Focal Point (Brian Tracy) Review: 100% Focus op maar 1 Ding?

In deze review van Focal Point, deel ik mijn ervaringen met Brian Tracy’s boek. Is dit echt een topper of kun je maar beter je avonden vullen met The Lord of The Rings? In onderstaande recensie van Focal Point deel ik mijn mening, beoordeling en samenvatting.

“Life is very much like a buffet line. Life is self-serve. Nobody brings it to you. You cannot sit at the table and bang your knife and fork for service. You have to get up, accept responsibility and serve yourself.” – Brian Tracy, uit Focal Point

Focal Point Review en Ervaringen

Focal Point: A Proven System To Simplify Your Life, Double Your Productivity, And Achieve All Your Goals. Het bijbehorende onderschrift zegt maar deels wat het boek inhoudt en voordat je er aan begint heb je nog niet echt een idee wat te verwachten.

Loop je ergens op vast in je leven? Heb je specifieke wensen/verlangens/fantasieën, maar zie je geen mogelijkheid om dat waar te maken? Wil je meer uit je leven halen?

In Focal Point vertelt Brian Tracy wat de sleutelfactoren tot succes & geluk zijn. Je leert onder andere:

Hoe je onvoorstelbaar succesvol wordt op ELK GEBIED van je leven. Hoe je krachtiger wordt in je contact met anderen en hoe je meer uit je sociale leven haalt. Hoe je meer naar jezelf gaat luisteren en meer je intuïtie volgt. Hoe je financiële onafhankelijkheid realiseert. Hoe je effectiever wordt op je werk/vakgebied en daar het beste uithaalt. Hoe je jouw ideale leven ontwerpt en waarmaakt. Waardevolle inzichten over succesvolle, gelukkige en effectieve mensen die je jezelf eigen wilt maken indien je dezelfde resultaten wilt behalen. En nog véél meer.

Korte Samenvatting Van Het Boek

Focal Point leert je denken als de meest effectieve en succesvolle mensen op aarde. Brian Tracy zelf is eenuiterst succesvolle ondernemer, zakenman, openbaar spreker en consultant. Hij helpt zowel bedrijven effectiever, efficiënter en winstgevender worden als dat hij mensen persoonlijk consulteert om het besteuit zichzelf te halen.

Veel mensen hebben geen idee dat hun leven vele, VELE malen geweldiger kan zijn dan wat het nu is. De meeste mensen hebben niet door dat ze slechts een klein deel van hun eigen vermogen gebruiken in hun leven; er valt oneindig veel meer uit het leven te halen dan we nu vaak denken. 

Brian Tracy spreekt over ‘verandering’ en ‘over je eigen leven nadenken.’ Een belangrijk punt wat Brian vertelt is dat succesvolle mensen toekomstgericht zijn, daar onsuccesvolle mensen in het verleden leven en meer blijven hangen in alledaagse gebeurtenissen.

Er zijn vier manieren om de kwaliteit van je leven en werk te verbeteren:

 1. Je doet minder van iets.
 2. Je doet meer van iets.
 3. Je stopt met iets.
 4. Je begint aan iets nieuws.

Je begrijpt dat het waardevol is om gedragingen, gewoontes en activiteiten van lage waarde te verminderen of zelfs helemaal te elimineren. Waardevolle activiteiten, gezonde gewoontes & gedragingen wil je zoveel mogelijk behouden en er meer van doen. Mogelijk zijn er dingen waar je aan wilt beginnen, maar waar je nog niet aan hebt gedacht of nog niet aan toe bent gekomen.

Waarom je Focal Point van Brian Tracy absoluut wil lezen

Succesvolle mensen en rijke mensen denken anders dan onsuccesvolle mensen en arme mensen. Focal Point laat zien hoe die eerste twee denken. Wat is hun instelling? Wat is hun mindset? Wat doen ze anders dan de meesten van ons? WAAROM zijn zij wél succesvol en vele anderen niet? WAAROM lukt het een aantal mensen wel, maar mij niet?

Als je gepassioneerd bent over dit soort onderwerpen, dan is het een geweldig boek voor je. 

