Beste Crypto Boek? Top 5 Crypto Boeken in NL/BE [Gratis + Betaald]

Wat is het beste crypto boek?

Wanneer je succesvol wilt worden met cryptocurrencies, dan heb je een goede strategie nodig. Een boek is bij uitstek geschikt om al deze kennis tot je te nemen. Jij krijgt dan bewezen strategieën aangereikt die jij kunt inzetten om winst te maken. Vaak is dit een goede basisstrategie die je vervolgens zelf verder kan finetunen naar jouw situatie.

In dit artikel geef ik je de top 5 van beste boeken over crypto in Nederland en België.

Per boek lees je: 

  • Een korte samenvatting van de inhoud
  • Wie de auteurs zijn en wat hun track record is
  • De prijs en eventuele korting

Waar moet een goed boek over cryptocurrencies uit bestaan?

De belangrijkste criteria waar ik naar heb gekeken is dat een crypto boek zowel een gedegen theoretische onderbouwing moet hebben, als dat het praktisch toepasbaar is. Je wilt dus lezen wat je moet doen, maar juist ook waarom.

En die twee punten zijn voor mij de belangrijkste drijfveren geweest in het opstellen van onderstaande top 5. Ik moet er wel even bijzeggen dat een boek een goed begin kan zijn voor het succesvol investeren in crypto

…alleen om de juiste technieken te leren, winstgevend te gaan traden, met andere mensen kunnen sparren over crypto etc. is het altijd aan te raden een cursus over crypto te gaan volgen. Dat gezegd hebbende:

Andere criteria voor deze lijst

Wie heeft het boek ontwikkeld? In hoeverre wordt duidelijk dat de auteur(s) recht van spreken hebben? Is er werkelijk betrouwbaar onderzoek gedaan in de totstandkoming van de inhoud? Kan de lezer hier mee uit de voeten? 

Zomaar wat punten waar ik naar heb gekeken. En mijn conclusie is dit:

Het beste crypto boek

#1 Crypto Parels 2021

Type boek: E-book

Ontwikkelaar: Patrick Suiker en Derek Westra (AllesOverCrypto)

Prijs: Kan wisselen. De actuele actieprijs is op deze pagina te vinden.

Lees mijn review voor meer informatie over dit geweldige boek.

crypto-parels-allesovercrypto

Ben jij op zoek naar cryptomunten die 50 keer over de kop kunnen gaan? Zoek dan niet langer en bestel Crypto Parels 2021. In dit boek bespreken Patrick Suiker en Derek Westra 10 munten waar zij grote verwachtingen van hebben. 

Dat is niet het enige. Derek en Patrick geven ook hun methodologie prijs. Ze leggen uit hoe zij de munten ontdekt hebben en waar zij opletten. Dit is erg nuttig als je zelf aan de gang wilt met het zoeken van parels.

Wellicht vraag je je af wie Patrick en Derek zijn. Zij zijn de oprichters van AllesOverCrypto, een van de grootste websites in Nederland over crypto.

Zij geven ook cursussen en hebben onlangs hun eigen service voor trading signals gelanceerd. Beide heren zijn al sinds 2013 actief aan de gang met crypto en dus echte veteranen. 

Andere goede boeken over digitale valuta

De kop is er af. Eerlijk is eerlijk. Het beste crypto boek uit deze lijst is ook meteen de duurste. En de nummer twee is ironisch genoeg de goedkoopste. Want die kost letterlijk niets. 

#2 Boek: Geld Verdienen met Bitcoin en Ethereum

Type boek: E-book

Ontwikkelaar: Harm van Wijk en Jan Robert Schutte

Prijs: Voor maar liefst 0 euro kun je het boek hier krijgen.

Deze handleiding is gratis en dat is natuurlijk altijd goed. Voor deze handleiding hebben twee zeer ervaren beleggingsexperts hun krachten gebundeld. Zowel Harm van Wijk als Jan Robert Schutte hebben meer dan een kwart eeuw beleggerservaring. Jan Robert was er vroeg bij in de cryptowereld en richtte in 2017 de Crypto Academy op. Harm van Wijk kennen we van de zeer succesvolle Trading Navigator Methode die al jarenlang de aandelenbeurs verslaat. 

Handleiding geld verdienen met bitcoin en ethereum

Dit e-book is een hele goede introductie in de belangrijkste cryptomunten van dit moment, Bitcoin en Ethereum. Je leert de basics over hoe het een en ander technisch werkt, maar je leert ook hoe je geld moet verdienen met deze crypto coins.

Het boek is verreweg het meest praktische van alle boeken uit dit lijstje. Je leert ook waar je Bitcoin en Ethereum kunt kopen (hint: Bitvavo) en hoe je deze moet opslaan. Het is haast een gratis startershandleiding

Ook al doet de titel anders vermoeden, ook altcoins, andere munten dan Bitcoin en Ethereum passeren de revue. Kortom, het is een behoorlijk compleet boekje.

