F.U. Money Review (Dan Lok) Samenvatting + Ervaringen na 5 Jaar

F.U. Money van Dan Lok is het laatste boek dat ik in 2016 heb gelezen. Inmiddels is dat ongeveer 5 jaar geleden. Ik heb de principes van Dan Lok tot op de dag van vandaag nageleefd en later ook zijn andere boeken gelezen. In deze recensie deel ik mijn ervaringen met FU Money, de samenvatting en wat ik eraan heb gehad. 

Wat kun je van F.U. Money verwachten?

Direct. Recht voor zijn raap. Eerlijk over rijk worden. Als een motiverende en actie ondernemende vader die zijn kind de beste tools meegeeft om financieel vrij te worden.

Dan Lok neemt zich geen blad voor de mond en schrijft in zijn zeer toegankelijke en motiverende boek over:

  • De verschillen tussen armen en rijken in hun doen en laten
  • Welke attitude en gedragingen je dient aan te nemen om rijk te worden
  • De verschillende opvattingen die er bestaan over (veel) geld verdienen
  • Zijn inspiratiebronnen
  • Het stappenplan & geheimen van een succesvolle (online)onderneming

Samenvatting van het boek

Toen Dan vanuit China naar Canada ging verhuizen sprak hij geen woord Engels en moest hij alles zelf voor elkaar zien te krijgen. Hij had niemand. Hij wilde zijn eigen (online) imperium opbouwen, rijk worden en nooit meer voor een baas te hoeven werken.

Maar hoe hij dat moest doen… Hij had niets of niemand en moest het dus allemaal zelf zien uit te vogelen.

Het is hem gelukt.

Echter niet zonder slag of stoot. Het was moeilijk. Maar het is hem gelukt en hij heeft het voor elkaar gekregen om zijn ‘F.U. Money’ te regelen.

FU Money; ofwel F*** YOU money is geld waarmee jij kan zeggen tegen je baas: FU.  Het gaat er Dan Lok om om een geldstroom te creëren – doorgaans met het internet – zodat je je van niets of niemand nog iets aan hoeft te trekken.

Hij laat zien hoe hij dat gedaan heeft en hoe wij dat ook voor elkaar kunnen krijgen. Stap voor stap legt hij uit ‘what it takes to become rich’.

Hij laat zijn visie van ’tijd’ zien, dat het enige wat we niet kunnen vervangen ’tijd’ is en hoe we daar optimaal gebruik van kunnen maken.

F.U. Money samenvatting

Waarom je FU Money wilt lezen

Inspirerend, motiverend en je krijgt DIRECT een intense drang om aan de slag te gaan.

Dat ben ik dan ook meteen gaan doen. Hij heeft door het boek heen diverse opdrachten uitgezet die je een nieuw perspectief geven en ervoor zorgt dat je datgene wat je leest toepast op je eigen leven.

Tijdens het lezen van het boek heb ik direct een nieuwe website opgezet. Je wordt je bewust van de mindset en attitude die je jezelf eigen moet maken om rijk te worden.

Ik zal eerlijk zijn, het boek had ik binnen VIER DAGEN UIT! Kun je het geloven? Ik zelf ook nauwelijks. Gezien ik eerder altijd in slaap viel bij het lezen van een boek, Dan schrijft op zo’n manier dat je het heerlijk weg leest.

Voor wie het boek niet geschikt is…

Als je niet van verandering houdt en je niet tegen een confrontatie met jezelf kunt, dan is dit boek niets voor jou. Je moet bereid zijn om te willen veranderen in hoe je denkt en hoe je je gedraagt. Want alleen dan krijg je het succes wat je verlangt.

Wil je dat allemaal niet, dan zou ik het boek niet lezen als ik jou was. Het is gericht op persoonlijke effectiviteit. En als je je leven nu niet voor elkaar hebt zoals je dat wenst, dan moet je actie ondernemen om dit te veranderen. Dat is waar F.U. Money voor staat en daar moet je tegen kunnen.

Verder voorzie ik geen reden om F.U. Money niet te lezen. Het leest makkelijk weg. Als gezegd had ik hem binnen vier dagen uit, terwijl ik met andere boeken veel meer moeite heb. Het is inspirerend, het triggered je, je wilt direct aan de slag en je krijgt opdrachten mee zodat je het geleerde direct kan toepassen in je eigen leven.

