Altijd Geld Tekort? Deze Duurzame Oplossing Helpt Voorgoed

Altijd geld tekort hebben is niet alleen erg frustrerend. Het kan allerlei stressklachten veroorzaken en je moet vaak ‘nee’ zeggen tegen de mensen om je heen.

Ik zelf gemerkt dat altijd geld tekortkomen als een donkere wolk boven je leven hangt. Het beïnvloed je dagen, je stemming en daarmee dus je gehele leven.

Gelukkig heb ik een manier gevonden om de voortdurende zorg van het chronische geldtekort op te lossen. In dit artikel laat ik je zien hoe ik dat doe; om dagelijks 300 euro en meer te verdienen aan de lopende band.

Ook dagen van 1000 euro en meer zijn tegenwoordig geen uitzondering meer. Echter is het niet alleen een kwestie van simpelweg meer geld verdienen.

Online inkomsten

Er moeten in totaal 3 dingen gebeuren om een chronisch geldtekort de das om te doen. Die ga ik met je doornemen. De informatie uit dit artikel mag overigens niet als financieel advies worden opgevat!

Altijd geld tekort hebben komt uit ‘gewoonte’

Laten we het probleem van altijd geld tekortkomen eens bij de wortel bekijken. In principe heb je namelijk 3 soorten mensen. Ik wil overigens niemand in een hokje plaatsen of voor het hoofd stoten, maar dit is puur even ter illustratie.

  1. Mensen die standaard meer geld uitgeven dan er binnenkomt. Zij ervaren dit tekort aan geld vrijwel voortdurend.
  2. Mensen die evenveel geld uitgeven als dat er binnenkomt. Zij kunnen maar nét rondkomen. Het gevoel van financieel tekortkomen ligt telkens op de loer.
  3. Mensen die standaard minder geld uit geven dan er binnenkomt. Zij bouwen iets op en hebben het gevoel van financiële vrijheid.

Vaak hoor je dat, als je financiële problemen ervaart, je dan maar meer geld moet gaan verdienen. Immers, als je meer zou verdienen, houd je meer over en ben je van het probleem verlost.

Helaas is het zo makkelijk niet. Want, wat gebeurt er bij iemand die de gewoonte heeft om meer geld uit te geven dan dat er binnenkomt? Dit is de eerste categorie. Je kunt diegene 2000 euro extra per maand geven, maar reken maar dat het er net zo hard weer uit gaat.

Dit gaat ook op voor mensen in de tweede categorie. Geef die mensen meer geld en zullen dat geld ook net zo hard weer verbrassen om weer ‘quitte’ te draaien.

De enige persoon die er echt bij gebaat is om meer geld te verdienen is die persoon in de derde categorie. Deze heeft namelijk al een gezonde gewoonte: minder uitgeven dan er binnenkomt. Meer geld betekent dat diegene meer krijgt van wat hij/zij al heeft.

Pak je financiële probleem bij de wortel aan

Natuurlijk is het wel even lekker om wat meer geld te verdienen. Juist als je onder de eerste of tweede categorie valt. Wat je vaak ziet is dat deze mensen weer kort ‘adem kunnen halen’ zodra ze een financiële meevaller hebben.

Echter is dit doorgaans maar van korte duur. Ze geven hun financiële meevaller snel uit, waardoor ze binnen no-time weer terug bij af zijn. Uiteindelijk is het daarom belangrijk om jouw financiële tekorten tweeledig aan te pakken.

Naast dat je je ongezonde gewoonte van uitgeven onder de loep wilt nemen + aanpassen, dient er ook meer geld binnen te komen. Op die manier kun je meer financiële vrijheid ervaren. Ik denk dat dit de snelste route is naar financieel zorgeloos door het leven gaan.

Geldtekort-oplossen

Geef minder uit en verdien tegelijkertijd meer

Ongetwijfeld ken je het programma Steenrijk, Straatarm. Ik vind het interessant om naar te kijken. En vooral naar de verschillen in gedrag tussen rijk en arm. Het is namelijk niet voor niets dat de armen arm zijn en de rijken rijk.

Dit heeft voornamelijk met hun mindset en hun hieruit voortvloeiende gedrag te maken. Er is één groot verschil die al het verschil maakt:

De armen zijn vooral bezig hoe ze zo snel mogelijk hun geld kunnen uitgeven. De rijken zijn vooral bezig hoe ze, ondanks dat ze weinig hebben die week, toch meer geld kunnen maken. 

Natuurlijk is dat ook wel logisch. Mensen die niets te makken hebben en ineens een bak geld voorgeschoteld krijgen genieten daar ontzettend van. Andersom, voor mensen die al rijk zijn en ineens armoede ervaren; die voelen de drang om daar iets aan te doen. Ze denken creatief na hoe ze uit deze situatie kunnen komen.

