Top 5 Beste Boeken over Productiviteit en Productiever Worden

Boeken over het verhogen van productiviteit zijn er genoeg. Maar welke blinken nu ECHT uit?

In dit artikel geef ik je een top 5 van beste boeken om maximaal productief te zijn. Je wordt hiermee de meest productieve persoon die je maar kent.

Wat is het beste boek voor maximale productiviteit?

Even terug naar de basis; wat is productiviteit nu precies..

Je kunt het heel moeilijk maken, maar in feite is het gewoon een kwestie van iets maximaal neerzetten terwijl je er zo min mogelijk tijd aan kwijt bent.

Maximaal resultaat met een minimale (tijds)investering.

Klinkt simpel toch? Waarom moet het dan zo moeilijk worden gemaakt? Want als we kijken naar de gemiddelde persoon, dan is die allesbehalve productief. Vaak speelt uitstelgedrag hierin ook een rol. 

Tijd om daar verandering in te brengen. Vandaar dat je hier bent terechtgekomen.

Laten we beginnen bij het beste programma voor maximale productiviteit. We trappen dus niet af met een boek, maar met een korte training over productiviteit. Dit gaat veel verder dan welk boek dan ook. 

Productiviteit op Slippers

Wat is het precies: Online cursus

Wie heeft het gemaakt: Lifestyle of Business

Hoeveel kost het: Eenmalig €250 (bekijk hier de lopende actie op POS)

Geen boek, wel een compleet programma. Hier kan geen boek of andere cursus tegenop.

Als je €250 over hebt om je productiviteit tot het maximaal haalbare niveau te tillen, dan is dit de investering die je moet maken.

John Slabbekoorn is de cursusleider en laat je zien hoe hij dagelijks de meest productieve persoon is die hij kent.

Cursus Productiviteit op Slippers

Zonder uitzondering. Met zijn skills heeft hij een tonnenbedrijf opgezet en deze vaardigheden laat hij zonder pardon zien in Productiviteit op Slippers.

Het is even een investering. Het is letterlijk 10 keer duurder dan een gemiddeld boek over productiviteit, maar dat is -zoals je denk ik wel begrijpt- niet zonder reden. Het is een complete aanpak en haalt het maximale uit jouw (werk)momenten.

Zowel John als zijn vrouw Jeanet werken aan de hand van Relaxed Vlammen. Wat dat precies is en waarom dit voor immens resultaat zorgt, zie je op hun informatiepagina.

Mede door deze cursus ben ik X3 gegaan het afgelopen jaar. Wil jij dat ook? Start dan bij deze het programma en laat je productiviteit door het dak gaan!

Andere sterke boeken voor maximale productiviteit

Doe Eén Ding (The One Thing)

Wat is het precies: Boek

Wie heeft het gemaakt: Gary Keller

Hoeveel kost het: Ongeveer €10 (kijk hier voor de actuele prijs)

Ken je de uitspraak: Am I hunting field mice or antilope? Nou, dat is precies wat de lading dekt voor The One Thing of Doe Eén Ding van Gary Keller.

Want focus jij je op allerlei randzaken die eigenlijk geen zak verschil maken, of kies jij DAT ENE DING dat een wereld van verschil maakt?

Als je dat laatste doet, dan weet je dat je goed bezig bent. Gary Keller laat in zijn boek zien waarom dat ene ding zo ontzettend belangrijk is. 

Als je dat ene ding helder hebt, wat al het verschil maakt voor je, dan zie je ook dat er heel veel dingen af vallen.

Doe Een Ding productiviteit boek

Focus je liever 2 uur per dag op dat ene ding dat al het verschil maakt en neem de rest van de dag vrij, in plaats van dat je 8 uur per dag bezig bent met van alles en nog wat, wat maar weinig resultaat levert.

Dat laatste is wat de meeste mensen echter doen, waardoor ze verre van productief zijn. Na het lezen van dit boek ben je daarvan genezen. Je focust je op dat ene cruciale aspect en zorgt dat je veel randzaken kunt laten vallen.

Dit biedt ongelooflijk veel ruimte in je lijf en in je hoofd; waardoor je ultiem gefocust + productief kunt zijn voor dat ene ding.

The One Thing bekijken >>

Focus Aan/Uit

Wat is het precies: Boek

Wie heeft het gemaakt: Mark Tigchelaar

Hoeveel kost het: Ongeveer €15 (kijk hier voor de huidige prijs)

Heerlijk boek dit. Je focus op het moment dat je het nodig hebt AAN zetten.

En dit afwisselen met momenten dat je het uitzet; omdat je je dan niet hoeft te focussen.

En op de momenten dat je je dan WEL focust, dan is het ook echt aan. Een prachtig boek om in één klap 10X productiever te worden.

Focus AAN/UIT bestellen >>

Focus Aan Uit

Getting Things Done

Wat is het precies: Boek

Wie heeft het gemaakt: David Allen

Hoeveel kost het: Ongeveer €25 (kijk hier voor de actuele prijs)

De titel zegt het al. Hoe zorg je er nu voor dat je ECHT dingen voor elkaar krijgt?

Dit boek is een beetje een combinatie van uitstelgedrag uitbannen en extreem productief worden.

Niet mauwen, gewoon doen. En je niet bezig houden met afleidingen en onbelangrijke randzaken, maar de dingen die er écht toe doen. Een goed boek.

Getting Things Done bestellen >>

Getting Things Done

Deep Work

Wat is het precies: Boek

Wie heeft het gemaakt: Cal Newport

Hoeveel kost het: Ongeveer €13 (kijk hier voor de huidige prijs)

Diep aan het werk gaan, zonder afleidingen. Afleiding is de #1 productiviteit killer. Hoe ga je nu echt “diep” aan de slag. Het is misschien de laatste in de rij, maar onderschat Deep Work niet.

Dit boek leert je een vaardigheid; om ononderbroken resultaten te produceren. Die vaardigheid kun je namelijk ontwikkelen, dit boek is bij uitstek wat je moet lezen hiervoor.

Deep Work bestellen >>

Deep Work

Boek lezen over productiviteit of toch een cursus?

Aan boeken over productiever worden geen gebrek. Hierboven heb je mijn beste lijst gekregen. Mijn ervaring is ondanks alles toch dat een goede (online) training veel meer teweeg kan brengen dan zelfs het beste boek.

Reden hiervoor is dat je veel dieper op de stof in gaat en je toch makkelijker aan de slag gaat door het visuele aspect van de video’s. Mijn aanrader is daarom 100% de training Productiviteit op Slippers.

Meer dan dat heb je niet nodig om het gebrek aan productiviteit te verslaan.

Plaats een reactie