Kun je vandaag de dag nog steeds geld verdienen met dropshippen?
Dropshipping is een ideale methode als je met weinig geld een winstgevende business op wilt zetten. In het kort verzamel jij orders voor een leverancier. Deze stuurt de goederen op naar de klant en jij vangt een mooie marge als beloning.
In deze gids lees je hoe je in 5 stappen een winstgevende business op kan zetten met dropshipping.
- Voor een verdiepende uitleg inclusief extra tips raad ik je aan de gratis dropship masterclass te volgen van Nederlands’ bekendste dropshipper – Joshua Kaats.
Wat is dropshipping?
Dropshipping is een vorm van e-commerce waarbij jij zelf geen voorraad aanhoudt. Jij zorgt voor orders en je leverancier stuurt de producten op naar de klant. De marge tussen de prijs die de klant betaalt en de inkoopprijs bij de leverancier is voor jou.
Jij houdt je vooral bezig met marketing en met het opzetten van je webwinkel. De leverancier verpakt en verstuurt de producten en neemt ook vaak de retouren op zich. Het mooie aan dropshipping is dat het een prima schaalbare business is. Je inkomsten zijn in principe oneindig groot.
Dropshipping heeft twee grote voordelen boven een traditionele webwinkel met voorraad. Je loopt heel weinig risico omdat je geen voorraden hoeft op te bouwen. Maar misschien nog wel belangrijker; een dropshipping business is bijna volledig passief te maken door automatisering en uitbesteden. Hierdoor kun je je ondernemen vanaf overal ter wereld.
De meest bekende dropshipper van Nederland
Het zal je vast niet zijn ontgaan dat één van de bekendste en meest succesvolle dropshippers in Nederland Joshua Kaats is. Hij laat in zijn Dropship Academy van A-Z zien hoe je een winstgevende dropship webshop opzet.
Lees mijn ervaring in de dropshipping masterclass review en ontdek of deze training iets voor jou is.
Geld verdienen met dropshippen in 5 stappen
Dropshipping is een bewezen verdienmodel met enkele grote voordelen. Hoe zorg je nu dat je een goede start maakt als dropshipper? Met het volgende stappenplan bouw jij je eigen dropshipping business op.
#1 Kies een niche en product
Je moet uiteindelijk een (of misschien later meerdere) product aan de man brengen, maar hoe kies je nu welk product dat gaat worden? Je verkoopt iets uiteindelijk het makkelijkst als je zelf enthousiast bent over het product.
Misschien liggen er grote kansen in het dropshippen van speciale hengels, maar als jij niets met vissen hebt, wordt het toch al snel lastig om die hengels te verkopen.
Kies daarom iets dat dicht bij jezelf ligt. Je weet dan veel beter waar iemand naar zoekt en dit helpt je bij het schrijven productteksten en het beantwoorden van vragen.
Ben jij een fietsfanaat? Bedenk dan eens welke producten je zelf de afgelopen tijd hebt gekocht.

Waarom heb je deze set fietstassen gekocht en niet een andere?
Kies de producten die je gaat weergeven
Als je een onderwerp hebt gekozen, ga je op zoek naar een product. Het liefst heb je een product dat uniek is en waar nog weinig concurrentie op zit. Als dit niet lukt, is dat niet altijd een probleem. Als een productsoort veel wordt aangeboden, weet je dat er geld mee te verdienen is. Kijk dan wel of je jezelf op een of andere manier kunt onderscheiden. Met een nieuw model, andere kleuren of betere service.
Vergeet niet te kijken naar de fysieke eigenschappen van een product. Producten die groot of zwaar zijn, zijn heel duur om te verzenden. Dit maakt het lastig om goede marges te maken. Het kost zo €50 om een set gewichten vanuit het buitenland naar Nederland of België te laten versturen.
