Cash Cow YouTube Kanaal Beginnen In 5 Stappen | Gids, Uitleg en Voorbeeld

Een Cash Cow Youtube Kanaal is een geweldige manier om online inkomsten te genereren. Hoe begin je een cash cow en hoeveel valt er potentieel mee te verdienen? In dit artikel deel ik de 5 stappen om je eigen cash cow te starten. Ook geef ik je een aantal voorbeelden van dit soort kanalen en tips om goed beslagen ten ijs te komen.

Wat is een Cash Cow YouTube Kanaal?

De betekenis van cash cow is een winstgevend youtube kanaal. En niet zoals je wellicht gewend bent waarbij je met je gezicht voor de camera staat te praten. Nee, bij een cash cow hoef je zelf nooit een video op te nemen. En toch verdien je geld met video’s. 

Dit klinkt misschien verwarrend. Hopelijk wordt het wat duidelijker als je het voor je ziet.

Cash cow voorbeelden

Cash Cow alux

Alux is een fantastisch voorbeeld van een succesvolle cash cow. Dit kanaal krijgt enorm veel views en ze belichten onderwerpen als luxe en business. Zodra ze een nieuwe video plaatsen zitten ze meestal binnen 24 uur al over de 20.000 views. Hier kun je zeker veel inspiratie van opdoen en leren van hun aanpak.

Cash Cow Voorbeeld

BusinessBro is een opkomend YouTube kanaal. In relatief korte tijd heb ik dit kanaal zien groeien van 0 naar over de 50.000 abonnees. En ik merk dat ze nog wel een beetje zoekende zijn naar waar ze precies mee doorgaan. De basis zit in ieder geval in crypto. Sowieso een goede niche. Wel redelijk hype gevoelig. Mooi voorbeeld van een cash cow.

Cash Cow voorbeeld

TopThink heeft over de 2 miljoen abonnees en krijgt enorm veel views. Een goed voorbeeld van hoe het ook kan. Zij maken net weer wat andere video’s. Zoals je kunt zien wordt er meer gebruik gemaakt van getekend materiaal in plaats van stockbeelden. Onderwerpen zijn vooral op persoonlijke ontwikkeling en relaties gericht. 

Hoeveel levert het op?

Om überhaupt inkomsten te genereren met YouTube dien je 1000 abonnees te hebben en in de afgelopen 12 maanden minimaal 4000 kijkuren te bezitten. 

Zodra je die hebt dien je een aanvraag in om deel te nemen aan het YouTube Partner Programma. Als jouw kanaal voldoet aan de voorwaarden en binnen het beleid van youtube, dan krijg je goedkeuring.

Per mail wordt je hiervan op de hoogte gesteld. Vanaf dat moment kun je “inkomsten genereren” aanzetten voor jouw YouTube video’s. 

Hoeveel je ermee verdient is afhankelijk van verschillende factoren. Zoals viewtime en de niche waar je inzit.

YouTube Partner Programma Goedkeuring

Gemiddeld genomen leveren 1000 views tussen de 50 eurocent en 4 euro op. Je moet dus behoorlijk wat views genereren om er fatsoenlijk geld mee te verdienen. Zoals je in bovenstaande voorbeelden ziet is dat gewoon heel goed te doen.

Check zeker de Cash Cow Blauwdruk voor meer info.

Stappenplan om je cash cow te beginnen

Voordat we de in de materie duiken wil ik wel graag aangeven dat ik niet teveel de diepte in kan gaan. Ik heb namelijk zelf ook gewoon moeten betalen om deze informatie te krijgen. Wel kan ik je de eerste richtlijnen meegeven, zodat je al stappen kunt maken.

Als je hier serieus mee aan de slag wilt raad ik je aan de Cash Cow Academy van Jelline Brands eens te bekijken. Deze unieke cursus laat je van A-Z zien hoe het werkt en wat je moet doen om geld te verdienen op Youtube. Er zit tevens een hechte community bij met gemotiveerde ondernemers en experts bij wie je alle vragen kwijt kunt. 

Onze ervaringen met en een overzicht van het programma is te vinden in onze CashCowAcademy-review.

