Geld Verdienen met Affiliate Marketing? The Robert Jansen Way [7 Stappen]

Affiliate Marketing is in mijn ogen het meest eenvoudige en prettige zakenmodel om geld mee te verdienen. In dit uitgebreide artikel laat ik (Robert Jansen) je alles zien wat ervoor nodig is om fatsoenlijk geld te verdienen met affiliate marketing.

Ik heb het trouwens niet over een paar luttele euro’s per maand. We hebben het over een inkomen waar je je huidige salaris mee kunt vervangen en zelfs ver mee kunt overtreffen.

Dit komt allemaal aan bod:

 • Terug naar de betekenis: Wat is affiliate marketing en hoe werkt het?
 • Hoe je in 7 stappen begint met affiliate marketing
 • Waarom 98% van de mensen NOOIT goed geld gaat verdienen met affiliate marketing
 • Mijn ervaringen met affiliate marketing: de voordelen EN (grote) nadelen
 • Opstartkosten en andere belangrijke zaken

Terug naar de basis: hoe werkt affiliate marketing precies?

De betekenis van affiliate is partner. Je bent als affiliate marketeer dus een partner van een verkoper van product X of dienst Y. Zelf leg ik affiliate marketing liever uit als het promoten van andermans producten voor geld.

Stel dat jij bijvoorbeeld mijn cursus zou promoten, dan krijg je bij iedere succesvolle doorverwijzing een commissie. Bij ons ligt de commissie op 25%. En dit percentage verschilt van verkoper tot verkoper.

Zo kun je ook producten van Bol.com promoten. Het commissiemodel ligt daar rond de 6% per bestelling. Er zijn ook producten met een commissie van 30% en anderen zelfs meer dan de helft de verkoopprijs.

“Klinkt leuk, maar moet ik dan producten aan vrienden aanraden ofzo?”

Dat kan, maar dat is normaal gesproken niet heel erg winstgevend. Als je een volledig, liefst passief, inkomen wilt creëren met affiliate marketing dan moet je je reikwijdte groter maken dan je vriendenkring.

Er zijn meerdere manieren om hier succesvol in te worden. Mijn manier is de manier die ik altijd verkondig, omdat dit op lange termijn het meest duurzaam is. Het zorgt voor de grootste resultaten. Niet alleen op korte, maar juist op de lange termijn.

Kort en bondig uitgelegd. Ik maak eerst een website binnen een bepaalde niche. Daarop schrijf ik verschillende artikelen, maak ik video’s en presteer ik bijvoorbeeld een podcastshow. In die content promoot ik producten / diensten die op de informatie aansluiten. Als mensen mijn artikel vinden na een zoekopdracht in Google en vervolgens via mij het product dat ik aanraad kopen, krijg ik een commissie.

Affiliate Website Geld Verdienen

Je wilt zichtbaar worden in de zoekmachines (vooral Google)

Je richt je dus niet op je vriendenkring. Je kunt allicht een affiliate link delen op je Facebook tijdlijn. Met een beetje mazzel krijg je daar een paar verkopen uit. Alleen is dat niet blijvend. Je wilt daarom iets opbouwen voor de langere termijn.

Dat doe ik door een steengoede website op te bouwen. Waardevolle informatie te bieden. En ervoor zorgen dat er steeds maar (meer) mensen naar mijn website toekomen. Het liefst heb ik dan natuurlijk dat die mensen via mij het product dat ik aanraad kopen.

Dat is mijn manier van geld verdienen met affiliate marketing. Inmiddels beheer ik rond de 10 affiliate websites, die stuk voor stuk geld in het laatje brengen. Hoeveel geld er maandelijks binnenkomt per website verschilt enorm. Van 50 euro per maand tot 2000 per maand. Het ligt er maar net aan in welke niche je opereert, hoeveel bereik je hebt en nog andere factoren.

Dit is natuurlijk niet allemaal zomaar komen aanwaaien. Dit heb ik moeten opbouwen. En hoe jij dat ook voor elkaar kunt krijgen laat ik je aan de hand van onderstaande 7 stappen zien.

Voorbeelden van affiliate sites

Hoe moet een goedlopende affiliate website eruit zien? Voor jouw beeldvorming heb ik een aantal voorbeelden genoemd van ijzersterke websites waarop gebruik gemaakt wordt van affiliate marketing.

Voorbeeld 1: LeesJeSuccesvol.nl

Dit was mijn allereerste succesvolle affiliate website. Eind 2016 ben ik hiermee begonnen en hier is mijn affiliate business mee gestart. Heel leuk vind ik het om nog terug te kijken naar de artikelen die ik in het hele begin plaatste. Inmiddels heb ik deze website opgeheven en de beste content naar andere websites verplaatst.

