Tijdens (Corona) Crisis Geld Verdienen? 3 Tips voor een Extra Passief Inkomen

Hoe kun je extra geld verdienen tijdens een crisis zoals tijdens Corona? In deze blog laat ik je 3 manieren zien om thuis een passief inkomen op te bouwen.

Ja, je leest het goed. Nu je toch thuis zit heb je veel tijd om handen. Waarom dan niet wat extra geld bijverdienen? En niet zomaar geld…

Ik laat je 3 manieren zien hoe je een inkomstenbron voor jezelf aanboort die -als je het goed doet- zelfs voor financiële vrijheid kan zorgen. Mijn tip: onderneem de juiste acties. 

Vaak zien mensen een “mindere” periode zoals crises als iets slechts. Maar… je kunt het ook als een kans zien voor iets totaal nieuws. Ben je klaar voor een positieve verandering? Let’s go dan!

Slechter of juist sterker uit de crisis komen?

Het is geen geheim. Iedere crisis heeft wel impact op het leven van veel mensen. Veel mensen kunnen niet meer naar hun werk toe. Het wordt je verboden of in ieder geval sterk afgeraden om nog naar buiten te gaan.

Wat nu? Moet je maar bij de pakken neer gaan zitten? Het leven (hoe beperkt het ook wordt) gaat gewoon door. 

Nu snap ik volledig dat je je wat neerslachtiger voelt en dat je denkt: “Wat moet ik nu…”

In mijn ogen is een crisisperiode het perfecte moment voor veel mensen om een nieuwe weg in te slaan. Waarom? Omdat je gedwongen wordt om andere dingen te doen dan normaal. Sla je slag nu het kan. Je hebt ineens veel tijd om handen.

Je hebt in deze situatie de keuze uit twee opties. De eerste optie is dat je somber wordt en je vooral focust op wat er niet kan. Je gaat Netflixen, slecht eten en blijft ‘stilstaan’.  

De tweede optie is dat je IN BEWEGING komt. Zie de mogelijkheden (want die zijn er) en ga aan de slag! Eet gezond. Beweeg. Zorg dat jij sterker uit deze crisis komt, in plaats van te verzwakken. Ik doe het, nu jij nog!

#1 Producten promoten voor geld

Een cursus in gitaarles, een boek over het opvoeden van je Duitse herder of een lichtbril waarmee je slaap verbetert. Zo even 3 voorbeelden van producten die ik promoot op een aantal van mijn websites.

Zelf beheer ik die producten niet en heb ik ze ook niet gemaakt. Het enige wat ik doe is de producten aanraden daar relevant en er vervolgens commissies mee verdienen. 

Dit klinkt voor veel mensen vaak als een piramidespel. Noem het zoals je wilt maar ik vind het een hele nette manier van online geld verdienen. Of er nu een crisis is of niet, ik pas dit al jaren toe.

Affiliate marketing, of ook wel geld verdienen met het promoten van andermans producten is een commision-based verdienmodel.

Geld verdienen in crisis

Voor verkopers van (digitale) producten is het een manier om te “adverteren” waarbij ze pas hoeven te betalen zodra er daadwerkelijk een verkoop heeft plaatsgevonden.

Dit is voor mij de nummer één manier om een extra inkomen te genereren bij crises. Het enige wat nodig is, is een laptop en internet.

#2 Aan de slag met e-commerce

Mensen kopen steeds meer online. Je doet er slim aan hier op in te spelen door zelf online te gaan verkopen.

Wanneer de offiline winkels beperkt open zijn, of zelfs de tent helemaal hebben gesloten, zal de e-commerce alleen maar meer booming gaan.. Dit betekent dat initatieven zoals Thuisbezorgd en Body&Fitshop recordmaanden draaien. 

Waarom zou jij hier niet op in kunnen spelen? Precies. Daar is geen antwoord op te geven. Tenzij je liever gaat Netflixen uiteraard. In mijn ogen is een eigen dropship webshop een leuke manier om nu geld te verdienen

Een idee is om een webshop te bouwen waarbij je zelf geen voorraad en geen transport hoeft te regelen. Deze taken kun je makkelijk uit handen geven. Dit heet ook wel dropshippen.

Het enige wat jij hoeft te doen is de juiste producten kiezen en zorgen dat er bezoekers naar je shop komen. Verder liggen de keuzes voor het oprapen. 

Amazon gaat ook gewoon door

Amazon is vertrouwt en maakt het verkopers gemakkelijk om te verkopen.

Het lijkt op dropshippen. Alleen verkopen via Amazon gaat het net even anders. Het mooie is dat Amazon heel veel rotklusjes op zich nemen als je via dit platform wilt gaan verkopen.

Denk aan de klantenservice, transport, opslag etc. Dit hoef jij dan zelf niet te doen. Uiteraard draag jij daar wel kosten over af.

Hier dien je dus wel rekening mee te houden.

Maar geloof me, dit scheelt je heel veel tijd en gezeur. Het mooie aan verkopen via Amazon in een crisis is dat het gewoon doorloopt.

Sterker nog, online platforms zoals bol.com en amaozn doet uitstekende zaken. Daarbij is het natuurlijk een vertrouwt platform. Iedereen kent het. Het is betrouwbaar. En je moet als verkoper aan eisen voldoen..

Geld verdienen met Amazon

Zowel dropshippen via je eigen webshop of gaan verkopen via een platform als bol of amazon zijn mooie manieren om je inkomsten op te schroeven. 

#3 Beleggen als de markt laag is

Als de beurzen zijn gekelderd, zijn de prijzen laag en is alles in de “uitverkoop”. De massa verkoopt massaal hun aandelen en crypto’s. Waarom zou je hier nu geen gebruik van maken?

Doorgaans is mijn motto altijd: Doe het tegenovergestelde van de massa.

Want als je hetzelfde doet als de massa, krijg je dezelfde resultaten als de massa.

Wanneer iedereen bang is om geld uit te geven, weet je dat het JUIST het moment is om geld te investeren. Zodra iedereen gaat beleggen, weet jij dat je de hand op de knip moet houden.

Zoals Mark de Vries van de Trading Formule al zei: “Wees hebberig als de rest bang is.” En daar geloof ik HEILIG in. Ik merk het zelf maar al te goed. De laatste tijd ben ik vooral actief daytraden. Het is leuk (maar wel met risico’s). 

Beleggen gaat ALTIJD gepaard met risico. Het beste is daarom om enkel geld te beleggen dat je daadwerkelijk kunt missen. In deze deze video van Mark bijvoorbeeld zie je hoe hij dit effectief (en zonder emotie) doet. 

Het is maar net waar je je op focust

It’s all a mindset. Zeggen ze wel eens. En ook daar sluit ik me volledig bij aan. Ja, natuurlijk worden we allemaal in meer of mindere mate geraakt door deze Coronavirus crisis. 

Maar vertel me eens, wat zie jij? Somberheid, obstakels en problemen, of opties, mogelijkheden en kansen.

Ieder nadeel heeft zijn voordeel. Pak dat voordeel. Daar waar iedereen gaat netflixen en fastfood eten, doe jij dat anders. Jij ziet dat het niet zo hoeft en dat er kansen liggen. Ik heb je er 3 gegeven, maar er is uiteraard nog veel meer mogelijk.

Maak gebruik van deze situatie. Ik pak mijn kans, nu jij nog…

Opsomming

Dit zijn de drie beste opties om vanuit huis een passief inkomen opbouwen. Dit kan tijdens crises, maar hoeft niet. In principe kun je hier altijd mee beginnen. 

Direct starten? Check mijn cursus!

Plaats een reactie