Crypto Masterclass Review (Alles Over Crypto) Ervaringen, Overzicht: Kritische Beoordeling

De Crypto Masterclass van AllesOverCrypto.nl is een uitgedokterde training. Het zou je kennis en ervaring met cryptomunten naar het niveau van een expert moeten brengen. Wat vinden wij van de Crypto Masterclass? Is het zijn geld waard en berusten de ervaringen op werkelijke resultaten? Enkele maanden terug volgden wij de gratis Bitcoin training van Patrick Suiker en besloten vanuit daar de volledige cursus te kopen. In deze review van de Crypto Masterclass en ontwikkelaars van Alles Over Crypto deel ik alles.

Dankzij de Crypto Masterclass heb ik meerdere winstgevende munten ontdekt en ingekocht via Bitvavo. Een van die coins is vervolgens ruim 1800% gestegen. Daar heb ik veel geld op verdiend gezien ik op het juiste moment ben ingestapt. In dit artikel deel ik welke munt dat is. Deze munt is al eerder benoemd in de Crypto Parels.

Hoe deze Crypto Masterclass review is opgebouwd

Graag belicht ik kort welke onderdelen er in deze recensie aan bod komen:

 • Wat is de Masterclass van Alles Over Crypto precies?
 • Waar is de training voor bedoeld en welke problemen zou het moeten oplossen?
 • Wie zijn de makers Derek Westra & Patrick Suiker en zijn ze te vertrouwen?
 • Compleet overzicht van de inhoud
 • Uitleg over de meegeleverde bonussen
 • Onze resultaten met behulp van de voormalig cryptocurrency beginnerscursus
 • Andermans ervaringen en reviews – wat vinden onafhankelijke mensen ervan?
 • Onze conclusie met een samenvattende opsomming: de voordelen en nadelen

Disclaimer

Wij zijn geen financieel adviseurs. Alle beslissingen en investeringen die je maakt, zij het met crypto of met andere beleggingen, zijn 100% je eigen verantwoordelijkheid. 

In dit artikel vind je louter onze ervaring en kan ik enkel praten over de keuzes die ik heb gemaakt. Zie dit dan ook als informatief en zeker geen (financieel) advies. Ik kan op geen enkele wijze verantwoordelijk worden gehouden voor de verliezen (en winsten) die jij maakt.

Waar is de Crypto Masterclass voor bedoeld?

Je hoeft geen geleerde te zijn om te weten dat cryptocurrency hot is. Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in de digitale munten. Niet alleen dat, het wordt aangeraden om in te stappen nu je er nog veel mee kunt verdienen.

Wie weet staat de crypto koers op den duur wel zo hoog, dat het niet meer aantrekkelijk is voor ‘normale’ mensen om in te kopen. Alleen hoe moet je in hemelsnaam instappen als je er totaal geen kaas van hebt gegeten? Moet je dan maar gewoon ergens wat geld in stoppen op goed geluk?

Mijn advies is om dat niet te doen. Eerst leren. Dan investeren. En daar komt deze course om de hoek kijken. Als je echt helemaal geen idee hebt hoe het nu allemaal werkt, waarom crypto de toekomst is en hoe je de juiste coins eruit pikt.

Voor die mensen, de crypto-leken (zoals ik voorheen was), is deze Crypto Masterclass op touw gezet. Een allesomvattende cursus om snel, veilig en winstgevend met cryptomunten te beginnen.

Kortgezegd is de training opgezet om elke beginner op te leiden van leek tot crypto-expert. 

Welke problemen moet de training oplossen?

Het is best grappig, want ik kan me de tijd nog goed herinneren dat 1 bitcoin slechts €7 per stuk kostte. Toen ik daar destijds (jaren terug) van hoorde, had ik nou niet zoiets van jeuj; daar moet ik instappen.

