Geld Verdienen Met Crypto: 5 Manieren | Getest en Bewezen

Geld verdienen met crypto is allang geen illusie meer. Er zijn genoeg succesverhalen van mensen die met behulp van de cryptostrategieën nooit meer hoeven te werken. Experts hebben de afgelopen 12 maanden diverse methodes uitvoerig getest. De conclusie is dat er 5 manieren zijn die het consistent het beste doen. In dit artikel deel ik deze beste strategieën om rijk te worden met cryptomunten. 

De 5 manieren om geld te verdienen met crypto

Als je meer wilt weten over wat crypto precies is, hoe het werkt en waarvoor het gebruikt wordt scroll dan even naar beneden in dit artikel. Ik wil eerst ingaan op het onderwerp van dit artikel. Hoe zorg je nu dat je er geld mee verdient. Laten we beginnen bij de meest “makkelijke” manier.

#1 – Vasthouden (Hodlen)

De eerste methode om geld te verdienen met crypto is ook gelijk de meest simpele. Dit heet niet hold maar HODLEN. Je koopt munten en houdt deze vast in de hoop dat deze in waarde stijgen. 

Bij Bitvavo is dit easy om te doen en betaal je de laagste handelskosten. Wellicht denk je dat Bitcoin en Ethereum al hoog staan, maar niets is minder waar. 

Bitcoin is schaars is en er zijn allerlei mensen die denken dat de Bitcoin nog richting de miljoen gaat over binnen tien jaar. Het aanbod aan nieuwe Bitcoins neemt af, terwijl er steeds meer investeerders komen.

Als jij Bitcoin wilt kopen, dan kan dat eenvoudig bij Bitvavo, een Nederlandse exchange. Een andere bekende exchange is Binance.

Geld Verdienen met Crypto manier

Lange termijn belegging of korte termijn klapper?

De kans dat je op Bitcoin snel booming gaat is klein. Bij een prijs van een miljoen ga je 30 keer over de kop. Voor de meeste beleggers is dit gigantisch, maar in de cryptowereld is dit weinig. Kleine, opkomende munten die succesvol worden, gaan soms duizenden keren over de kop.

Dat is echt life-changing. Maar hoe weet je in welke kleine cryptomunten je moet investeren? Er zijn 8000 verschillende munten in omloop en het grootste deel hiervan wordt niets. 

Je kunt zelf dagenlang onderzoek naar al deze verschillende coins, maar dat hoeft niet. Je kunt de kennis van onze experts gebruiken. In dit ebook zaten een paar pareltjes die tientallen keren over de kop zijn gegaan. 

#2 – Handelen in crypto

Als je cryptomunten hebt, dan valt het je ongetwijfeld op dat er grote koersschommelingen zijn. Een stijging of daling van 30% op een dag is geen uitzondering. Logisch dus dat er veel geld te verdienen is door crypto trading

Je koopt cryptomunten en je probeert deze tegen een hogere prijs weer te verkopen. Hierbij handel je meestal niet met dollars, maar met de Bitcoin als basismunt. Doel is dus om meer Bitcoin te vergaren. 

Doel van het hele verhaal is natuurlijk om je hoeveelheid Bitcoin te vergroten. Ervaren traders zetten dagelijks meerdere succesvolle trades en boeken zo een rendement van ongeveer een procent per dag met uitschieters naar boven. 

Meestal speculeer ik gewoon op een prijsstijging, maar je kunt allerlei trucs gebruiken om meer geld te verdienen. Je kunt short gaan en speculeren op een daling. Of je kunt een hefboom inzetten om meer geld te verdienen (of te verliezen). 

Dit is meer voor ervaren traders en ik brand mijn vingers er niet aan. 

Wat heb je nodig? 

Je kunt prima gaan handelen op Bitvavo, maar andere exchanges zijn beter geschikt voor deze taak. Ik handel vaak op:

 • FTX: Een erg overzichtelijke exchange. Bovendien heb je hier af en toe de mogelijkheid om gratis wat crypto te verdienen via het Coinbase Earn program. Als jij de komende maand voor $100 verhandeld via deze link, krijg je ook nog eens $10 Bitcoin. 
 • Binance: Is wat goedkoper dan FTX. Deze exchange heeft heel veel toeters en bellen en is daarom voor beginners wat moeilijk te doorgronden. 

