Bitcoin Meester review en ervaringen.
Een van de grootste en bekendste crypto brokers van Nederland is Bitcoinmeester. Je kent het bedrijf wellicht van de reclames op radio en TV. Ze komen daar regelmatig voorbij.
In deze recensie deel ik mijn eigen ervaring met dit bedrijf. Ik laat je weten of Bitcoinmeester betrouwbaar, veilig en goedkoop is. En ik leg de Nederlandse crypto broker naast enkele anderen ter vergelijking.
Je vindt in deze review:
- Alles over het bedrijf Bitcoinmeester
- Of Bitcoinmeester veilig en betrouwbaar is
- Wat de belangrijkste voor- en nadelen van Bitcoinmeester zijn
- Bitcoinmeester versus alternatieven als Litebit en Bitvavo
- Mijn eigen mening en ervaringen over Bitcoinmeester
Wat is Bitcoinmeester?
Bitcoinmeester is een cryptobroker uit Aalsmeer. Het bedrijf is in 2016 opgericht door Boyd Meuleman en Mitchell Zandwijken. Enkele jaren later is het uitgegroeid tot een van de grootste cryptobedrijven van Nederland. Er werken nu tientallen medewerkers.
Een leuk feitje is dat Bitcoinmeester een sponsordeal heeft met voetbalclub AZ.
Broker of exchange
Bitcoinmeester is een crypto broker en geen exchange. Dit betekent zoiets als dat zij namens jou de crypto kopen. Bij een exchange treedt vraag en aanbod in contact met elkaar.
Een broker is in feite een extra tussenstap, wat betekent dat brokers vaak iets duurder zijn dan exchanges.
Handelen via een broker heeft ook voordelen. Als je een grotere order plaatst, haalt een broker de coins voor jou op bij meerdere exchanges. Dit hoef je niet zelf te regelen.

Het aanbod en “assortiment”
Het handelsaanbod van Bitcoinmeester is gigantisch. Je kunt meer dan 200 verschillende coins bij Bitcoinmeester aanschaffen.
Hier zitten ook coins bij die niet te vinden zijn bij andere Nederlandse brokers en exchanges. Zo heeft Bitcoinmeester CEL (de coin van cryptospaarbank Celsius) en CRO in het assortiment.
Als je zelf niet vertrouwd bent met het sturen van crypto naar een andere exchange als Binance, dan is Bitcoinmeester dus een goed alternatief.
Houd rekening met deze aanvullende kosten
Een van de belangrijkste onderdelen bij het kiezen van een exchange: de kosten. Hieronder zet ik alle kosten die je maakt voor je op een rijtje.
Handelskosten
De belangrijkste kosten die je maakt bij Bitcoinmeester zijn de handelskosten. De maximale kosten die je betaalt zijn 1%. Dit is voor een broker niet duur, maar een exchange als Bitvavo is goedkoper. Een stuk goedkoper met zijn 0,25% handelskosten.
Wel mooi is dat je vrij snel in aanmerking komt voor een korting. Besteed je in een maand voor meer dan €500, dan krijg je al een korting van 0.1% op je handelstarieven.
Als je nog meer verhandelt, dan gaan je tarieven nog verder naar beneden. In het theoretische geval dat je een miljoen per maand verspijkert, dan betaal je nog maar 0.1% per transactie.
Voor grote coins is er geen spread, maar voor sommige kleine munten dit wel. Dit komt vooral voor bij tokens met een hele kleine eurowaarde.
Bitcoinmeester rekent net als andere exchanges geen bewaarloon. Je kunt crypto die je wilt bewaren, daar gratis laten staan.
Kosten voor storten en opnemen van cryptovaluta
Het versturen van crypto kost geld en dat is bij Bitcoinmeester natuurlijk niet anders. Bitcoinmeester geeft min of meer de kosten door die zij maken voor een transactie, maar wel met een kleine opslag. Het versturen van XRP is bijna gratis, maar Bitcoinmeester rekent 0.25 XRP (ongeveer €0.20 op moment van schrijven) voor een transactie.
Dit maakt het versturen iets duurder dan bij sommige andere exchanges, maar niet buitensporig. Het storten van cryptovaluta is gratis.