Toen ik begon, maakte ik content over succes, geluk en (meer) vrijheid ervaren in het leven. Ik plaatste ook artikelen en video’s over interessante boeken en mijn ervaringen met supplementen. Allemaal dingen die ik gaaf vond.. en daar vervolgens dan geld mee ging verdienen als affiliate.

Affiliate Site voorbeeld

Voorbeeld 2: HetNLPCollege.nl

Op deze website van Rubin Alaie is ontzettend veel waardevolle informatie te vinden. HetNLPCollege is zeer breed en kent allerlei uiteenlopende onderwerpen. Naast dat Rubin sinds kort enkele eigen producten heeft, was voorheen het voornaamste zakenmodel affiliate marketing.

Met maandelijks tienduizenden bezoekers kun je je voorstellen dat zo’n website goed geld oplevert. Het ziet er allemaal misschien heel sjiek uit, maar vergis je niet. Iedereen kan dit maken. Er zijn echter maar weinig mensen die hier aan beginnen. Waarom dat leg ik je straks uit.

Affiliate Marketing voorbeeld

Op de afbeelding zie je een verwijzing naar het product ‘Happy With Yoga’. Iedere keer dat iemand via Rubin het product koopt, krijgt hij een beloning voor de doorverwijzing. Dat is hetzelfde principe als dat jij een restaurant aanraadt omdat je daar zo lekker hebt gegeten. Het verschil is alleen dat je daar normaal geen geld mee verdient. Wij wel, simpelweg door ons enthousiasme te uiten over een product/dienst/ervaring.

Voorbeeld 3: Increasy.nl

Professioneel. Strak. Clean. Dat is de website increasy van Rick de Jong. Hier is veel informatie te vinden over online marketing. Zie ook de afbeelding hieronder, waarbij er gerefereerd wordt naar een SEO cursus van de Internet Marketing Unie.

Volledig Inkomen van Affiliate Marketing

Heb ik ook bewijs van resultaten?

Uiteraard. Ook al ben ik altijd redelijk voorzichtig met het uitbrengen van concrete cijfers. Ik heb liever niet dat jan alleman deze cijfers gaan gebruiken voor weet ik veel wat.

Maar hier zie je in elk geval een verdienste van gisteravond, terwijl ik lekker lag te slapen:

Hoe geld verdienen met affiliate marketing

Als we het hebben over “slapend rijk worden” dan is mijn ervaring dat affiliate marketing bij uitstek het meest geschikte zakenmodel is van ALLES. Het kost behoorlijk wat tijd om een stevige fundering neer te zetten, maar als je dat eenmaal hebt kan het erg hard gaan.

Een week terug (het is nu 4 december 2020) werd ik wakker en sloeg ik de statistieken er even op na. In principe kon ik toen al ‘vrij nemen’ omdat ik die dag al wel voldoende binnen had.

Echter heb ik altijd vrij. Ik kan mijn dagen inrichten zoals ik dat zelf wil. En geloof me, als je eenmaal dit soort resultaten behaald, dan wil je alleen maar meer. Het is erg leuk om te zien.

Omgerekend een goeie 700 euro inclusief btw om 7:00 uur ’s ochtends:

Affiliate marketing beginnen

Er zijn nog tal van andere resultaten te geven. Maar ik denk dat je het wel redelijk snapt. Je kunt hier makkelijk honderden euro’s per dag mee verdienen. In principe is er geen limiet aan hoeveel er dagelijks, wekelijks of maandelijk kan binnenkomen.

Omdat het kan nog 1 voorbeeldje dan. Dit was van een paar dagen terug, op 30 november bij één van de affiliate netwerken waar ik actief ben:

Affiliate marketing leren

Geld verdienen met Affiliate Marketing in 7 stappen

Als je net begint -of niet nog eens bent begonnen- dan lijken de resultaten van net vrijwel onmogelijk. Niets is minder waar. Iedereen kan dit. Als je een beetje hersenen hebt en de wil om te leren, dan kan je dit absoluut bereiken.

En tegelijkertijd zullen er maar weinig mensen zijn die dit soort resultaten behalen. Waarom dat zo is, laat ik je hierna zien. Eerst even to-the-point.

Wat zijn de 7 stappen om zelf geld te gaan verdienen met affiliate marketing? Hoe & waar moet je beginnen? Dat laat ik je NU zien.

Stap 1: Kies

Falen in de voorbereiding is een voorbereiding op falen. Wat een magnifieke uitspraak die ook zeker voor een potentieel affiliate opgaat. Ik heb daarom een vraag voor je:

Waar heb je een ontzettende passie voor?

Misschien schiet je zo 1 2 3 niet iets te binnen. Is er dan iets waar je HEEL goed in bent? Of in ieder geval iets waar je je wel meer in wilt verdiepen?

