Bij Celsius Network krijg je 6.2% rente op je Bitcoin, 5.35% op je Ethereum en zelfs meer dan 7% rente op crypto met een stabiele dollarwaarde, zoals USDT en USDC. Logisch dat je hier je vraagtekens bij zet.
In deze Celsius review zoek ik voor je uit hoe dit precies zit. Is het Celsius netwerk een betrouwbare partij of is het een groot piramidespel dat elk moment in elkaar kan klappen.
Je leest in deze review:
- Hoe het verdienmodel van Celsius in elkaar steekt
- Mijn eigen mening en ervaringen met Celsius Network
- Hoe je het meeste geld uit Celsius haalt
- Ik help je op weg om je eerste $50 in Bitcoin snel te verdienen (meld je hiervoor alvast aan via mijn Celsius vriendenlink)
Wat is Celsius Network?
Celsius Network is het best te omschrijven als een nieuwe generatie banken. Het is een cryptobank die vraag en aanbod naar crypto bij elkaar brengt.
Er is vraag naar crypto en dus kun jij rente verdienen als jij je crypto bij Celsius stalt. Deze rente komt bovenop een eventuele waardestijging en dit maakt het extra interessant.
Stel, jij hebt 0.1 Bitcoin en deze zet je tegen 6.2% rente weg voor vier jaar. Na vier jaar heb je 0.127 Bitcoin. Stel dat de koers van Bitcoin in de tussentijd verdubbeld is, dan heb je 154% rendement.
Had je je crypto gewoon in je eigen wallet gehad, dan had je ‘maar’ 100% rendement gehad. Je hebt 54% rendement gehaald. Volledig passief.
Je kunt ook zelf geld lenen bij Celsius, maar de meeste mensen gebruiken het voor crypto sparen.
Wie zitten er achter Celsius?
Celsius is een serieus bedrijf. Het is opgericht door Alex Mashinsky, Daniel Leon en Nuke Goldstein.
Vooral Mashinsky is geen koekenbakker. Hij heeft een aantal belangrijke bedrijven opgericht op het gebied van Voice over IP telefonie (VoIP). Naar eigen zeggen richt hij zich nu op Money over IP (MoIP), oftewel het opzetten van manier om digitaal geld uit te wisselen.
Medeoprichter Daniel Leon is ook een serial entrepreneur met al een aantal succesvolle exits achter de rug. Hij heeft vooral techbedrijven ontwikkeld en uitgebouwd.

Nuke Goldstein is de technische man in het team. Voor hij Celsius oprichtte, werkte hij aan protocollen voor het uitlenen van geld door middel van smart contracts.
Uiteindelijk is het team uitgebreid met allerlei teamleden, elk met een eigen expertise.
Registratie Celsius
Het hoofdkantoor van Celsius staat in New Jersey in de VS. Daarnaast heeft het bedrijf nog kantoren in Tel Aviv (Israël), Londen (VK) en Vilnius (Litouwen).
Het feit dat Celsius in de VS geregistreerd is goed nieuws. Je kunt er met een behoorlijke zekerheid van op aan dat het bedrijf goed gecontroleerd wordt door de overheden aldaar.
Als Celsius wil uitgroeien tot de nieuwe generatie van banken, dan moet het bedrijf zich ook wel vestigen in de belangrijkste financiële hoofdsteden van de wereld.
Het bedrijf valt onder Amerikaans recht.
Ook wel goed om te vermelden. Celsius bestaat sinds 2018 en het bedrijf is dus gegroeid tijdens de bear market van deze periode.
Partnerships
Celsius werkt samen met verschillende bedrijven in de cryptowereld, zoals Voyager, Bitfinex en Paxful. Dit laatste bedrijf zit achter Pax Gold, een cryptomunt die door goud gedekt is.
Daarnaast zijn er investeringen gedaan in Celsius door wat bekende namen, als Tether, Alpha Sigma Capital en Kyle Wang. Dit is een van de belangrijkste investeerders in de cryptowereld.
Tot slot werkt Celsius in de bedrijfsvoering samen met een paar custodions, bedrijven die crypto beheren en veilig opslaan. Voorbeelden hiervan zijn Fireblocks en OnChain Custodian.