Om succesvol te kunnen handelen, heb je wel kennis nodig van de markt. Je belangrijkste skill is technische analyse, oftewel het lezen van de grafieken met de koersschommelingen. Aan de hand van de veranderingen in de koers in het verleden, kun jij vaak inschatten wat de koers in de toekomst gaat doen. En dan weet je dus of je moet kopen of verkopen. 

Een technische analyse toepassen en de juiste momenten zien om te kopen en verkopen zijn allemaal te leren. Het is onmisbaar als jij succesvol geld wil verdienen door te handelen in cryptocurrency. 

#3 – Staken (dividend)

Handelen in cryptocurrency is leuk en vooral heel lucratief, maar het is wel wat tijdrovend. De crypto exchanges zijn dag en nacht open en ik heb het wel eens licht zien worden omdat ik wilde weten hoe een trade eindigde. 

Er zijn ook passieve manieren om je geld te laten groeien in de crypto. Dat is door munten te staken (van het Engelse woord ’to stake’). Je ontvangt een dividend op de munten die je in portefeuille hebt. 

Er zijn munten die standaard een soort dividend uitkeren. Als jij Vechain (VET) in een wallet hebt staan, krijg je automatisch wat Vechain Thor Token (VTHO). Deze heeft ook weer waarde. De coin ARK kun je staken tegen een rente van ongeveer 8% op jaarbasis. Dat zijn prima getallen.  

Een beloning voor het feit dat je investeert in cryptomunten

Sommige munten zijn heel eenvoudig te staken bij Bitvavo. De afgelopen paar maanden heb ik op ongeveer €3 verdiend door daar een halve Ethereum te laten staan. Ik krijg daarover 1.93% rente. Dit komt boven op de waardestijging van mijn Ethereum. Die is gelukkig een stuk hoger. 

Sommige munten leveren een hogere rente op, zo krijg je 5% voor Cardano (ADA) en 10.5% voor de munt ICX.

Wil je geen risico lopen op koersdalingen? Dan koop je een munt met een vaste waarde in dollars, zoals USDC. Je krijgt dan 6.11% rente.

Ik kan je vertellen, dat krijg ik niet bij de plaatselijke bank. 

Deze percentages klinken leuk, maar er is nog veel meer rendement te halen. Soms kun je meer dan 30% rendement halen via Decentralized Finance (DeFI) constructies. DeFi brengt risico met zich mee. 

rijk worden met cryptocurrencies

Met de basisbeginselen die je leert in de Alles Over Crypto Masterclass kun je hier veilig mee aan de slag. De overeenkomst tussen crypto staken en staken op het werk: in beide gevallen hoef je niet te werken. Het is volledig passief. 

#4 – Een masternode opzetten

Deze methode is niet voor iedereen toegankelijk, maar wel enorm lucratief, het opzetten van je eigen masternode. 

Eerst even wat een masternode is. Dit kun je simpel zien als een computer die helpt om de blockchain bij te houden. In ruil voor het bijhouden van de blockchain krijg je een beloning in de vorm van crypto.

Dan nu waarom het niet voor iedereen weggelegd is, vaak moet je een minimale investering doen voordat je masternode mag worden. In het geval van Tron (TRX) kun je je kandidaat stellen tegen een eenmalige fee van 10.000 TRX. Daarna moet je verkozen worden als super representative. Je krijgt dan ook een deel van de rente van de mensen die op jou stemmen. 

Bij Tezos geldt een soortgelijk systeem. Je moet 10.000 XTZ (ongeveer €25.000) in je wallet hebben staan om een soort masternode (een bakery) te worden. Je krijgt dan ongeveer 7% rente over je Tezos. Mensen die minder dan 10.000 XTZ hebben, kunnen hun munten aan jou toewijzen in ruil voor een deel van de rente.

Als je geld wilt verdienen met een masternode van Dash, dan heb je ‘alleen maar’ 1000 DASH nodig en een computer met de juiste software. Het probleem is dat een Dash op dit moment ongeveer €85 doet. Daar staat tegenover dat je 4-5% winst kunt maken. Eventuele waardestijging komt hier nog overheen. 