Kosten opnemen en storten euro’s
Storten van geld kan gratis met iDeal of een bankoverschrijving. Ook het opnemen van geld is gratis. Ben je Belg en wil je met Bancontact betalen? Dan betaal je wel kosten. Een SEPA-overboeking is dan een goed alternatief, want dit is wel gratis.
Ook het opnemen van euro’s is gratis.
Hoe werkt Bitcoinmeester? Een korte handleiding
Bitcoinmeester is vrij eenvoudig in het gebruik. Ik leg hieronder kort uit hoe je crypto verhandelt.
Aanmelden
Je meldt je bij Bitcoinmeester aan via deze link en je vult je gegevens in. Bitcoinmeester stelt ook gelijk een vragen rondom wet- en regelgeving.
Bij een vraag moest ik even met mijn wenkbrauwen fronsen, want Bitcoinmeester vraagt of je een PEP bent. Wat zeg je? Ja, dat dacht ik ook.
PEP staat voor Politically Exposed Person. Tenzij je bijvoorbeeld Mark Rutte heet, is dit allemaal geen probleem.
Daarna moet je je legitimeren. Dit was wel een beetje een omslachtig proces. Zo moet je een selfie maken terwijl je je identiteitsbewijs en een papiertje vasthoudt.
Dit is niet heel eenvoudig allemaal. Bij de meeste andere exchanges gaat het een stuk soepeler. Ik heb hierover gebeld met Bitcoinmeester en zij geven wel aan dit proces binnenkort gaat veranderen.

Geld storten
Storten van geld bij Bitcoinmeester gaat heel eenvoudig via iDeal, Bancontact of een bankoverschrijving. Zoals je mag verwachten, is je geld er meteen als je iDeal gebruikt.
Crypto kopen en verkopen bij Bitcoinmeester
Het aankopen van crypto bij Bitcoinmeester is echt heel eenvoudig. Je kunt kiezen uit twee opties:
1. Of je geeft aan hoeveel euro’s je wilt besteden aan een bepaalde munt en Bitcoinmeester berekent voor jou het aantal coins dat je krijgt.
2. Omgekeerd kan ook; je geeft het aantal coins in dat je wilt kopen en Bitcoinmeester geeft de euro prijs.
Rechtsboven heb je een optie met ‘geavanceerd’. Hier heb je drie mogelijkheden:

- Verkopen bij prijs hoger dan: Dit is een limietorder om winst te nemen. Het is echt heel handig dat Bitcoinmeester deze heeft, omdat je dan niet per se in hoeft te loggen om je winst te nemen.
- Verkopen bij prijs lager dan: Dit is een stop-loss. Je geeft simpelweg aan bij welke lagere prijs je je coin wilt verkopen. Deze optie is wat eenvoudiger dan de stop-loss van een exchange en wordt ook altijd uitgevoerd. Bitcoinmeester is de enige broker die deze functionaliteit heeft.
- Kopen bij bepaalde prijs: Dit is een limietorder om aan te kopen. Ook heel handig om te gebruiken als je verwacht dat de prijs van een coin nog verder gaat dalen.

Stakingsmogelijkheden
Bitcoinmeester heeft ook opties voor staking. Je zet je coins dan vast in ruil voor rente. Je moet je coins wel actief aanmelden voor staking. De rentes die je krijgt zijn soms hoger dan bij Bitvavo, soms lager.
Wil je hogere rentes, dan moet je naar Celsius.
De app
Er is een app voor iOS en Android waarmee je op Bitcoinmeester handelt. Het staking gedeelte is hier niet zichtbaar, maar voor de rest functioneert de app prima.
Is Bitcoinmeester betrouwbaar en veilig?
Uiteindelijk zet je bij Bitcoinmeester geld neer. Ook al is dit vaak maar tijdelijk, je geld moet wel veilig zijn.
Veiligheid
Het eerste dat je wilt weten is of je tegoeden veilig zijn. Dat lijkt het geval. Bitcoinmeester heeft net als andere brokers en exchanges een systeem met hot and cold wallets. In tegenstelling tot Bitvavo heeft Bitcoinmeester geen eigen bewaarbedrijf.