Het voorziet je van handvaten om rijk(er) te worden

Arme mensen worden vaak geprezen om hun gulheid. Rijke mensen worden vaak afgedaan als ‘egoïstisch’, ‘krenten’ en ‘akelige personen’. Grappig hoe de auteur laat zien in dit boek dat deze ideeën die ons worden ingegoten totaal onzin kunnen zijn.

Rijke mensen kunnen hele warme en open personen zijn, net als arme mensen. Ja, rijke mensen kunnen krenten zijn, maar arme mensen net zo. Rijke mensen kunnen ‘akelig’ zijn en arme mensen ook. Het ligt er niet aan hoeveel geld je hebt, het ligt eraan hoe je bent als persoon. 

Dan laat JUIST zien hoe gul de meeste rijke mensen zijn. En hoe zij de minder gestelde op aarde steunen. Hij laat daarmee zien dat het helemaal niet verkeerd is om rijk te willen zijn. Het is helemaal niet verkeerd om verlangens te hebben. Het is goed om meer van alles te willen, omdat we maar één keer leven en we dit korte leven ten volle willen benutten.

Eerlijk gezegd, is er maar één nadeel te vinden in dit boek en dat is dat het geen heel duidelijk stappenplan weergeeft van hoe je een online zaak opzet. 

Het beste handboek voor een online business?

F.U. Money is bedoeld voor iedereen die een intense boost aan motivatie kan gebruiken om je eigen (online) zaak op te zetten.

Het boek is voor diegenen die zien en merken dat het leven meer te bieden heeft dan alleen maar voor een ander te werken. In plaats van iemand anders rijk te maken wil je je focussen op je eigen hachje.

Het is voor diegenen die klaar zijn voor IETS NIEUWS! Mensen die wel een idee hebben, die wel iets nieuws willen, maar het wellicht nog niet goed durven.

Ook voor jou als je al een tijdje bezig zijn met een online business op te zetten, maar vastgelopen bent of gewoon een extra boost kan gebruiken.

Ik kan dan alleen maar zeggen dat dit boek je aanwinst van het jaar zal zijn.

Dan Lok

Voor mij is het het laatste boek dat ik in 2016 heb gelezen en dat is de beste afsluiter die ik me maar kon wensen.

Mijn ervaringen na 5 jaar met F.U. Money

Grappig toch? Het stuk wat hierboven staat dateert uit 2016. Toen stond het nog op een andere website. Ik heb er wel even wat dingetjes in aangepast die echt even anders moesten. Maar het grootste gedeelte is nog van toen.

Het klonk toen allemaal al mooi, alleen wat is daarvan terecht gekomen? Nou; ik kan beamen dat ik mijn FU Money inmiddels ruimschoots bij elkaar heb. Het was destijds al mijn doel om maandelijks 10.000 euro met het internet te verdienen.

Eind 2020 is me dat voor het eerst gelukt. Daarna ben ik alleen maar verder gegaan en is het hard gegaan. Sommigen noemen het een kwestie van geluk. Ik weet dat dit slechts voor een klein deel opgaat. Het komt namelijk echt niet zomaar aanwaaien en ik heb mijn nek daarvoor uitgestoken.

Een visie, hard werken en bovenal slim actie ondernemen

Het begon bij mijn visie. Mijn doel was om daadwerkelijk die FU Money bij elkaar te krijgen. In het boek van Dan Lok lees je hoe je dit voor jezelf berekent. Het is namelijk niet voor iedereen hetzelfde. 

Het begint dus bij een visie en concreet getal. Daarna? Knallen. Aan de slag. Het komt niet zomaar aanwaaien. En dat is dan ook wat ik heb gedaan.

Voor iedereen is het proces anders. Ik heb er enkele jaren over gedaan om mijn baan op te kunnen zeggen. Een ander doet er een paar maanden over. Weer een ander 5 jaar. Maar het begint bij die visie en daar helpt Lok je bij. Daarna ACTIE ondernemen.

Plaats een reactie