Gelukkig om Niks en Ondanks Alles (Jeanet Wolf) Review + Ervaringen

In de tijd dat de University of Excellence van Jeanet Wolf nog Gelukkig om Niks & Ondanks Alles heette, heb ik een review geschreven. Die vind je in dit artikel. 

Je ontdekt hier hoe destijds het programma was opgebouwd en welke bonussen erbij zaten. Al het materiaal van toen is er nog steeds, alleen zijn er intussen weer vele nieuwe onderdelen aan toegevoegd, is de naam aangepast naar University of Excellence én is het voormalige GOA programma nu ‘slechts’ een onderdeel van de UoE.

Dit artikel is dus een recensie van de cursus die nu onderdeel is van de University of Excellence. Geloof me als ik zeg dat de prijs die je hiervoor maandelijks betaalt een schijntje is voor wat je ervoor terugkrijgt.

Immens is het programma, die gek genoeg steeds verder uitgebreid wordt, terwijl de prijs gelijk blijft. In deze review deel ik al mijn ervaringen, inzichten en bevindingen met jou naar aanleiding van het membership en hoe ik de lessen van Jeanet Wolf ervaar.

Het is namelijk nogal wat haha. Zeer uitgebreid en leerzaam.

Wat is Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles?

De naam zegt het al. Je zou met behulp van de GOA cursus gaan leren hoe je gelukkig kunt zijn om niets (specifieks) en ondanks ALLES wat er gebeurt. 

Dat is een mooi vooruitzicht als je het mij vraagt. Dat je happy, kalm en gecontroleerd kunt blijven in iedere situatie. Dat je eigenlijk altijd ‘grounded’ bent en jezelf niet van je stuk laat brengen door wat er ook maar gebeurt.

Jeanet Wolf beweert dat je dit met behulp van haar membership voor elkaar gaat krijgen. Wel geeft ze daarbij meteen aan dat dit niet iets is wat ‘overnight’ gebeuren zal.

Het vergt maanden, zo niet jarenlange training om het te beheersen.

Dat het veel training en oefening vergt, daar ben ik het mee eens. Maar dat er niet er in één keer een rigoureuze interne verandering plaats kan vinden. Daar ben ik het NIET mee eens. Daarover zo meer.

Het doel van de GOA cursus

Als je goed kijkt naar de naam van de cursus “Gelukkig Om Niks & Ondanks Alles” dan is het nogal een bold statement.

Want er gebeurt nogal wat vandaag de dag. Jij en ik weten dat er iedere dag weer nieuwe uitdagingen op de loer liggen. Situaties die je niet had zien aankomen. Opmerkingen van mensen die je niet verwacht.

Je wordt vrijwel dagelijks voor het blok gezet.

Je krijgt iedere dag opnieuw één of meerdere testen in je leven. De vraag is, hoe ga je ermee om? 

Reageer je zoals je oude ik, op een wellicht destructieve manier? Of weet je dat die reactie niet voor je werkt en probeer je iets nieuws uit?

University of Excellence ervaringen

Dat is denk ik waar Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles om draait. Je oude en niet werkende identiteit, overtuigingen, mindset, gewoontes, gedragingen opsporen en vervangen voor WEL werkende gewoontes, overtuigingen etc.

Het is het nemen van de volledige verantwoordelijkheid over je leven en hoe jij op iets reageert. Het is het rustig en beheerst kunnen blijven wanneer alles om je heen in chaos verkeert.

Dit is misschien wel het meest waardevolle wat je jezelf ooit meester gaat maken. Volledige controle over jouw innerlijke wereld. Weten (en het kunnen naleven van) dat je de keuze hebt over jouw gedachten, gevoelens en reacties op alles wat er zich in je leven afspeelt.

Waar kom ik vandaan?

Het is niet zomaar dat ik hier begin 2019 mee ben begonnen. As we speak ben ik 32 jaar. Een half jaar terug (8/2/2020) ben ik vader geworden. En altijd heb ik toch behoorlijk wat problemen ervaren in mijn leven.

Moeilijke jeugd. Ontzettend (bijna hoog)gevoelig. Pesterijen op de middelbare school. Een moeder die lange tijd met zichzelf in de knoop zat en vervolgens een dominante man kreeg (mijn voormalig stiefvader) en een vader die ruim 20 jaar -heel plat gezegd- een wrak was na de echtscheiding van mijn ouders.

Om over mijn voormalige verslavingsgedrag nog maar niet te spreken. In mijn jeugd was het gamen. In mijn puberteit werd het softdrugs (wiet). Begin twintigerjaren kwam ik met harddrugs in aanraking; GHB, speed, XTC etc. waar ik later een tijdje verslaafd aan ben geraakt (met name amfetamines).

