De 3 Beste Manieren Om Online Geld Te Verdienen

Er zijn veel manieren om online geld te verdienen. De meeste mensen willen graag DE beste manier weten waarmee je het makkelijkst en snelst geld kan verdienen.

Logisch.

Toch is er niet één manier DE manier voor rijkdom met het internet. Er zijn meerdere mogelijkheden om serieus online geld te verdienen. Het mooiste, ze werken allemaal. Vandaag gaan we het hebben over de 3 beste manieren om online geld te verdienen.

“Als je er in gelooft zal het werken.”

Uiteindelijk gaat het erom dat JIJ erin gelooft. Ik kan je wel vertellen wat voor mij de beste manier is om online geld te verdienen. Als jij er niet in geloofd, dan zal het voor jou niet werken.

Van belang is dat het in jouw kracht ligt en bij je persoonlijkheid past. Voor de meer extraverte mensen (goede communicator, houdt van camera etc.) is een YouTube kanaal beginnen een goed idee. Voor de meer introverte personen (liever wat achter de schermen) is het leveren van online diensten een beter idee, zonder te veel op de voorgrond te treden.

Waarom Wil JIJ Online Geld Verdienen?

online geld te verdienen 2

Voordat we beginnen met de 3 beste manieren om online geld te verdienen wil je eerst weten WAAROM jij online geld wil verdienen.

Is het omdat je meer vrijheid wil ervaren? Wil je simpelweg wat extra inkomen genereren? Bijvoorbeeld naast een studie of al bestaande baan. Heb je al een fysiek bedrijf en wil je je inkomsten uitbreiden door online te gaan? Wil je meer naamsbekendheid creëren? Is het je doel om er een volledige levensstijl van te maken?

Denk hier eerst goed over na. Handig is het om voor jezelf op te schrijven wat je beweegredenen zijn. We willen namelijk een manier om online geld te verdienen vinden die bij JOU past. Het laatste wat je wil is dat je iets doet waar je je tijd toch niet in gaat steken. Omdat het niet bij je past. Je hebt er geen passie voor. Het vuurtje brandt misschien even, maar dooft snel.

Het beste is om meerdere inkomstenstromen te creëren. Begin met één. En breid uit. Lees verder, want daar gaan we het vandaag ook over hebben. Laten we beginnen.

Affiliate Marketing

Bij affiliate marketing fungeer je als tussenpersoon. Als ‘affiliate’.

Als affiliate koppel je koper en verkoper aan elkaar. Je bent een ‘promotor’ van een bepaald product die door iemand anders is ontwikkeld. Door het (succesvol) promoten van andermans product krijg jij een commissie.

Affiliate marketing is voor mij DE beste manier om online geld te verdienen. Voor jou is het mooie manier om kennis te maken met de online marketing wereld. En je kunt al beginnen door een paar tientjes te investeren. De investering is daarmee zeer laag, terwijl de winstmarge zeer hoog kan liggen.

Enkele concrete mogelijkheden op een rij:

 1. Blogartikelen schrijven waarin je andermans producten aanprijst.
 2. Een YouTube kanaal beginnen en daarin producten belichten.
 3. Een e-mail lijst beheren waarin je een ander product promoot.

Zorg ervoor dat anderen jouw link gebruiken en het product kopen. Jij ontvangt een commissie.

online geld te verdienen 7

Wat moet je doen om een succesvol Affiliate te zijn?

Affiliate Marketing is mijn expertise. Mijn grootste inkomstenbron op dit moment.

Het mooie aan affiliate marketing is dat je zelf geen product hoeft te ontwikkelen. Je hoeft geen expert of ‘goeroe’ te zijn in een bepaald gebied. Je hoeft geen verkooppagina te schrijven.

Er zijn twee sleutels die cruciaal zijn in je weg naar succes als online marketeer:

Aandacht krijgen.

Vertrouwen & het bouwen van een ‘relatie’ met je bezoeker.