Je zit vol met zelf-limiterende gedachten. Je weet wel dat er veel meer in het leven zit, maar je weet niet hoe je dit naar boven haalt. Je bent vaak afgeleid of doet maar wat.

Je weet dat bepaalde ingeslepen gewoontes niet bijdragen of zelfs afbraak doen aan je leven, maar je ziet geen manier om daar van af te zien. Focal Point pakt het allemaal op en laat jou op een kritische, doch vriendelijke manier naar je eigen leven kijken.

Persoonlijk ben ik van mening dat het weer tijd wordt dat mensen naar zichzelf gaan luisteren en opkomen voor wat zijzelf belangrijk vinden. Als je deelneemt aan het dagelijkse leven en het standaard systeem, sneeuwt dat nog al eens onder. Mensen denken niet meer na over wat ze echt belangrijk vinden in het leven en laten dromen over aan ‘het lot’.

Focal Point laat je naar ALLES graven wat je belangrijk vindt in het leven. Wat wil je diep van binnen? Wat vindt je onwijs belangrijk, maar is nog niet aanwezig in je huidige leven? WAAROM is dat nog niet aanwezig? Hoe ziet je perfecte dag eruit?

Al dat soort dingen worden behandeld. Ik vind het geweldig om daar regelmatig over na te denken en voor mezelf uit te schrijven. Het biedt helderheid, overzicht en geeft je de kracht die je nodig hebt om actie te ondernemen.

Waarom je Focal Point niet zou willen lezen

Focal Point schept je een helder beeld van je huidige leven. Indien dat iets is waar je liever niet mee bezig bent, kun je het boek beter laten liggen.

Vind je dat alles wel op rolletjes loopt of vind je dat niet alles op rolletjes loopt maar heb je geen zin om eraan te werken? Dit boek is een zeer praktisch boek; meer dan 40% van het boek bestaat uit vragen waarin je wordt uitgedaagd naar jezelf, je gedragingen & gewoontes te kijken en verantwoordelijkheid te nemen over je leven.

Dat is niet voor iedereen weggelegd.

Ben je niet geïnteresseerd waarom succesvolle mensen succesvol zijn en waarom de meeste mensen nóóit succesvol zullen zijn? Geef je liever de schuld aan je omgeving, aan hoe je eruit ziet, dat je niet intelligent genoeg bent, dat je niet genoeg geld hebt, dat je niet de juiste opvoeding hebt gehad etc.

Dan is dit boek niet voor jou geschikt. Het geeft je de mogelijkheid naar jezelf te kijken en je leven anders in te richten zodat je er meer uithaalt. Zowel op zakelijk gebied als je financiële zaken, je familie leven, gezondheid, je innerlijke denkwereld… elk gebied wordt behandeld!

Voor wie is Focal Point geschikt?

Focal Point is geschreven voor iedereen die:

 • Gefascineerd is door de grote verschillen tussen succesvolle en onsuccesvolle mensen.
 • Wil weten hoe succesvolle & effectieve mensen denken en waarom succesvolle mensen succesvol zijn.
 • Vastloopt op één of meerdere gebieden in het leven..
 • Wil ontdekken wat belangrijk is in het leven.
 • Meer uit het leven wil halen.
 • Zijn of haar ideale leven helder wil krijgen en een plan wil maken om daar naartoe te gaan.
 • Over enige mate van zelfreflectie beschikt en into persoonlijke ontwikkeling is.
 • Of je nou jong/oud/dik/dun/paars/blauw/blank/donker/rijk of arm bent.
 • Dit boek kan je leven wel eens gaan op zijn kop gaan zetten.
 • De papieren versie van het boek kost je nog geen tientje en het eBook kost minder dan €7,-.

Graag voeg ik er aan toe dat dit geen boek is wat je zo één, twee, drie doorspit. Dat kan wel, maar dan mis je de essentie. Dit boek zit vol met vragen met als doel jou te laten nadenken over je eigen leven, helder te krijgen wat je echt wil om vervolgens over te gaan op actie. Focal Point is daarmee een uiterst praktisch boek. Kies zelf of je serieus op de vragen ingaat of er slechts overheen leest.

Serieus met dit boek aan de slag gaan zorgt altijd voor zoveel meer resultaat… It’s up to you!

Plaats een reactie