Rentes bij Celsius
De rentepercentages bij Celsius zijn niet mis. Ik zet even de rentes van een paar belangrijke coins voor je op een rijtje. Let wel op dat de rentepercentages geregeld worden herzien, tegen de tijd dat je dit leest kan het dus weer heel anders zijn.
- Bitcoin – 6.2%
- Ethereum – 5.35%
- USDC, USDT en andere stablecoins – 10.02%
- Polkadot – 8.86%
- Matic – 8.99%
- BNB – 6.71%
- Litecoin – 3.25%
Ik weet niet bij welke bank jij zit, maar ik krijg dit soort rentes niet. Zeker niet op geld dat gewoon een stabiele waarde heeft, zoals de stablecoins.
Verder heeft Celsius een ruim aanbod aan coins, verreweg het breedste van alle crypto banken.
Je kunt de rentes die je krijgt ook nog eens flink verhogen. Dit doe je door de rente uit te laten betalen in CEL, de eigen cryptomunt van Celsius. Je beloning wordt hoger naarmate je meer CEL in je wallet aanhoudt.
In plaats van 6.2% rente over je Bitcoin, krijg je dan 7.81%. Verkoop periodiek je CEL voor Bitcoin (dit kan binnenkort in de app) en dan heb je een nog hogere rente.
Niet altijd het hoogste rendement
Let er wel op dat Celsius niet zaligmakend is. Er zijn soms andere manieren waarop je meer geld kunt verdienen. Soms is dit bij BlockFi of Nexo, de twee grote concurrenten. Ook al is de rente bij Nexo vaak wat hoger, de voorwaarden zijn minder gunstig. Je moet je geld bijvoorbeeld vast zetten.
De concurrentie is niet de enige plek waar je soms meer kunt verdienen. Sommige coins geven een hoger rendement als je ze gewoon in je eigen wallet gaat staken.
Voor de echte avonturiers zijn er soms nog andere manieren om een veel hoger rendement te halen. Bij decentrale beurzen bijvoorbeeld. Dit vereist wel wat technische kennis en het is wat minder passief, maar dat is niet per se erg als de rendementen dan ook hoger zijn.
Kosten opnemen Celsius
Het mooie is dat je je tegoeden bij Celsius gewoon gratis kunt opnemen. Dit geldt ook voor Ethereum of andere coins met hogere transactiekosten.
Hoe verdient Celsius Network haar geld
Er zijn veel crypto-investeerders die flinke winsten hebben en deze willen gebruiken zonder hun crypto te verkopen. Via Celsius kun je dan een lening afsluiten met je crypto als onderpand.
In sommige landen, waaronder de VS (geen kleine markt dus), is het zelfs verstandig om dit te doen om je belastingaangifte te drukken.
Het zijn lang niet alleen particulieren die Bitcoin en andere cryptovaluta lenen, maar ook grote bedrijven.
Leningen
Ja, maar hoor ik je zeggen, Bitcoin is instabiel. De kans bestaat dat het onderpand minder waard wordt dan de lening.
Klopt, in dat geval krijgt degene die het geld uitgeleend heeft een telefoontje met het dringende verzoek om bij te storten. Gebeurt dit niet, dan wordt het onderpand verkocht. Ruim op tijd om de mensen die kapitaal beschikbaar hebben gesteld (jij dus) te compenseren.

Liquiditeit beschikbaar stellen
Het klinkt wat raar, maar er is lang niet altijd genoeg crypto voorradig op de grote exchanges. Celsius springt hier op in door hun crypto ter beschikking te stellen aan market makers.
Dit zijn bedrijven die geld verdienen door verschillen tussen de bied en de laatprijs van een crypto te benutten. Celsius vangt een riante vergoeding voor het beschikbaar stellen van kapitaal.
Bitcoin mining
Een derde belangrijke poot van Celsius is Bitcoin Mining. Celsius heeft hier ruim een half miljard in geïnvesteerd. De opbrengsten uit de mining vloeien weer terug in de business en naar de klanten.