Toch is het zeker typerend. Het geeft direct weer hoe deze mensen altijd met geld omgaan. Rijk worden is namelijk een combinatie van onder je stand leven en tegelijk manieren vinden om meer geld te maken. Armoede ontstaat uit boven je stand leven, ook al komt er heel veel geld binnen.

Verander je mindset → verander je financiële plaatje

Om je chronische problemen met geld op te lossen dien je je hele gedrag en gedachten rondom geld aan te passen. De meeste mensen zijn namelijk echte uitgevers. Ze hebben hun salaris nog niet binnen of het is al weg.

Ik ken mensen die hun geld al uitgeven, zonder dat ze het op hun rekening gestort hebben. Ze krijgen een brief van de Belastingdienst of een meevaller op het werk. Direct shoppen!

  • Dat is gedrag waarmee je jezelf de afgrond in werkt.

Hier precies het probleem. Deze mensen zijn typische uitgevers. En of course, mensen die rijk geven ook geld uit. Ook aan leuke dingen. Maar met een deel van hun geld maken ze keuzes waardoor ze juist meer geld krijgen.

Denk aan investeren in vastgoed of in een cursus om online geld te verdienen. Dit kost hen in eerste instantie geld, maar levert vooral veel geld op. Mits ze het juist doen uiteraard.

Geld-Tekort-tips

Meer geld + tijd vrijmaken met geld

Mensen die arm zijn geven hun geld uit aan dingen waardoor ze nóg armer worden. De dingen waar ze hun euro’s aan besteden worden een last. Denk aan kopen op afbetaling, dure leningen en ook gewoon spullen die ze eigenlijk niet nodig hebben.

Ikzelf en andere mensen die genoeg geld te makken hebben geven maar een klein deel van hun geld uit aan dingen die niet nodig zijn. Natuurlijk vind ik luxe ook heerlijk. Daar kan ik mijn geld zeker aan besteden.

  • Alleen vind ik het belangrijk om met mijn geld nóg meer geld te maken.

Een groot deel van het geld wat ik verdien met mijn bedrijf herinvesteer ik. Dit kan zijn in programma’s, een goede tekstschrijver of software. Mijn doel met investeren is om of meer geld te maken of om tijd vrij te maken. Door taken uit te besteden kan ik mijn tijd ergens anders besteden, terwijl de klus (misschien nog wel beter) wordt geklaard.

Van uitgeven naar investeren

Je kunt het je nu misschien nog niet voorstellen. Om, als je nu al telkens geld tekort komt, te denken aan hoe je je geld kunt gaan investeren voor een betere financiële toekomst.

Ondanks dat is het erg belangrijk om hier nu al over na te denken. Waar je ook staat. Je wilt stappen gaan zetten om voor altijd van de financiële zorgen verlost te zijn. En geloof me, dat kan. Waar je nu ook staat.

Daarbij wil ik dat, hoe weinig je ook te makken hebt, je kritisch gaat nadenken over waar jij jouw geld nutteloos uitgeeft. Maak een lijst -wees hier eerlijk in- van bedragen die je de laatste tijd hebt gespendeerd aan dingen wat niet perse had gehoeven.

Hoe had je dit geld beter kunnen besteden?

Dit is misschien pijnlijk. Je hebt al weinig geld en ziet ook nog eens je geld met de noorderzon vertrekken aan nutteloze dingen. Wat er in het verleden is gebeurt, daar kun je nu niets meer aan doen.

Het enige wat telt is NU. Wat doe jij NU om je situatie te verbeteren? Maak met jezelf de afspraak dat je dit vanaf nu anders gaat doen.

Vanaf nu maak je de beslissing om enerzijds je geld niet meer uit te geven aan nutteloze dingen en anderzijds dat je je geld investeert in zaken die juist meer geld op gaan leveren. Maak dit tevens bespreekbaar met de mensen met wie je samenleeft; zoals je partner/gezin.

altijd-geld-tekort-duurzaam-oplossen

Duurzame manier om het geld tekort definitief op te lossen

Belangrijkste om het chronische geld te kort op te lossen is door je uitgaven in kaart te brengen en onnodige zaken te schrappen. Vervolgens wil je de helft van wat je hiervan overhoudt apart zetten om te gaan investeren.

Om het toe te spitsen met een voorbeeld. Stel je verdient 1500 per maand. Ongeveer 1400 euro daarvan gaat op aan alle lasten, boodschappen, benzine, belastingen etc.

Aangezien je (in dit voorbeeld) behoort tot de eerste categorie gaf je naast de lasten ook nog eens 200 euro per maand uit aan onnodige dingen. Dit betekent dat je er financieel gezien iedere maand 100 euro op achteruit gaat. Hier ga je vanaf nu op besparen.

Ik weet dat dat lastig kan zijn, vooral als het sociale uitjes betrof. Dingen waarvan je misschien het idee hebt dat je daarop wordt aangekeken door anderen. Toch dien je, als je je financiële plaatje wilt veranderen, soms rigoreuze keuzes te maken. Zo ook bij dit.

