Cash Cow Academy Review (Jelline Brands) Ervaringen, Case Study + Voordelen, Nadelen

De Cash Cow Academy van Jelline Brands zou een praktijkgerichte cursus zijn om je eigen winstgevende YouTube “Cash Cow” op te zetten en te runnen. In deze review van de Cash Cow Academy deel ik mijn complete ervaringen. De recensie bevat ook een case study van mijn eerste winstgevende YouTube kanaal.

We bespreken wat je van Jelline’s youtube cursus kunt verwachten. Hoe ziet de training eruit en welke onderdelen komen aan bod? Daarnaast een stukje over hoe ik de training en sfeer onder cursisten ervaar. Graag ga ik ook in op wie de oprichtster Jelline Brands is. Waarom zou juist ZIJ degene moeten zijn die ons hierin lesgeeft? En uiteraard de resultaten.

Wat is de Cash Cow Academy precies?

Toevallig kreeg ik ergens te horen van de Cash Cow Academy. Jelline Brands is geen onbekende in het online marketing wereldje.

En het leek een mooie, voor mij nog totaal onbekende, kans om mijn maandelijkse inkomsten nóg verder op te schroeven.

Zelf sta ik altijd open voor nieuwe manieren van online geld verdienen. Ik ben niet vies van nog meer vermogen vergaren. Ik maak het tot een missie om allerlei verschillende verdienmodellen onder de loep te nemen en uit te proberen. 

Cash Cow Academy cursus

Ook interessant: mijn stappenplan om zelf een cash cow kanaal te beginnen!

Onze Cash Cow Academy review op video

Meerdere stromen van inkomsten creëren

Vind ik mooi om te doen; vooral omdat ik weet dat het belangrijk is om meerdere inkomstenbronnen te creëren voor nog meer rijkdom.

Voordat ik uitspraken doe over iets werkt en of het bij me past, wil ik het eerst ten volle ervaren. Zo ook de Cash Cow Academy. Voordat ik hieraan begon had ik echt werkelijk nog geen idee wat het precies was, hoe het werkte en waarom een “geld koe” daadwerkelijk euro’s zou gaan opleveren.

Ik stond er dus volledig blanco maar open-minded in. Daarbij had ik een leeg to-do list, dus dit leek mij een perfecte oppertunity om weer door te pakken. Met iets totaal anders. Daarnaast vind ik ook wel dat mijn al bestaande YouTube kanaal een boost kan gebruiken. Het leek me dus een win-win-win.

Terug naar de basis… wat is een cash cow?

Een Cash Cow of in het Nederlands een Geld Koe betekent in deze termen niets anders dan een winstgevend YouTube kanaal.

Zodra je 1000+ abonnees op YouTube hebt en 4000+ kijkuren, mag je deelnemen aan het YouTube Partner Programma (YPP).

Hier kun je geld mee verdienen, doordat je het dan toestaat dat er advertenties worden weergeven tijdens of rondom je video’s.

De inkomsten die je hieruit genereert kunnen hoog oplopen. Ik ken bekende YouTube’ers die hier een volledig inkomen mee verdienen. 

Cash Cow Youtube partner programma

En dat terwijl ze zelf hoogstens nog een dag per week spenderen aan het maken en plaatsen van een nieuwe video.  Natuurlijk is dat niet zomaar komen aanwaaien. Ze hebben hier wel de nodige effort en tijd in gestoken.

En moet ik zelf video’s maken? 

Het prettige aan jouw eigen Cash Cow (dus jouw Winstgevende YouTube-kanaal) is dat je niet perse zelf video’s hoeft te maken Je hoeft sowieso niet met je kop voor de camera om dingen in te spreken.

Sterker nog, je hoeft zelfs helemaal NIETS te doen aan montage en editen als je dat niet ziet zitten. Jelline laat in de Academy meerdere mogelijkheden zien.

Voor de mensen met minder geld, maar meer tijd: die kunnen prima zelf video’s in elkaar knutselen, monteren en editen. Maar je wordt ook juist begeleid als je minder tijd om handen hebt (of dat er simpelweg niet aan wilt besteden) en meer investeringsgeld beschikbaar hebt. 

Het grootste gedeelte van je YouTube-kanaal kun je namelijk uitbesteden. Ideaal!

Check zeker de Cash Cow Blauwdruk voor meer info.

Jelline Brands – wie is dat?