Celsius is geen piramidespel
Het is logisch dat sommige mensen wat skeptisch zijn bij de hoge rentes die Celsius geeft. Logisch, als je grote tegoeden hebt, dan moet je in veel gevallen zelfs rente aan je bank betalen.
Veel mensen denken dat Celsius een piramidespel is, oftewel een ponzi-fraude. Jouw rente wordt betaald uit de inleg van nieuwe klanten. Als er geen nieuwe klanten meer komen, klapt de boel en zitten veel mensen met verlies.
Niets is minder waar, er zit gewoon een winstgevende business achter Celsius.
Uiteindelijk heeft de blockchain het antwoord. Chainalysis, een van de belangrijkste blockchainanalysebedrijven (3x woordwaarde) houdt in real-time de tegoeden van Celsius in de gaten. Via Horizen toont Celsius aan dat er voldoende liquiditeit is.
Tot slot is er de rewards explorer, waarin alle rentebetalingen inzichtelijk zijn. Kortom, Celsius is heel transparant.
Hoe is het met de veiligheid gesteld?
Celsius is dus betrouwbaar, maar hoe zit het met de veiligheid van je tegoeden?
Dikke prima. Grote gedeelten van de tegoeden bij Celsius zijn opgeslagen in cold wallets. Dit zijn wallets die niet in verbinding staan met het internet.
Let wel, Celsius stelt wel tegoeden beschikbaar aan andere partijen, zoals de market makers. Het risico dat er een keer iets fout gaat is groter dan bij een ‘normale’ exchange.
Accountbeveiliging en hodl mode
Belangrijk is ook de bescherming van je account. Bij Celsius kun je bijna overal een vinkje bij zetten. 2FA is mogelijk (of biometrische authenticatie via de app).
Als er een nieuw walletadres wordt toegevoegd aan het adresboek, duurt het 24 uur voor je deze kunt gebruiken.
Dit is wel belangrijk om te weten als je hier kapitaal heen stort dat je op korte termijn wilt verkopen.
Een extraatje is de hodl mode. Je geld blijft dan op je rekening staan en je kunt het er alleen afhalen als je een code in de app invoert die alleen jij kent.
Als je voor de langere termijn geld wilt vastzetten is dit een extra veiligheid. Als je deze code verliest, dan moet je wel een omslachtige procedure door om bij je centen te kunnen.
Een korte handleiding om een account te starten
Ik kan een uitgebreide handleiding maken over hoe je je aanmeldt bij Celsius, maar het spreekt redelijk voor zich.
- Je meldt je aan via deze link of je download de app in Google Play of de App Store
- Je voert je gegevens in en als er om gevraagd wordt deze referral code ‘12855683e2’
- Je identificeert jezelf
- Je stort je tegoed in de wallet
Riante welkomstbonus ($50 in BTC)
Celsius heeft een riante welkomstbonus voor nieuwe klanten. Als je voor $400 aan crypto stort na aanmelding en je laat dit 30 dagen staan, dan krijg je voor liefst $50 aan Bitcoin uitgekeerd.
Dit alleen al is een rendement van 12.5%, nog los van de rente die je krijgt.
Verdien extra geld met promo codes
Regelmatig heeft Celsius promotiecodes. Je krijgt dan een extra bonus als je crypto stort.
Voorbeeld: Als je op moment van schrijven de code STABLE10 invoert in de applicatie, krijg je $10 bonus bij storting van $50. Lekker meegenomen. Stort je na het invoeren van STABLE50 $200, dan krijg je $50.
Dit zijn idiote rendementen voor heel weinig werk.

Celsius stuurt wekelijks een mail uit met de nieuwste promotiecodes. Op deze manier blijf je goed op de hoogte.
De meeste promotiecodes gaan over Bitcoin of stablecoins als USDC of USDT. Een slimme strategie is om af en toe wat geld over te maken naar een concurrent als Nexo. Zodra er een promotiecode is, stort je je geld terug. Dit kan gratis.
Mijn strategie met Celsius
Ik gebruik Celsius zelf (uiteraard) ook. Daarnaast heb ik accounts bij de grote concurrenten, Nexo en Blockfi.