Immers, je bent slechts één beslissing verwijderd van een compleet ander leven.

Die 200 euro die je normaal besteedt aan onnodige dingen ga je nu op een duurzame manier inzetten. Zodat je je over een tijdje geen zorgen meer hoeft te maken over je financiële plaatje.

De helft als buffer en de helft om aan het werk te zetten

De meeste mensen werken voor hun geld. Ik en andere mensen die geld in overvloed hebben draaien het om. Ze laten geld voor hen werken. Voorbeeld:

Stel dat ik in een maand 10.000 euro verdien. Ongeveer 1000 kan ik meteen aan de Belastingdienst geven. Doorgaans gebruik ik 5000 euro voor vaste lasten, sporten, uitjes met het gezin, kapper, boodschappen etc. Ik houd dan nog 4000 euro over.

Hiervan herinvesteer ik helft, dus 2000 euro in mijn bedrijf. Een nieuw programma, abonnement, cursus, boek en/of tekstschrijver. De overgebleven 2000 euro gebruik ik als buffer en voor mijn (lange termijn) beleggingen.

Ook al heb je maar 20 euro over. Dan nog wil ik je vragen om NU AL te beginnen hiermee. Leg 10 euro apart als buffer en gebruik de andere 10 euro als investering. Stel dat je een investering wilt doen van 400 euro, dan dien je eerst wat maanden dat investeringsgeld op te sparen 😉

Geld-gewoonte-verbeteren

Het is allemaal een gewoonte

Je vraagt je misschien af wat het voor zin heeft om dit te doen als het maar met een paar euro mogelijk is. Het antwoord op je vraag is simpel. Het gaat er niet om met HOEVEEL, het gaat erom dat het een gewoonte wordt.

Eerder benoemde ik al dat het geen zin heeft om aan mensen die de gewoonte hebben meer geld uit te geven dan er binnenkomt, meer geld te geven. Ze geven dat geld ook net zo makkelijk weer uit. TENZIJ, zij eerst de gewoonte ontwikkelen zoals ik in 3.1 beschreef.

Ik ken een vrouw die diep in de schulden zat. Je moet echt denken aan 40.000 euro schuld. Ze kreeg hulp om haar schulden af te lossen. Ik heb tevens aan haar deze methode voorgelegd en zij begon letterlijk met 20 cent per keer.

Ze had 20 cent over iedere maand. Dus 10 cent zette zij apart en 10 cent spaarde ze op om te investeren. Wanneer ze extra geld over had, verdeelde ze dat ook op die manier. Zij is, naast dat ze inmiddels volledig schuldenvrij is, financieel vrij.

Ze heeft hard gewerkt en in de juiste dingen geïnvesteerd, waardoor ze:

  • Na een periode van 4 jaar schuldenvrij was
  • Haar ongezonde gewoontes als spender heeft aangepakt
  • Een passief inkomen kreeg uit het internet (dit is heel goed te doen tegenwoordig)

Het heeft haar wel 4 jaar gekost, maar het is haar gelukt. Destijds maakte zij die ene beslissing om het vanaf dat moment anders te doen.

Het gaat er, zoals je misschien wel merkt, voornamelijk om waar je je geld aan spendeert. Geef je het uit aan dingen die je niet nodig hebt en die alleen maar een last vormen? Of zet je je geld in om nóg meer geld (en tijd) te maken?

Definitief van je geldtekorten verlost zijn

Eén van de meest laagdrempelige en toegankelijke manieren om meer geld binnen te krijgen, die je vervolgens ook weer kunt investeren om nóg meer geld te maken is in mijn optiek affiliate marketing. Lees hier meer over in mijn cursus.

Eind 2016 terug ben ik hiermee begonnen. In het begin was het pittig en verdiende ik er nog niet veel mee. Langzaam bouwde ik mijn inkomen op van 100 naar 200 euro. Toen langzaam naar 500 euro per maand. En zo werd het alsmaar meer.

Inmiddels maak ik dagelijks 400, 500, 700, 1000 euro en meer.

Er zit geen limiet aan hoeveel ik hiermee kan verdienen en is bovenal duurzaam. Dat vind ik erg belangrijk.

Altijd Geld Tekort oplossen

Dit kostte behoorlijk wat tijd en moeite om het op te bouwen, maar als je “het spelletje” snapt kan het ineens heel hard gaan. Ik leer je er alles over in mijn programma’s.

Het begint bij het aanpakken van ongezonde gewoontes. Spendeer je geld niet meer zoveel aan dingen waar je alleen maar armer van wordt. Spendeer je geld liever aan de dingen waar je rijker van wordt.

Houd een deel apart en investeer de rest in zaken die je meer geld gaan opleveren. Zo kom je van je geld tekort af. Het zal niet direct snel gaan, maar het begint allemaal bij het aanleren van nieuwe gewoontes.

Plaats een reactie