En in die periode (25 – 28 jaar) raakte ik ook nog eens verslaafd aan zoveel mogelijk vrouwen het bed in krijgen en feesten. Multi-verslaafd dus. Vrouwen + drugs + feesten.

Dat allemaal omdat ik van binnen DIEP ongelukkig was. Geluk zocht ik buiten mezelf.

Combineer dit allemaal met het TOTAAL geen idee hebben met wat je wilt in het leven en ik was eigenlijk altijd op zoek naar antwoorden. Altijd op zoek naar antwoorden, geluk en iets nieuws buitenaf.

Jeanet heeft me geleerd dat het antwoord dat ik zocht altijd al in mijzelf zat. Dankjewel daarvoor J.

Wanhoop 617x309

Van alles proberen, niets werkt écht

Conclusie van mijn verhaal is wel dat ik, ondanks alle shit die ik meemaakte, toch dusdanig veel waarde aan mezelf hechtte dat ik WIST dat het beter kon.

Altijd wist ik dat al wel eigenlijk, alleen wist ik niet waar ik het zoeken moest. Ik heb in mediteerclubjes gezeten, heb abrupt in een moment alles in Nederland opgezegd om een paar maanden naar het buitenland te gaan en heb zelfs met psychedelische paddestoelen geëxperimenteerd antwoorden te krijgen.

Niets werkte echt. Iedere keer was ik weer terug bij af.

Het voornaamste probleem is dat ik altijd wegrende voor de emoties en nare gevoelens die ik had. Daarbij had ik mijn oude zeer uit mijn jeugd nooit echt verwerkt.

Ik ging destijds liever gamen of blowen.

Een allesbepalende zet

Het was tijd voor verandering. Begin 2017 werd ik ondernemer. Ik begon het bedrijf Succes voor het Oprapen. Dit heb ik vanuit het niets opgebouwd naar een bedrijf waar ik volledig van leef.

Heerlijk, fantastisch en machtig mooi.

Alleen eind 2018 -toen ik nog niet volledig van mijn onderneming kon leven en daarom nog in loondienst werkte- wilde ik meer. Ik wilde naar volledig van mijn bedrijf kunnen leven toe.

Toen kwam ik in aanraking met John & Jeanet van Lifestyle of Business of LSOB. Destijds heette het nog Kickassleven.

Voormalig Kickassleven 617x323

Zo ben ik met Gelukkig om Niks en Ondanks Alles in aanraking gekomen

Ergens pikte ik het op. John Slabbekoorn en Jeanet Wolf leefden volgens een hoge standaard en eigenlijk grenzeloos.

Overal ter wereld werken. En niet in de meest cheap-ass huisjes verblijven, maar in fijne villa’s, met zwembad en natuur om hen heen.

Het klonk me als muziek in de oren. Ik ging met hun gratis materiaal aan de slag (luisterboek, ebooks en gidsen) waarna ik vervolgens een strategiegesprek in plande met John.

Dit gesprek beviel me zo goed, dat ik met een programma van Lifestyle of Business aan de slag ben gegaan. In die tijd (dat heette toen nog de Kickassleven University) had Jeanet nog geen volwaardige cursus binnen de community.

Wel zaten er een aantal losse modules bij over meer uit jezelf halen, hoe je meer geld aantrekt in je leven en spiritualiteit.

Dat was dan ook het onderdeel dat er voor mij het meeste uitsprong.

Uitgegroeid tot volwaardige cursus

Toen waren het nog wat losse modules als onderdeel van Persoonlijk Leiderschap op Slippers. Het werd wel telkens aangevuld met nieuwe content. Het ‘hoekje van Jeanet’ kreeg steeds meer body.

Tot op een gegeven moment het roer om ging. Het werd een voltallige cursus. Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles was geboren. Echter had ik tot dat onderdeel nog maar beperkt toegang (dat was eenmaal het abonnement wat ik was aangegaan). Toen dit afliep heb ik het even laten gaan.

En toch op de één of andere manier ben ik in gedachten altijd bij die cursus gebleven. Ik wist ergens dat ik het wel door moest zetten, omdat ik er zoveel waarde uit haalde.

Op een gegeven moment heb ik het gewoon gedaan. De volledige cursus stond. En het kostte toen ik het nieuwe abonnement aanging nog geen 2 tientjes per maand. Doen.