Ik spreid mijn geld tussen deze bedrijven om het risico te beperken. Het mooie is dat als je voor de hoogste rentes gaat, dat deze spreiding haast automatisch gaat.
Verder spreid ik tussen de verschillende stablecoins, omdat ik op deze manier ook hier risico beperk. Als DAI gehackt wordt, dan heb ik nog USDC. En als USDT toch niet veilig blijkt, dan heb ik nog BUSD.
Daarnaast pomp ik soms wat geld heen en weer om de promotiebonussen te verzilveren. Dit doe ik hoogstens een paar keer per jaar.
Conclusie van deze Celsius recensie
Goed, tijd om de belangrijkste punten uit deze Celsius review nog even op een rijtje te zetten.
Voordelen
Passief inkomen: Je krijgt er gewoon passief crypto bij en je hoeft er niets voor te doen.
- Hoge rente op stablecoins: Als je liever wat minder risico wilt, neem je gewoon een aan de doller gekoppelde munt. Je krijgt daar ook gewoon 10% rente over.
- Betrouwbaar bedrijf met lange staat van dienst: Celsius bestaat al sinds 2018 en heeft dus behoorlijk wat stormen overleefd, zoals de coronacrash van 13 mei 2020.
- Uitstekende veiligheidsmaatregelen: Je kunt alles doen dat nodig is om je account te beveiligen. Vooral de hodl mode is een uitkomst als je voor de langere termijn investeert.
- Wekelijkse rente: Iedere week krijg je je rente uitgekeerd. Dat is toch iedere keer wel een klein geluksmomentje.
- Ruim aanbod: Bij Celsius heb je het grootste aanbod aan munten om te lenen of uit te lenen.
- Promotie codes voor extra rendement: Last, but definitely not least, de promo codes. Hier kun je af en toe heerlijke rendementen mee halen.
Nadelen
- Niet altijd het hoogste rendement: Je krijgt niet altijd de beste rendementen bij Celsius. Soms ben je bij Nexo of BlockFi beter uit, soms op andere plekken.
- Hogere rente met CEL: Ik vind het een nadeel dat je alleen de maximale rente krijgt als je je laat uitbetalen in CEL. Als je besluit hier iets mee gaan doen, dan maakt dit het ook minder passief, want je wilt niet teveel CEL aanhouden.
- Hoger risico dan op exchange of in wallet: Je weet nooit precies wat Celsius precies gaat doen met je munten en dit maakt het risico op een hack of andere problemen wat groter. Wil je echt voor veiligheid gaan, dan sla je je coins op op je eigen wallet.
Eindoordeel
Celsius is een betrouwbare partij die een belangrijke rol speelt in de wereld van crypto. Door grote hoeveelheden crypto te verzamelen en uit te lenen, verdient Celsius geld. Celsius leent niet alleen uit aan particulieren, maar ook aan grote institutionele partijen.
Het rendement dat Celsius maakt, wordt verdeeld met de klanten. Dit is de reden dat je vorstelijke rentes kunt verdienen. Het track record van Celsius is goed, maar het blijft verstandig om je crypto een beetje te spreiden over verschillende bedrijven.
Het mooist is nog wel dat je een ruime welkomstbonus krijgt van $50 in BTC zodra je je aanmeld via de SVHO vriendenlink. Daarna schnabbel je regelmatig wat bij met de promotiecodes. Even wat crypto overmaken en je hebt weer tientallen dollars extra verdiend.
Hoe je op een winstgevende manier kunt leren investeren in crypto
Ben je nog een beginner in wereld van crypto en wil je leren hoe je hier geld mee verdient in plaats van verliest (wat de meeste mensen helaas doen) dan raad ik je de gratis crypto training van Derek en Patrick aan. Aanmelden is kosteloos, zie hier meer informatie wanneer deze online training begint.
Overigens zijn er ook andere crypto cursussen uitgebracht en zijn er tal van boeken over digitale munten geschreven. Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm, is de Crypto Masterclass hetgeen wat je nodig hebt om alles te leren over crypto en hoe je hier winstgevend in wordt.
Voor meer informatie over deze masterclass raad ik je aan mijn recensie en ervaringen te lezen.
Veel plezier en succes!