Dit e-book is ook onderdeel van de training X10 met Crypto. In deze training leer je ook zelf uitgebreid handelsmomenten te spotten en krijg je trading signalen. 

#3 Crypto Currencies Best Practices

Type boek: E-book

Ontwikkelaar: Cryptomanuals (Max Kruisbrink en Abe Dijkstra)

Prijs: €47 via de speciale actiepagina

Max Kruisbrink en Abe Dijkstra van Cryptomanuals hebben een mooie startershandleiding voor crypto trading geschreven. Deze handleiding is speciaal geschreven voor beginners en dit zie je terug aan de onderwerpen die behandeld worden. 

beste crypto handleiding

Je leert hoe je crypto moet kopen en bewaren, maar dat is niet het enige. 

Het meest waardevol is het stuk waar je leert zelf onderzoek te doen naar de beste cryptomunten. Van dit stuk heb ik persoonlijk zelf heel veel geleerd. 

Max en Abe zijn al sinds 2017 actief met hun bedrijf Crypto Manuals. Hun boeken zijn ook in het Engels verkrijgbaar en ook buiten Nederland verkopen zij steeds meer boeken over crypto. 

Het boek kost €47, maar het mooie is dat je deze aankoopkosten volledig terug kunt verdienen als je het boek koopt. Dit doe je door gebruik te maken van wat exclusieve deals die Cryptomanuals heeft met verschillende partijen.

#4 Bitcoin en Andere Cryptovaluta

Type boek: Paperback, e-book of luisterboek

Ontwikkelaar: Gert-Jan Lasterie

Prijs: €22,99 voor de paperback

Bitcoin en andere cryptovaluta

In het boek Bitcoin en Andere Cryptovaluta legt internetondernemer Gert-Jan Lasterie in duidelijke bewoordingen uit wat Bitcoin en andere cryptovaluta zo bijzonder maakt. 

Het boek is in cryptotermen een eeuwigheid geleden geschreven, namelijk in 2018. Een groot gedeelte van de verhalen uit deze tijd staan nog steeds. Dit boek legt van alle boeken verreweg het duidelijkst uit wat Bitcoin nu zo bijzonder maakt en waar ze hun waarde aan ontlenen. Een heel overtuigend verhaal. 

Gert-Jan Lasterie is een toonaangevende expert op het gebied van Blockchain. Hij is al ruim 20 jaar actief als ondernemer op het internet en heeft veel hypes zien komen en gaan. 

Het is niet voor niets dat hij zich nu vol op de blockchain heeft gestort.

#5 De Kracht van Blockchain

Type boek: Paperback

Ontwikkelaar: Timo Baldwin en Marcel Sanders

Prijs: €19.50 voor de paperback

Kracht van Blockchain

Dit boek gaat niet zozeer over crypto, maar over de onderliggende technologie, de blockchain. Kennis over de blockchain is onmisbaar als je goed onderzoek wilt doen naar de mogelijkheden die cryptomunten bieden.

Want geloof het of niet, veel cryptoprojecten hebben de blockchain helemaal niet nodig. Soms is gewoon een openbare database een stuk makkelijker. In dat geval wordt de munt ook nooit wat waard.

In dit boek van Timo Baldwin en Marcel Sanders krijg je een hele gedetailleerde en uitgebreide uitleg over wat de blockchain is en welke mogelijkheden het biedt. Doordat je de blockchain begrijpt, kun je cryptoprojecten ook een stuk beter op waarde schatten. Onmisbaar bij je onderzoek naar gems. 

Timo en Marcel zijn beide experts op het gebied van blockchain en IT en betrokken bij veel projecten. 

Het is vooral een theoretisch boek van waaruit je veel gaat begrijpen over deze mooie wereld. De wereld van crypto en blockchain. Lees het boek en ontdek waarom DIT de toekomst gaat zijn.

Hoe je op een winstgevende manier kunt leren investeren in crypto

Ben je nog een beginner in wereld van crypto en wil je leren hoe je hier geld mee verdient in plaats van verliest (wat de meeste mensen helaas doen) dan raad ik je de gratis crypto training van Derek en Patrick aan. Aanmelden is kosteloos, zie hier meer informatie wanneer deze online training begint.

Overigens zijn er ook andere crypto cursussen uitgebracht en zijn er tal van boeken over digitale munten geschreven. Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm, is de Crypto Masterclass hetgeen wat je nodig hebt om alles te leren over crypto en hoe je hier winstgevend in wordt.

Voor meer informatie over deze masterclass raad ik je aan mijn recensie en ervaringen te lezen.

Veel plezier en succes!

Plaats een reactie