Zoveel waarde op zowel persoonlijk als zakelijk vlak voor dat geld. Ik zou GEK zijn als ik het niet zou doen, bedacht ik me.

Overzicht van de hoofdcursus

Voordat ik mijn verdere ervaringen met Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles ga beschrijven in deze review, lijkt het me handig om je meer inzicht te geven in de inhoud. Aangezien het intussen nog veel verder is uitgebreid ga ik gewoon alle onderdelen van de University of Excellence laten zien (globaal overzicht uiteraard)

“Wat gaat er allemaal op me afkomen zodra ik met de cursus begin?”

Introductie tot het membership

Er zijn eigenlijk twee introducties door Jeanet opgenomen.

Zoals je in de afbeelding hierboven kunt zien, zie je staan ‘Nieuw Member van Jeanet? START HIER’. Dit is een algehele introductie waarin Jeanet je wegwijs maakt door alles wat je kunt verwachten. Ze laat je in een aantal video’s zien hoe je alles het beste kunt doorlopen.

Daarnaast is er binnen het Maand Membership Jeanet nog een extra introductie opgenomen. Hierin gaat Jeanet al wat meer in op de hoofdcursus Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles. 

Ze vertelt je in een aantal video’s hoe je alles moet ondergaan en hoe je het maximale uit deze cursus haalt.

Fase 1: Herschrijf je programmering

Hoe word je gelukkig? Dat is een vraag die veel mensen zich stellen. Zo niet, iedereen. Zoals hoe ik het nu zie is ‘geluk’ en ‘gelukkig zijn’ meer een state of being dan iets wat je kunt bereiken.

Het heeft dan ook niets te maken met de situatie en het leven waar je je in bevindt, maar alles met hoe jij hierin staat.

Sommige mensen kunnen nog gelukkig zijn in de meest moeilijke situaties. Terwijl een ander, die alles LIJKT te hebben nog kampt met depressies en angsten.

In de eerste fase van de zes fases gaan we vooral kijken naar dingen die op dit moment voor ons een trigger vormen. Dit kunnen dingen zijn, gebeurtenissen, mensen en eigenlijk alles wat dagelijks er op ons pad komt.

We gaan kijken naar ons ego en hoe je deze stem ‘dempt’. En daarnaast hoe we meer los kunnen laten en OPRECHT kunnen vergeven.

Overschreeuwen met positiviteit?

Wat je vaak ziet bij cursussen en coaching omtrent geluk, assertiviteit en zelfvertrouwen creëren is dat je je negatieve gevoelens moet gaan overschreeuwen met positiviteit.

Volgens psychologen zijn positief ingestelde mensen namelijk gelukkiger dan mensen die minder positief zijn ingesteld.

Moet je dan maar de minder fijne emoties en gevoelens negeren, onderdrukken en overschreeuwen met positiviteit?

Hell no. In deze cursus ga je dat JUIST niet doen. Je gaat niets overschreeuwen, je gaat je juist beseffen dat er soms/vaak dingen zijn die niet koek-en-ei zijn.

En dat mag. Je mag het er laten zijn. De emoties gaan eruit komen (geloof me, dat gaat soms heftig worden) en die mogen er juist zijn.

Jeanet helpt ons in deze cursus om juist die minder fijne emoties, gevoelens en triggers onder de loep te nemen. In te zoomen en te kijken waar ze vandaan komen.

WAAROM raak ik zo geïrriteerd als er een traag persoon voor me in de kassarij staat?

HOE KAN HET dat ik zo geraakt word door die ene opmerking van … ?

WAT LIGT TEN GRONDSLAG aan mijn gedrag?

Overschreeuwen 617x309

Laat het er zijn, verdiep en maak een keuze

Dat is het hele fijne. De emoties die op dit moment niet wenselijk zijn, daar ga je goed naar kijken. Wat gebeurt er precies met je en waardoor ben je hier zo van je apropool geraakt?

Je gaat het ontdekken, uitschrijven, uitschreeuwen, wat je zelf maar wilt. Ik heb zelf ook het journal gekocht van Lifestyle of Business, waarin ik heerlijk van me af kan schrijven. Alles wat ik maar wil.

Je ervaart het, maakt de verdiepingsslag en vervolgens leer je een keuze te maken wat je hiermee wilt. Je gaat voor jezelf vaststellen of jij zo’n persoon wilt zijn.