Het opzetten van een masternode vraagt soms enige technische kennis. Je moet ook vaak een computer 24 uur dag aan hebben staan. Er zijn diensten waarbij je voor €5 per maand een virtuele computer kunt huren, zodat je geen hoge stroomrekening hoeft te betalen. 

#5 – Crypto Minen

Crypto minen betekent dat je cryptomunten genereert. Als miner ben je de maker van crypto munten. Dit doe je met een krachtige en snelle computer. Je moet er een beetje technisch voor zijn of je er in ieder geval goed in willen verdiepen.

Daarna is het minen van crypto grotendeels passief. Voor mensen die niet willen handelen, maar wel geld willen verdienen aan digitale munten, dan is dit bij uitstek de manier.

Je hoeft namelijk alleen maar de instellingen op voorhand in orde maken. Daarna is het enkel een kwestie van je pc dag en nacht laten draaien.

Dit kost uiteraard geld, denk aan stroomkosten, maar haal je er als je het goed doet in veelvoud uit. Je kunt hier duizenden euro’s per maand mee genereren. Simpelweg door je computer aan te laten staan.

Hoe geld verdienen met cryptomunten

Back to basic.. wat is cryptocurrency?

Alles leuk en aardig over geld verdienen met crypto. Maar wat nu als je totaal geen idee hebt wat digitale munten zijn en hoe het werkt? Bij deze een uitleg. Wat is crypto, hoe werkt het en waar wordt het voor wordt gebruikt? Waarom zou je in digitale coins willen investeren?

Je handelt altijd in cryptomunten via een zogenaamde exchange. Zelf handel ik voornamelijk via Bitvavo, aangezien dit de meest betrouwbare, eenvoudige én goedkope crypto exchange in Nederland is. 

Cryptocurrencies zijn digitale munten die gebruikt kunnen worden om betalingen te verrichten. Anders dan bij digitale betalingen zoals de Euro, is er niemand die deze betalingen kan tegenhouden. 

De cryptomunten werken met een soort openbare database, die we de blockchain noemen. In de blockchain staan alle transacties die ooit hebben plaatsgevonden. Zo simpel is het in essentie.

Deze database wordt bijgehouden door verschillende computers wereldwijd. Er zijn allerlei veiligheidsmaatregelen genomen zodat een hacker deze transacties niet meer kan veranderen. 

Heel simpel is de blockchain te vergelijken met een groep mensen die allemaal meeschrijven bij de trekking van de bingo. Aan het eind van de avond hebben alle mensen dezelfde getallen in dezelfde volgorde op papier staan. 

De belangrijkste cryptocurrencies

Als je cryptocurrency zegt, zeg je waarschijnlijk als eerste Bitcoin. Dit is verreweg de grootste digitale munt. De totale waarde van alle Bitcoins is op dit moment meer dan 700 miljard dollar, vergelijkbaar met grote bedrijven als Facebook en Alibaba.

Dit is serieus geld, zeker als je bedenkt dat nog maar een klein gedeelte van de wereldbevolking in Bitcoin investeert. Nummer twee is Ethereum met een marktwaarde van ongeveer $160 miljard dollar. Meer waard dan McDonalds, Shell of Unilever. 

In totaal zijn er meer dan 8000 verschillende cryptovaluta. Het grootste deel van deze munten is waardeloos. 90% van de waarde van alle crypto is geconcentreerd in de top 10 grootste munten.

Op het moment van schrijven bestaat de top 10 uit de volgende munten:

 1. Bitcoin (BTC)
 2. Ethereum (ETH)
 3. Tether (USDT)
 4. XRP (XRP)
 5. Polkadot (DOT)
 6. Cardano (ADA)
 7. Chainlink (LINK)
 8. Litecoin (LTC)
 9. Bitcoin Cash (BCH)
 10. Stellar (XLM)

Waar worden cryptovaluta voor gebruikt?