Er zijn best veel verhalen van mensen die op tijd ingestapt zijn, bij ofwel bitcoin, maar ook altcoins die vanuit het niets naar mooie hoogtes zijn gestegen. Als je op tijd had geïnvesteerd, dan was je nu wellicht ook cryptorijk geweest, zoals de knul uit deze video:

Is het dan helemaal te laat? Zeker niet.

Sterker nog, crypto staat nog steeds in de startblokken. Bitcoin gaat naar mijn verwachting echt wel naar de 100K en daarna naar de 1000K; oftewel 1 miljoen in waarde. En niet alleen Bitcoin, ook andere coins hebben grote potentie.

Eerst leren. Dan investeren.

De meeste mensen die proberen geld te verdienen met crypto doen zo maar wat. Ze horen van tante Trees of frietboer Sjaak dat ze hebben gehoord dat coin X en munt Y een flinke klapper gaan maken. En op basis van deze betrouwbare opinie steken ze hun geld in dezelfde munt.

Meestal komen ze bedrogen uit en laten ze crypto maar helemaal achter zich. Sommige mensen branden er hun vingers helemaal niet aan. Ze vinden het eng. Of onbetrouwbaar. Want je hoort allerlei spookverhalen van mensen die voor duizenden euro’s zijn opgelicht.

Begrijp ik ook volkomen. Ik ben gelukkig van mezelf niet erg bang aangelegd en ben niet vies van een risico hier en daar. Alleen is het inderdaad wel slim om je er eerst fatsoenlijk in te verdiepen voor je eraan begint.

Doe daarom altijd eerst goed research. Zie welke coins een sterk project achter zich hebben en ontdek of er werkelijk potentie in zit om huge te worden. De Masterclass van Alles Over Crypto helpt jou daar natuurlijk bij. Ze laten alle ins en outs zien om goed beslagen ten ijs te komen. 

Voordat we ingaan op hoe de cursusomgeving eruit ziet ga ik in op het brein achter de Masterclass.

Geschiedenis & betrouwbaarheid van Alles Over Crypto

Patrick Suiker en Derek Westra hebben al duizenden Nederlanders ingewijd in de wereld van de cryptomunten. Dit doen ze al vanaf 2019 via hun website Alles over Crypto. Ze bieden daar van alles aan:

Zijn deze jongens te vertrouwen of proberen ze een slaatje te slaan uit mensen die (snel) rijk willen worden met crypto.

Wie is Patrick Suiker?

Patrick Suiker is een geboren ondernemer en verkocht al tijdens zijn middelbareschooltijd van alles en nog wat.

Na een Master Entrepreneurship en wat baantjes in de commerciële sector, richtte hij in 2017 AllesOverCrypto op. Verder helpt hij blockchain bedrijven om het Nederlandse publiek te bereiken. 

Hij zal de gratis bitcoin training leiden en staat altijd paraat om je verder te helpen als je vastloopt. 

Patrick Suiker Alles Over Crypto

Suiker is de front-man van de Crypto Masterclass en doet ook het leeuwendeel van de advertenties zie je voorbij ziet komen. Op YouTube, Facebook etc.

Wie is Derek Westra?

Derek Westra is afgestudeerd gedragseconoom en medeoprichter van AllesOverCrypto. Hij is zeer gedreven en gepassioneerd in het wereldje van crypto’s.

Derek heeft nog twee interessante nevenfuncties. Als Growth Hacker helpt hij bedrijven om sneller te groeien. Verder is hij oprichter van een stichting die Afrikaanse dieren helpt.

Ik zie Derek een beetje als de nerd van AllesOverCrypto. Hij vindt het technische aspect van crypto geweldig. Het babbeltje doen op de voorgrond laat hij liever over aan anderen.

