Wat is de Beste Crypto Cursus? Onze Top 5 Cryptocursussen van NL / BE

Crypto cursussen schieten als paddenstoelen uit de grond. 

Dat is logisch. Investeren in cryptocurrency is erg lucratief, mits je weet wat je doet. Een goede crypto training kan je echt enorm veel leergeld besparen. 

Maar hoe kies je nu een cursus die bij jou past? Ik heb de belangrijkste crypto cursussen in Nederland en België voor je bekeken. Ik heb hieruit een top 5 gemaakt. Met stipt op 1 staat wat mij betreft de crypto masterclass.

Je leest niet alleen mijn eindoordeel, maar ook:

  • Een mini-review en samenvatting van de inhoud. Wat leer je in een cursus en voor wie is deze geschikt?
  • Wie zijn de docenten en hebben zij recht van spreken?
  • Wat betaal je voor de cursus en hoe krijg je de meeste korting?

Aan crypto cursussen geen gebrek.. waar lette ik op?

Het belangrijkste van een goede cryptotraining is dat je leert hoe je geld verdient en misschien zelfs wel een passief inkomen opbouwt met digitale munten. Maar ook onderdelen zoals risico-management en hoe je de juiste crypto exchange kiest zijn stuk voor stuk essentieel. 

Een beetje onderliggende uitleg over de werking en techniek van crypto, de blockchain etc. mag in mijn optiek ook niet missen. 

Al moet ik zeggen dat het niet nodig is om met veel vakjargon aan te komen. De meeste beginnende crypto fanaten zitten daar niet op te wachten.

Die willen gewoon knallen.

Diverse criteria

En hoe handel je bijvoorbeeld ten tijde van crashes en dipjes? 

Crypto cursussen lijst

Wat moet je doen zodra er een bear market is aangebroken? Hoe werkt crypto minen? Allemaal dingen die ik thuis vind horen in een goede, complete crypto cursus. Ik heb gekeken naar al deze dingen. 

Kortom:

Biedt de training het complete plaatje? 

En ben vanuit die kritische houding tot onderstaande lijst gekomen. Eigenlijk zijn er twee cursussen die met kop en schouders boven de rest uitsteken. Als je geen zin hebt om alles te lezen kun je ook gewoon direct naar onze conclusie gaan.

Wat is de beste crypto cursus van Nederland & België?

Nummer 1 is de meest complete cursus van NL/BE. En de nummer 2 is officieel geen crypto cursus, maar een zijtak waar ik de laatste tijd veel mee bezig zijn. Overigens, als je jezelf een hoop tijd wilt besparen en liever andere mensen het research-werk voor jou laat doen, kun je ook met Crypto signals en calls aan de slag.

#1 De Crypto Masterclass van AllesOverCrypto

Deze cryptocursus van Derek en Patrick is ongetwijfeld de meest volledige crypto cursus. Het wordt van alle kanten duidelijk dat ze experts zijn en heel veel verstand hebben van hun vak.

Type cursus: Videocursus inclusief e-books als bonus

Ontwikkelaar: Derek Westra en Patrick Suiker van Alles over Crypto

Prijs:  De cursus kost €997 als je je eerst aanmeldt voor het gratis webinar. Via de actiepagina kun je gelijk aan de slag, maar betaal je €1997.

Deze crypto cursus heeft écht alles en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Je begint bij de basis; wat is crypto eigenlijk en hoe werkt de onderliggende techniek? Al snel ga je de diepte in koop je je eerste cryptomunten en sla je deze veilig op.

Ook als je dit allemaal al weet, zit er nog ruim voldoende in de cursus. Met meer dan 200 videolessen is het gigantisch.

Interessant onderdeel is ook de video over crypto sparen waar ik zelf al eerder een artikel aan heb gewijd. Zodoende is de cursus ook waardevol voor wat meer ervaren cryptobeleggers. Het mooie is dat de cursus heel goed bijgehouden wordt.

Er komen continu nieuwe video’s uit waarin recente ontwikkelingen behandeld worden.

alles over crypto masterclass

Tel daar nog een hele actieve community bij op en je krijgt alles dat je nodig hebt om up to speed te zijn én blijven. De training wordt gegeven door Patrick Suiker en Derek Westra. Dit zijn twee ervaren crypto traders die alles al hebben meegemaakt. 

Ik heb eerder de cursus uitgebreid onder de loep genomen in deze review. De Crypto Masterclass is met recht de meest complete training op de markt. 

Andere goede crypto trainingen

Begrijp me niet verkeerd. De nummer 3, 4 en 5 zijn zeker niet slecht. Alleen kan ik me voorstellen dat je na het volgen van die trainingen nog een beetje in het duister tast. Niet alle zaken waar ik naar heb gekeken zie ik namelijk terug in deze. 

Nogmaals, ze zijn niet slecht. Maar ook zeker niet de beste crypto cursussen die je kunt vinden op de markt.