Stap 1 – Kies het onderwerp

Kies een onderwerp van je YouTube Cash Cow die in ieder geval binnen jouw interessegebied valt. Als je een kanaal gaat oprichten over paardrijden, terwijl je daar een hekel aan hebt, dan zal je al snel geen motivatie meer hebben om ermee door te gaan.

Vind jij cryptocurrencies heel interessant? Dan is dat bijvoorbeeld een goede keus om mee aan de slag te gaan. In ieder geval, dat is de eerste stap. Kies het onderwerp van je cash cow waar je de focus op gaat leggen.

Onthoud dat het onderwerp wat je nu kiest niet voor altijd vaststaat. Mocht later blijken dat het je toch niet helemaal ligt of dat het niet naar wens werkt, dan kun je het kanaal altijd nog verkopen. En heel eenvoudig weer een nieuwe cash cow beginnen.

In deze video deel ik 6 cash cow niches die voor mij heel goed werken:

Stap 2 – Kanaal opzetten

Ga naar https://www.youtube.com/create_channel?action_create_new_channel_redirect=true om je cash cow te starten. Als je nog geen Google account hebt dien je die eerst aan te maken. Daarna kun je het kanaal starten.

Zorg dat je alles goed inricht en de beschrijvingen goed zet. 

Stap 3 – Structuur bepalen

YouTube en Google houden net als een baby van structuur en regelmaat. Maak daarom een keuze voor jezelf in hoe vaak jij een video wilt gaan plaatsen.

Is dat 1 keer per week, 3 keer per week of zelfs dagelijks? Er is in die zin geen goed of fout. Het is echt afhankelijk van hoeveel tijd je hieraan wilt besteden, hoeveel geld je beschikbaar hebt om te investeren en of je je vooral focust op lange of korte video’s.

Hoe vaker hoe beter. Want hoe meer waardevolle content jij aanbiedt, hoe meer YouTube geneigd zal zijn om jou hoger in de zoekresultaten plaatst. Ik kan me dan wel weer voorstellen dat als jij je focust op lange video’s, dat je niet dagelijks kunt / wilt uploaden.

Bepaal een upload strctuur en houdt je hier bij voorkeur voorlopig aan.

Stap 4 – Video’s (laten) maken

Nu je de basis hebt gezet wil je de video’s gaan maken of gaan LATEN maken door anderen. Wat er moet gebeuren en hoe je dit op een strategische manier doet wordt allemaal uitgebreid behandeld in de cash cow cursus. Dus kom alsjeblieft niet met vragen over hoe het proces precies werkt, want dat mag ik simpelweg niet prijsgeven. Die informatie kost gewoon geld. 

Als gezegd kun je wel 200 euro korting krijgen met de kortingscode ROBERT. Dus wil je dit precies weten dan kun je daar nu nog gebruik van maken.

Zelf heb ik ervoor gekozen met mijn cash cows om alles grotendeels uit te besteden. Hierdoor is het inkomen dat ik ermee genereer bijna 100% passief en dat is een mooie toevoeging aan mijn arsenaal.

Stap 5 – Analyseren & optimaliseren

Zodra je de eerste video’s hebt geplaatst wil je gaan onderzoeken waar verbeteringen liggen. Door telkens te blijven optimaliseren op basis van je statistieken, zal je steeds verder komen. Je zult zien dat mensen vaker op je video’s klikken, maar ook dat ze langer blijven kijken, reageren in de comments en sharen. 

Dit zijn allemaal belangrijke indicatoren voor YouTube om jouw video’s nog meer te tonen aan gerelateerd publiek. Hierdoor kun je telkens blijven opschalen.

Veel mensen geven het vroegtijdig op omdat ze niet (direct) resultaat behalen. Alleen is dat zonde. 

Vaak is het gewoon dat als je had doorgezet en kritisch had gekeken naar de statistieken, je het volgende succesverhaal had kunnen zijn. Je wilt dan wel telkens blijven verbeteren.

Ga jij ook beginnen met een cash cow kanaal?

Hopelijk heb ik je de goede richting in kunnen wijzen in het opzetten van jouw eigen cash cow. Bedankt voor het lezen en veel succes met het opbouwen van een online inkomen.

Laat ons vooral weten in de comments of dit waardevol voor je is. 

Plaats een reactie