 • Wil jij een persoon zijn die pissig wordt als er file is of wil je rustig en geduldig blijven?
 • Wil jij die persoon zijn die een factuur van 5000 euro veel vindt, of kijk je er liever tegenaan als kat-in-het-bakkie?
 • Ben jij een persoon die boos wordt als je kind niet meewerkt, of ben jij iemand die geduld kan opbrengen, terwijl tegelijkertijd assertief en consequent?
 • Laat jij jezelf van je stuk brengen zodra iemand X en Y tegen jou zegt?
 • En zo ja, hoe kan dat dan? Waar komt dit vandaan? Wat wil je hiermee en hoe kun je dit voor jezelf omvormen?

Je gaat dus echt de verdieping in over jezelf, waar gevoelens van ongelukkig zijn vandaan komen en hoe je jezelf daarin kunt herprogrammeren.

Fase 2: Controle over zelfbeeld & gevoel

Een veelvoorkomend verschijnsel onder mensen in het algemeen is dat we geneigd zijn mindere gevoelens of emoties toeschrijven aan anderen.

Alsof diegene die zo langzaam voor jou rijdt de veroorzaker is van jouw gevoelens van ongenoegen. 

Diegene is misschien een TRIGGER. Maar absoluut niet de oorzaak. De oorzaak ligt binnen jouzelf. De oorzaak van dat jij je daar geïrriteerd of boos over voelt komt vanuit jezelf. 

Het is iets dat je jezelf aangeleerd hebt of dat je misschien hebt meegekregen vanuit je jeugd. In fase 2 leer je kijken naar deze overtuigingen en mindsets. 

Je ontdekt hoe je diepere lagen naar de oppervlakte krijgt, waardoor je meer over jezelf te weten komt. Je leert de verantwoordelijkheid te nemen over JOUW gevoel, zodat je makkelijk van (ongewenste) negativiteit naar rust en vrede gaat.

Want het is jouw gevoel. Niet het mijne en niet van de ander. Wanneer je bereid bent eerlijk naar jezelf te zijn, de verdieping over jezelf in te gaan en daar constructief mee aan de slag gaat, gaat er een wereld voor je open.

Ook leer je (weer) te luisteren naar je intuïtie en het onderscheid tussen intuïtie en je ego-stem.

 • Aanvullend raden wij de gratis overzichtspagina aan van de University of Excellence. Hierop is alles in een net overzicht terug te vinden en weet je exact waar je aan toe bent.

Fase 3: Oordeelloos leren leven

Volgens Jeanet is ALLES in essentie neutraal. Het is wat het is en het is wat wij er van maken.

Ook al klinkt dit heel logisch, voor mij was het vrij lastig om hier ‘grip op te krijgen’. Hier ben ik wel mee aan het oefenen gegaan en inderdaad, het is maar net wat ik ervan maak.

Jeanet onderbouwt dit met een makkelijk te begrijpen voorbeeld: de hond. Zo zegt ze, een hond is een hond. Je kunt hoog of laag springen, maar het is en blijft hond. Die is in essentie niet goed, slecht, leuk of vervelend.

Het is wat het is, de hond is een hond. Neutraal. Maar WIJ verbinden een bepaalde betekenis aan die hond, waardoor het ineens goed of slecht, leuk of niet leuk, gezellig of beangstigend wordt.

Het is dus maar net wat we er van maken. De één van de hond leuk en de ander vindt dat niet, is er bang voor.

Lief Hondje 760x570

Wij geven het betekenis

En zo gaat dit natuurlijk op voor zo’n beetje alles. Wij als mens zijnde geven betekenis aan dingen, terwijl dat echt iets persoonlijks is. Het is een mening, een gevoel, iets van onszelf.

En dat betekent dat, als een mening of betekenis ongewenst is, we dat ook kunnen aanpassen. Dit is niet altijd even makkelijk. Soms wel, maar soms kost het jaren training en oefening.

Het is vooral kijken naar wie jij in essentie bent. “Wil ik een persoon zijn die bang is voor honden of wil ik iemand zijn die liefdevol is naar honden?”

En zo zijn er miljoenen voorbeelden te geven. Je gaat kijken naar alles waar je een betekenis aan geeft. Dit kan iets simpels zijn als een hond, maar zo gecompliceerd als gedrag van een ander waardoor jij sterk geraakt bent.

Dit, terwijl alles in principe neutraal is. Je leert hoe je zonder oordeel kunt gaan leven en daarna ZELF kiest welke betekenis het geeft. Het is wat het is en het is wat jij en ik ervan maken.

Fase 4: Leven vanuit het grote geheel

Minder van wat je niet wilt (helemaal niets meer van wat je niet wil is onmogelijk) en meer van wat je wel wilt. Dat staat in fase 4 centraal.