Er schiet je ongetwijfeld iets te binnen. Kan niet anders. Honden verzorgen, tafeltennis, gitaar spelen, computers in elkaar zetten, of met planten praten. Er is sowieso één ding wat je heel leuk vindt of waar je heel goed in bent.

Kies daarom minimaal 3 onderwerpen waar je ofwel affiniteit mee hebt, waar je heel goed in bent of waarin je bereid bent om jezelf in te verdiepen.

Stap 2: Onderzoek

Alright. Je hebt nu een aantal onderwerpen opgeschreven waar je wel mee uit de voeten kunt. Dit is een potentiële niche waarin je te werk gaat. Of het echt een goede niche is, daar moeten we eerst onderzoek naar doen. Er is namelijk één belangrijkste vereiste voor of je met behulp van affiliate marketing veel geld kunt verdienen binnen jouw affiniteiten.

De vraag die je moet zien te beantwoorden is:

Word er al (veel) uitgegeven binnen de niche waar ik mee aan de slag ga?

Dat is de meest belangrijke vraag die je jezelf moet stellen, voordat je naar stap 3 gaat. Om het even toe te lichten aan de hand van voorbeelden.

Niche: Honden verzorging/opvoeding

Honden zijn in de Westerse wereld bijna heilig. Ze hebben nog net niet gelijke rechten (en plichten) als mensen, maar het komt toch aardig in de buurt.

In ieder geval, we houden van honden. We verzorgen ze, kleden ze, regelen oppas als we een weekendje weg willen en richten ze af. Daarom de vraagg: Word hier al geld in uitgegeven?

Reken maar van wel. Hondenkleding, hondenpensions, honden zelf kopen, boeken over honden opvoeding, speciale hondenvoeding enzovoorts.

Hier wordt al veel geld in uitgegeven. Heel veel geld. Een absoluut potentiële niche dus. Je kunt het nog wat specifieker maken door je niet op alle honden te richten, maar op jouw voorkeursras.

Affiliate website voorbeeld

Niche: Online dating

Liefde, intimiteit en genegenheid. Vooral ten tijde van COVID gebeurt er heel veel online, op datingsites en in datingapps. Hier gaan miljoenen, zo niet miljarden in om.

Niche: Met planten praten

Ik weet eerlijk gezegd niet eens of dit echt een niche is. Zou je eens kunnen onderzoeken, want er zijn vast wel mensen die hier ervaring mee hebben. Of er al geld in uitgegeven wordt? Ik weet het niet, ook dat zou je moeten onderzoeken. Het is gewoon puur ter voorbeeld dat je met affiliate marketing bijna alle kanten uit kunt.

Kies je een niche die nog niet zo bekend is? Dan heb je zelf een grotere kans dat jij hier wél bekend in wordt. Simpelweg vanwege het gebrek aan concurrentie. Wel is dit een groter risico. Je hebt niet direct een goed beeld bij wat het kan worden. Kies je een niche waar alles al over geschreven is? Die niche bestaat niet, want JIJ hebt jouw aandeel nog niet geleverd. Wel is het zo dat de populairdere niches zoals online geld verdienen en fitness veel moeilijker zijn. De concurrentie is hoog, dus het is een kunst om hierin uit te blinken. Ga jij de uitdaging aan?

Ik heb er affiniteit mee en het heeft potentie; wat nu?

Om de rest van dit artikel wat duidelijker voor je te maken, zal ik verder gaan op met de niche ‘honden verzorging / opvoeden’. Ik zal het nog wat specifieker maken; we richten ons op de chihuahua. Dit gebruik ik vanaf nu als voorbeeld zodat alles wat makkelijker te begrijpen is.

Kies voor jezelf in ieder geval de niche waarvan jij weet dat:

 • Jij hier veel waarde in kunt leveren
 • Er genoeg tot veel geld in te verdienen valt

Voordat we echt iets gaan opzetten moeten we nog wat meer onderzoek doen. We gaan relevante producten zoeken die we kunnen promoten binnen de niche. Ga eerst brainstormen met jezelf waar mensen in geholpen zouden willen worden.

Vraag jezelf dus af: Welke problemen ondervond jijzelf binnen de niche? Welke uitdagingen hebben anderen binnen de niche en met welke vragen zitten ze? Wat hebben mensen nodig?

Kijk waar jij informatie over kunt gaan maken. Dit doe je ook door te kijken naar waar mensen op zoeken. Vervolgens zoek je naar producten die kunnen helpen bij het oplossen en beantwoorden van vragen en problemen.

Als we kijken naar de chihuahua zijn dit goede voorbeelden:

 1. Verzorgingsproducten voor de chihuahua
 2. Boeken over het omgaan en opvoeden van chihuahua’s
 3. Voeding en / of trainingskoekjes
 4. Chihuahua kleding
 5. Hondenoppas / uitlaatservice etc.