Nog een no-go: producten waar intellectueel eigendom op rust. Er gaan geregeld dropshippers snoeihard de boot in doordat ze producten verkopen met een beschermd ontwerp. Denk aan oordopjes die heel veel weg hebben van Apple AirPods. Verkoop je dit wel, dan is de boete niet mals. In de Dropship Academy krijg je een lijst met producten die gevaarlijk zijn om te dropshippen.
#2 Vind een leverancier
Als je een product hebt uitgekozen, is het zaak om een leverancier te vinden. De leverancier maakt het product niet alleen (of koopt het ergens in), maar verpakt en verstuurt het ook. Maak hier goede, duidelijke afspraken over. Als de levering te lang duurt, heb jij uiteindelijk de klant aan de telefoon of in de mail.
Belangrijk aandachtspunt: wie verwerkt de retouren? Doet de leverancier dit of krijg je straks de retourzendingen gewoon zelf?
Vergeet absoluut niet om je eigen product te bestellen, zodat je weet of de kwaliteit goed is. Bestel bij twijfel nog een tweede keer, om te kijken of de kwaliteit steeds hetzelfde is.
Als je dit doet, ga je al verder dan 80% van de concurrentie. Een ander aandachtspunt bij het kiezen van een leverancier is de verpakking. Als jij een kwetsbaar product verkoopt dat niet goed verpakt is, krijg je ook heel veel retouren.

Het aantal retouren dat je krijgt is cruciaal voor het succes van je business. Deze zijn erg kostbaar. Tegenover iedere retour moeten zeker vijf succesvolle verkopen staan.
#3 Bouw je webwinkel op
Product. Check. Leverancier. Check. Tijd om je product te gaan verkopen. Dit doe je in je eigen webwinkel.
Met moderne software als Shopify zet je vrij eenvoudig een eigen webwinkel op. Hier hang je ook heel snel een betaalmodule aan, zodat je bezoekers met iDeal, Bancontact of creditcard kunnen afrekenen.
Geef je webwinkel een professionele uitstraling mee. Investeer in een goed template zodat je webwinkel er niet te saai uitziet. Het gaat erom dat je het vertrouwen wint van de consument. Wees open en eerlijk over levertijden en zet contactgegevens op de website.
Als er concurrentie is, zorg dan dat je er bovenuit steekt. Schrijf je eigen productteksten en neem niet klakkeloos de teksten van de fabrikant over. Zorg eventueel zelf voor goede productfoto’s.
Bij dropshipping heb je zelden exclusiviteit. Concurrenten kunnen hetzelfde product vaak ook verkopen. Het klinkt verleidelijk om te gaan concurreren op prijs, maar dan eet je uiteindelijk je eigen marge op. Kies een prijs die hoog genoeg is zodat je een goede marge hebt. Doe je dit niet, dan heb je heel veel verkopen nodig voor een bescheiden winst.
Kijk of je op een andere manier waarde kunt toevoegen aan de klant. Een goede optie is om betere voorwaarden te bedingen bij de leverancier, zoals snellere levering. Je kunt ook een extraatje aanbieden, zoals een e-book met tips over hoe je het product kunt gebruiken.
- Voor een verdiepende uitleg inclusief extra tips raad ik je aan de gratis dropship masterclass te volgen van Nederlands’ bekendste dropshipper – Joshua Kaats.
#4 Bereik de doelgroep
Je hebt een professionele webwinkel staan, nu heb je nog klanten nodig. De meeste webwinkels hebben twee stromen om bezoekers te trekken, advertenties en zoekmachineoptimalisatie.
Veel dropshippers gebruiken advertenties op Facebook om klanten naar hun webwinkel te trekken. Dit omdat je via Facebook heel gericht kunt adverteren.
Voor een fitnesswebshop kun je bijvoorbeeld een advertentie laten verschijnen bij alle mannen tussen de 20-30 die bepaalde pagina’s liken die met fitness te maken hebben.
Bij adverteren op social media is het wel heel belangrijk dat je precies weet je doet. Facebook is streng en blokkeert regelmatig accounts, ook van gevestigde bedrijven.