In deze fase leer je ook hoe je de angst voor contrasten gaat loslaten. Contrast als in dag en nacht, goed of slecht, wit of zwart. Je gaat de dingen die je normaliter een naar gevoel geven leren waarderen.

Want deze dingen, laten jou namelijk meer zien van wat je NIET wilt. Waardoor je voor jezelf helder gaat krijgen wat je WEL wilt. Dat is ook erg belangrijk. Als jij niet weet wat je niet wilt, dan weet je ook niet wat je wel wilt. Zo simpel is het.

Dus JUIST door te zien wat je niet wilt, kun je je gaan focussen op wat je wel wilt. Terwijl je ondertussen oefent om geen wrok te ervaren bij hetgeen wat je niet wilt. Haha, volg je me nog?

We hebben in ieder geval vaak de neiging om de dingen die we niet fijn vinden echt te haten. Er ons depressief door te laten voelen, boos of angstig. En wat nu als we deze dingen juist kunnen zien als fijne les? Dat we het bijna waarderen dat we dit (wat we absoluut NIET willen) mogen meemaken?

Wat een verlichting is dat.

Verlichting 617x309

Fase 5: Mentale, Emotionele & Spirituele Verdiepingsweek

Leren hoe je écht de diepte in kunt gaan, met behulp van verschillende strategieën. Echt de tijd nemen voor jezelf, bij zaken stilstaan die aandacht vereisen en vastgeroeste emoties loslaten op verschillende manieren.

Dit zijn slechts enkele zaken die in fase 5 worden behandeld.

Je gaat nu echt de diepte in. Je leert ook hoe je met behulp van schrijftechniek beter grip gaat krijgen op jouw gevoelens van geluk, welzijn en uiteraard ongenoegen.

Ook zie je de waarde in van vasten. Dit kan met behulp van watervasten, maar ook sapvasten. Zelf was ik al lange tijd bekend met intermittent fasting, dus voor mij was dit niet nieuw.

Sapvasten was wel iets nieuws en ik moet zeggen dat ik een zeer interessante, toch wel pittige vorm vind. Maar super om te doen.

Staat alles op volgorde?

Even een side-note. Als je het idee hebt dat de fases in Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles in chronologische volgorde lopen, heb je deels gelijk.

In principe volgt alles elkaar logisch op. Je begint met bewustwording en algemene kennis over de basis van geluk (en ongeluk) en gaat daarna steeds dieper op alle verschillende aspecten in.

Wel is het zo dat je regelmatig terug moet naar voorgaande onderdelen.

Hierdoor vallen er meer puzzelstukjes in elkaar of omdat je er simpelweg achterkomt dat je bepaalde onderdelen nog niet (helemaal) beheerst.

Daarbij is het zo dat het proces naar het gelukkig kunnen zijn om niets en ondanks alles wat er gebeurt een proces is van maanden, jaren zo niet LEVENSLANG.

Je zult er gaandeweg achter komen dat er bijvoorbeeld toch nog onderliggende emotionele wonden zijn die aandacht vereisen. Dit is een langdurig proces waarvan je niet kunt verwachten dat dit binnen een handomdraai gedaan is. 

Fase 6: Je heden niet meer laten beïnvloeden door je verleden

Een volledig nieuwe programmering. Dat is wat je door de fases heen gaat ontwikkelen. Immers, van jongs af aan (met name in onze eerste 7 – 8 jaar dat we op deze wereld zijn) worden we volledig gevormd.

En sommige opvattingen, overtuigingen en attitudes daarvan zijn wenselijk. Anderen totaal niet. In essentie ga je dus tijdens deze cursus van Jeanet Wolf kijken naar hoe je jouw verleden niet meer je heden laat leiden.

Tenzij je daarvoor kiest natuurlijk. In mijn insziens zou het inderdaad die KEUZE moeten zijn. Dat je je bewust bent van wat je wel meeneemt en wat je achterlaat. 

Andere belangrijke zaken waar naar gekeken wordt zijn omgeving, verborgen geheimen en de dingen waar je je (onbewust) aan toewijd.

En welke invloed dit allemaal heeft op je huidige staat van zijn.

Verleden Loslaten 617x309

Bonus 1: Strategisch versus Flow Ondernemen

Alsof het hoofddeel nog niet genoeg is, Jeanet BLIJFT waardevolle onderdelen toevoegen. In deze eerste bonus die bij Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles hoort, staat de balans vinden bij werk centraal.

Hierin leer je hoe je HARD WERKEN op een gezonde manier balanceerd met ULTIEM RELAXEN. Dit is volgens haar dé manier om oneindig te manifesteren.