Ontdek welke producten er te promoten zijn

Het is heel eenvoudig om te zien of je producten van een verkoper kunt promoten. Je kunt natuurlijk simpel beginnen door je aan te melden voor het partnerprogramma van bol. Daar kun je al veel producten vinden die te promoten zijn.

De commissie is echter vrij laag. Je moet dus heel veel volume draaien, wil je daar een beetje geld mee verdienen. Ditzelfde principe geldt ook voor een dierenshop zoals Brekz.nl. Daar kun je ook mensen naar toe sturen voor van alles en nog wat. Jij krijgt vervolgens een commissie over de gehele bestelling die iemand via jouw affiliate link plaatst.

Als je relevante producten hebt. Met andere woorden producten die aansluiten op de content die jij maakt, dan kun je daar geld mee verdienen. Onderzoek of de verkoper een partnerprogramma heeft of een aparte affiliate pagina waarop je je kan aanmelden. Vaak moet je je dan apart aanmelden op een affiliate netwerk zoals TradeTracker of Awin. Dat kan prima.

Ook weet ik dat er een handboek voor Chihuahua’s is. Een soort uitgebreide ‘gebruiksaanwijzing’ hoe je de beste tijd met een chihuahua hebt. Dat boek is te promoten via een ander affiliate netwerk, PayPro.

Je krijgt 50% commissie per affiliate sale; oftewel 18,50 euro. Prima toch? Allemaal opties om mee aan de slag te gaan! Hier kunnen we wat mee.

Affiliate niche onderzoek

Stap 3: Oprichten

Top. We hebben een niche. We hebben producten die hierop aansluiten. Met een beetje mazzel hebben we ook onderwerpen waar mensen tegenaan lopen. Bijvoorbeeld in de opvoeding van hun hond of bij vachtverzorging. Hier gaan wij op inspelen.

Eerst is het zaak om een website op te richten. Ga naar Versio en kies een domeinnaam voor maar een paar euro. Dit kan een sterke, grappige of pakkende domeinnaam zijn. Ik doe met je mee en ga voor: topchihuahua.nl.

Er zijn nu een aantal dingen die je wilt doen zodat jouw affiliate website staat als een huis:

 1. Koppel de webhosting aan je domein
 2. Installeer WordPress
 3. Zorg dat het SSL-Certificaat in orde is
 4. Gooi alle rommel zoals overbodige plugins, pagina’s, reacties etc. weg in WordPress
 5. Maak een Home-, Contact-, Blog- en Overpagina aan
 6. Zorg dat de instellingen goed staan en dat je lekker aan de slag kunt met content maken.

Zodra de basis staat kun je aan de slag. Ook belangrijk is jouw keuze voor een goed thema. Je kunt een gratis thema kiezen, of gaan voor een premium thema. Zelf gebruik ik voor al mijn website het gehele membership van Thrive. Maar dat is absoluut niet verplicht.

Met een gratis thema kun je ook prima uit de voeten. Zelf vind ik het wel fijn om bewezen converterende websites binnen een handomdraai klaar te hebben (wat met een premium thema het geval is). Als beginner kan ik me voorstellen dat 200$ direct investeren wat aan de hoge kant is.

Doe vooral waar je je nu goed bij voelt. Het belangrijkste is om een begin te maken. De lay-out en gebruiksgemak is iets voor later.

Affiliate Site beginnen

Stap 4: Bouw

Wanneer je je website hebt opgericht en ingericht, is het een kwestie van waardevolle informatie maken. Je gaat bouwen. Zo noem ik het in ieder geval.

Je legt namelijk iedere keer als je een blog publiceert of video upload een nieuwe steen voor jouw ‘droomhuis’. Zo mag je jouw website zien. Zie het als een huis. Een huis moet gebouwd worden.

Tot nu toe heb je de beginselen uitgevoerd. Een onderliggende fundering gemaakt. De steigers staan. Nu gaan we muren bouwen en het hele huis inrichten met kamers, ramen, deuren etc.

Een succesvolle affiliate website bestaat uit:

 1. De fundering (het thema, de plugins; echt de back-end van je site)
 2. De muren, plafonds, ramen en deuren (e-mail marketing, blogs en andere content)
 3. De meubels, schilderijen, planten (lay-out, logo, affiliate links; de details)

Voordat je gaat bloggen (dat zijn belangrijke stenen), wil je eerst uitvinden WAAROVER je gaat bloggen. Dit doe je aan de hand van keywordonderzoek. Ga kijken naar waar mensen op zoeken in Google. Ontdek waar mensen mee zitten en waar ze vragen over stellen.

