3 Manieren om Geld te Verdienen met Producten Promoten

Geld verdienen met het promoten van andermans producten, is dat heel moeilijk? In mijn optiek niet. Sterker nog, het is heel toegankelijk. Helemaal zodra je ‘de smaak te pakken hebt’ kan het hard gaan.

De potentie van producten promoten voor geld is groot. Wel moet je het spelletje leren spelen. En daar kan wat tijd + moeite in gaan zitten.

Maar wanneer jij daartoe bereid bent, kun je een hoop geld mee verdienen. Puur met het doorverwijzen naar producten van anderen. Andermans producten promoten voor geld wordt ook wel affiliate marketing genoemd.

En ik, Robert “Affiliate King” Jansen laat je vandaag zien:

 • De potentie qua inkomsten voor jou als promotor
 • De voor- en nadelen van het promoten van andermans producten voor geld
 • De 3 meest effectieve manieren om geld te verdienen door promoten
 • Trap niet in deze valkuilen!

Hoe werkt geld verdienen door producten te promoten?

Alright. Je bent dus op zoek naar (meer) manieren van hoe je online geld kunt verdienen. Goed bezig, want het is hartstikke leuk EN je kunt er een royaal inkomen mee verdienen (als je weet wat je doet).

Zelf ben ik mijn reis als online ondernemer letterlijk BEGONNEN met het promoten van andermans producten voor geld. Dit is natuurlijk gewoon affiliate marketing. En dat terwijl ik totaal geen idee had destijds van hoe of wat. Ik begon gewoon en zo ben ik het langzaam gaan opbouwen. Een aantal jaren later en ik help mijn klanten ditzelfde te doen.

Grappig was dat iedereen heel sceptisch was. En ik zelf ook wel een beetje. Hoe kun je nu in godsnaam een volledig salaris en meer verdienen op het internet zonder eigen product?

Het is in essentie doodsimpel. Je zoekt een affiliate netwerk waarop producten staan die jij kunt gaan promoten. Je kunt random producten kiezen, maar als je een blog begint is het wel handig om een richting in te gaan waar je mee resoneert.

Voor mij was dit heel breed. Ik had interesse in persoonlijke ontwikkeling, dating, meer geld verdienen, intimiteit en noem het allemaal maar op. Via PayPro zijn er veel producten die daarbij aansluiten. Je kiest een product waar je mee aan de slag wilt en gaat die ‘aanprijzen’.

Zodra iemand dan via jouw persoonlijke affiliate link het product koopt, krijg jij een vooral afgesproken commissie. Je krijgt betaald middels Pay Per Sale. That’s it!

Commissies PayPro geld verdienen promoten

Wat is de potentie van dit verdienmodel?

Het klinkt misschien wat vreemd. Andermans producten promoten voor geld. Toen ik hiermee startte was iedereen om mij heen sceptisch. Ze zagen de potentie er niet van in.

En dat begrijp ik ook wel. Als je het niet kent, dan zie je het nog niet. Maar gebleken is dat de potentie onwijs groot is. Daarbij is het mooi als je zowel jezelf, als de verkoper van een product als de klant van dienst kunt zijn. Door deze drie aan elkaar te koppelen is er een win-win-win situatie.

Immers, de klant is blij met een product waarmee zijn/haar probleem wordt opgelost (als het goed is). De verkoper is blij aangezien die een nieuwe klant mag verwelkomen. Jij bent blij omdat je de twee aan elkaar hebt gekoppeld en daar een beloning (geld) voor krijgt.

De potentie van producten promoten voor geld is enorm. En hoeveel geld jou dit oplevert is afhankelijk van diverse factoren… Zie ook mijn cursus.

Factoren die van invloed zijn op hoeveel geld je verdient

Er zijn veel aspecten die van invloed zijn. Hieronder noem ik er 5:

 1. Niche. De (grootte van de) niche waarin je actief bent is sterk van invloed op de potentie. Richt je een website in voor frettenliefhebbers of promoot je producten op het gebied van dating? Die tweede doelgroep is groter en daar gaat waarschijnlijk (veel) meer geld in om.
 2. Concurrentie. Aan de andere kant, de niches waar veel geld in omgaat zijn ook de niches waar doorgaans meer concurrentie in te vinden is. Daar waar meer concurrentie is dien jij te ontdekken hoe je de concurrentie voorbij kunt gaan.
 3. Gunfactor. Ben jij iemand die betrouwbaar is? Waarvan aangenomen mag worden dat JIJ degene bent die iets waardevols te zeggen heeft over de niche waarin jij opereert? Is het fijn om te lezen wat je schrijft en prettig om naar te kijken? Zo ja, dan is de kans groter dat jij geld verdient met het promoten dan mensen die de betrouwbaarheid/gunfactor niet mee hebben.
 4. Aantal (warme) bezoekers. Zonder bezoekers of geïnteresseerden in wat jij te zeggen hebt, geen verkopen, dus geen geld. Je dient op één of meerdere manieren bezoekers (traffic) naar jouw promoties te leiden. Dit kan organische (gratis) of betaalde traffic zijn.
 5. Manier van promoten. Er zijn talloze manieren van hoe jij iets promoot. Doe je het met een website, bijvoorbeeld door relevante producten aan te raden aansluitend op een informatief artikel? Dat is wat ik vaak doe. Of ben je een influencer die op de foto gaat met producten van een sponsor? Dat zie je vaak bij modellen of (self-made) beroemdheden.