Bonus 2: Ziekte en Manier van Denken

Jeanet Wolf heeft een chronische ziekte, waar ze beter mee om heeft kunnen gaan door er anders in te staan. Door anders te gaan denken. Ook in zo’n geval is het weer: Het is wat het is en het is wat jij ervan maakt.

Voor mij is dit niet van toepassing, omdat ik kerngezond ben. Ik kan hier dus eigenlijk weinig over zeggen. Alleen vind ik het wel super interessant om te zien hoe sterk iemands’ gedachten van invloed kunnen zijn op een ziekte.

Verander je denken en je verandert je wereld.

Bonus 3: Money Mindset: De Geldmagneet

Meer geld in je leven verwelkomen door je manier van denken. Door anders naar geld te gaan kijken. Voor mij is dit dan weer wél een ontzettend interessant onderdeel geweest.

Het is voor mij nog steeds vrij wonderlijk om te zien welke positieve uitwerking dit heeft op mijn bankrekening.

Geldmagneet Gelukkig Om Niks Ondanks Alles 617x309

Bonus 4: Ervaringen met o.a. Ayahuasca, Soundhealing, Zweethut, Ashram

Nu ik van Jeanet hoorde dat zij ware Ayahuasca-ceremonies onderging, voelde ik mij ineens een heel stuk minder schuldig over mijn psychedelische middelen gebruik uit het verleden.

Ayahuasca is voor mij echter way too much. Wel interessant om haar ervaringen daarmee en andere bijzondere situaties te beluisteren.

Bonus 6: Imperium Masterclasses

Hoe bouw je vanuit het niets een imperium? Jeanet neemt je in deze afleveringen mee hoe zij en onder andere haar man John Slabbekoorn dat doen.

Voor mij is het erg waardevol om dit proces te mogen bijwonen. De acties die ze nemen en welke juist niet. Wat is ervoor nodig om een sterk, groots en stabiel bedrijf te bouwen.

Een kijkje in (de weg naar) het succes van Lifestyle of Business.

Bonus 7: Instagram TV’s

De bron van deze content is me niet helemaal duidelijk. Uit de titel kan ik afleiden dat het van Instagram komt, alleen hoe of wat weet ik niet. 

Misschien is dit een opsomming van allerlei (belangrijke) content van Jeanet, zodat je niet heel haar Instagram hoeft af te struinen om het te bekijken.

Het zijn allerlei video’s en verhalen over allerlei uiteenlopende onderwerpen. Onderwerpen als ervaringen met Ashram, acties op zakelijk vlak, persoonlijke ontwikkeling, etc. 

Bonus 8: Interviews met Jeanet

Zowel Jeanet als John worden regelmatig voor allerlei media geïnterviewd. Verschillende opnames daarvan worden opgesomd. die kun je via deze weg allemaal bekijken/beluisteren.

Bonus 9: Motivational Video’s van Jeanet

Dit wordt (denk ik) nog gevuld, want er staat nog geen content in. 

Aanvullende onderdelen

Bonus op bonus. Naast de bonussen binnen de hoofdcursus, krijg je ook nog verschillende extra onderdelen bij het membership van Jeanet. Die zal ik hieronder kort belichten.

Uitstelgedrag Stoppen (8-weekse)

Kamp jij met uitstelgedrag? Wanneer je deze 8-Weekse Uitstelgedrag Stoppen cursus volgt, NIET MEER. 

De cursus heb ik zelf snel doorlopen en kan dan ook niet echt zeggen of dit echt (voor mij) werkt of niet. Zelf heb ik namelijk mijn voormalige uitstelgedrag al een tijd terug verslagen. Gelukkig

De onderdelen die aan bod komen klinken in ieder geval veelbelovend. 

Watervasten A-Z

Gedurende de hoofdcursus Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles komt water- en sapvasten al regelmatig naar voren.

In dit losstaande onderdeel krijg je een complete handleiding tot succesvol watervasten. Dit is een pittig onderdeel en kan voor veel mensen een vrij ver-van-mijn-bed idee zijn.

Want, niet alleen ga je een dag watervasten. Een goede voorbereiding is noodzakelijk voordat je gaat watervasten. 

Voorbereiding

Je gaat je onder andere voorbereiden met een vegan-dag, een rawfood-dag, een sapvastdag om vervolgens de daadwerkelijke watervastdag te ondergaan.

Je kunt dit vrijblijvend doen, om gewoon eens te kijken hoe je erop reageert. Dat is hoe ik het eerst benaderde. Het is immers weer eens wat (totaal) anders dan je waarschijnlijk gewend bent.

