Top 8 Beste Vastgoed Boeken in Nederland + België

Boeken over vastgoed zijn er in overvloed, maar welke is de beste?

Als je aan je financiële toekomst wilt bouwen, dan is vastgoed een van de beste manieren. Het is bewezen effectief en je kunt snel grote stappen maken. Je hebt dan wel veel kennis nodig. Boeken over vastgoed kunnen je helpen om de juiste kennis te vergaren. Je leest dan over strategieën om snel een winstgevende vastgoedportefeuille te bouwen. 

In dit artikel geef ik je de 8 beste vastgoed boeken van Nederland en België. Als Belg mag je natuurlijk de Nederlandse boeken lezen en omgekeerd, maar sommige onderdelen zijn dan wellicht wat minder relevant. 

Ook goed om te weten is dat ik het gros van mijn successen met vastgoed te danken heb aan de training & begeleiding van IBA.

Voor ieder boek geef ik je: 

  • Een korte samenvatting van wat je leert in het boek
  • Wie de auteurs zijn en wat hun track record is
  • De prijs en eventuele korting

Of start met de volledige vastgoedcursus!

Boeken over vastgoedbeleggen in Nederland

De volgende boeken zijn specifiek gericht op de vastgoedmarkt in Nederland. Wil je investeren in België, scroll dan naar beneden.

#1 Zonder eigen vermogen – hoe iedereen in vastgoed kan investeren

zonder eigen vermogen boek iba

Soort boek: Hardcover

Auteur: Marijn en Chantalle Noordermeer

Prijs: Hier gratis aan te vragen

In Zonder Eigen Vermogen lees je het verhaal van Marijn en Chantalle Noordermeer. Dit stel bouwde in een periode van een jaar of vijf een portfolio op met tientallen huizen.

Het mooie aan Zonder Eigen Vermogen is dat je helemaal wordt meegenomen op hun reis. Dit is een heel mooi verhaal, omdat zij met nagenoeg niets aan hun reis zijn begonnen. Het koppel ziet alles als een grote onderneming en als ik je een les alvast mee mag geven, is het dat dit een hele goede benadering is.

Je vindt de beste deals en je krijgt de beste financiering als je met een ondernemersmindset te werk gaat. Slim gebruik maken van de regels die er zijn. Contacten leggen. Waarde toevoegen voor anderen om je heen.

Marijn en Chantalle zijn een echte inspiratiebron. Vooral als je nog geen vastgoed hebt, gaat het wel heel erg kriebelen na dit boek. Hoe veel dit boek je ook leert over de mindset, verwacht niet te veel informatie over dingen als huurrecht. Daarvoor kun je in de IBA-cursus terecht.

Plus: er zitten nog een paar interessante bonussen bij dit boek. Lees voor een uitgebreide review en omschrijving onze Zonder Eigen Vermogen recensie.

#2 Koop je Rijk – hoe iedereen vermogen kan opbouwen met vastgoed

Koop je rijk

Soort boek: paperback of e-book

Auteur: Myrthe de Groot

Prijs: €20,99 voor de paperback

Myrthe de Groot is het schoolvoorbeeld van iemand die met niets is begonnen en nu financieel onafhankelijk is. Myrthe komt uit een arm gezin dat afhankelijk was van bijstand en voedselbank. Ze kwam bij toeval in het vastgoed terecht en de rest is geschiedenis. Inmiddels heeft ze meer dan 100 panden in bezit. 

In het boek Koop je Rijk helpt Myrthe je stap voor stap bij het beginnen met vastgoed. In dit boek wordt heel duidelijk uitgelegd hoe je moet beginnen. Dit boek is perfect geschikt voor beginnende vastgoedbeleggers. 

Een van de beste onderdelen uit het boek is toch wel de uitleg over hoe de hefboom werkt met vastgoed. Hierdoor kun je snel veel vermogen opbouwen. 

Koop je Rijk van Myrthe de Groot is het ideale boek voor de startende vastgoedbeleggers. Je leert hoe je panden vindt, koopt en financiert. 