Zoekwoordonderzoek doen

In Google kun je al snel keywords achterhalen door de niche waarin je werkzaam bent in te typen in de zoekbalk. Google Suggest laat dan meerdere veelgezochte termen zien:

Affiliate website opzetten

Hier kunnen we al wel wat mee. Ik kan op basis van deze suggesties al drie blogs maken.

 • Welke soorten Chihuahua zijn er? X chihuahua soorten uitgelegd!
 • Wat is de maximale leeftijd van een chihuahua? Zo oud wordt jouw hondje!
 • Het karakter van een chihuahua uitgelegd: lief & pittig

Om maar even wat uit de losse mouw te schudden. En moet je eens zien wat het woordje ‘hoe’ al kan doen in de suggesties. Hier zoeken mensen blijkbaar ook op:

Wat is affiliate marketing

Allerlei suggesties waar jij content over kunt maken. Hoe vaak je een chihuahua moet uitlaten, hoe moet je de hond trimmen, wassen, opvoeden. Wat is de prijs van een chihuahua?

Enzovoorts. En wat gebeurt er als ik het woordje hoe achter chihuahua plaats? Nou, dit:

Affiliate Website bouwen

Hoeveel moet een chihuahua eten?Mijn chihuahua hoest veel; wat nu?Hoeveel pups krijgt een chihuahua.En de lijst gaat maar door.

Doe goed onderzoek naar waar mensen mee zitten. Met welke vragen zij kampen. Waar ze tegenaan lopen. Dit kun je doen via Google Suggest, maar ook andere tools zoals Keywordseverywhere of SemRush.

Stap 5: Content knallen

Als je weet waar je je blogs en video’s over gaat maken, dan is het een kwestie van content maken. Het beste wat eerst je kunt doen is eerst een sterk contentplan maken.

Pak er bijvoorbeeld een excel-sheet bij en noteer 50 of 100 blogsuggesties waar je de komende tijd mee uit de voeten kunt. Hoe je een contentplan maakt heb ik als bonus toegevoegd in mijn cursus. Je hoeft daarmee niet telkens na te denken over “wat ga ik nu dan doen”.

Het is dan echt enkel een kwestie van het uitvoeren die blogsuggesties.

Maak de titels van de blogs die mensen in de zoekresultaten (SEO-titels) zien pakkend. Want alleen dan zullen mensen bereid zijn om te klikken om je artikel te lezen.

Pas wanneer je bezoekers hebt, kun je daar geld aan verdienen. Maak een plan. Voer het plan uit. En zorg dat je lekker content produceert waar je mensen écht mee helpt.

Affiliate Marketing Nederland

Stap 6: Geld

Okay. Je bent al goed op weg als je alle stappen tot dusver hebt doorlopen. Maar, voordat we überhaupt de eerste blog gaan publiceren, moeten we weten HOE we hier nu concreet geld mee verdienen.

Het is heel simpel in essentie. Je moet in de blog, video of wat voor soort content je dan ook maakt, zorgen dat je affiliate links plaatst. Stel dat je bijvoorbeeld een artikel hebt gemaakt met als titel:

Chihuahua Blaft Tegen Mensen? 7 Tips Om Dit Op Te Lossen!

Dan is het heel zinvol denk ik om de verdiepingsmogelijkheid te geven aan de bezoeker, om het Handboek Chihuahua te kopen van Peter Plasman. Zo zou je een kort stukje over dit boek kunnen schrijven, een recensie kunnen maken waarnaar je verwijst of het simpelweg subtiel in het artikel een aantal keer kunnen benoemen.

Dit kun je ook doen met andere relevante producten. Als je het hebt over trainingskoekjes, verwijs met een affiliate link. Praat je over een geschikte hondenmand? Verwijzen. Heb je een artikel geschreven over huidverzorgende producten? Verwijs!

Op die manier ga je geld verdienen met affiliate marketing. Puur door de bezoekers op jouw website.

Stap 7: The Sky is the Limit

Nu ik deze stappen zo voor je op tafel leg, besef ik me dat het wellicht allemaal wat simpel overkomt. Maar weet je wat het is, in essentie is het dat ook. Mijn eerlijke ervaring met affiliate marketing is dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn.

Zolang jij waarde biedt met jouw artikelen, affiliate links op natuurlijke (doch slimme wijze) toepast in je content en blijft uitbreiden… Dan gaat het bijna gegarandeerd goedkomen.

Het fijne aan affiliate marketing is dat het bijna volledig passief te maken is EN dat er geen limiet zit aan hoeveel je maandelijks kunt verdienen. Als je met website A €1000 per maand verdiend, kun je die website uitbreiden of een nieuwe website bouwen.

Bouw je die nieuwe website uit tot €1000 per maand, dan kun je WEER uitbreiden. En weer. En weer. Ga taken uitbesteden. Laat andere mensen werk voor jou uitvoeren, zodat jij lekker kunt genieten van het leven, terwijl je affiliate business alleen maar groeit.