Derek Westra Crypto

Compleet overzicht van de Crypto Masterclass

Goed om te weten is dat de Cryptocurrency Cursus uit 2 delen bestaat. Je wordt in ruim 200 lessen bij de hand meegenomen. Het bouwt zich gelukkig allemaal op. Je wordt niet in 1 keer in het diepe gegooid, maar langzaam aan ingeleid in hoe cryptocurrencies zijn ontstaan en hoe het tegenwoordig ingezet wordt. Plus het toekomstbeeld van digitale valuta.

Deel 1: Welkom bij de cryptomasterclass

Crypto Masterclass inhoud

Module 1: Het geld van de toekomst – Inleiding

In module 1 leer je alles over de basis van geld en cryptocurrency. 

 1. De ontwikkeling van geld
 2. Bitcoin
 3. Blockchain
 4. Smart Contracts
 5. Soorten cryptocurrency’s
 6. Adoptiemodellen

Deze inleiding en introductie heb ik als zeer uitdagend ervaren. Aangezien ik voorheen nog TOTAAL geen bekende was met crypto valuta, was het allemaal nieuwe informatie. Er komt hier veel op je af.

Het is wel een goede zaak dat al deze zaken aan bod komen, omdat je daar later in de cursus veel profijt van hebt. Neem er dus je tijd voor en probeer niet alles door te haasten. Door ook dit gedeelte met de volle aandacht te behandelen en in je op te nemen, weet je later beter hoe je te werk moet gaan.

Toch voelde het soms echt alsof ik even door de zure appel heen moest. Het is veel informatie met moeilijk vakjargon. Achteraf ben ik blij dat mij deze kennis beschikbaar is gesteld. Ik ben op een totaal andere manier naar geld gaan kijken en hoe daar op dit moment gebruik (en misbruik) van gemaakt wordt. Onder andere door banken en overheden.

Het is niet gezond dat er zoveel geld bijgeprint wordt. Gelukkig is crypto een goed alternatief.

Aanvullende informatie

Naast de informatie krijg je altijd de mogelijkheid om je knelpunten bespreekbaar te maken in de community genaamd ‘The zone’. Ga vooral het gesprek aan als je ergens niet uit komt!

In ‘The zone’ wordt ook veel investeringsadvies gedeeld. Maar hierbij geldt altijd: do your own research.

Het is ook prettig dat aan het eind van ieder subonderdeel een quiz wordt gedaan. Je kennis wordt dan op de proef gesteld. Zo kun je nagaan of je alles goed hebt begrepen.

Derek en Patrick staat open voor feedback. Je kunt hen daarom altijd een mailtje sturen als je op- of aanmerkingen hebt over de cursus of een onderdeel. Tussentijds krijg je regelmatig de vraag of je nog zaken hebt die voor verbetering vatbaar zijn.

Cryptocurrency Masterclass training

Module 2: Crypto Kopen

Na een lastig en theoretisch begin zijn we nu aangekomen bij het echte werk. Ik sprong een gat in de lucht omdat ik nu echt iets kon gaan doen. Het voelde eerst even als ‘going back to school’, terwijl ik altijd een hekel had aan de schoolbanken. 

Gelukkig valt het uiteindelijk erg mee. En leren hoe je belachelijk veel geld verdient met crypto coins is vele malen interessanter dan die lessen levensbeschouwing en geschiedenis van vroeger. In module 1 ga je lekker aan de slag en zet je de eerste beginselen voor crypto trading.

Om te beginnen worden er twee crypto exchanges genoemd waar je het grootste gedeelte van je crypto trades zult uitvoeren:

Je krijgt een stap-voor-stap uitleg over het aanmeldproces en hoe je je eerste crypto munten inkoopt op Bitvavo en Binance. Daarna zijn er nog optionele websites waar je je kunt aanmelden om andere crypto’s te gaan handelen.

Deze 4 optionele websites worden in de tweede module behandeld:

Dompel je lekker onder in de materie en ga aan de slag met de tools, Zelf ben ik ook begonnen met de twee exchanges en ben ik later pas aan de slag gegaan met de optionele 4 tools. Het fijne is dat je bij onduidelijkheden tussendoor weer even terug kunt gaan naar module 1; waar alle theorie in opgesomd staat.