En als je je advertenties niet slim inzet, gooi je heel veel budget weg, maar bereik je helemaal geen klanten. In de Dropship Academy zit een aparte module met alles over hoe je succesvol adverteert op facebook.
Adverteren is effectief; als je het correct doet
Adverteren levert gelijk omzet op en je haalt er vaak een hele hoge return on investment mee. Mits je weet waar je mee bezig bent. Er is alleen een groot nadeel. Op het moment dat je stopt met adverteren, droogt de stroom aan bezoekers ook gelijk op.
Zoekmachines zijn een andere belangrijke bron van verkeer. Door je webwinkel zo in te richten dat deze hoog scoort in Google, krijg je een duurzame bron van verkeer. Met blogartikelen, een koophulp of met video’s trek je langdurig klanten. Het nadeel aan zoekmachineoptimalisatie is dan juist weer dat het best een tijd kan duren voor je resultaat ziet.
De meeste succesvolle ondernemers gebruiken beide. Ze zorgen dat hun website goed vindbaar is via Google, maar adverteren ook op momenten dat er veel producten verkocht worden.
#5 Breid uit en automatiseer
Wanneer je webwinkel staat, is het tijd voor de volgende stap. Er zijn veel manieren waarop je je dropshipping business verder uit kunt bouwen. Veel dropshippers breiden uit door extra producten in dezelfde niche aan te bieden. Hartstikke slim, want deze doelgroep weet je immers al te bereiken.
Wanneer je een internationale leverancier hebt, breid je je winkel eenvoudig uit naar andere landen. Je vertaalt je webwinkel naar het Duits, Spaans, Pools of het Litouws en je probeert het daar.
Als je echt ambitieus bent, dan begin je een eigen merk. Je koopt white label producten in en voorziet deze van een eigen logo. Sommige dropshippers ontwerpen zelfs hun eigen producten. Met deze laatste strategieën voeg je waarde toe die geen enkele concurrent van je kan afpakken.
Dropshipping is eigenlijk kinderlijk eenvoudig
Als je je naam eenmaal gevestigd hebt, heb je ook een betere onderhandelingspositie bij de leveranciers. Misschien kun je lagere kosten bedingen of betere voorwaarden voor verzending of retour.
Vooraf had ik je beloofd dat dropshipping zo goed als passief kan zijn. Dit regel je in als je webwinkel al succesvol is.
Je schakelt een klantenservicemedewerker in om vragen te beantwoorden. Een tekstschrijver schrijft blogartikelen en zet deze rechtstreeks op jouw website.
Je advertenties laat je gewoon op de automatische piloot doorlopen. En er is software die de orders op jouw webwinkel rechtstreeks doorgeeft aan de leverancier.

Op deze manier pak jij passief een mooie marge op alle producten die je verkoopt. Je bent nog een paar uur in de week bezig om te kijken of alles nog goed loopt. Je kunt zelfs webshop managers inschakelen die het overzicht bewaren en de verantwoordelijkheid nemen over jouw business.
Geld verdienen met dropshipping – the next level
Dropshipping is een mooi passief verdienmodel als je het goed weet uit te voeren. Om een paar van de bovenstaande stappen goed uit te voeren heb je echt specialistische kennis nodig. Hoe kies je een goed product? En hoe vind je je weg in het adverteren op Facebook?
In de gratis dropshipping masterclass van Joshua Kaats leer jij alle ins en outs van dropshipping. Ook kun je aan de slag met de volledige videocursus waarin het hele proces doorloopt, van het kiezen van een niche tot en met het uitbreiden en automatiseren van je webwinkel. Lees hier mijn recensie van de DSA.
Je krijgt toegang tot een community waarin jij leert van anderen die dezelfde reis maken. Tot slot krijg je een paar hele nuttige bonussen, zowel over dropshipping als over ondernemen en business.
Voor een verdiepende uitleg inclusief extra tips raad ik je aan de gratis dropship masterclass te volgen van Nederlands’ bekendste dropshipper – Joshua Kaats.