Crypto Signals en Calls: Makkelijk Geld Verdienen of Oplichterij?

Veel ervaren traders, zoals Jan-Robert Schutte en de heren van AllesOverCrypto, bieden crypto trading signals aan. Zij sturen jou een bericht als zij een handelskans zien.

Dit lijkt een hele makkelijke manier om geld te verdienen. Je hoeft de trade immers alleen maar in te voeren en op tijd winst te nemen. Je loopt echter ook een risico. Als degene die de signals geeft niet te vertrouwen is, verlies je geld of werk je ongewild mee aan een pump en dump.

De vraag waar ik vandaag daarom antwoord op geef: “Zijn crypto trading signals een goede manier om geld te verdienen of is het oplichterij?”

In dit artikel vertel ik je:

  • Hoe werken crypto trading signals?
  • Welke crypto trading signal diensten er zijn?
  • Hoe deze traders zelf de handelskansen spotten?
  • Of de aanbieders van crypto trading signals te vertrouwen zijn
  • En uiteraard, of het een beetje lucratief is om de trades te volgen

Hoe werken crypto trading signals?

Sommige traders bieden diensten aan waarmee zij jou wijzen op een potentiële crypto trade.

Meestal krijg je de trading signals binnen via een chatapp, zoals Discord of Telegram. Zet je notificaties aan, zodat je geen handelsmogelijkheid mist.

In het bericht staan instructies over wanneer je moet kopen en verkopen en waarom je deze trade moet volgen.

Hoe ziet een signal eruit

Een signal ziet er ongeveer zo uit:

crypto trading signal winstgevend

Bovenin lees je als eerst of je short of long moet gaan en op welk handelspaar. Hier gaan we long op Cosmos/USDT (Cosmos is ook bekend als ATOM). Het wordt aangeraden om dit op spot te doen of met een lage hefboom.

We stappen in bij 25.71 (Entry) en proberen op 31.67 winst te nemen (TP1). Soms staan er bij trades meerdere punten om winst te nemen en dan heb je dus ook een TP2 of TP3.

RR staat voor de risk-reward ratio, een manier om je risico te bepalen. Deze zie je overigens niet standaard. De Stop-loss (SL) zetten we op 24.37, waardoor we een maximaal verlies hebben van 5%.

Daaronder lees je een uitleg over waarom deze trade ingezet wordt, maar er wordt ook wel eens een risico benoemd. Bij deze trade was het dat Bitcoin geen duidelijke richting had en de markt naar beneden kan trekken. 

Je kunt een beetje zelf bekijken hoe je met de signals omgaat. Als er meerdere verkooptargets staan, dan verkoop ik 50% bij TP1. Ik zet dan een stop-loss op de aankoopprijs.

Het mooie aan de alerts is dat het risico gelijk beperkt wordt. Er staat altijd een stop-loss bij. Een goede trader doet onderzoek naar waar een stop-loss moet staan.

Overigens volg ik de trades vaak met een kleine hefboom, maar dit is een keuze. Een hefboom brengt ook weer extra risico met zich mee.

Mijn vuistregel om de leverage te bepalen is: 5-(RR/2). Bij een RR van 4 (4/2=2) ga ik dus met een hefboom van 5-2=3x de trade in.

We gebruiken FTX om te handelen. Meld je nu aan voor 5% korting of lees eerst mijn review.

Updates over de trade

Bij iedere trade wordt er een draadje geopend waar je de trade kunt bespreken. Soms komen er updates voorbij, bijvoorbeeld een suggestie om de stop-loss omhoog te zetten. Als de trade misgaat, leer je hier ook waarom.

Hoe komen de crypto calls tot stand?

Het is mooi dat er mensen zijn die je vertellen dat er handelskansen zijn, maar het liefst spot je deze mogelijkheden natuurlijk zelf. Dat kan ook, maar dan heb je wel kennis nodig van technische analyse.

AllesOverCrypto doet dit ook. Zoals je eerder in de voorbeelden hebt gezien, kijken zij naar de grafiek en naar andere indicatoren. Naar het handelsvolume en naar de orderboeken bijvoorbeeld.

Dit lijkt heel eenvoudig, maar is het niet. In een cryptocursus zitten meestal meerdere uren met video’s over technische analyse. 

Heel kort gezegd is technische analyse een methode om je gevoel uit te schakelen. Dat heb je nodig, want als je gaat handelen op basis van emotie, dan gaat het vaak mis. 

Signals versus zelf technische analyse leren

Als je serieus met crypto aan de slag gaat, is technische analyse een hele waardevolle tool. Je kunt hiermee je eigen in- en uitstapmomenten bepalen, ook bijvoorbeeld voor projecten die je voor de langere termijn koopt.

Soms denk je zelf ook een handelskans te zien en dan is het handig dat je deze op een gedegen manier kunt analyseren.

In de open kanalen van de chats kun je je analyse zelfs voor de leeuwen gooien. Laat andere mensen maar eens prikken.