Het is tegenwoordig steeds moeilijker om aandacht te krijgen. Er bestaat meer concurrentie dan OOIT. Steeds meer mensen en bedrijven roepen en schreeuwen om aandacht. Als jij al de aandacht weet te grijpen, dan ben je al een heel eind op weg. Daarom is het belangrijkste allereerst om aandacht of trafic te krijgen.

Als je vervolgens het vermogen hebt om een band te creëren tussen jou en de bezoeker, zal de bezoeker het product kopen, gedeeltelijk op basis van de band die jullie hebben. De bezoeker vertrouwt jou.

Hoe bouw je die band met je bezoeker?

Bied waarde met content marketing.

De meeste mensen zijn vooral bezig met het in zo kort mogelijke tijd zo veel mogelijk geld te verdienen. Als je oprecht online geld wil verdienen dan is het op lange termijn van belang dat je waardevolle content biedt waar mensen iets aan hebben.

Niet alleen waarde bieden, vooral authentieke waarde bieden. Je wil jouw content niet uit een plek van ‘ik wil geld verdienen’ laten komen. Je wil dat het voortkomt uit een plek van eerlijkheid en oprechtheid.

Doordat jij iets van waarde aan anderen biedt (je helpt mensen hun problemen op te lossen) zul je zien dat je geld binnenkrijgt. Bouw aan waarde op lange termijn.

Zelf heb ik enkele jaren geleden een fout begaan door het alleen voor het geld te doen. Een kennis van me vroeg mij of ik zijn product wilde promoten. In ruil voor een goede commissie. Daar ben ik toen mee in zee gegaan. Ik prees zijn product aan mijn trouwe bezoekers. Niet omdat ik het product zo goed vond. Puur vanwege de aantrekkelijke commissie. Ik deed het voor het geld. Ook al bracht het me toen geld in het laatje, het heeft me meer kwaad gebracht dan goeds. Het product was namelijk slecht. Totale verspilling van geld. Het vertrouwen van de mensen die het product op mijn aanraden kochten heb ik hiermee sterk geschaad.

Neem daarom mijn advies aan: Verkies ALTIJD authenticiteit, eerlijkheid, oprechtheid en waarde bieden BOVEN geld willen verdienen.

online geld te verdienen 1

Voordelen Affiliate Marketing

 • Kost bijna niets om mee te beginnen.
 • Het is een goede leerschool voor online marketing.
 • Je kunt het volledig op eigen tempo doen.
 • Er zijn veel verschillende manieren om het aan te pakken. Afhankelijk van wat je wil en wat bij je past.
 • Je leert veel over je publiek.
 • Je krijgt veel kennis van de markt; welke producten zijn er en waar zijn er behoeften niet vervuld. Als er nog gaten zijn die gevuld kunnen worden: grijp je kans door bijvoorbeeld je eigen product te maken.
 • Daarnaast zijn de commissies vaak erg aantrekkelijk (als je het goed aanpakt tenminste) en hoef je je niet druk te maken over het hebben van een klantenservice; die hoef je simpelweg niet te hebben. De ontwikkelaar van het product behandeld klantvragen en -problemen.

Nadelen Affiliate Marketing

Het kost vooral in het begin veel tijd en energie, zonder dat je (enig) resultaat ziet. Relatief moet je veel doen en krijg je pas op lange termijn, als je het goed aanpakt, iets terug.

Goede verdieping in SEO is essentieel. Als je niet gevonden wordt klikt niemand op je affiliate links. Als niemand klikt; geen commissie.

Enerzijds is het een voordeel dat je niet je eigen product hoeft te ontwikkelen, anderzijds is dit ook een nadeel. Met affiliate marketing ben je volledig afhankelijk van de producten die op de markt zijn en moet je je websites daar op inrichten.

De ontwikkelaar bepaald welke vergoeding je krijgt, je kunt niet je eigen commissie bepalen. Voor het ene product ligt dit hoger dan bij de andere. Bol.com bijvoorbeeld heeft een vrij lage commissieregeling (slechts enkele procenten van oorspronkelijke bedrag).