In die fase zit ik nu. Ik doe steeds minder (al met al werk ik nog maximaal 3 dagen per week), terwijl mijn inkomsten alleen maar stijgen. Neem van mij aan, dit is een fantastische periode en het wordt alsmaar beter. Heerlijk!

Waarom 98% NOOIT goed geld verdient met dit zakenmodel

Ook al kan iedereen met een beetje brein en leergierigheid dit, toch zullen er maar weinig mensen zijn die hier succesvol in worden. Jaren geleden, toen ik begon met affiliate marketing, waren er duizenden anderen die ook een poging waagden.

Nog geen 2% van al die mensen hebben daadwerkelijk succes. En hier zijn 2 redenen voor.

Reden #1: Mensen geven te snel op

Ik sprak een paar dagen geleden iemand die in april 2020 was begonnen met affiliate marketing. Ze was toen héél enthousiast. Ze ging met de stappen zoals ik hierboven heb beschreven aan de slag en had in mijn optiek binnen 2 weken iets sterks neergezet.

Wel drukte ik haar op het hart dat het iets is voor de lange termijn. En dat wist ze al zei ze, daarom koos ze JUIST voor dit zakenmodel, omdat ze duurzaam geld wilt verdienen. Echter keek ik een paar dagen geleden op haar website en wat denk je? Uit de lucht.

Toen ik haar ernaar vroeg vertelde ze me dat de effort te hoog was voor wat ze ervoor terugkreeg. Ik snap dat wel, want in het begin is het inderdaad HEEL VEEL moeite doen en tijd investeren, zonder dat je daar veel voor terugkrijgt.

Dat is het hele ding juist… Dat is precies wat affiliate marketing is. Als je snel resultaat wilt, kun je beter gaan dropshippen of misschien wel beleggen. Affiliate marketing kost in het begin heel veel tijd en je krijgt er nauwelijks iets voor terug.

MAAR.. als het eenmaal gaat lopen (en dat kan ook al snel gaan), dan kan het hard gaan. Daarbij is het model stabieler dan andere businessmodellen en heb je geen doen met klantenservice, voorraad enzovoorts.

Het is dus maar net wat je wil. Het is echt niet voor iedereen weggelegd. Toen ik zelf net begon, WIST IK dat ik hier succesvol in ging worden. Het was niet de vraag of het was de vraag wanneer. Het was een beslissing die ik 4 jaar geleden maakte.

Stappenplan affiliate marketing

Reden #2: Ze blijven hetzelfde doen – ook al werkt het niet

Zo ken ik ook iemand die inmiddels al ruim 8 jaar bezig met zijn affiliate business. Alleen komt het niet echt van de grond. Op zich is dat niet erg, want vooral in het begin is het erg lastig.

Je hebt het eerste jaar nog geen idee waar je nu eigenlijk mee bezig bent en of hetgeen wat je doet werkt. Het is een kwestie van vallen & opstaan. Uitproberen. Experimenteren. Bijleren. Zien wat werkt; daar meer van doen en ook zien wat NIET werkt; en daar minder van doen.

Deze man is dus al 8 jaar bezig met affiliate marketing. Laatst sprak ik hem en hij baalde ervan dat hij nog steeds niet van dit zakenmodel kan leven. Hij heeft nog een baan bij een postorder bedrijf van 24 uur per week.

Hij verdient dus wel wat geld met zijn affiliate websites, alleen niet genoeg voor een volledig inkomen. Ik sloeg zijn websites & YouTube kanaal erop na. En wat blijkt, de dingen die hij jaren geleden al probeerde, doet hij nu nog precies hetzelfde.

Het probleem is alleen dat het toen al niet werkte. Hij haalde destijds maar matige resultaten met wat hij deed. En toch doet hij nog steeds, precies hetzelfde.

Als je een succesvolle online ondernemer wilt worden, dan is een cruciale kwaliteit dat je leert van je fouten. Dat je je ogen open houdt en blijft innoveren. Doe je dat niet, dan zul je nooit de resultaten behalen die je voor ogen hebt. Immers, als je hetzelfde blijft doen als wat je altijd deed, dan zul je dezelfde resultaten behalen als wat je altijd had.

Bottomline: wees leergierig.

Reden #3: Inconsistentie

Af en toe een blog plaatsen. En nog eens af en toe een video plaatsen zal niet heel veel doen. Je wilt naast consequent ook consistent zijn. Ik kom mensen tegen die soms 2 of 3 weken geen content plaatsen. Soms gaat er zelfs een maand of nog meer overheen. En dan vragen ze zich af waarom ze maar matige resultaten behalen.