#2 NFT Secrets

Type cursus: Videocursus

Ontwikkelaar: Mitchel van Duuren

Prijs: Via deze speciale kortingslink betaal je minder dan 500 euro. 

I know haha… Een cursus om te handelen in digitale kunst (NFT’s) is nog geen crypto cursus. Ironisch is wel dat er regelmatig crypto calls worden gegeven waar ik ook van heb geprofiteerd (bedankt Mitchel!). 

In deze cursus word je aan de hand meegenomen in de wondere wereld van NFT’s. Dit met behulp van de TUVAC methode. Hier heeft Mitchel ook een gratis video over opgenomen. In 10 minuten legt hij uit hoe het in zijn gang gaat.

Deze NFT wereld heeft mijn leven dusdanig op zijn kop gezet dat ik hem hier wel moest benoemen. Mocht je dit interessant vinden kun je ook eens kijken bij mijn artikel over NFT cursussen.

#3 X10 met Crypto

Type cursus: Videocursus + voorbeeldportfolio’s

Ontwikkelaar: Harm van Wijk en Jan Robert Schutte

Prijs: Via deze speciale kortingslink betaal je minder dan 1000 euro.

Toen sommige van de cursusleiders nog in de luiers lagen, waren de leiders van deze cursus al actief op de beurs. Harm en Jan Robert zijn beide zeer ervaren traders die nu aan de slag zijn gegaan met crypto.

Hun missie: binnen 1 jaar hun inleg X 10 doen. Ze nemen jou hierbij mee. Jij krijgt voorbeeldportfolio’s en berichten wanneer je een munt moet kopen.

Er zijn een paar nadelen aan de cursus. Als eerste is deze een beetje rommelig in de opbouw. Als tweede krijg je maar voor een jaar toegang tot de verschillende portfolio’s. Daarna moet je opnieuw betalen. Het grootste nadeel is nog wel dat je niet echt goed leert wat je nu aan het doen bent. 

Je krijgt veel informatie en tools, maar deze cursus voldoet niet aan alle criteria. Voor meer informatie en een uitgebreide X10 met Crypto review verwijs ik je graag door naar x10metcrypto.nl

#4 Crypto community & cursus

Type cursus: Videocursus

Ontwikkelaar: Max Kruisbrink, Abe Dijkstra en Maarten Oostland

Prijs:  Via deze speciale kortingslink betaal je minder dan 500 euro

De crypto cursus van Crypto Community lijkt nog het meest op die van die Alles Over Crypto. De heren behandelen dezelfde onderwerpen. De cursus is op veel punten net wat minder uitgebreid en legt het dus helemaal af tegen de Crypto Masterclass.

Toch heeft deze cursus wel een meerwaarde en dat is de actieve community waarin ook de oprichters erg actief zijn. Mocht je dat willen, dan kun je los toegang kopen tot deze community. 

Of maak vrijblijvend kennis met de heren van Crypto Community via deze gratis webinar

#5 Madelon Vos crypto cursussen

Type cursus: Videocursus

Ontwikkelaar: Madelon Vos

Prijs: Bestel hier de totale cursus voor dan 400 euro.

Madelon Vos is bekend als Miss Bitcoin en als host van de cryptocast, de bekendste podcast op het gebied van cryptocurrency. Daarnaast komt zij vaak in de media en geeft zij les aan de Hogeschool van Amsterdam.

Madelon heeft sindskort ook een eigen cursus waarin zij jou op weg helpt in de wereld van de crypto. 

In het eerste deel van de cursus leer je de basis van crypto. Wat is de onderliggende techniek en hoe koop je cryptocurrency. In het tweede deel van de cursus gaat het over het handelen in Bitcoins.

Je leert helaas nergens hoe je goede projecten selecteert of hoe je passief geld kunt verdienen met crypto. Het mooie aan de cursus van Madelon is dat deze in delen te koop is.

Madelon vos crypto

Als je alleen de basics van crypto wilt leren kennen, dan koop je alleen de basiscursus. Het is dan de goedkoopste cursus uit het rijtje, maar ook de meest beperkte. 

Ik heb speciaal voor jou exclusieve korting geregeld. Voer hiervoor code KORTING10 in op de actiepagina. Wil je eerst een gratis preview, ga dan naar deze link.

Hoe je op een winstgevende manier kunt leren investeren in crypto

Ben je nog een beginner in wereld van crypto en wil je leren hoe je hier geld mee verdient in plaats van verliest (wat de meeste mensen helaas doen) dan raad ik je de gratis crypto training van Derek en Patrick aan. Aanmelden is kosteloos, zie hier meer informatie wanneer deze online training begint.

Hun betaalde masterclass is, zoals je hebt kunnen lezen in dit artikel, de beste in mijn opinie. Ook zijn er tal van boeken over digitale munten geschreven. Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm, is de Crypto Masterclass hetgeen wat je nodig hebt om alles te leren over crypto en hoe je hier winstgevend in wordt.

Voor meer informatie over deze masterclass raad ik je aan mijn recensie en ervaringen te lezen.

Veel plezier en succes!

Plaats een reactie