Naast haar studie rechten is zij in 2019 gaan ondernemen. Toen is ze haar bedrijf Brandsverkopen begonnen die andere ondernemers helpt om meer zichtbaar en succesvol te worden.

En het grappige is dat ze zelf nog helemaal niet lang bezig was met haar eigen cash cows. Pas in 2020 kwam dit idee op haar pad.

Maar ze is hier in korte tijd erg succesvol mee geworden.

Daarnaast heeft ze de kracht van gelijkgestemde mensen om je heen verzamelen direct ingezet. 

Samenwerkingen met ervaren coaches

Wanner Aerts bijvoorbeeld heeft zelf ook veel ervaring met het opzetten van cash cows. Hij is een tijd lang coach geweest bij Jelline’s cursus, maar heeft later zijn eigen pad vervolgd buiten de CCAcademy.

De huidige coaches zijn Joachim en Noah. Joachim, die een zeer succesvol YouTube kanaal beheert over Elon Musk. En Noah die de meeste groepscoachingsessies verzorgd. Daarnaast zijn er nog andere mensen actief binnen de community die al veel mooie dingen hebben neergezet en daar de leden ook mee helpen. 

Dat is sowieso erg mooi om te zien. Je krijgt echt het gevoel dat er alles aan wordt gedaan om elkaar te helpen naar succes.

Inhoud van de Cash Cow Academy

Graag neem ik je nu mee in alle onderdelen van de cursus. Niet alleen de hoofdcursus, maar ook alle bonussen die je erbij krijgt, want dat zijn er nogal wat. 

Wat mij positief verraste is dat er 2 actieve WhatsApp groepen zijn:

 1. De Academy leden-app: om vragen te stellen, knelpunten en successen te delen.
 2. De YouTube-push app: als je een video hebt die een boost nodig heeft, deel je die in deze app.

De sfeer is uitstekend. Een hele fijne, relaxte sfeer.

Met allemaal gemotiveerde ondernemers die het maximaal haalbare willen realiseren. Sommigen wonen in Nederland. Anderen wonen in bali. Voor zover ik kan zien allemaal mensen die een laptop-lifestyle (willen) leven.

Cash Cow Geld Verdienen met Youtube

Later zijn deze groepen grotendeels overgegaan in de besloten discord community. 

#1: Introductie

Uiteraard eerst een uitleg over de inhoud van de cursus en waar je precies mee aan de slag gaat. Je leert kennismaken met het zakenmodel en waarom dit (in de ogen van Jelline Brands) zo’n mooie manier is om online geld te verdienen.

Cash Cow Academy modules en lesomgeving

#2: Winstgevende nichemarkten

In deze module, bestaande uit 5 video’s met aanvullende informatie, ga je onderzoek doen naar een sterke niche waarin je te werk gaat. Een niche is een bepaald onderwerp van de markt, zoals fitness, online geld verdienen of gezondheid.

Het is belangrijk om een niche te kiezen waarvan bewezen is dat daar veel geld in omgaat. Veel mensen zullen nu wellicht denken dat, als er binnen een niche al veel concurrentie is, de markt al “verzadigd” is. En dat jij dus met jouw cash cow niet veel meer kan toevoegen.

Niets is minder waar. Jelline drukt je ook op het hart dat je vanuit overvloed moet denken. Er is genoeg voor iedereen en er wordt dagelijks LETTERLIJK meer dan een miljard uur aan video’s bekeken.

Denk in overvloed

Hoe kun je dan nog zeggen dat jouw video’s er niet toe doen. In mijn optiek biedt dit JUIST gigantische kansen. Als jij weet hoe je een video viraal moet laten gaan, dan kun je daar ontzettend veel geld uithalen.

Immers, jij hebt de views en bedrijven staan te springen om hun advertenties tijdens en rondom jouw (goed bekeken) video’s te showen. En willen jou daar maar al te graag geld voor geven.

Dat leer je allemaal in deze module. Je kiest een sterke, potentiële nichemarkt uit en gaat onderzoek doen naar jouw precieze doelgroep. Op wie ga jij je focussen en met welke vraagstukken ga je aan de slag?

#3: YouTube Kanaal maken

Zelf wist ik al wel hoe je een YouTube-kanaal moet oprichten. Voor degenen die dat nog niet precies weten laat Jelline het je stap-voor-stap zien. Het is binnen een half uurtje voor elkaar, als je ook het logo en de banner zelf maakt. Jelline leert haar studenten dit makkelijk te doen met Canva.