#3 Onroerend Goed als Belegging

Onroerend goed als belegging

Soort boek: Paperback

Auteur: P. van Gool en anderen

Prijs: Ongeveer €55 

Dit is een boek dat je helpt om een betere investeerder te worden. Een pandje kopen en verhuren is relatief makkelijk, maar als je meer wilt (en ook meer rendement), heb je meer kennis nodig. Hoe bepaal je bijvoorbeeld wat een optimale vastgoedportefeuille is? 

In dit boek leer je al deze kennis. Het boek ziet eruit als een studieboek, maar er worden allerlei praktijkvoorbeelden gegeven die je helpen om de stof beter te begrijpen. 

Je leert ook allerlei skills die onmisbaar zijn als je samen wilt werken met andere investeerders. Denk aan het berekenen van de marktwaarde of het opstellen van een investeringsplan

Onroerend goed als belegging is geschreven door Peter van Gool, hoogleraar vastgoedeconomie en vier andere auteurs. Met het kennisniveau van de auteurs zit het dus wel goed. 

Wil jij de volgende stap zetten met vastgoed? Dan is Onroerend Goed als Belegging een goede keuze voor jou. Bekijk het boek hier

#4 Vastgoed voor Dummies

Investeren in vastgoed voor Dummies

Soort boek: Paperback

Auteur: Björn Kirchoff

Prijs: Ongeveer €24,99

Ook al is dit boek niet specifiek gericht op de Nederlandse (of Belgische) markt, het is wel bijzonder waardevol. De basics van vastgoed zijn namelijk overal gelijk. Rendement berekenen, onderhandelen en verhuren, je moet het overal doen.

Een van de belangrijkste pluspunten van het boek is dat er veel aandacht uitgaat naar crowdfunding en andere financieringsmethoden.

Dit is voor veel mensen een van de lastigste dingen aan het investeren in vastgoed. En terecht, want het voelt heel eng om geld te lenen. 

Een interessante bonus is dat je leert over Real Estate Investment Trusts, dit zijn beursgenoteerde vastgoedfondsen. Dit is een prima manier om te investeren in vastgoed zonder zelf panden te bezitten. 

Vastgoed voor Dummies is geschreven door de Duitse investeerder Björn Kirchoff. Hij blogt over zijn investeringen en vastgoed en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste experts op het gebied van vastgoed. Ondanks zijn 31 jaar heeft hij al de nodige panden in beheer.

Vastgoed voor Dummies is een prettig geschreven boek met veel praktische tips.

Vastgoed boeken specifiek voor België

Ook al is de basis gelijk, niet alles over vastgoed in Nederland is ook bruikbaar in België. Deze boeken gaan specifiek over de Belgische vastgoedmarkt

#5 Vastgoedmiljonair in 10 Stappen

vastgoedmiljonair in 10 stappen

Soort boek: Hardcover

Geschreven door: Gunther de Wilde

Prijs:Ongeveer €24.99

Van alle boeken die ik heb gelezen over de Belgische vastgoedmarkt, is dit boek verreweg het makkelijkst om te lezen. Gunther de wilde legt heel duidelijk in een stappenplan uit hoe je je eigen vastgoedimperium opzet.

Hierbij worden alle belangrijke vragen behandeld. Hoe schat je de waarde in van een pand, hoe koop je deze tegen de scherpste prijs en hoe regel je de financiering?

Doordat Vastgoedmiljonair in 10 stappen zo makkelijk geschreven is, mist het hier en daar wel wat diepte. Het is een ideaal boek voor de beginners onder ons, mensen die hun eerste pand nog moeten kopen. 

Gunther de Wilde is een van de belangrijkste experts op het gebied van vastgoedinvesteringen in België. Hij geeft ook cursussen waarin hij je de kneepjes van het vak leert. 

Ben je op zoek naar een goede introductie over vastgoedbeleggingen in België? Lees dan het boek van Gunther de Wilde, Vastgoedmiljonair in 10 stappen

#6 Succesvol Investeren in Vastgoed

Succesvol investeren in vastgoed

Soort boek: Paperback

Geschreven door: Hendrik Chan

Prijs:Ongeveer €24,99

Hendrik Chan is vastgoedexpert en makelaar bij M3 Makelaars. Vanuit deze baan kent hij alle aspecten van het beleggen in vastgoed. 

