Er zijn tientallen crypto exchanges, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hoe kies jij de crypto broker die bij jou past? Op welke exchange kun jij het makkelijkst geld verdienen met crypto? In dit artikel geef ik jou een overzicht van de 5 beste crypto exchanges.

Zo weet jij aan het eind van dit artikel:

  • Welke crypto exchange het meest geschikt is voor jouw manier van handelen
  • Welke beurzen en brokers het veiligst zijn
  • Waar je risicovolle trades met opties en hefbomen kunt uitvoeren

Wat is een crypto exchange?

Bij een cryptocurrency exchange kun je digitale munten inkopen en verkopen; handelen dus. Wereldwijd zijn er vele te vinden. Om te zien welke bij jou past hebben we de beste en meest toegankelijke op een rijtje gezet.

Cryptocurrencies gaan sky-high op het moment. Volgens de kenners kunnen de koersen nog veel verder stijgen in de toekomst. Het beste moment om crypto te kopen was in 2013, maar het één na beste moment is dus nu. Iedereen kan nu al starten met geld verdienen met crypto.

Net zoals bij aandelen, koop je crypto ook op een beurs. Waar je aandelen KLM alleen maar op de beurs in Amsterdam kunt kopen, is Bitcoin te koop bij tientallen verschillende beurzen. Deze beurzen noemen we ook wel brokers of exchanges.

Juist omdat er zoveel aanbod is, is het belangrijk dat je een exchange kiest die jou het meest zint. Er zijn een aantal zaken die je in acht moet nemen voordat je met de exchange in zee gaat.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een exchange?

Er zijn een paar zaken waar je op moet letten als je een beurs kiest. Ik heb het harde werk voor je gedaan en dat lees je in het vervolg van dit artikel. Ik wil je wel even vertellen waar ik op heb gelet. 

  • Gebruiksgemak. Hoe makkelijk is het om crypto te kopen?
  • Veiligheid. Soms zijn er hacks of gaan er beurzen failliet. Jij wilt uiteraard dat je digitale muntjes veilig zijn.
  • Handelsmogelijkheden. Welke mogelijkheden heb je om te handelen? Is de broker geschikt om geld te verdienen met cryptocurrency?
  • Kosten. Hoeveel betaal je voor een trade?

2.0 De beste crypto exchanges

De afgelopen weken heb ik tientallen exchanges beoordeeld. Ik geef je nu een handig overzicht van de exchanges die voor mij als beste uit de bus kwamen. 

#1 Bitvavo

Bitvavo is een Nederlandse crypto exchange die meer mogelijkheden biedt dan bijvoorbeeld Blox. Ook bij Bitvavo handel je eenvoudig in cryptocurrency. De webinterface is duidelijk en clean. De app is nog een beetje work in progress, maar krijgt steeds beter vorm. 

Bitvavo heeft iets meer dan 50 verschillende coins in de aanbieding. Er zijn een paar extraatjes die het een hele geschikte exchange maken voor mensen die geregeld handelen. 

Via het scherm geavanceerd krijg je toegang tot een volwaardige exchange waarin je limietorders en stop-losses kunt plaatsen. Je kunt hier ook handelen tegen de Bitcoin en dus niet alleen tegen Euro's.

Een andere handige extra is 'staking', oftewel rente over je cryptomunten. Je krijgt niet alleen voor coins die sowieso al 'stakebaar' zijn, zoals Neo en Tezos (XTZ), maar je krijgt ook rente over de Bitcoins die je op Bitvavo aanhoudt.

Bij Crypto Exchange kopen

De kosten bij Bitvavo zijn lager dan bij Blox. De klantenservice is in het Nederlands te bereiken en ook Bitvavo is geregisteerd bij De Nederlandsche Bank. Dit maakt Bitvavo een uitstekende crypto broker voor iemand die af en toe eens handelt. Later zal ik nog een uitgebreide review maken over Bitvavo.

#2 Binance

Binance is een van de grootste exchanges per wereld en dagelijks verwisselen er voor $50 miljard aan coins van eigenaar. De Binance crypto exchange heeft bijna alles dat je maar kunt bedenken. Na Bitvavo is dit mijn favoriet.

Het heeft een gigantisch aanbod aan munten en je kunt er ook geld 'staken', oftewel vastzetten tegen rente. Als je met een hefboom wilt traden of short wilt gaan, dan kan het ook. 

Dat is tegelijkertijd een van de grootste nadelen aan Binance. Het is een beetje een onoverzichtelijk geheel. Het is moeilijk om er je weg te vinden als je het nog niet kent.

Zeker als je een beginner bent, is het allemaal een beetje overweldigend. De mobiele app werkt prima, maar is ook wat vol en rommelig. 

Binance Crypto Exchange

Toch is het zeker de moeite waard. Als je regelmatig handelt kun je je geen betere exchange wensen dan Binance. Een groot aanbod, genoeg handelsvolume en lage kosten. Je moet je er gewoon even in verdiepen en de verchillende opties uitproberen. Het is zelfs mij gelukt 😉

Je kunt je handelskosten nog verder drukken door deze af te rekenen in de Binance coin (BNB). 

#3 Kraken

Kraken is naast Binance een zeer goede internationale exchange voor cryptovaluta. Deze aanbieder is een beetje een combinatie tussen Bitvavo en Binance. Het uitgebreide assortiment en handelsmogelijkheden samen van Binance. En dat samen met de gebruiksvriendelijkheid van Bitvavo.