Daarnaast zijn er nog allerlei andere factoren van invloed. Zo is een belangrijke factor de waarde die jij levert in het oog van de consument. Doorgaans geldt, hoe meer waarde jij levert, hoe meer je kunt terugverwachten. Helemaal zeker weten doe je het van te voren nooit. Het is een kwestie van uitproberen, ontdekken wat bij jou past en bouwen.

Geld verdienen promoten producten eerste week mei

Mijn ervaringen met producten promoten

Het is een mooi businessmodel met verschillende voordelen. Maar andermans producten promoten voor geld kent ook mindere kanten.

Voordelen

 • Geen eigen product nodig. In het ontwikkelen van een product gaat veel tijd zitten. Zowel qua voorbereiding en uitdenken als het uitvoeren, testen, marketing etc. Dat grove werk is niet nodig voor jou als affiliate.
 • Geen klantenservice, retourmeldingen etc. Je bent een soort tussenpersoon. De enige taak die jij hebt is het ‘koppelen’ van koper aan verkoper. That’s it. Je hebt dus geen doen met klantenvragen, klachtenafhandeling etc. Dat is allemaal aan de verkoper.
 • Passief inkomen mogelijk. In eerste instantie is er (veel) werk te verrichten. Je wilt naast dat je GEZIEN wordt ook nog eens GELOOFWAARDIG zijn. Het mooie is dat het op termijn passief kan worden. Stel je maakt een website en plaatst daar een aantal artikelen op die je maandelijks gemiddeld 500 euro oplevert. Deze website gaat niet weg (tenzij je hem verwijderd). Zolang jij hem laat staan en er is interesse in wat je te bieden hebt, blijf jij die 500 euro p/m binnenkrijgen.
 • Oneindig opschalen. Goed, je hebt een website waar je 500 euro per maand mee verdient. En wat nu als je nóg een website bouwt en daar ook 500 euro mee verdient? En daarna een nieuwe website waaraan je bouwt tot 1000 euro per maand? En nog één van 1000? Enzovoorts… je kunt het riedeltje oneindig ‘herhalen’ en daarmee oneindig opschalen.
 • Doen wat je leuk vindt. Wanneer je eenmaal een tijdje in dit wereldje zit kun je steeds selectiever worden en louter de producten gaan promoten die helemaal bij je aansluiten. En wellicht enkel die producten promoten die in lijn liggen met jouw principes en idealen. Daarbij… als je eenmaal 5K+ per maand binnenharkt met affiliate marketing, hoef je waarschijnlijk nooit meer voor een baas te werken en kun je in alle vrijheid leven. Heerlijk.
 • Goede kennismaking met online marketing. Het is zo toegankelijk en goedkoop om te beginnen met promoten, dat is ideaal voor beginnende online ondernemers. Dit maakt dat je via deze weg eenvoudig kennis kunt maken met online marketing.

Nadelen

Hoe leuk en mooi het ook allemaal is, niets is alleen maar rozengeur en maneschijn. Dit zijn de nadelen van affiliate marketing:

 • De verkoper wint altijd. Het is niet jouw product. Dit betekent aan de ene kant dat het je HEEL veel tijd en moeite scheelt, aan de andere kant is er één echte winnaar: de verkoper. De verkoper krijgt namelijk ALTIJD zijn deel van het geld. Terwijl jij als affiliate afhankelijk bent van de commissie die de verkoper heeft voorgeschreven en vaak de gehele affiliate opbrengst moet delen met andere affiliates. Als er veel concurrentie staat op het product dat je promoot, kan het zijn dat je slechts een minuscuul stukje van de taart krijgt.
 • Afhankelijk van cookies. Zodra de klant op jouw affiliate link klinkt en vervolgens het product koopt, krijg jij de commissie. Echter, indien de klant vandaag op jouw affiliate link, het product volgende week pas koopt en in de tussentijd alle cookies heeft verwijderd… Vis jij langs het net. Daarbij kan het zijn dat je naast het net vist bij verschillende clicks. Stel bij product A geldt ‘laatste klik krijgt commissie’ geldt. Als de klant dan eerst op jouw affiliate link heeft geklikt en daarna op iemand anders link en dán het product koopt, loop jij de commissie mis. Je moet dus soms ook een beetje geluk hebben.
 • Niet in eigen hand. In het verlengde van ‘de verkoper wint altijd’. Zodra de verkoper beslist het product uit de lucht te halen, niet meer voor promotors beschikbaar te maken of de commissie verlaagd, dan heb jij daar niets over te zeggen. De macht ligt in handen van de verkoper en jij moet je daaraan zien te conformeren. Of niet natuurlijk.