In Succesvol Investeren in Vastgoed deelt Hendrik op toegankelijke wijze alles wat hij door de jaren heeft geleerd over het investeren in vastgoed.

Je merkt aan alles dat Hendrik een wat andere invalshoek heeft dan veel andere auteurs uit het rijtje, omdat hij ook wel namens huurders en verkopers van panden werkt. 

Ook Succesvol Investeren in Vastgoed is een uitstekende handleiding voor de mensen die nog aan het begin staan van hun carrière als vastgoedinvesteerder. De nadruk in dit boek ligt op het opbouwen van een passief inkomen

Op zoek naar een passief inkomen met vastgoed? Hendrik Chan is een ervaren makelaar die je alle ins en outs van het vak bijbrengt. 

#7 Investeren in Vastgoed

Investeren in vastgoed

Soort boek: Paperback

Geschreven door: Thomas Valkeniers

Prijs: Ongeveer €22,99

Thomas Valkeniers is een van de belangrijkste vastgoedondernemers van Vlaanderen. Hij maakte van Pajota een van de grootste ondernemingen op het gebied van vastgoed in Brussel en omgeving. 

In Investeren in Vastgoed doet hij een poging om zijn jarenlange ervaring over te brengen. Hij slaagt hier heel goed in, maar slaat soms iets door met allerlei theoretische verhalen.

Als je hier zelf de juiste acties uit weet te halen, dan is het een van de beste boeken voor zowel beginnende als gevorderde investeerders. 

Het mooie aan dit boek is dat Thomas Valkeniers een poging doet om de vastgoedmarkt na corona in te schatten. En laten we eerlijk zijn, dat kon nog wel eens een enorme game changer zijn. Als een van de grote jongens in de vastgoedmarkt rond Brussel weet Thomas als geen ander wat er kan gebeuren.  

Benieuwd wat jij allemaal kunt leren van een van de meest ervaren vastgoedhandelaren van België? Lees dan Investeren in Vastgoed van Thomas Valkeniers. Of lees gewoon mijn artikel over vastgoed-investeren 😉

#8 Levenslang Succesvol met Vastgoed

Levenslang succesvol met vastgoed

Soort boek: Paperback

Geschreven door: Filip Dewaele

Prijs: Ongeveer €24,99

Dit boek van Filip Dewaele heeft een hele interessante invalshoek; je kunt het gebruiken bij elke vastgoedtransactie die je in je leven doet. Het boek is dus ook zinvol als je voor het eerst een kamer gaat huren of wanneer je een woning met je partner gaat kopen.

Het boek begeleidt je bij alles waar je mee te maken krijgt bij deze transacties. Administratieve verplichtingen, belastingen en het rechtssysteem. Ook al zijn er delen bij die niet voor de vastgoedbelegger van belang zijn, je leert er zeker een hoop van.

Filip Dewaele is eigenaar van een groot makelaarskantoor met 250 medewerkers en 40 kantoren. In het boek gebruikt Filip veel anekdotes uit zijn jarenlange carrière als makelaar. Deze verhalen zijn leuk om te lezen, maar ook erg leerzaam.

Alles wat je altijd al wilde weten over het kopen, huren en verhuren van vastgoed, vind je in Levenslang Succesvol met Vastgoed van Filip Dewaele. Hier kun je het boek aanschaffen zonder verzendkosten te betalen.

Hoe je zonder vermogen een uitgebreid vastgoedportfolio opbouwt voor een passief maandelijks inkomen

Kennis is koning. Zoals je hebt gezien zijn vele boeken over investeren in vastgoed geschreven, maar de stap om een vastgoedcursus te volgen kan soms de beste stap zijn die iemand zet. Dan krijg je er namelijk er ook direct een rijkelijk netwerk bij.

Het beste vastgoedboek vind ik Zonder Eigen Vermogen. En als we het over trainingen hebben, dan is de IBA vastgoedcursus de #1 aanrader binnen dit vakgebied. Chantalle en Marijn geven ook geregeld een gratis vastgoed masterclass waar je je voor in kunt schrijven. Voor meer informatie over de betaalde cursus zelf, raad ik je aan mijn IBA-recensie te lezen.

Veel plezier en succes!

Of start met de volledige vastgoedcursus!

Plaats een reactie