Ook deze module wordt afgerond met een kennistest en de optie om je mening te delen.

Module 3: Maak een killer start

De meeste mensen die met cryptocurrency beginnen, betalen een hoop leergeld. Dat je fouten maakt, is haast onvermijdelijk. 

Soms zijn die voorbeelden best zuur. Een vriend van mij had 7k geïnvesteerd in een munt die de nieuwe Ethereum zou gaan worden.

Degene die de munt uitgegeven had, zit nu op de Bahama’s en de vriend van mij heeft ooit nog een keer 50 euro teruggekregen voor zijn munten.

Een andere jongen die ik ken, heeft een tikfout gemaakt bij het overtypen van een wallet-adres. Dag halve Bitcoin.

Dit deel van de cursus moet je absoluut niet missen. Hier leer je hoe je dit soort fouten voorkomt, maar ook hoe je herkent wat goede, stabiele projecten zijn. 

Voorkom deze crypto fouten

Module 4: Je onbreekbare kluis

Als je geld op je bankrekening hebt staan, dan is de desbetreffende bank verantwoordelijk voor het beveiligen en afschermen van je geld. Aangezien het handelen in cryptocurrency los van de banken staat, is het van belang dat je zelf jouw munten gaat beveiligen tegen bedreigingen. 

Dit klinkt misschien moeilijk, maar valt reuze mee. In deze module leer je daarom hoe je de volledige verantwoordelijkheid neemt over het beveiligen van je crypto’s. Je kunt heel simpel een offline wallet kopen via bol. Hiermee beveilig je je coins tegen dreigingen van buitenaf zoals hackers of virussen.

Je krijgt onder andere les in:

 • Software Wallet
 • Hardware Wallet
 • Paper Wallet
 • Tweestapsverificatie (2FA) 

Dit zijn diverse manieren om je crypto te beveiligen. In de bijbehorende video’s krijg je een duidelijke uitleg over hoe je je crypto beveiligd en wat de bijkomende voor- en nadelen zijn per manier van beveiligen. 

Kennistest

Om de eindtest van deze module te behalen dien je een 100% goed score te krijgen. Oftewel; je moet alle vragen goed beantwoorden. Neem alle informatie dus zorgvuldig in je op, want dit is een pittige test

Module 5: Winsten uitbetalen 

Crypto munten zijn op zichzelf losstaand van de banken. Uiteindelijk is het hele crypto trading gebeuren pure handel. Het zijn losstaande coins waar je (op dit moment) nog niet mee kunt betalen in de supermarkt of andere winkels.

Misschien is dat toekomstmuziek. Daarom is het wel zo fijn om digitale munten om te rekenen en uit te laten betalen naar echt geld. Hoe je je cryptogeld laat uitbetalen naar euro’s leer je in deze  module. 

Je leert hoe je je winst laat uitbetalen via:

Crypto masterclass winst uit laten betalen

Bij de andere exchanges komt het allemaal een beetje op hetzelfde neer. Het is dus niet nodig dat ze allemaal individueel worden behandeld. En de kennistest die bij deze module hoort was alweer een stuk makkelijker. Plus je hoeft “slechts” 70% goed te hebben om door te kunnen naar de volgende module!

Module 6. Initial Coin Offerings (ICO’s) 

Initial Coin Offerings betekent ook wel ‘het aanbieden van een nieuwe munt’. Vergelijkbaar met een crowdfunding voor een nieuw cryptobedrijf. Bij de opstart heeft een bedrijf startkapitaal nodig om het nieuwe idee van de grond te krijgen.

In de vierde module leer je hier alles over en wat dit te maken heeft met crypto. Je krijgt les in hoe je meedoet aan een ICO. 