Welke signal diensten zijn er?

Er zijn verschillende crypto signal diensten actief. Er zijn ook tal van internationale aanbieders, maar ik benoem hier alleen de Nederlandse aanbieders. Deze zijn betrouwbaar en de resultaten zijn goed..

Crypto Trading Signals van AllesOverCrypto

De heren van AllesOverCrypto, bekend van de Crypto Masterclass, bieden ook trading signals en crypto calls aan. Zie hier voor informatie.

Een belangrijk verschil met andere signalproducten is dat er ook regelmatig updates over Bitcoin en Ethereum worden geplaatst. Daarnaast zijn er regelmatig livestreams waarin een analyse technieken worden besproken.

De Crypto Trading Signals zijn dus een mooie mengvorm van de cursus en de handelssignalen.

Verschil met crypto mastery

AllesOverCrypto heeft ook een andere dienst die je helpt om geld te verdienen met crypto: Crypto Mastery. Bij deze dienst krijg je signalen om geld te verdienen met DeFi, nieuwe coins, NFT’s en andere zaken.

Dit zijn allemaal manieren waarmee je heel veel geld kunt verdienen, vaak ook passief. Om met Crypto Mastery aan de slag te gaan, moet je wel comfortabel zijn met het beheren van je eigen wallets. Gelukkig word je hier goed in begeleid.

Bij Crypto Mastery leer je een hele andere manier om geld te verdienen met crypto. Het is in niets te vergelijken met crypto trading.

X10 met Crypto van Robert-Jan Schutte en Harm van Wijk

X10 met Crypto van Robert-Jan Schutte en Harm van Wijk is alles-in-1. Een cryptocursus EN dagelijks crypto calls.

Koop je deze, dan krijg je ook toegang tot meerdere telegramgroepen waar je signalen krijgt. Als ik eerlijk ben, vind ik deze signals dienst het minste waarde bieden.

De trades zijn niet zo goed uitgedacht. Je neemt overal bij een stijging van 50% pas winst. Ook over de stop-loss wordt niet goed nagedacht. Daarnaast is de uitleg over de trades hier ook niet zo goed. Je kunt er wel om vragen, maar dit wordt in de praktijk nooit zo veel gedaan.

Desalniettemin maakt Schutte wel een behoorlijke winst met zijn portefeuille. 

Geen pump and dump

Op Telegram en op forums komen allerlei vage anonieme lieden tegen die crypto calls aanbieden. Sommigen vragen hier grof geld voor. Je betaalt soms zomaar een paar honderd dollar per maand.

Hier moet je altijd heel erg mee uitkijken, want voor je het weet wordt je voor het karretje gespannen van een pump and dump groep.

De leider van de groep koopt met een paar vriendjes van tevoren een coin in en jij krijgt een signaal dat deze flink gaat stijgen. Jij helpt de leider en zijn vriendjes aan een flinke winst, terwijl jij met een waardeloze coin blijft zitten.

Ik wil niet zeggen dat al deze lui oplichters zijn, maar wees hier wel voorzichtig mee. Het feit dat de mannen achter AllesOverCrypto (Derek Westra en Patrick Suiker) gewoon met naam en toenaam voor hun product staan, zegt wat mij betreft heel veel.

Trading signals lucratief?

De belangrijkste vraag is natuurlijk, zijn de calls lucratief. Het antwoord op deze vraag is ja. Over een langere periode bekeken, eindig je veel vaker in het groen dan in het rood.

Het hangt er een beetje vanaf hoeveel je inlegt, maar het abonnementsgeld haal je er vrij snel weer uit.

Verschillen in perioden

Het moet gezegd worden, de resultaten van de trades zijn niet altijd even fantastisch.

Je moet het zo zien, de cryptomarkt kent seizoenen. Er zijn seizoenen waarin de altcoins heel rap stijgen. Dan maakt bijna iedereen winst. De truc is om ook winstgevend te handelen in de cryptowinter, een bear market

Als de markt daalt, zoals in mei en juni 2021, dan zijn de cijfers niet zo rooskleurig. Gemiddeld genomen haal je nog steeds winst.

crypto traden bear markt

Als er tegenover 10 trades die met een verlies van 8% worden afgesloten een klapper staat met een rendement van 100%, dan heb je alsnog winst. Als je in die periode gewoon je coins vastgehouden had, had je een veel groter verlies gehad.

Bij een crash zoals op 4 december, dan stoppen de meeste trades gewoon uit. Dat is het risico van het vak.

Geef niet op bij een tegenvaller

De les is dus, geef niet op bij een tegenvaller. Het hoort bij het traden dat je verliezen maakt. De truc is om ervoor te zorgen dat de winsten groter zijn dan je verlies. En dat doe je door het risico te beperken. 