Ze gooien het er dan op dat ze niet genoeg tijd hebben. En ze hebben niet eens kinderen. De vraag is niet: “Hoe kan ik meer tijd krijgen om aan mijn business te werken?”

De vraag is: “Hoe hongerig ben jij naar succes waardoor je tijd CREËERT om aan je business te werken?”

Volgens mij willen deze mensen het niet graag genoeg, anders hadden ze er wel voor gezorgd dat het waargemaakt werd. En ik begrijp het helemaal hoor. Ook ik heb een fulltime baan gehad, ik ben nu sinds bijna een jaar vader. We hebben ons sociale leven, relatie, hobby’s etc.

Ik begrijp het goed, want het is makkelijk om jezelf te verliezen in de activiteiten van alledag. Maar als je jouw succes moet laten afhangen van wat er “alledag” gebeurt, dan komt er niets van. Je moet hier prioriteit van maken. Je wilt hier tijd voor vrij maken.

Ook al is het noodzakelijk dat je twee uur eerder opstaat dan normaal, of een uur later naar bed gaat. Pak die tijd. Maak het PRIORITEIT. En werk consistent aan je affiliate business. Inconsistentie is een resultaat-killer.

Mijn ervaringen met affiliate marketing

Na ruim 5 jaar fanatiek affiliate zijn, heb ik mijn mening helder voor ogen. Affiliate marketing is prachtig, maar is wel relatief pittig om echt goed geld mee te verdienen.

Wat dat betreft is het in mijn optiek redelijk paradoxaal. Want wat ik zeg, het kan prachtig zijn. En dat is vooral op het moment dat je ziet dat de moeite die je erin steekt zijn vruchten afwerpt. Maar het gaat ook zeker gepaard met twijfel, obstakels en onzekerheid.

Je bent als affiliate nu eenmaal afhankelijk van meerdere factoren; de verkoper, het product, hoe zichtbaar je bent, hoe vertrouwt je overkomt, hoe goed het converteert etc.

Soms zie je als affiliate door de bomen het bos niet meer. Je hebt geen idee waar je nu eigenlijk mee bezig bent en of dat het juiste is. Het is daarom de key om DIRECT de juiste methode toe te passen. Als je gaat lopen aaklooien, duurt het veel langer dan nodig.

Ik weet wat ervoor nodig is om snel een sterke affiliate business te bouwen die voor jou werkt. Daarom zit ik nu al ruim over de €10.000,- per maand met affiliate marketing. Dit is het resultaat van datgeen doen wat werkt. En eigenlijk alles wat ik tot dusver heb besproken in dit artikel.

Er zitten nadelen aan dit verdienmodel…

Voordat ik aan de voordelen van affiliate marketing begin, ga ik eerst even in op de “duistere” kant. Het is namelijk niet allemaal rozengeur en maneschijn.

Ik vind het zelf belangrijk om hier eerlijk over te zijn. Als je kijkt naar mensen zoals Jia Ruan, Boyd Hoek of Joshua Kaats, dan hoor je allemaal prachtige verhalen. Een schatkist vol geld die je binnen enkele maanden kunt verdienen als je hun cursus aanschaft.

In werkelijkheid blijkt dit allemaal nogal tegen te vallen. Een schatkist met geld is zeker mogelijk, daar ben ik het levende bewijs van, alleen kost dat TIJD & MOEITE. Het komt niet zomaar aanwaaien. Je moet daar eerst keihard voor werken. Soms wel jaren.

Dit gaat zeker op voor affiliate marketing. Het gaat tegenzitten. Je hebt vaak geen idee of hetgeen wat je doet goed is. Je gaat tegenslagen ervaren. Het wordt moeilijk. Een product wordt niet meer geleverd, de verkoper speelt trucjes waardoor je een tijdje commissies misloopt, of je had heel veel verwacht van iets en in reality valt dit flink tegen.

De sleutel naar succes met affiliate marketing

Wil je weten wat de sleutel naar succes is? Doe het tegenovergestelde van de voorgaande drie redenen waarom mensen NIET succesvol worden. Om succes te behalen wil je dus:

 • Nooit opgeven. Zet onuitputtelijk door. Op een gegeven moment zal je zien dat het balletje gaat rollen en dat je prachtige successen beleeft.
 • Wees in dit proces leergierig. Leer van je fouten. Zie wat wel werkt; doe daar meer van. Zie wat NIET werkt; doe daar minder – niets meer van.
 • Wees consistent. Iedere dag een uurtje aan je business werken. Als dat niet lukt, pin 3 vaste momenten in de week vast zodat je aan de slag kunt. Houd dit langere tijd vol.

Wat zijn de voordelen als affiliate?

Naast de nadelen, of eigenlijk ‘uitdagingen’ die iedere succesvolle affiliate heeft doorgemaakt, zitten er onwijs veel mooie kanten aan deze manier van online geld verdienen.