Zelf gebruik ik van die geniale website de Pro versie, aangezien je daarbij voor iets meer dan 10 euro per maand een nog veel unieker en uitgebreider parket aan afbeeldingen, sjablonen, elementen enz. krijgt.

In deze module dus hoe je de eerste stappen zet voor jouw Cash Cow. Ook zie je hoe je een standaard tekst integreert die automatisch wordt ingevoegd wanneer je een video upload.

Ook moet je bepaalde instellingen goed zetten en een goede “over” pagina maken. Dit is allemaal vlot gebeurd als je de stappen doorloopt uit deze module.

YouTube kanaal maken

 Mijn advies is om hier niet te moeilijk over te doen en niet teveel naar de details te kijken. Het belangrijkste is om nu te beginnen en zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het uploaden van video’s.

#4: Basisprincipes voor het maken van content 

Nu de fundering van je online geldmachine staat, is het tijd om door te pakken. Nu gaan we de volgende stappen zetten naar de eerste dollars met YouTube. Dit zal inderdaad in $ vorm worden weergegeven en uitbetaald.

Uiteraard krijg je het wel gewoon in euro’s op je Nederlandse bankrekening. Maar aangezien YouTube internationaal gevestigd is, worden de kosten en verdiensten berekend als dollars. 

In module 4 komen de volgende topics aan bod:

 • Basisbenodigden voor het maken van video’s voor YouTube (zonder dat je met je kop voor de camera moet – of überhaupt iets hoeft in te spreken)
 • Een contentplan maken. Dit is een uitgeschreven plan voor onderwerpen van je toekomstige video’s. Het is zinvol om daadwerkelijk zo’n plan te maken zodat je een tijdje vooruit kunt. En als je je kanaal (grotendeels) uitbesteedt dan hoef je alleen nog maar het onderwerp door te geven waarna alles in werking wordt gezet.
 • Video’s zelf maken, bewerken de thumbnail maken.

Alles zelf doen of uitbesteden?

Module 4 en Module 5 is vooral van belang voor de mensen die (in eerste instantie) de taken zelf willen doen. Jelline raadt dit aan zodra je een budget van minder dan €2000 te besteden hebt. Eerst wat vermogen bouwen door taken zelf te doen, waarna je later -zodra je omzet maakt- steeds meer uit handen kunt geven.

Ik ben echter direct begonnen met uitbesteden. Daarom zijn deze 2 onderdelen minder voor mij van toepassing. Het is namelijk mijn doel om dit zakenmodel zo snel mogelijk zo passief mogelijk te maken. 

Wel zal ik de 2 modules kort belichten, zodat je een idee hebt van wat je te wachten staat.

#5: YouTube video’s optimaliseren en publiceren

In deze module worden belangrijke zoekmachine optimalisatie facetten behandeld. Door deze optimalisaties toe te passen in je uploads naar YouTube, vergroot je de kans dat je video’s daadwerkelijk goed scoren in de zoekresultaten.

Belangrijk onderdeel hiervan is uiteraard zoekwoorden. In elke nieuwe video je die publiceert dienen relevante zoekwoorden (keywords) op de juiste plekken te worden weergegeven.

Als je dat niet doet, zal je YT je video niet goed kunnen scannen. Handig zijn de kant-en-klare template die je kunt kopiëren en plakken naar jouw kanaal.

Je videos optimaliseren om meer geld te kunnen verdienen

Het enige wat je dan nog hoeft te doen is per video een aantal zaken in te vullen en klaar. Hiermee maakt Jelline het je zo makkelijk mogelijk.

Een geheime techniek voor snelle ranking

Daarnaast zijn er nog vele andere factoren waardoor je jouw ranking in de zoekresultaten kunt beïnvloeden. Een aantal daarvan heb je niet zoveel invloed op. Anderen juist weer wel. 

Dit onderdeel bevat vele technieken en zelfs een geheime tactiek waardoor je ervoor gaat zorgen dat je je video’s hoog laat ranken in YouTube. Hierdoor krijg je sneller en meer kijkers, waardoor je sneller kunt participeren aan YPP en echt geld gaat verdienen met je kanaal!

#6: Youtube automatisatie

Je kunt ervoor kiezen om alles zelf te doen, of om alles uit te besteden. Uiteraard kan een combinatie hiervan ook. Dat je een deel zelf doet en een deel laat doen. Wat jij wil.