Kraken staat ook heel hoog als het gaat om betrouwbaar en veilig handelen. Je ziet dat steeds meer grote bedrijven en particuliere beleggers al hun trades uitvoeren via deze exchange.

Mede dus dankzij hun veiligheid en hun bijdrage aan de crypto wereld. Denk aan het opgezette fonds ter verbetering van Bitcoin.

Een groot nadeel vind ik wel dat Kraken hoge fees rekent voor de mensen die zich niet met de advanced features bezighouden.

Deze fee ligt standaard op 1,5%. Tevens komen er nog extra kosten bij zodra je betaalt met creditcard of betaalpas.

Beste Crypto Exchange Kraken

Mijn tip is om, als je Kraken als crypto exchange kiest, met de advanced interface aan de slag te gaan. Het is dan qua kosten te vergelijken met mijn favoriet Bitvavo. Alleen dan met x10 mogelijkheden.

#4 Coinbase

Coinbase Exchange Cryptocurrency

Coinbase is een van de grootste internationale cryptobeurzen. Waar sommige beurzen nog wel eens de grens op zoeken met de regels, is Coinbase erg netjes. Tegoeden zijn verzekerd tegen diefstal en deze exchange doet er van alles aan om zich aan de regels te houden. 

Het is gewoon een super betrouwbaar bedrijf en het lijkt er op dat ze binnenkort naar de beurs gaan. Coinbase heeft twee gedeelten. Het gewone Coinbase biedt je de kans op crypto te kopen. Coinbase Pro is een echte exchange waar je helemaal los kunt met allerlei soorten orders. Het belangrijkste voordeel aan deze Pro versie vind ik dat het heel overzichtelijk is. 

Een leuke bonus bij Coinbase is het Earn programma. Met dit programma voer je quizjes uit met als beloning crypto. De antwoorden op de vragen zijn vaak goed te Googlen en zo verdien je binnen een paar minuten wat extra coins. 

Als je op zoek bent naar een goede, betrouwbare exchange waar je je cryptomunten lang kunt laten staan, dan is Coinbase ongetwijfeld een van de beste opties. Het is een solide miljardenbedrijf dat de veiligheid van je coins hoog in het vaandel heeft staan. 

#5 BitMEX

BitMEX is de go-to exchange van mensen die graag handelen met leverage, oftewel een hefboom. Op BitMEX kun je hefbomen zetten van maar liefst 100x. Ideaal als je ook veel geld wilt verdienen bij kleine koersstijgingen.

Bij BitMEX kun je ook heel makkelijk speculeren op een daling van Bitcoin of andere crypto. Soms is het gewoon heel duidelijk dat een munt snel gaat dalen en dan kun je heel veel geld pakken. 

Er zijn verschillende redenen dat BitMEX zo populair is. Als eerste is er heel veel handelsvolume. BitMEX hanteert ook lage rentes. Voor het gebruiken van een hefboom moet je immers lenen.

Door deze lage rentes kun je het langer uitzingen als de verwachte koersstijging of daling uitblijft.

Bitmex exchange logo

Tot slot zijn de handelskosten erg laag en in sommige gevallen krijg je zelfs geld toe als je handelt.

Het handelen met een hefboom is wel riskant. Als de onderliggende coin te veel stijgt of daalt (afhankelijk van waar je op gokt), wordt je gedwongen om te verkopen. Je weet wel van tevoren wat het maximale verlies is dat je kunt maken. Het is dus niet zo dat je gedwongen kunt worden om bij te storten.   

De interface van BitMEX ziet er een beetje verouderd uit, maar is heel overzichtelijk. Je kunt dus heel makkelijk handelen en de kans op fouten is klein.

Niet getrouwd met je exchange

Blijf af en toe om je heen kijken. De exchange die je als eerste uitgezocht hebt, was toen misschien goed, maar later kan een andere exchange beter zijn. Wie weet wil je wel ineens gaan handelen met leverage. Wellicht komt er een speler die ineens een veel betere app heeft.

Je hoeft je niet vast te houden aan één exchange. Je kunt meerdere exchanges aanhouden of gewoon wisselen. Je crypto is heel makkelijk te verplaatsen en binnen een dag ben je overgestapt. 

Welke exchange gebruik ik?

Zelf ben ik niet de meest fanatieke handelaar in cryptocurrencies. Ik heb wel een periode gehandeld met hefbomen op Bitmex. Grote winsten en soms nog grotere verliezen. Uiteindelijk ben ik daarmee gestopt, omdat ik er te onrustig van werd.

Het enige dat ik af en toe eens doe is wat crypto kopen of verkopen bij grote prijsschommelingen. Dit doe ik bij Bitvavo. Deze exchange is makkelijk in het gebruik en veilig. Als ik geld wil storten of opnemen staat het dezelfde dag nog op mijn rekening. Bitvavo is en blijft mijn favoriet, met de lage handelskosten.

Over de auteur Robert

Succes ligt voor het oprapen, alleen je moet nog wel even je handen uit de mouwen steken om het te krijgen.

Volg mij

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Jouw Laptop,
Jouw Pinautomaat

Hoe Je Een Passief Inkomen Met Het Internet Maakt

En in volledige vrijheid kunt leven. Ontdek mijn strategie waarmee ik meer dan 10.000 euro per maand verdien.

>