Ik kan er zo al 7 noemen:

 1. Je hele business zit in je laptop. Dit betekent dat je locatie-onafhankelijk kunt werken.
 2. Het is grotendeels passief te maken. Door taken uit te besteden is het voor 95% passief te maken. Als je wil kan het zelfs 100%. Zelf vind ik het altijd wel fijn om wat overzicht te hebben en opdrachten te geven, maar ook daar zou je iemand voor kunnen inhuren.
 3. Er is veel goede informatie over bekend. De beste methode waarin je letterlijk van A-Z leert hoe je een succesvolle affiliate business bouwt met alles eromheen leer je in mijn cursus: Affiliate Marketing Domination.
 4. Je hoeft geen klantenservice te doen/regelen. Dat is aan de verkoper van het product.
 5. Je hoeft geen producten te maken – waar ontzettend veel tijd in gaat zitten.
 6. Je hoeft geen productfouten op te lossen.
 7. Je hebt geen doen met leveringen.
 8. Klachtenafhandeling gaat buiten jou om.
 9. Jij hoeft de voorraad niet te regelen.
 10. Transport is ook geen kwestie voor jou.

Hoeveel geld je gaat verdienen met affiliate marketing is oneindig schaalbaar. Dit betekent dat de hoogte van het inkomen is net zo hoog als de grens die jij eraan stelt. Als je denkt dat het absoluut maximum 2000 per maand is, dan zal dat uitkomen. Als je denkt dat het maximum 20.000 per maand is, dan zal dat ook uitkomen (mits je daar de nodige acties voor uitvoert uiteraard). Als je er net zoals ik instaat, dan weet je dat het GEEN limiet heeft. Het is een kwestie van bouwen en blijven bouwen. Heerlijk!

Het biedt complete vrijheid. Dit betekent dat JIJ de touwtjes in handen hebt. Wanneer je werkt, hoe lang je werkt, waar je werkt en met wie je werkt.

Het is nog steeds groeiende. Vooral online wordt steeds meer gekocht. De vraag naar kwalitatieve producten stijgt, maar het aanbod ook. Dat is mooi, want hierdoor krijg je als affiliate meer keuze in producten die je kunt gaan promoten.

Belangrijke zaken voordat je begint met affiliate marketing

Even wat praktische tips voordat je begint. Ik ga in de op de kosten waar je rekening mee moet houden en hoe je zo snel mogelijk naar een volledig inkomen met affiliate marketing gaat.

Wat zijn de opstartkosten?

Een voordeel dat ik nog niet had genoemd is dat je met extreem lage opstartkosten te maken hebt. Dat is helemaal het geval als je het vergelijkt met een fysiek bedrijf zoals een restaurant of kapper.

Je hoeft geen pand te huren, werkmateriaal te kopen, personeel in te huren enz.

Maar ook als je het vergelijkt met andere businessmodellen zoals high ticket dropshipping of een social media marketing bureau starten. Je bent daarbij alleen al honderden euro’s kwijt aan Google advertenties en Facebook ads. Bij affiliate marketing is dat niet het geval.

Dat maakt het zeer laagdrempelig om te starten. Je kunt het zelf zo gek maken als je zelf wilt. Met deze kosten moet je in ieder geval rekening houden: Domeinnaam via Versio á 10 euro per jaar. E-mail marketing service á 13 euro per maand.

Daarmee kun je al beginnen! Je installeert WordPress, maakt je pagina’s in orde, gaat content maken, zet een e-mailmarketing campagne op etc. Het eerste half jaar ben je dus nog minder dan 100 euro kwijt…

En daar kun je je eerste honderden euro’s al mee verdienen. It’s that easy. Eventueel kun je nog een premium thema kiezen. Ik maak tegenwoordig bijvoorbeeld gebruik van Phoenix.

Voor Altijd Vrij

In feite heb je twee opties als je een succesvol affiliate marketeer wilt worden. Je kunt de langzame weg naar succes nemen. Dit is het geval wanneer je alles zelf uit gaat zoeken. Gratis informatie opvolgt op het internet. En “zomaar” wat probeert met de informatie van verschillende personen.

De andere optie is de snelle weg naar succes. En die snelle weg is het pad bewandelen waarvan je 100% zeker weet dat het de meest efficiënte is. Je volgt een methode die bewezen werkt. Het enige wat je hoeft te doen is het letterlijk uitvoeren + opvolgen van de instructies.

Bekijk mijn cursus voor meer informatie over wat ik voor jou kan betekenen als je net als ik geld wilt verdienen met affiliate marketing.

Veel succes met het opzetten en (veel) geld verdienen als affiliate. Ik vind het geweldig om te doen. Ik hoop dat jij er net zoveel plezier en succes in hebt als ikzelf!

Plaats een reactie