Ik kies ervoor om van het begin af aan zo min mogelijk zelf te doen. De onderliggende reden hiervan is simpel; ik wil dat het een passief inkomensmodel is voor mij. Hoe eerder ik hiermee begin hoe beter.

Meestal kost het in het begin wel meer tijd om de juiste mensen bij elkaar te brengen (een team samenstellen), maar daar heb je later alleen maar meer aan.

Als je eenmaal de juiste mensen hebt die precies weten wat ze wanneer moeten doen, dan ben jij als leid(st)er enkel verantwoordelijk voor het grotere geheel. 

Passief VS Actief Inkomen met YouTube

En dat is een succesvolle cash cow opzetten. De mensen die je hebt samengesteld zijn uitvoerend en worden betaald voor hun verrichte werkzaamheden.

Passief maken van je cash cow channel(s)

Als je ervoor kiest om alles zelf te doen, dan moet je er rekening mee houden dat je veel tijd kwijt bent, überhaupt voordat je een video kunt plaatsen. Door 5 handen aan het werk te zetten in plaats van 1 die alles moet doen, bespaar je jezelf een hoop tijd.

Je kunt daardoor (veel sneller) een passief inkomen opbouwen en sneller groeien. Vandaar dat hier mijn keuze naar uitgaat. In deze module laat Jelline je zien wat er allemaal moet gebeuren om een sterk team samen te stellen waarmee je je channels passief kunt maken. 

Je kunt ervoor kiezen om zelf verschillende mensen bij elkaar te brengen. Zodra de ene persoon zijn taak heeft vervuld, kan de volgende aan het werk worden gezet. Wat makkelijker is (maar vaak wel wat duurder) is als je een compleet team inschakelt die op voorhand al is samengesteld.

Dit team heeft 1 contactpersoon met wie jij alle afspraken maakt en alles bespreekt. Dat is veel makkelijker, omdat je alleen aan de contactpersoon de opdracht doorgeeft en diegene zet het in gang. Dat is een stuk makkelijker, maar je moet wel rekening houden met dat je er meer voor betaalt.

Hoe meer geld je kunt investeren hoe meer je eraan kunt verdienen

De vraag is dus vooral; hoeveel ben je bereid om te investeren qua geld? Of besteed je liever je tijd? Als je liever tijd BESPAART maar met je geld nog meer geld maakt, dan zijn er 5 onderwerpen die Jelline bespreekt:

 • Taken. Welke taken zijn er allemaal voordat je video live kan staan? Iedere (micro)taak wordt in een handig overzicht weergegeven en op welke plek van het proces.
 • Kosten. Er worden gemiddelde kosten weergegeven; als je een video volledig uitbesteedt moet je denken aan gemiddeld €20 – €50 per video.
 • Sturing. Per rol die jouw teamleden vervullen zijn video’s opgenomen, zodat je precies ziet wie wat moet doen en wat jij moet doen om diegene naar het gewenste eindresultaat te sturen. Dit geeft een lekker gevoel, je bent niet meer uitvoerend, maar delegerend.
 • Samenstellen. De rollen en taken helder krijgen is fijn, maar waar en hoe vind je vervolgens de juiste personen? Ook dat bespreekt Jelline uitvoerig.
 • Automatiseren. Zo min mogelijk doen en zo passief mogelijk maken. Jelline leert je te systematiseren en automatiseren. Hierdoor maak je geld met je geld. Je zet dus in feite je geld aan het werk.

Tip: Je krijgt veel informatie in deze cursus; het is vooral de kunst om het DIRECT in de praktijk toe te passen. Als Jelline je laat zien hoe je een oproep plaatst op Fiverr of Upwork, doe dat dan ook direct. Als je telkens maar verder gaat in het volgen van de video’s, terwijl je er niets mee doet loop je het risico dat je verdrinkt in theorie, maar niks voor elkaar krijgt. Uiteindelijk telt ACTIE ONDERNEMEN; dat zorgt voor het resultaat.

#7: Geld verdienen met Youtube

In deze module worden specifiek zaken belicht die van toepassing zijn NADAT je bent toegelaten tot het Youtube Partner Programma. Dit is natuurlijk waar we het allemaal voor doen.

Zodra je die 1000 abonnees hebt en 4000 kijkuren in de afgelopen 12 maanden, kun je je aanmelden voor het YPP.