Nog een wijze les: probeer niet slimmer te zijn dan de ervaren trader. Ik heb dat nog wel eens geprobeerd door een 1% onder de voorgestelde stop-loss te gaan zitten. Daar heb je je zelf alleen maar mee. Meestal maak je gewoon 1% meer verlies.

Hoe gebruik je de crypto trading signals optimaal

Leer van je trades: Als een trade goed gaat, gefeliciteerd. Als de trade fout gaat, bekijk dan eens heel kritisch wat er aan de hand is.

Overigens is er niet altijd een technische verklaring voor een grote daling of stijging. Ga jij short, wordt een coin ineens gelist op een grote beurs. Tja, dan gaat je trade mis, hoe goed je de grafiek ook had gelezen.

Neem niet alles zo maar aan: Blind de signals volgen is makkelijk, maar dan leer je er niet zoveel van. Analyseer de signalen nog eens kritisch voordat je investeert. Wellicht zie je van tevoren al dat de traders het mis hebben en dan kun je dit bespreken. 

Spreid je kansen: Het is verleidelijk om all-in te gaan op een trade als je er vertrouwen in hebt. Het komt best vaak voor dat een trade tegenvalt. Ik heb daarom meerdere ‘mandjes’ die ik inzet. Als je bijvoorbeeld €600 hebt, maak je drie mandjes van €200.

Ik heb met een mandje wel eens twee weken tussen het punt van winstnemen en de stop-loss in gezweefd. Uiteraard ging ik daarna door de stop-loss. Met een ander mandje heb ik in diezelfde periode vier keer een winstgevende trade maakt.

Stel vragen: De meeste signaldiensten hebben open kanalen waarin je vragen kunt stellen. Doe dit ook vooral. Maak eens een analyse en deel deze in de groep.

Automatiseren

Bij de Crypto Trading Signals van AllesOverCrypto is het sindskort mogelijk om signalen automatisch op te volgen.  Dit doe je met de bot van 3comma’s.

Je klikt een link aan, voert wat gegevens in (zoals je inleg) en de bot doet de rest.

Dit is een hele makkelijke manier om te traden, al merk ik dat je wel heel snel geneigd bent om de koopknop in te jassen, zonder het signaal goed te checken.

Uiteraard kost het gebruik van de bot geld, maar dit levert wel een hoop gemak op.

Bij de andere signaalaanbieders kun je de trades niet op deze manier automatiseren. Wel kun je van tevoren alles in stellen op je exchange natuurlijk.

crypto handels signals betrouwbaar

Conclusie – Wel of niet signals gebruiken?

De hamvraag is natuurlijk of je een trading signals dienst moet afnemen. Jazeker en wel om 3 goede redenen.

De eerste reden spreekt redelijk voor zich. Het gaat enorm veel tijd en research schelen. Je betaalt een klein bedrag per maand waarvoor je in ruil kansen krijgt van experts die veel onderzoek hebben gedaan. Vooral als complete beginner, of gewoon als aanvulling kun je hier gigantische winsten mee pakken, zonder dat je zelf tijd steekt in het researchen van de coins.

De tweede reden is wat voor de meeste mensen het zwaarst weegt. Je verdient het geld dat je investeert in veelvoud makkelijk terug, ook als je kleinere bedragen investeert. Met de trade die ik als voorbeeld heb gebruikt, had je in een keer het abonnementsgeld terugverdiend.

Let er wel op dat je in slechte maanden ook wat minder rendement kunt behalen op de signals. En vergeet niet dat het verstandig is om te spreiden en dus met meerdere mandjes te werken.

De derde reden is dat je zelf een betere trader wordt. Als je jezelf echt wilt bekwamen in het traden, dan zijn de signals een hele welkome aanvulling op een cursus.

Je kijkt mee over de schouder van ervaren traders. Je kunt hier heel van leren. Waarom staat die stop-loss daar? Waarom is trade X niet gelukt? Of je trekt de stoute schoenen aan en deelt je eigen analyse. 

Mijn favoriet in Nederland is de Crypto Signals van AllesOverCrypto. Ook ben ik onlangs aangesloten bij Crypto Mastery waar zeer waardevolle kansen worden gedeeld om op verschillende manieren geld te verdienen met crypto.

Hoe je op een winstgevende manier kunt leren investeren in crypto

Ben je nog een beginner in wereld van crypto en wil je leren hoe je hier geld mee verdient in plaats van verliest (wat de meeste mensen helaas doen) dan raad ik je de gratis crypto training van Derek en Patrick aan. Aanmelden is kosteloos, zie hier meer informatie wanneer deze online training begint.

Overigens zijn er ook andere crypto cursussen uitgebracht en zijn er tal van boeken over digitale munten geschreven. Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm, is de Crypto Masterclass hetgeen wat je nodig hebt om alles te leren over crypto en hoe je hier winstgevend in wordt.

Voor meer informatie over deze masterclass raad ik je aan mijn recensie en ervaringen te lezen.

Veel plezier en succes!

Plaats een reactie