Voor zover bekend heeft Bitcoinmeester nog nooit last gehad van een hack of datalek. Wel is er een keer een klant geweest die geprobeerd heeft te profiteren van een fout bij Bitcoinmeester. Bitcoinmeester is in dit geval door de rechter in het gelijk gesteld.
Overigens geldt in alle gevallen, laat zo min mogelijk crypto op een exchange staan. Lees hier hoe je je coins wel veilig bewaart.
Betrouwbaarheid
Bitcoinmeester is een betrouwbare onderneming. Het is onderdeel van Coinmeester B.V., dat bij de KVK geregistreerd staat onder nummer 68955820. Het bedrijf heeft een kantoor in Aalsmeer.
Registratie bij De Nederlandsche Bank
Bitcoinmeester staat geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB), samen met nog ongeveer 20 andere cryptobedrijven. Let wel: grote namen als Coinbase en Binance zijn niet geregistreerd en dit is een goed punt.
Ze voldoet hiermee aan alle eisen die de DNB stelt op het gebied van witwasregelgeving en dergelijke. Bitcoinmeester heeft een rechtszaak gewonnen waardoor zij niet meer het eigendom van elke wallet hoeven te verifiëren.
Dienstverlening
De dienstverlening bij Bitcoinmeester is uitmuntend. Ik heb een paar keer gebeld met vragen en je krijgt een heel vriendelijk antwoord waar je gelijk mee verder kunt.
Voor veel mensen heeft het feit dat je kunt wel bellen, zeker meerwaarde. Wil je liever niet bellen, dan is er ook een live chat. Ook als je een e-mail stuurt, krijg je vaak snel een antwoord. De klantenservice per e-mail is ook in het weekend gewoon open van 09:00 tot 21:00.

Bitcoinmeester versus de concurrentie
Uiteraard is het goed om Bitcoinmeester nog even langs de meetlat van de concurrentie te leggen.
Bitcoinmeester versus Litebit
Litebit en Bitcoinmeester strijden een beetje om de titel van de grootste broker in Nederland. Als we beide bedrijven langs elkaar leggen, dan is het snel duidelijk dat Bitcoinmeester op alle fronten wint.
De kosten bij Bitcoinmeester zijn lager en het aanbod is een stuk groter. Daarnaast heb je ook nog eens meer handelsmogelijkheden.
En andere reden die in het voordeel van Bitcoinmeester pleit, is het feit dat zij nog nooit slachtoffer zijn geworden van een hack. Dit betekent dat zij de cyberveiligheid waarschijnlijk beter op orde.
Als je toch twijfelt, kun je mijn Litebit review lezen, maar ik zie geen enkele reden om voor Litebit te kiezen.
Bitcoinmeester versus Bitvavo
Bitvavo is mijn huisexchange en met goede reden, zoals je in deze review kunt lezen. Ik verkies Bitvavo vooral vanwege de lage kosten en de uitgebreidere handelsmogelijkheden. Ook het gebruikersgemak is super.
Bitcoinmeester heeft een betere app, een iets groter handelsaanbod en telefonische support.
De lagere kosten maken een hele grote impact als je veel handelt. Bij aankoop en bij verkoop bespaar je een half procent (gemiddeld) uit. Als je iedere week een trade doet, dan heb je na een jaar enkele tientallen procenten meer rendement als je voor Bitvavo kiest.
Als je je coins voor de langere termijn vasthoudt, dan is de impact van die kosten een stuk kleiner. Dan snap ik best dat je Bitcoinmeester kiest vanwege het iets grotere aanbod en de betere dienstverlening.
Conclusie
Aan het eind van deze Bitcoinmeester recensie, zet ik de belangrijkste punten nog even op een rijtje.
Voordelen
- Ruim aanbod: Bij Bitcoinmeester koop je maar liefst 200 verschillende coins aan. Dit is een behoorlijk groot aanbod.
- Niet duur: Ja, er zijn zekere goedkopere opties om crypto te kopen, zoals Bitvavo. Maar mocht je een broker verkiezen boven een exchange, dan is Bitcoinmeester een goede optie.