De 3 leukste manieren om (veel) geld te verdienen met het promoten van producten

Ondanks de mindere kanten van affiliate marketing heeft het dus wel degelijk veel potentie. Ik verdien er inmiddels maandelijks gemiddeld meer dan 5K mee. En dat is erg lekker.

Hieronder beschrijf ik de 3 meest toegankelijke en beste manieren om zelf producten te gaan promoten voor geld.

#1 Promoot producten met een blog (met 3 voorbeelden)

Begin een website, ga of laat teksten schrijven, waarbij je tevens producten gaat promoten. Kies een product die je gaat promoten met behulp van een Nederlands affiliate netwerk of via het Bol.com partnerprogramma bijvoorbeeld. Maar er zijn ook vele andere programma’s waar je mee uit de voeten kunt. Denk aan Coolblue, Wehkamp of Soofos.

Het is eigenlijk geen hogere wiskunde om hier geld mee te verdienen. Bouw een website, lever consistent waarde (bijvoorbeeld iedere week 1 blog publiceren) en koppel slim relevante producten aan jouw informatie.

Om je wat inspiratie te geven zal ik je van 3 voorbeelden voorzien van blogs waarmee je geld kunt verdienen door andermans producten te promoten.

Producten Promoten voor geld met Fitnessblog

Voorbeeld #1: Ondernemerschap

Stel je richt een website op binnen de niche ‘online ondernemerschap’. Je wilt mensen helpen om zelf een businessmodel te kiezen en online geld te gaan verdienen. Je kunt daarin veel verschillende producten gaan promoten.

Bijvoorbeeld via PayPro deze training over hoe je als ondernemer meer de leider wordt in je bedrijf en je beste team bouwt. Ook kun je relevante boeken over het ondernemerschap, succes, productiviteit etc. via Bol.com gaan promoten.

Bouw een sterke kennisbank met relevante begrippen, combineer het zelfs met bedrijfsconsultancy als dat je ligt. Maak je eigen product, enzovoorts. De mogelijkheden zijn grandioos en eindeloos. Maak het zelf zo gek als je wilt.

Het klinkt misschien nog ver weg of ‘dat kan ik toch niet’, maar geloof me. Iedereen kan zoiets opbouwen. Het hoeft uiteraard niet specifiek in deze niche, maar zoek iets wat bij jou past. Het gaat vooral om waarde leveren en creatief zijn in de dingen die je biedt.

Je kunt een mooie combi maken tussen het promoten van andermans producten voor geld, samen met coaching en informatie verschaffen.

Voorbeeld #2: Hondenblog

Wist je dat er via PayPro diverse boeken te promoten zijn omtrent het opvoeden van honden? Heb jij een passie voor honden? Begin met bloggen over hondentraining, -voeding, -verzorging etc.

Veel potentie! Daarnaast kun je natuurlijk ook weer andere producten gaan promoten zoals van (online) dierenwinkels. Schoonmaakmiddelen tegen dierengeurtjes, mandjes, een bench, trainingskoekjes en noem het allemaal maar op.

Wees van waarde voor jouw bezoeker en koppel daar relevante producten aan.

Voorbeeld #3: Website omtrent fitness

Heb jij als passie fitness, of zou je je daar meer in willen verdiepen? Gefeliciteerd! Je hebt én een miljardenmarkt te pakken EN je kunt goed uit de voeten als promotor van producten.

Je kun bijvoorbeeld het Droogtrainen Protocol promoten via PayPro. Of promoot supplementen van Body&Fitshop via TradeTracker. En zo zijn er nog tal van andere mogelijkheden binnen deze branche.

Het is zo makkelijk. Je schrijft een waardevolle blog ‘Wil jij een Six-Pack deze Zomer? 7 Geniale Tips om Droog te Trainen!’ waarin je jouw 6 beste tips deelt om droger te worden. De zevende tip is uiteraard de verwijzing naar het Droogtrainen Protocol.

Het is in essentie heel eenvoudig. Het kost alleen veel tijd en moeite. Lang niet iedereen is daartoe bereid. Daarin kun jij jezelf onderscheiden van de rest .

#2 Affiliate marketing met YouTube

Uiteraard. Producten promoten via YouTube. Dit kan op verschillende manieren. Je kunt je ervaringen delen over bepaalde producten/diensten in videoreviews. Ook kun je simpelweg bepaalde producten aanraden NAAR AANLEIDING VAN een informatieve video.