In het hele begin steek je zeer veel tijd in het plaatsen van content. Je optimaliseert je blogartikelen. Bewerkt je YouTube filmpjes etc. Maar je krijgt NIETS terug. Dat kan je onzeker maken. “Doe ik wel het goede? Ik plaats al deze informatie op het internet, maar ik krijg niets terug.”

Iedereen moet daar even doorheen bijten. IEDEREEN. Elke YouTube’er, elke Instagrammer. Het kost tijd. Plant de zaadjes vandaag en onderhoud ze.

Daarbij: Luister naar de feedback van je lezers. Zij vertellen je EXACT wat je moet doen. De lezers vertellen je wel of je vertrouwelijk overkomt. Of wat je vertelt in de smaak valt. Of de prijzen die worden gevraagd te hoog, te doen of te laag zijn. De feedback van anderen is ZEER belangrijk en door er naar te luisteren gaat jou sterk op weg helpen.

Als je meer wil weten over affiliate marketing neem dan eens een kijkje bij Affiliate Marketing Domination van Corné Marchand en Robert Jansen. Hier leer je ALLES over affiliate marketing en hoe je een goed werkende affiliate marketing website opzet waarmee je online geld verdient.

Informatie Producten

Na (of samen met) affiliate marketing is het opzetten van je eigen cursus en het maken van je eigen informatie producten de beste manier om online geld te verdienen.

Zo kan je:

 • E-books maken
 • Online video trainingen opzetten
 • Audio cursus op touw zetten
 • DVD/Blu-Ray verkopen

Belangrijk hierbij om te weten is dat iemand nooit het product koopt, maar de (perceptie van de) oplossing voor zijn/haar problemen koopt.

Een geweldige, simpele tool hiervoor is het van passie naar passief programma waarin je van A tot Z leert hoe je je eigen product op de markt brengt en er daadwerkelijk geld mee verdient.

online geld te verdienen 8

Wat moet je doen om succesvol een product te lanceren?

Het mooie van je eigen informatie producten op de markt brengen is dat je – om tot het product te komen – eerst de oplossing ZELF hebt moeten achterhalen.

Zij het op financieel gebied, zij het met seks, vrouwen en relaties, zij het met fitness, voeding. Om wat voorbeelden te noemen. Het maakt niet uit op welk gebied. Als iets voor jou een worsteling is geweest en je bent op zoek gegaan naar de antwoorden, dan wil je dat automatisch met anderen delen. Dat zit in onze natuur.

Ik ga hier verder niet in op wat er voor nodig is om met succes je eigen informatie product op de markt te brengen. Facetten als marktonderzoek, vraagprijs, hoe neem je video’s op, welke microfoon moet je gebruiken, wat heb je nodig om een goede online videocursus op te nemen, worden allemaal uitgebreid behandeld in van passie naar passief.

Voordelen van je eigen Informatie Product lanceren

Als je het goed aanpakt kan je veel impact hebben op veel mensen.

Trots en een goed gevoel over jezelf als je een product op de markt hebt gebracht waar je volledig achter staat.

Het levert belachelijk veel geld op. Mits je het goed aanpakt.

Je kan diverse producten aan elkaar koppelen. Een mooi systeem is dat je bijvoorbeeld een koppeling maakt naar een volgend product zodra iemand je boek heeft gekocht. Dit kan nóg meer geld in het laatje brengen. Concreet voorbeeld: 1. iemand koopt je boek. Je maakt een koppeling naar 2. een videotraining. Daarna kan de bezoeker kiezen voor 3. 1-op-1 coaching.

Maak een verpletterende indruk op mensen en bedrijven met je eigen boek of videotraining. Je zult nooit meer een visitekaartje nodig hebben. Geef gewoon het boek en je zult versteld staan van de wereld die voor je opent.

Je kunt affiliates inschakelen om je product te verspreiden.

Nadelen van je eigen Informatie Product lanceren

Kost veel werk.

Vergt veel onderzoek, moeite en tijd.

Risico.

Ondanks de gigantische voordelen kost het wel veel tijd en werk. Daarbij neemt het uitbrengen van je eigen product nogal een risico met zich mee. Wat nu als je maanden tijd, moeite en energie hebt gestoken in een product wat niemand koopt?

