijgt (of juist niet krijgt). Merk je dat iets niet goed werkt of niet aanslaat? Probeer het gerust een aantal keer.

Bij affiliate marketing komt het echt wel vaker voor dat je dingen meerdere keren moet blijven doen wil het aanslaan. Het is net als leren fietsen. Je blijft proberen en op een gegeven moment lukt het. Vaak is het gewoon een kwestie van door blijven gaan met wat je doet en vroeg of laat maak je de klappers.

Observeer jezelf

Ik weet dat ik hier geen vrienden mee ga maken, maar echt. Observeer jezelf door alle video’s die je hebt gemaakt terug te kijken. Lees ook alle blogs terug die je hebt geschreven. Voorkom dat je dit als kritische k** doet, maar wees objectief. Wat zie je dat goed gaat? Wat kan de volgende keer beter?

Noteer het (eventueel in je hoofd) en implementeer je conclusies de volgende keer. Daarna.. weer terugkijken. Wat gaat goed en wat kan beter?

Enzovoorts. Dit is een heel goede leermeester om snel sterker werk neer te zetten.

En wat nu als het echt niet werkt..

Merk je nu echt dat wat je ook doet, het haalt weinig uit? Schakel dan een coach in.

In mijn cursus help ik mijn klanten altijd op weg als ze ergens niet goed uitkomen. Om hulp aan anderen te vragen (wel aan iemand die er oprecht verstand van heeft), kan een drempel zijn, maar is altijd slim om te doen. En hey, de meesten zijn maar al te bereid je te helpen.

Vroeg of laat ga je zien dat het werkt. De bezoekersaantallen stijgen en commissies vallen vaker. Dat zijn leuke dingen. En dan is het natuurlijk een kwestie van DOORPAKKEN! met wat werkt. Als je ziet dat iets werkt.. herhaal dat dan om meer resultaat te halen. En dan, consistent blijven en iedere dag een beetje doorbouwen.

Goede tijden, mindere tijden

We gaan het hier niet hebben over een soap, maar ik kan me nog herinneren dat affiliate marketing een tijd zo aanvoelde. Het ene moment stromen de commissies binnen. Meerdere op 1 dag, dagen en weken achter elkaar door. Je voelt je geweldig omdat je ziet dat het harde werken zijn vruchten afwerpt.

En dan ineens…

Stilte.

Een intense rust aan de horizon. Nauwelijks commissies. Alles lijkt stil te staan.

Hoe kan dat? Is mijn business ingestort? Werken de affiliate links nog wel? Gaat er iets mis bij het affiliate netwerk? Wat doe ik verkeerd? Enzovoorts. Ook dit hoort er allemaal bij. Het ene moment ben je op een roze wolk. En het andere moment lijkt het alsof alles in de soep loopt. En ook hier is het dan weer de kunst van door blijven bouwen.

Jep, het oersaaie principe. Niet mouwen, maar bouwen.

De kleine minderheid die het redt van 1k tot 10k per maand met affiliate marketing weet hier alles van. Deze ups en downs zijn compleet normaal bij affiliate marketing. Mijn tip is om koers te houden, te blijven doen wat eerder ook goed werkte en.. laat je de kop niet gek maken.

Uit paniek actie ondernemen, kan ik je zeggen, kan nare gevolgen hebben. Dus blijf koers houden en doe wat je altijd deed wat werkte.

Dit is in grote lijnen wat ervoor nodig is om van 1k naar 10k te gaan met affiliate marketing

Wat ook wel fijn is om te weten is dat je op den duur gewend raakt aan de onvoorspelbaarheid en schommelingen. Het hoort er nu eenmaal bij. En zo ook het eelt kweken van je ziel haha.

Als je de onderdelen uit dit artikel kunt meesteren dan ga je resultaten halen die je stoutste dromen overtreffen. Affiliate marketing is een fantastisch verdienmodel voor de lange haal. Waar je voor de rest van je leven dankbaar voor bent.

31 december 2020

Was voor mijn affiliate business een magisch moment. Terwijl iedereen om 0:00 uur oud en nieuw aan het vieren was, had ik er nog een extra feestje bij. Ik had die bewuste dag nog 500 euro aan commissies “nodig” om mijn ultieme mijlpaal van dat jaar te bereiken.

10k-pm-met-affiliate-marketing

Toen ik nog stiekem in mijn overzicht keek rond een uurtje of 23:00 uur, zag ik 2 x €269,10 erbij staan. Heerlijk. Niet alleen vanwege die bereikte mijlpaal, maar nog steeds dankbaar dat er geld binnenkomt terwijl ik niet aan het werk ben.

Vanaf hier ben ik uiteraard ook gewoon door blijven bouwen en uitbreiden.

Ff concreet, wat had ik staan om die eerste 10k in 1 maand te bereiken?

Mensen vragen me vaak wanneer zij hun eerste geld gaan verdienen met affiliate marketing. Of als ze mijn cursus doorlopen, ze dan ook gegarandeerd succes gaan behalen. Helaas is daar geen eenduidig antwoord op te geven (ik had het graag anders gezien).

Ter vergelijking; het kostte me iets meer dan 3 maanden om überhaupt mijn eerste commissie te verdienen. Een klant van me is het al binnen 14 dagen gelukt om zijn eerste commissie te verdienen. Iedereen heeft een eigen pad.

Wel kan ik je laten zien is wat ik op 31-12-2020 had staan waardoor ik voor het eerst die 10.000 in 1 maand behaalde. Dit had ik op dat moment in mijn beheer:

  • 4 ‘normale’ websites (in o.a. de niches gezondheid/fitness, dating)
  • 3 onepagers
  • +/- 100 video’s die bij de websites hoorden
  • ongeveer 250 blogs verspreid over de sites

Dat is het.

Dit is het voor mij, wat is het voor jou? Direct beginnen met affiliate marketing of wil je je game naar de next level tillen? Check mijn cursus Affiliate Marketing Meesterschap.

Plaats een reactie