 • ICO: Initial Coin Offering 
 • STO: Security Token Offering

Ik ga verder niet in op het technische aspect van ICO en STO; dit komt allemaal uitvoerig aan bod in deze module. 

Module 7: Een passief inkomen met cryptovaluta

Ja, je leest het goed. Je kunt je crypto inzetten om er een passief inkomen te genereren. Er zijn maar liefst vijf verschillende manieren. Je kunt kiezen wat bij je past.

Het draaien van een masternode of het minen van crypto is wat technischer. Airdrops, staking en liquidity farming zijn voor iedereen bereikbaar.

Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om te weten wat je doet.

Als je het slim aanpakt, kun je vele procenten per jaar pakken, bovenop de eventuele waardestijging van je crypto. 

De meest passieve is denk ik wel staking. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is simpelweg cryptomunten in bezit hebben. Verder niets. 

In de crypto cursus leer je hoe je een passief inkomen opbouwt

Module 8: Crypto trends de baas

Decentralized Finance, afgekort als DeFi, was een nieuwe trend binnen de crypto. Afgelopen jaar kwam DeFi plotseling op en de reden is duidelijk. Je kunt zonder tussenkomst van een centrale partij als een exchange handelen of geld (uit)lenen. 

In deze module krijg je een introductie is twee van de belangrijkste diensten van DeFi. Metamask en Uniswap. Via deze laatste kun je passief inkomen verdienen of munten kopen die nog nergens anders verkrijgbaar zijn.

Ik moet zeggen, het meedoen in een liquidity pool kan erg lucratief zijn. 

Module 9: Profiteren van een dalende markt 

Geld verdienen in een bull market kan iedereen. Maar winst maken in een dalende (bear) market is een kunst op zich. Gelukkig zijn er diverse tactieken die je helpen (flink) geld te verdienen in dalende periodes. Hoe en welke strategieën er zijn worden zeer uitgebreid behandeld in deze afsluitende module van deel 1.

Deel 2: Geld verdienen met crypto trading

Je hebt nu al een hele mooie basis om geld te verdienen met crypto. Maar als je gaat handelen, dan speel je pas echt om de knikkers. In dit gedeelte leer je alles dat je nodig hebt om een echte cryptotrader te worden. 

Module 1: The Winning Mindset

Mindset Module Crypto Masterclass

Handelen in cryptovaluta is minder makkelijk dan het in eerste instantie lijkt. In je hoofd zit namelijk een stemmetje dat je probeert af te leiden van het resultaat. Dit stemmetje wil dat jij verkoopt als de candle even rood uitslaat, want ‘straks daalt hij nog verder’. Sta je op winst, dan zegt het stemmetje ‘snel verkopen, want 0.5% winst is ook winst’. 

In deze mindsetvideo’s leer je om dit stemmetje het zwijgen op te leggen. Deze module heb je echt nodig, want anders herken je niet dat je fouten maakt. 

Module 2: Vrijheid dankzij Crypto trading

De titel van deze module is een beetje misleidend, want eigenlijk is dit een basiscursus trading. Je leert in liefst 11 video’s word je op weg geholpen in de basis van het handelen. 

Essentieel is ook het Million Dollar Template waarin je je trades bijhoudt. 

Mijn belangrijkste les uit dit gedeelte van de cursus: je mogelijke verlies beperken is misschien nog wel belangrijker dan winst maximaliseren. 

Module 3: De beste tools & indicators

In deze cursus leer je 7 verschillende indicatoren die je kunnen helpen om de prijs van een cryptomunt te voorspellen. 

Het blijft een beetje lastig, de koers voorspellen door in het verleden te kijken, maar als je de juiste tools goed inzet en combineert, is er meer mogelijk dan je zelf denkt. 

Mijn favoriet: de Moving Average. Een hele simpele, maar zeer krachtige indicator, zeker als je op de hogere timeframes zit. 