- Telefonische support: De mogelijkheid om even te kunnen bellen als je vragen hebt, is een vrij uniek punt van Bitcoinmeester. Bij de meeste exchanges ben je aangewezen op mailverkeer of een supportsysteem.
- Passief inkomen met staking: Bij Bitcoinmeester kun je ongeveer 25 coins aanbieden voor staking. Je ontvangt dan een rentepercentage over deze munten. Dit is ideaal om wat extra’s te verdienen tijdens een trade.
Nadelen
- Verificatie omslachtig: Ik moest mij laatst een keer legitimeren bij Bitcoinmeester en dit ging niet makkelijk. Ik moest een papier vasthouden en mijn paspoort laten zien en tegelijkertijd een foto nemen. Dat ging niet, dus ik moest iemand anders vragen om mij te helpen. Bitcoinmeester zegt dat ze dit proces gaan verbeteren.
- Exchanges zijn meer geschikt voor de ervaren traders: Ook al heeft Bitcoinmeester een paar functies die de meeste andere brokers niet hebben, uiteindelijk kun je op een exchange toch meer.
- Te duur voor daytrading: De kosten op exchanges als Bitvavo zijn ook een stuk lager. Als je geregeld handelt, zie je de kosten na verloop van tijd echt wel terug.
- Weinig analysemogelijkheden: Op Bitcoinmeester zie je een prijsgrafiek en that’s it. Als je een uitgebreidere technische analyse wilt maken voor je trades, dan moet je hier los een scherm voor openen.
Ervaringen van anderen
Descrypted onderschrijft dat Bitcoinmeester ideaal is voor beginners, maar niet voor ervaren traders
Cryptotips geeft ook aan dat de kosten hoog kunnen oplopen als je veelvuldig handelt bij Bitcoinmeester. Ook zij raden Bitvavo aan voor mensen die vaker willen handelen
Cryptoprijzen noemt Bitcoinmeester een betrouwbare en transparante partij waar je veilig zaken mee kunt doen
Dan zijn er nog de beoordeling op Trustpilot. Dit zijn beoordelingen van echte klanten, dus hier hecht ik altijd veel waarde aan.
Bitcoinmeester krijgt een 3.8 van haar klanten. Dit is geen slechte score, maar ook zeker niet fantastisch.

De meeste klachten gaan over de hoge kosten die zijn wat mij betreft gewoon terecht.
Eindoordeel
Al met al is Bitcoinmeester geen slechte broker. Het is een prima optie voor beginnende traders of mensen die een buy and hold strategie uitvoeren.
Voor iemand die actief wil traden, raad ik uiteindelijk toch Binance of Bitvavo aan vanwege de grotere handelsvolumes en de lagere kosten. Als je iedere week wel een paar keer handelt, dan scheelt dit toch een paar procent rendement op jaarbasis.
De sterke punten van Bitcoinmeester zijn duidelijk. De klantenservice is uitmuntend en je kunt zelfs bellen voor hulp. Er is een ruim aanbod van coins en het is mogelijk om een passief inkomen te verdienen met je crypto.
In tegenstelling tot veel andere brokers, zet je bij Bitcoinmeester ook limietorders. Als je liever via een broker dan een exchange wilt handelen, dan is Bitcoinmeester een uitstekende keuze.
Hoe je op een winstgevende manier kunt leren investeren in crypto
Ben je nog een beginner in wereld van crypto en wil je leren hoe je hier geld mee verdient in plaats van verliest (wat de meeste mensen helaas doen) dan raad ik je de gratis crypto training van Derek en Patrick aan. Aanmelden is kosteloos, zie hier meer informatie wanneer deze online training begint.
Overigens zijn er ook andere crypto cursussen uitgebracht en zijn er tal van boeken over digitale munten geschreven. Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm, is de Crypto Masterclass hetgeen wat je nodig hebt om alles te leren over crypto en hoe je hier winstgevend in wordt.
Voor meer informatie over deze masterclass raad ik je aan mijn recensie en ervaringen te lezen.
Veel plezier en succes!