Gelukkig is er een handige tool beschikbaar waardoor je precies leert hoe je het met de minst mogelijke tijd jouw beste product opzet en lanceert. EN hoe je dit doeltreffend aan de man brengt.

Laat mij mijn eigen product maken voor een passief inkomen!

Online Diensten Leveren

online geld te verdienen 5

Een geweldige manier om je online geld verdien arsenaal mee te beginnen of uit te breiden is het aanbieden van online diensten.

Enkele voorbeelden:

 • Coaching
 • Consulting
 • Copywriting, bijvoorbeeld schrijven voor andermans blog als freelancer.
 • Marketing op social media voor een ander.
 • Webdesign, logodesign of wat voor design dan ook voor anderen.
 • Klantenservice op je nemen van andere ondernemers.

Waar het op neer komt is dat jij je expertise inzet voor anderen. Als je al een baan hebt als adviseur of coach/consultant dan ga je dit verplaatsen naar het internet. Dit is een geweldige manier om je transitie te maken van het werken voor een baas naar werken voor jezelf. Door naast je ‘normale baan’ een sidehustle op te zetten als bijvoorbeeld copywriter of freelance webdesigner ga je online geld verdienen.

Het is wellicht niet de meest ideale manier, aangezien het overgrote deel uurtje factuurtje betekent. Toch vergaar je met deze manier van werken veel kennis. Je leert de markt kennen en waar behoeften zitten. Je leert bedrijven kennen. Je doet veel ervaring op bij het inzetten van je expertise in verschillende gebieden.

Wat moet je doen om succesvol Online Diensten te Leveren

Als je het goed doet kan je op een gegeven moment afscheid nemen van je baas, omdat je volledig rondkomt van de opdrachten als freelancer.

Wat je moet doen om dat te bereiken is geen hoge wiskunde. Om te beginnen wil je een bepaalde expertise hebben. Zoals copywriting, Instagram marketing vaardigheden of buitengewone ervaring met SEO. Ik noem maar iets.

Bied jezelf en je dienst aan op websites zoals Sitedeals of Fiverr. Hier worden opdrachtgevers en opdrachtzoekers aan elkaar gelinkt. That’s it! Zo simpel kan het zijn. Als je het daarbij ook nog eens goed doet, geven andere positieve feedback op je waardoor je meer kans hebt op andere opdrachten van andere opdrachtgevers.

Voordelen van het leveren van Online Diensten

 • Goede manier om een start te maken met online geld verdienen.
 • Je doet iets waar je al goed in bent en/of waar je gepassioneerd over bent.
 • Creëert naamsbekendheid.
 • Goede diensten leveren zorgt voor een goede naam.
 • Het zorgt voor de overstap van het werken voor een baas naar werken voor jezelf.
 • Vrij simpel om (je eerste) geld mee te verdienen online.

Nadelen van het leveren van Online Diensten

97% van de tijd uurtje factuurtje en zorgt daarmee (niet direct) voor een passief inkomen.

Je moet iets hebben waar je in uitblinkt of waar je veel verstand van hebt. Ben je op geen gebied een expert, dan wordt het lastiger om dit op te zetten.

Er is veel concurrentie waardoor het lastig is om hoge prijzen te vragen. Tenzij je echt een one of a kind bent.

online geld te verdienen 4

Wat Nu?

We hebben nu de volgende drie manieren behandeld om online geld te verdienen:

 1. Affiliate Marketing.
 2. Informatie Product lanceren
 3. Online Diensten Leveren

Natuurlijk zijn er nog tal van andere mogelijkheden om online geld te verdienen. In mijn ervaring zijn bovenste drie de beste drie. Op lange termijn zijn dit de 3 meest lonende manieren van online geld verdienen. Zowel het meest lonend als in €’s op je bankrekening als het makkelijkst om op te zetten, als de meeste voldoening dat het geeft. Ik leer je geld verdienen online in mijn cursus.

Plaats een reactie