In alle video’s in deze cursus krijg je een uitgebreide uitleg aan de hand van echte koersen. Je leert hoe je alles goed instelt op Tradingview, een website waarmee je technische analyse kunt doen. 

Module 4: Word crypto trading master

In deze module leer je een aantal geavanceerde tradingstrategieën. Je kunt short gaan, met een hefboom gaan traden en zelfs je trades gaan hedgen om je verlies te beperken. 

In deze module kun je gerust wat cherry picken, want je hoeft niet alles te gebruiken. Het is wel heel leuk om alle video’s eens uitgebreid te bekijken. 

Een tip: volg de video over arbitrage trading.

Dit is een hele leuke manier om geld mee te verdienen en soms liggen de mogelijkheden om dit toe te passen voor het oprapen. 

Aan het eind van deze module was ik best een beetje trots op wat ik bereikt had. De materie in dit deel van de cursus is echt van een hoog niveau. 

Crypto Expert

Door de hele cursus te volgen kan ik nu zelf complexe strategieën bedenken en ook uitvoeren. Met succes. 

Module 5: Extra lessen

Ik ben er altijd fan van als lesstof op meerdere manieren wordt aangeboden. Van dit gedeelte werd ik dus heel blij, want je krijgt tekst met de inhoud van een aantal van de eerdere video’s. 

Ik vond het enorm nuttig om dit nog een keer door te lezen

Krijg je een certificaat?

Yes! Wanneer je het eindexamen met succes heb afgerond (60 vragen waarvan je er 48 goed moet hebben) krijg je een certificaat van AllesOverCrypto: De Crypto Masterclass.

Bonussen die je na aanmelding ontvangt

Na alle reguliere modules krijg je ook een bonussectie. Met name de bonus ‘Bitcoin en Cryptocurrency begrippenlijst’ is super handig, omdat je hier nog veel termen en vakjargon in terug kunt vinden. Als er tussendoor dus dingen zijn waarvan je de betekenis niet weet; snel even opzoeken je kunt weer verder

De VIP Groep: Toegang tot ‘The Zone’

Hechte community van Alles Over Crypto waarin mensen alles bespreken omtrent de digitale munten wereld. Hier is team AllesOverCrypto zelf uiteraard ook dagelijks aanwezig om vragen te beantwoorden en erop toe te zien dat de sfeer leuk blijft.

E-boek 1: Crypto Portfolio 2021

10 munten die potentie hebben dit jaar. Ieder jaar wordt dit boek vernieuwd en komen er nieuwe pareltjes in te staan. Los te koop voor 97 euro of als gratis bonus bij de masterclass.

E-boek 2: De Bitcoinbijbel

De naam zegt het eigenlijk al. De heilige graal met alles wat je wilt weten over Bitcoin. Te gebruiken als naslagwerk.

E-boek 3: De juiste cryptocurrency’s kopen en verkopen op de juiste momenten

Iedereen kan een crypto coin kopen en weer verkopen. Maar welke coins hebben de potentie om X10 of zelfs X1000 te gaan? En wanneer wil je ze kopen en wanneer moet je verkopen voor maximale profit? Dat wordt haarfijn uitgelegd in deze bonus.

E-boek 4: Bitcoin & Belasting

Het vermogen wat je hebt wordt op een bepaald moment onderhevig aan Box 3 van de belasting. En over de commissies die je verdient bij een crypto exchange moet je mogelijk Inkomstenbelasting betalen. Dit ebook neemt je mee in de oersaaie maar toch noodzakelijke wereld van crypto en belasting.

E-boek 5: 12 Waardevolle cryptotips voor beginners

Als beginner wil je goed beslagen ten ijs komen en veelgemaakte fouten voorkomen. Gebruik daarom deze 12 super tips om een vliegende start te maken.

E-boek 6: Cryptocurrency begrippenlijst

Alle begrippen die terugkomen door de cursus staan hier opgesomd met een korte, duidelijke uitleg van wat het betekent.