Vervolgens moet je je wel gaan identificeren en verifiëren via een Google AdSense account. Dat betekent dat je (digitaal) formulieren moet invullen en goed laten keuren.

Ook krijg je uiteraard met belastingzaken te maken. Al dit soort dingen worden behandeld in deze module. Ik vind het in ieder geval erg duidelijk en is gewoon het stap-voor-stap opvolgen van de instructies.

Belastingformulieren bij geld verdienen met youtube

Het toegelaten worden tot het partnerprogramma is tof, maar al die belastingdingen zit ik echt niet op te wachten. Dus daar ben ik het liefst zo snel mogelijk van af. En daar helpt deze module goed bij.

#8: De vijf belangrijkste factoren van succesvolle YouTube-kanalen

Er zijn 5 factoren die absoluut doorslaggevend zijn in hoe succesvol EN winstgevend jouw YouTube kanaal wordt. Per video in deze module (5 dus) bespreekt Jelline iedere factor apart.

Ook geeft ze praktische handvatten mee in hoe je deze factoren naar jouw hand kunt zetten. Belangrijke factor, die in feite voor ieder verdienmodel opgaat is de 80/20 regel.

Uiteraard kan ik niet vertellen wat de factoren exact zijn, anders verklap ik de gehele module al

#9: De magische formule voor een virale YouTube-video

In deze module bespreekt Jelline 4 strategieën waardoor je nóg beter gevonden wordt in de zoekmachine genaamd YouTube. Belangrijke aspecten die aan bod komen zijn de interactie met je bezoekers, hoe je ervoor zorgt dat je onderwerpen + videotitels verzint die de potentie hebben viraal te gaan en waardoor je meer abonnees krijgt.

Deze module is een bron van nieuwe informatie, maar bevat ook wat herhaling uit vorige onderdelen. Vaak worden de dingen dan wel net wat anders verwoordt, waardoor het extra wordt onderbouwd.

#10: De geheimen om snel te groeien

De ideale combinatie tussen populaire, blijvende en actuele content produceren. Je kunt je zogezegd focussen op content die op dit moment hot zijn (trends), zoals de nieuwste iPhone of een nieuwe auto die onlangs uit is gebracht. Daarmee kun je snel meer kijkers krijgen.

Wel is het zo dat trends (snel) weer kunnen overwaaien. Hierdoor zal jouw content misschien even populair zijn, maar snel aan animo verliezen.

Het is daarom ook belangrijk om je te focussen op zogeheten evergreen content. Dit is content die ALTIJD in trek is.

Denk aan zelfvertrouwen kweken, meer geld verdienen of je productiviteit verhogen. Deze onderwerpen kunnen altijd worden gezocht en hangen niet af van trends. Tussen de trends en evergreen content wil je de juiste combinatie vinden, waar hier meer over wordt verteld. 

waardevolle content voor je cash cow

Ook leer je de Brands’ techniek om mensen massaal op je kanaal te laten abonneren samen met een aantal andere strategieën voor meer views & interactie op je Cash Cow YouTube Channel.

#11: Gegevens analyseren

Meten is weten. In deze module wordt ingegaan op hoe je de cijfers analyseert. Denk aan de CTR (hoe vaak mensen daadwerkelijk naar jouw video klikken bij een vertoning) en de kijkersloyaliteit (hoe lang mensen daadwerkelijk je video’s BLIJVEN bekijken).

Er zitten een paar haken en ogen aan het analyseren van de statistieken; die komen in deze video’s aan bod. Zo ben je er zeker van dat je op de juiste manier je gegevens analyseert en daar de juiste actiepunten uit opstelt.

#12: Opschalen

En als je eenmaal (je eerste) geld verdient met jouw YouTube-kanaal… dan wil je natuurlijk ZO SNEL MOGELIJK opschalen. Hoe doe je dat nu? Wat zijn slimme acties om te zetten om in zo min mogelijk tijd zo veel mogelijk hoger in de ladder te komen? Dat leer je in deze module, module 12.

#13: De grootste problemen voor Cash Cow Channels opgelost

Wanneer je zelf video’s gaat maken of LAAT maken, dan moet je altijd opletten dat er niet (teveel) gebruik wordt gemaakt van al bestaande content. Er zijn bepaalde regels over en uitzonderingen op auteursrechtelijk beschermd materiaal. Er zijn ook Creative Commons; dit zijn speciale regels over al bestaande content.

