De 5 Beste Affiliate Marketing Niches

Binnen welke niche wil je een affiliate website starten? Er zijn er honderden. Brede niches, maar ook mini subniches. In dit artikel geef ik je de 5 beste affiliate marketing niches die er zijn. Binnen onderstaande overkoepelende onderwerpen voor je website valt altijd geld te verdienen.

Uiteraard kun je niches zelf klein maken. Stel dat je kiest voor de hondenniche, dan is dat nogal breed. Maak het kleiner door dan te gaan voor een specifiek hondenras, bijvoorbeeld de Duitse Herder. Eventueel zou je nog een stapje lager kunnen gaan door je focus te leggen op ‘Duitse Herder Opvoeding’.

Dat is helemaal aan jou. In ieder geval, zie hier de 5 evergreen affiliate niches waar ALTIJD geld in te verdienen valt.

Niche 1: Gezondheid en Fitness

Voorbeeld website.

Steeds meer mensen zijn serieus bezig met hun gezondheid. Denk aan gezonde voeding, maar ook afvallen, vet verbranden, meer energie krijgen, beter slapen, een fit en strak lijf krijgen enzovoorts.

Producten die je kunt promoten binnen deze niche zijn bijvoorbeeld:

 • Boeken
 • Cursussen
 • Supplementen
 • Speciale voeding
 • Fitnessprogramma’s
 • Fitnessabonnementen
 • Fitness apparatuur
 • Keukenapparatuur

Niche 2: Dating en Liefde

Voorbeeld website.

Binnen de niche dating en de liefde van je leven vinden zijn veel mogelijkheden als affiliate markteer. Datingsites zijn steeds populairder. Vooral voor mensen die wat serieuzer zijn, die zijn best bereid wat geld neer te leer voor een fatsoenlijke datingsite. Maar denk ook aan websites voor “speciale fantasieën”, speeltjes, slaapkamerattributen, cursussen, enzovoorts.

Hier valt veel in te promoten. Zoek op websites zoals PayPro en Daisycon, maar natuurlijk ook EasyToys en Bol.com

Niche 3: Geld verdienen & Investeren

Voorbeeld website.

Noem 1 persoon op die jij kent die niet graag meer geld zou willen verdienen. Precies. Die mensen zijn er bijna niet.

Mensen zijn altijd wel geïnteresseerd in hoe ze meer geld kunnen genereren en hun vermogen kunnen laten groeien. Kortom; rijkdom vergaren is een niche die het zeer goed doet. Je wilt wel oppassen dat je niet de dertiende in een dozijn wordt met de informatie die je uitbrengt.

Plus, hier vindt helaas veel oplichting en scam in plaats, dus jouw bezoekers kunnen wantrouwend zijn. Vertrouwen uitstralen is daarom essentieel.

Te promoten producten zijn onder anderen:

 • Geld verdien cursussen
 • Investeerboeken
 • Tools en software
 • Cryptobots
 • Beleggingsmogelijkheden, denk ook aan crypto sparen.

Niche 4: Reizen en Vakantie

Voorbeeld website.

Veel mensen houden van reizen en op vakantie gaan naar mooie landen. Deze niche is gigantisch en kun je ook weer kleiner maken. Je kunt je focussen op strandvakanties en daar van alles over maken. Maar een andere tak is bijvoorbeeld meer de backpack reizen.

Wat kun je promoten? Vervoer, reisorganisaties, hotels, handige dingetjes tijdens een reis, koffers, draagzakken, kleine zeepjes voor op vakantie etc. Ook hier

Niche 5: Electronica en Gadgets

Voorbeeld website.

De technologie ontwikkelt zich snel en de mensen willen graag bij de tijd blijven. De nieuwste iphone willen ze hebben, maar ook vergelijkingsmateriaal. Daarnaast natuurlijk laptops, smartphones, smartrings, digitale camera’s, televisies, selfiesticks, e-readers… Je kunt het zo gek niet bedenken.

Als je dit een interessante niche vindt, dan kun je hier mooie resultaten mee behalen.

Voor meer informatie en een compleet programma om succesvol affiliate marketeer te worden, check mijn cursus.

Plaats een reactie