E-boek 7: Investment pooling

Oftewel: je investeren bundelen. Ik ga er nu niet te diep op in, maar geloof me. Dit is super handig en nog maar weinig mensen weten hiervan.

E-boek 8: Scam checklist

Hoe ontdek je of een munt waar je eerst heil in zag gewoon een scam is? Gebruik deze checklist om er zeker van te zijn. Laat je vooral niet misleiden door gladde praatjes en veel te mooi om waar te zijn verhalen.

E-boek 9: Altcoin magazine

Een leuk naslagwerk van diverse altcoins.

E-boek 10: Leven zonder zorgen dankzij Bitcoin

Hoe Bitcoin je financieel vrij kan maken.

Trading sheets waarin je je trades bijhoudt

Ideaal om niet op basis van “volgens mij heb ik dit gedaan” te handelen maar daadwerkelijk de statistieken bij te houden en in te zien.

 • Om laagdrempelig kennis te maken met de heren van AllesOverCrypto raden wij ook hun gratis crypto training aan. Deze is vooraf opgenomen en direct te volgen.

Mijn algemene ervaringen met de crypto cursus

Het is me nogal wat. In totaal 15 modules, meer dan 200 lessen en 10 bonussen. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit de meest uitgebreide online cursus is die ik ooit heb mogen ondergaan.

Het is een onwijs goede cursus. Zeer professioneel en duidelijk. Werkelijk alles wat je wilt weten (en waarvan je geen idee had dat je het wilde weten) komt aan bod. 

Risico hiervan is wel dat het kan overweldigen. Het kost behoorlijk wat tijd om alles tot je te nemen. Als je niet goed voor jezelf bijhoudt waar je bent gebleven en pas doorgaat als je het huidige onderdeel snapt, dan wordt het lastig.

Verder ben ik zeer te spreken over de Masterclass in Crypto. Het heeft me geleerd hoe ik winstgevend moet (day)traden, zelfs in bearish periodes. 

Goede ervaringen met AllesOverCrypto

Ook heb ik nu in de juiste munten geïnvesteerd voor de lange termijn. Precies wat ik wil.

Resultaat: coin investering met 1800% stijging

Dankzij de cryptocursus weet ik nu hoe ik op verschillende manieren moet traden. Tevens kan ik nu goed inschatten of een coin (mega) potentie heeft of niet. En ik ben super blij dat ik een coin heb geresearched en daar flink geld in heb geïnvesteerd. 

Dit is de Voyager Token (BQX) en heb ik gekocht bij Binance. In de periode daaropvolgend ging het niet direct heel hard, maar in de loop der tijd is die munt 1800% gestegen.

Dat is natuurlijk fantastisch. Hier heb ik de meeste winst op gepakt in mijn crypto investeringen. Wat je je ook goed moet beseffen is dat je ook trades maakt die je eindigt met verlies.

Het belangrijkste is, vooral als je handelt voor de korte termijn, om op andere trades (meer) winst te pakken. Als je met 3 trades €250 verliest en vervolgens een trade doet waarmee je €600 pakt, dan heb je alsnog €350 te pakken.

Voyager Token VGX Crypto

Voor de lange termijn heb ik geleerd om mijn geld in munten te zetten en dit gewoon te laten staan. Soms ook wat bijkopen. Maar niet de hele tijd blijven turen naar de koersen, want die wisselen nu eenmaal snel. Als ik erin zit voor de long-term en ik zie dat het een week alleen maar in rood staat, dan zouden veel mensen gaan panieken en verkopen. 

Het gaat niet om die ene week. Zolang het op de lange termijn maar winstgevend is. Dit soort principes leer je allemaal in de crypto masterclass en heeft me veel moois gebracht.

Dit zeggen anderen over AllesOverCrypto

Alles Over Crypto Reviews

Op trustpilot wordt het cijfer 4.8 / 5 toegekend over +/- 700 reviewers. Daarnaast zijn andere recensenten openlijk tevreden met de crypto masterclass.