Het is handig om een nichekanaal op te richten in YouTube. Denk aan een fitnesskanaal waarbij je bijvoorbeeld allerlei tips en strategieën deelt omtrent voeding en fitness(oefeningen). Kies een goed merknaam en begin video’s te knallen.

Uiteraard kun je het ook breed aanpakken zoals wat ik deed met het YouTube kanaal LeesJeSuccesvol. Hierop besprak ik allerlei onderwerpen omtrent persoonlijke ontwikkeling, maar ook op het gebied van dating en mindset. Puur omdat ik dat allemaal interessant vind en wist dat er behoefte aan is.

Om even door te gaan met voorbeeld #3 die ik net noemde. Stel je maakt naast de blog ook een video: ‘Wil jij een Six-Pack deze Zomer? 7 Geniale Tips om Droog te Trainen!’ waarin je 6 eigen tips deelt en als 7de tip om ECHT effectief droog te trainen, promoot je het Droogtrainen Protocol.

Zo kun jij geld verdienen met YouTube.

Ook dit is simpeler dan je misschien denkt. Je kunt namelijk met een waardevolle video vrij snel hoog scoren in YouTube. Dit gaat soms zelfs makkelijker dan in Google.

Affiliate Marketing YouTube video

#3 Promoten op Social media

Ben jij een gadgettester of show je graag met de nieuwste mode? Twee van de vele opties die je middels social media hebt om geld te verdienen. Je kunt geld verdienen door producten te promoten aan je (huidige) following.

Ook kun je gaan adverteren op diverse kanalen. Voor als je nog geen following hebt, als je niet bereid bent om dat te gaan opbouwen of als je simpelweg gericht je doelgroep wilt targeten. Je kunt dan producten promoten voor geld via Instagram, Facebook, LinkedIn en andere social media kanalen.

Ook hierin zijn de opties eindeloos. Zorg dat jouw relevante doelgroep de advertentie ziet en leidt hen naar een review, de directe verkooppagina of een exclusieve bonus die jij hebt gemaakt voor het product. Waarna ze uitgenodigd worden het product (via) jou te kopen.

Vooral bij een grote, specifieke following die oprecht geïnteresseerd zijn in wat jij te bieden hebt, kun je mensen heel veel aanraden. Zolang jij laat zien dat het absoluut noodzakelijk voor hen is om het geprezen product te kopen, moet het goedkomen.

Trap niet in deze valkuilen

Er zijn enkele valkuilen waardoor de meeste mensen hier NOOIT geld mee gaan verdienen. Laat ik de drie meest voorkomende valkuilen met je delen.

 • Korte termijn denken. Ik snap het. Je wilt snel geld pakken. Dat is in ieder geval wat voor de meeste mensen opgaat. Even een product opzoeken die je kunt gaan promoten. Een filmpje in elkaar flansen, blog erbij en klaar. Nu moet het geld binnenstromen… NIET DUS. Vooral als je net komt kijken bij affiliate marketing; weet dat het een lange weg is en echt iets voor de lange termijn. Hard (en vooral slim) werken. Veel tijd en energie eraan besteden. Doorkrijgen hoe het ‘spelletje’ werkt. En zodra je dat allemaal onder de knie krijgt, ga jij je geld verdienen.
 • Snel opgeven. In het verlengde van korte termijn denken. Veel mensen willen snel rijk worden. Krijgen ze niet snel resultaat? “Nou, laat dan maar zitten.” Ook dat werkt natuurlijk niet. Door JUIST niet op te geven op de momenten dat jij (en heel veel anderen) normaliter wel zou opgeven, ga jij succes behalen. Believe me. Zet door.
 • Inconsistentie. Maandag besteed je 10 uur aan het schrijven van een blog. Dan twee weken niets. Dan weer een paar uur. Een week niets. Dan drie dagen achter elkaar. Dan een maand niets. Dit werkt niet. Een wijs man zei ooit: “Iedere dag een klein beetje doen wint het ALTIJD van af en toe heel veel.” Oftewel; liever iedere dag een half uurtje eraan werken dan één keer per twee weken een hele dag. Maak er een gewoonte van. Dat is dé manier waarop jij succes tot een gewoonte maakt.

Producten promoten en geld verdienen; klinkt makkelijk

Simpel of niet?

Een blog of youtube kanaal oprichten, content plaatsen en verdienen maar! In essentie is het zo eenvoudig. Als je iets te bieden hebt en mensen een beetje verder kunt helpen op welke manier dan ook, dan kun je daar geld mee verdienen.

 • Regelmatig krijgen wij de vraag of er coaching mogelijk is op het gebied van producten promoten en geld verdienen op het internet. Een goed startpunt is mijn cursus. Hier zit ook een 3-daagse online training bij en andere extra’s.

Plaats een reactie