Maar daarbij heeft het ook spirituele doeleinden, omdat je allerlei nieuwe inzichten gaat krijgen over jezelf.

Je krijgt met behulp van deze nieuwe manier van (niet) voeden de mogelijkheid jezelf nog beter te leren kennen. Je krijgt nieuwe inzichten, onopgemerkte emoties en ideeën komen naar boven.

Er gebeurt VAN ALLES. Ik vond het heftig, maar zeer verrijkend. En ben er als persoon enorm door gegroeid, hoe moeilijk dit ook was.

Sapvasten Jeanet Wolf

Keuzes maken & Prioriteiten stellen

Heb je moeite met beslissingen maken en knopen doorhakken? Weet je niet goed wat nu het belangrijkste is om te doen voor het meeste resultaat? En/of heb je vaak het idee te verzinken in randzaken?

Jeanet helpt jou in deze mini-training de juiste prioriteiten te stellen. Ze laat zien hoe je vaststelt wat er nu écht toe doet en welke zaken wat minder (maar nog steeds wel) belangrijk zijn.

Hiernaast zijn er nog een aantal projecten in de maak over geldblokkades overwinnen, een hoge levensstandaard ontwikkelen en je intuïtie volgen & vertrouwen. Deze rollen in het najaar van 2020 uit.

Mijn persoonlijke ervaringen

Alright. Hopelijk heb je met de informatie tot dusver een helder beeld kunnen scheppen over hoe de cursus eruit ziet en wat je eraan gaat hebben.

Maar wat heb ik er tot nu toe aan gehad? Dat ga ik nu met je delen, dit is dus echt een persoonlijk verhaal vanuit mij met de GOA cursus.

Want – zoals ik in de introductie al aankaartte – was ik eerder nooit echt gelukkig met mezelf en het leven dat ik leidde. Regelmatig zat ik mezelf in de weg. Ik vond het moeilijk om een weg te vinden.

Daarbij had ik regelmatig last van depressieve momenten. Dat ik dagen, weken of zelfs maanden down was. Overall ongelukkig. Zelfs al heb ik alles goed voor elkaar;

 • Een prachtige vrouw die volledig voor mij gaat en ik voor haar
 • Een prachtige zoon van inmiddels een half jaar uit
 • Het mooiste “werk” wat er is; het online ondernemerschap waarin ik ZELF mijn dagen/uren/weken bepaal hoe die eruit zien.
 • Ruime financiële middelen waardoor we kunnen doen en laten wat we willen en alles kunnen kopen wat we nodig hebben
 • Een nieuwbouw woning in Doetinchem, pal naast een park en iets verderop een bos
 • Een Audi cabrio
 • En de lijst gaat nog wel even door.

Oppervlakte versus Diepte

De meeste mensen die mij kennen zagen eerst aan de oppervlakte dat alles goed ging. Zie het lijstje hierboven. Als je niet wat dieper gaat graven, ziet alles er aan de buitenkant tip-top uit.

Maar van binnen voelde ik me niet goed.

Ik besefte me steeds meer dat geluk niet iets is wat extern te realiseren is. Ik kan al het geld van de wereld hebben, de vrouwen, het huis, de kleren, alles wat een man zich maar kan wensen.

Gelukkig zijn zit niet in iets of moet ergens vandaan komen. Dat komt vanuit jezelf. De cursus volg ik nu al een behoorlijke tijd en voor lange tijd klonken veel concepten me heel logisch in de oren.

Je kunt je eigen gedachten en gevoelens kiezen. Je bent zelf verantwoordelijk voor hoe je op situaties reageert. Geluk hoef je niet te zoeken, dat zit al in je.

Geluk zit al in je 617x309

Een abrupte omslag

Voor langere tijd ben ik met de video’s en het lesmateriaal van Jeanet aan de slag gegaan. Ik heb ermee geoefend, sommige onderdelen moest ik meerdere keren bekijken om het te laten landen.

En ik denk dat het, vooral in het hele begin, echt een kwestie is van bewustwording. Heel veel dingen waar ik totaal geen benul van had, werden ineens erg duidelijk.

Gedachten, emoties, mijn staat van zijn, werd steeds duidelijker voor me. En dat is heel fijn, want daardoor kon ik het steeds meer sturen.

En ook al was dat heel fijn, in eerste instantie had dat nog maar weinig algemene impact. Het was eerst vrij specifiek. In specifieke situaties wist ik bijvoorbeeld anders te reageren.