Die moet je te allen tijde naleven, anders kun je het risico lopen dat je video niet wordt geaccepteerd om inkomsten te genereren.

Wanneer je het video maken uitbesteedt, wil je dit helemaal duidelijk kortsluiten met jouw freelancers. Een ander dingetje is dat er aspecten in jouw video’s aanwezig kunnen zijn waardoor advertenties minder worden weergegeven. 

Dit kan te maken hebben met dat je haatdragende content toont of andere niet geaccepteerde beelden. Voorkom dit daarom zoveel mogelijk, anders beperk je je inkomsten.

Cash Cow Academy modules

In het laatste onderdeel van deze module krijg je een complete lijst van alle woorden die de communicatie richtlijnen schenden. Al deze woorden wil je dus koste wat kost vermijden!

#14: Langetermijnvisie

De regel van 33. Hoe lang duurt het gemiddeld voordat je succes behaald? Dat is de vraag die Jelline gaat beantwoorden in deze module en waarom je kijk naar de LANGE TERMIJN zo belangrijk is. YouTube wil eerst bewijs zien dat je legit bent.

De regel van consistentie. Consistent en volgens een patroon video’s plaatsen zal YouTube gaan waarderen.

De regel van herhaling. De cursus eenmalig helemaal volgen is prima. Maar, zoals in de Cash Cow Academy ook wordt benadrukt “Herhaling is de beste leermeester”. Dus twee keer of zelfs nog vaker de cursus volgen zal je nog veel verder brengen.

Bijgeleverde bonussen

Naast de rijke hoofdcursus zijn er vele bonussen te vinden die je game nog eens extra kunnen boosten.

Cash Cow Academy voor gevorderden

Nieuwe inzichten die niet aan bod komen in de basis cursus. Wel is het essentieel om die basis -de fundering- eerst gelegd te hebben. Daarna komt dit gevorderde gedeelte. 

Content maken voor gevorderden

Hoe zorg je ervoor dat je content maakt die mensen willen zien en willen blijven kijken? En die dus veel meer geld gaat opleveren dan ‘standaard’ content? Dat leer je in deze module. Gegeven door Noah Morris – coach bij de academy.

Thumbnails maken voor gevorderden

Het plaatje die de kijker moet verleiden om te klikken… zo belangrijk. Zonder een goede thumbnail zal niemand op je video klikken. Hoe je eenvoudig een advanced thumbnail maakt leer je in deze bonus.

YouTube kanaal promoten en laten groeien

Verschillende manieren, buiten het plaatsen van goede content, om je kanaal te laten groeien. Denk aan het gebruik van social media en een community.

Bonus strategieën

In deze lessen worden methodes weergegeven die in het verleden voor mooie resultaten hebben gezorgd.

Case study

Van 0 naar 10.000 per maand in 3 maanden tijd. Als je eenmaal de juiste kennis en ervaring in huis hebt, dan kan het. Scroll iets naar onderen voor de case study.

De sleutel tot succes

Doelen stellen. Zo belangrijk. En misschien wel de sleutel naar succes.

Groepscoachings

Iedere maand wordt er een groepscoaching gegeven. De opname daarvan zie je hier terug en kun je dus altijd op je gemakkie terugkijken. 

Financiën module

Belastingzaken en financiën. Oersaai, maar o zo belangrijk.

Ervaringen & persoonlijke resultaten met de Cash Cow Academy

De review die je nu aan het lezen bent heb ik oorspronkelijk geschreven begin 2021. Dat was het startmoment van mijn cash cow journey. De eerste video die ik plaatste was op 19 maart 2021. En ongeveer 3,5 maanden later was ik al aangesloten bij het youtube partnerprogramma.

Vanaf dat moment ben ik geld gaan genereren met mijn video’s 🙂 

Zo zie je maar hoe snel het kan gaan! Ik kan dan ook volmondig zeggen dat ik deze cursus 200% het geld waard vind. Zolang je de theorie blijft toepassen en blijft optimaliseren kan het hard gaan. 

Mijn eerste indruk en motivatie was vanaf het begin af aan al hoog. De cursus is onwijs duidelijk en compleet. Vele vragen die tijdens het volgen van de Academy bij me opkwamen werden automatisch beantwoord gedurende het vervolg van de cursus.