 • Demodernenomaden.nl is van mening dat de de masterclass allesomvattend is en je eigenlijk niets anders meer nodig hebt als je winst wilt maken met crypto 
 • Bedrijvenconsultant.nl is nooit een voorstander geweest van beleggen en investeren in crypto. Toch vinden zij de training duidelijk en een uitstekend startpunt als crypto cursus voor beginners.
 • Marchealthy.nl vindt de lessen zeer sterk maar net als ik overweldigend. Het kost tijd om alles door te komen en er wordt veel aandacht geschonken aan inleiding. Een instructie om direct effectief te gaan traden zou een goede toevoeging zijn.

Conclusie van deze review

Zoals je merkt ben ik zeer tevreden met deze training. De resultaten spreken dan ook voor zich. Voor het eerst (na al die jaren) weet ik hoe ik moet handelen in crypto’s. Al met al is het de investering dan ook dik waard. Die heb ik er namelijk al dubbel en dwars uit. Zonder de CM had ik het niet gered.

Dankjewel Patrick en Derek!

Het mooie is dat de cursus ook steeds wordt bijgewerkt. De cryptowereld verandert razendsnel en Patrick en Derek volgen alles op de voet. De cursus wordt ook nog af en toe uitgebreid met gewoon nieuwe content. De laatste video’s over trading zijn nageltje nieuw.

Kortom, met deze cursus leer je alles dat je nodig hebt om geld te verdienen met crypto. Er ligt veel nadruk op handelen, maar dat is logisch. Dit is de moeilijkste, maar tegelijkertijd ook de meest lucratieve manier. 

Sterke punten van de cursus

 • Alles wordt aandachtig en helder uitgelegd.
 • De video’s zijn met een prettige stem ingesproken.
 • Uitgebreide bonussen die werkelijk iets toevoegen
 • De algehele cursus zit top in elkaar. Voor iedere beginner is dit bijna een musthave als je wilt starten met handelen in crypto’s.
 • Al met al een super cursus. Helemaal voor de prijs die je ervoor betaalt.
 • Je krijgt kennis over heel verschillende verdienmodellen en hoe je een passief inkomen opbouwt met crypto
 • Overzicht van de cursus is erg duidelijk; je kunt makkelijk nog eens terugbladeren en de voortgang is goed meetbaar.

Potentiële verbeterpunten

 • Lange en lastige introductie met veel moeilijke termen. Dit is echt even doorbijten.
 • Theoretisch. De meeste mensen willen het liefst zo snel mogelijk aan de slag met de minst nodige theorie. Gewoon dus echt praktische begeleiding. In onze ervaring verdrink je bij de Alles Over Crypto Masterclass al snel in een zee van theorie. Het mag soms wat praktischer.
 • Voor de experts Patrick Suiker en Derek Westra is alles glashelder; en soms praten ze alsof dit voor de cursist ook zo is. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van vakjargon zou het mooi zijn als er nog een (korte) uitleg bij wordt gegeven. 

Crypto Masterclass kopen of is er een alternatief?

De voordelen wegen (voor mij in ieder geval) zwaarder dan de paar nadelen. Reden genoeg om gewoon hiermee van start te gaan als je met de juiste kennis wilt investeren in crypto.

Uiteraard zijn er ook nog alternatieven. Je kunt zelf ook met behulp van blogs en video’s eigen strategieën ontwikkelen om geld te verdienen met crypto. De vraag is dan vaak wel of degene die je iets presenteert recht van spreken heeft.

Wie zegt dat hij/zij een expert is op dit gebied? Misschien heeft de kennisgever net beginnersgeluk gehad met een trade en voelt zich nu ineens de koning(in). Beter is het om het te leren van mensen die zich bewezen hebben.

De cryptomasterclass is dan de way to go. 

Plaats een reactie