De blockchain, de openbare database, kan gebruikt worden voor meer dan alleen het bijhouden van betalingen. De verschillende cryptomunten hebben elk een eigen toepassing. Hieronder vind je de belangrijkste: 

Betalingen

De meest voor de hand liggende functie van crypto is betaling. Met munten als Monero (XMR) is het mogelijk om anoniem betalingen te doen. Basic Attention Token (BAT) richt zich juist op kleine betalingen aan bloggers. Enjin (ENJ) richt zich op betalingen in games. Zo zijn er verschillende munten die allemaal een betalingsprobleem proberen op te lossen. 

Smart contracts

Munten als Ethereum, Cardano en Polkadot zijn te gebruiken voor ‘smart contracts‘. Heel kort zijn dit contracten die zichzelf uitvoeren als aan een bepaalde voorwaarde wordt voldaan. Je kunt op deze manier hard vastleggen dat ik jou €100 geef als jij mij $120 geeft. Op deze manier loop jij geen risico dat ik er met jouw $120 vandoor gaat. 

De cryptomunt heeft dan waarde omdat je een kleine betaling moet doen om het slimme contract vast te leggen op de blockchain.

Decentralized Finance

Dankzij de bovengenoemde smart contracts is het mogelijk om een ‘decentrale’ bank op te zetten. Je kunt geld uitlenen aan iemand zonder tussenkomst van een derde partij. Dit noemen we decentralized finance.

Als je geen risico wilt lopen op een koersdaling, kun je ook stablecoins uitlenen. Dit zijn cryptomunten met een vaste dollarwaarde, zoals Tether (USDT) en USDC.

Vastleggen van gegevens

Een andere toepassing van de cryptovaluta is het creëren van vertrouwen. In de blockchain kun je gegevens opslaan over de herkomst van goederen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld zien waar een fles wijn is geweest die jij hebt gekocht. Omdat de blockchain neutraal en onwijzigbaar is, levert dit meer vertrouwen op dan een open database van een wijnproducent. 

Het nieuwe goud?

Bitcoin is een beetje een speciaal geval. Bitcoin wordt steeds meer gezien als een soort digitale vervanger van goud. Het zelfs een paar voordelen boven goud, zoals dat je het makkelijk kunt opbreken in stukjes. 

Veel mensen geloven dat de Bitcoin een veilige belegging is, zeker omdat er veel geld wordt bijgedrukt door centrale banken. 

Nog steeds lucratief

Ook anno 2022 ligt het geld in de cryptowereld nog voor het oprapen. De mogelijkheden om geld te verdienen zijn eindeloos. Er komen ook steeds nieuwe mogelijkheden bij.

Een jaar geleden wist nog bijna niemand wat Decentralized Finance was en nu verdienen veel mensen hier hoge rendementen mee.

Volg de wereld van de crypto dus op de voet, maar blijf kritisch. Het is essentieel dat je de basis van cryptovaluta begrijpt.

Er zijn veel manieren waarop je de boot in kunt gaan. Je valt voor een scam of je zet je geld bij een broker die omvalt. 

Veilige opslag crypto

Het meest voorkomende euvel: mensen gaan de fout in bij het beveiligen van hun wallets.  Met deze goedkope gadget houd je je digitale munten veilig.

Hoe je op een winstgevende manier kunt leren investeren in crypto

Ben je nog een beginner in wereld van crypto en wil je leren hoe je hier geld mee verdient in plaats van verliest (wat de meeste mensen helaas doen) dan raad ik je de gratis crypto training van Derek en Patrick aan. Aanmelden is kosteloos, zie hier meer informatie wanneer deze online training begint.

Overigens zijn er ook andere crypto cursussen uitgebracht en zijn er tal van boeken over digitale munten geschreven. Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm, is de Crypto Masterclass hetgeen wat je nodig hebt om alles te leren over crypto en hoe je hier winstgevend in wordt. Alternatief zou een cursus van Corné Marchand, Madelon Vos of Doopiecash kunnen zijn, maar mijn voorkeur gaat 100% uit naar AllesOverCrypto.

Voor meer informatie over deze masterclass raad ik je aan mijn recensie en ervaringen te lezen.

Veel plezier en succes!

Deze blog is tot stand gekomen met meneer Vrijkdom.

Plaats een reactie