Succes met youtube

Dus compleet, duidelijk en motiverend. Voordat ik begon had ik echt totaal geen idee wat het was, hoe ik moest beginnen en wat ik moest doen. In een half jaar tijd heb al enorm veel geleerd wat ook op mijn zakelijke YouTube kanaal goed van pas komt. Ik snap gewoon heel goed nu hoe YouTube werkt en dat kan ik natuurlijk op vele manieren inzetten.

Ga je meedoen met de Cash Cow Academy? Gebruik dan deze link met code ROBERT voor 200 euro kassakorting.

Case Study – mijn eerste cash cow

Inmiddels heb ik meerdere cash cows opgezet. Van 1 van die cash cows heb ik ook een journey opgenomen. In deze kleine reeks video’s zie je hoe ik ben begonnen, hoe het zich verder heeft ontwikkeld tot het moment dat ik er geld mee ging genereren.

Die betreffende cash cow kun je hier vinden: https://www.youtube.com/channel/UChrHYAgl5x0zktgtKHq40Ag. Zoals je ziet laat ik deze een beetje doodbloeden. Dat is een bewuste keuze. Er staan namelijk diverse video’s op die weinig opleveren en ik ben nu met mijn opgedane kennis een veel beter kanaal begonnen in dezelfde niche.

Daarbij heeft de stem die je op de video’s hoort ervoor gekozen om niet meer in deze niche actief te zijn. 

Aangezien ik alles onder 1 pseudoniem had gezet, heb ik daarom besloten de laatste video’s nog in te plannen en te laten publiceren, maar meer ook niet. Ik ben in de tussentijd andere cash cows begonnen in andere niches.

Mijn eerste cash cow video in maart

Een nadeel vond ik wel dat mensen in de community heel erg snel geneigd zijn om te kopiëren. Wat ik zag was dat veel mensen bijna exact hetzelfde gingen doen als wat ik deed. Daarom ben ik nu een stuk voorzichter geworden met het delen van mijn kanalen en wat ik precies doe.

Maar dit bovenstaande youtubekanaal laat ik gewoon publiekelijk bekendstaan als mijn allereerste cash cow.

Conclusie van deze Cash Cow Academy review

Het lijkt me denk wel duidelijk. Super cursus met fijne cursusleidster en top coaches. Als je geld wilt verdienen met youtube op de automatische piloot, dan is dit de training die je wilt hebben. Nog even alle voordelen en nadelen op een rijtje.

Pluspunten van de cursus

 • Duidelijke, goede cursus. De video’s zijn van hoog niveau en tegelijkertijd eenvoudig te volgen.
 • Deskundige begeleiding. Naast de online training wordt er veel aandacht besteedt aan groepsbegeleiding.
 • Groepsgevoel. De community zit vol enthousiaste mensen die meer uit hun leven willen halen. De sfeer is ontzettend goed. Zowel gezellig als professioneel. Er worden veel waardevolle zaken gedeeld die je zelf ook kunt implementeren.
 • Passief inkomen genereren. Het leuke van YouTube is dat je er een passief inkomen mee kunt opbouwen. Niet alleen dat, hiermee kun je locatie-onafhankelijk werken. Van mij part ben je aan het werk op de noordpool. Zolang je er Wifi hebt kun je aan de slag.

Mindere punten / nadelen

 • Verwachtingen. Soms wordt het makkelijker voorgeschoteld dan dat het werkelijk is. Je moet wel degelijk veel moeite doen en tijd investeren om je eerste (en nog veel meer) euro’s met het internet te verdienen. 
 • Na-aperij. Mijn ervaring is dat je moet oppassen met wat je van jezelf deelt in de community. Het kan maar zo zijn dat als je laat zien met welke video je viral bent gegaan, dat anderen denken “hey, dat is een goed idee, laat ik ook precies dat gaan doen.” 

Cash Cow Academy kopen met korting – mijn kortingscode!

Is er een korting beschikbaar? Jazeker! Je kunt regelrecht aan de slag met 200 euro kassakorting. Gebruik hiervoor mijn voornaam als kortingscode. Dus: ROBERT is de kortingscode. 

Via deze link is de korting al automatisch verrekend op de prijs (wel even naar onderen scrollen!)

Ik neem aan dat je niet kan wachten met geld verdienen op YouTube na het lezen van deze review. Veel succes en plezier! Extra tip: volg mijn cash cow startersgids

Plaats een reactie