Maar er kwam ineens, eigenlijk uit het niets, een ENORME omslag in mijn hele algemene staat van zijn.

Overnight change

Waar dit precies vandaan kwam of waardoor dit werd getriggerd is mij nog steeds een raadsel. Van het één op het andere moment leek het wel alsof ik een compleet ander persoon was.

Iemand die heel anders naar het leven kijkt. Op een zeer positieve manier.

Dat klinkt misschien wat gek, maar ik denk dat je het zelf moet ondergaan en ervaren om het echt te snappen. Ineens leek het alsof ik een soort van verlicht was.

Ik voel me happy met mezelf, met de mensen om me heen, met het leven dat ik leid en ik ben extreem dankbaar voor iedere dag die ik hier ben. Dat is nogal een omslag in vergelijking met zo’n beetje alles als een last zien.

Andere (positieve) veranderingen

Naast dat mijn algehele staat in positieve zin verandert is -vrijwel overnight- zijn er ook nog veel andere dingen opvallend verbeterd.

Zo erger ik me vrijwel niet meer aan zaken waar ik me eerder wel gigantisch aan kon ergeren. Denk aan een file, lange wachtrij of luidruchtige mensen.

Eerder was het ook zo dat gevoelens van down zijn me konden overvallen. Dat het zich eigenlijk op onbewust niveau afspeelde, zonder dat ik het idee had dat ik daar zelf controle over heb.

Ik kon er vervolgens dan dagen en soms nog veel langer mee zitten, voordat ik pas echt doorhad wat er nu speelde.

Nu is het zo dat ik er heel snel bewust van wordt en weet dat ik zelf alle controle heb over mijn gedachten en gevoelens. Ik ben degene die aan het roer staat, not the other way around.

Dit komt met name doordat Jeanet me heeft geleerd om echt even stil te staan bij gebeurtenissen. Dat is iets wat ik eerder misschien wel verwaarloosde. 

Maar doordat ik dat nu diepere lagen naar de oppervlakte breng en echt stil kan staan bij impactvolle situaties, kan ik veel makkelijker een keuze maken wat ik er mee wil.

En bovenal, welke invloed ik KIES dat het heeft op mijn gemoedstoestand.

Gemoedstoestand 617x309

Een levenslang proces

Ook al merk ik duidelijke veranderingen -die overigens door vrijwel iedereen in mijn omgeving worden gezien-  weet ik tevens dat ik er nog lang niet ben.

Dit is een proces voor jaren, misschien wel mijn hele leven lang. En dat is niet erg, juist niet. Ik vind het mooi om telkens weer iets beter te zijn dan gisteren.

Wel is er één ding waar je echt rekening mee wilt houden. Op verschillende momenten kunnen er allerlei extreme emoties loskomen. Dat heb ik bijvoorbeeld ervaren tijdens het sapvasten.

Er kwamen allerlei dingen naar boven die juist alleen maar meer voor verdriet en boosheid zorgden. En dat mag ook. Juist was dat goed. Daar moest ik doorheen.

Dat is wel waar je rekening mee wilt houden. Zo is het goed om het met jouw naasten te overleggen dat je hier mee bezig gaat en dat er heftige dingen los kunnen komen. Dan kunnen ze daar in ieder geval rekening mee houden.

Soms moet je door de bagger heen om bij iets mooiers uit te komen.

Minder oordelen = Meer rust

Daar waar ik eerder altijd een oordeel klaar had staan, verbind ik nu veel minder een betekenis aan dingen. Sommige dingen zijn er gewoon, zonder dat het goed of slecht, leuk of vervelend is.

Het is er gewoon.

En dat minder oordelend leven (helemaal oordeel-loos ben ik nog niet) geeft heel veel rust. Simpelweg omdat ik minder bezig ben met of iets goed of slecht is.

Het is wat het is. En het is maar net wat ik ervan maak. Wat anderen doen mogen zij helemaal zelf weten. Ik ben niet iemand die daar altijd een mening of oordeel over hoef te hebben. Iedereen is er vrij in.

Niet alles in de cursus is voor iedereen weggelegd

Er zijn wel een aantal onderdelen die minder voor mij geschikt zijn. Onderwerpen als ‘je bent de higher self’ en ‘leven vanuit het grote geheel’.

Dat zijn dingen die voor mij te abstract en vaag zijn. Anderen zullen het zweverig noemen. Dat geldt voor mij niet, ik vind het niet zweverig, alleen gaan dit soort dingen (voor nu) nog te ver voor mij.

En ik denk dat dit voor meer mensen geldt. Er zullen zeer waardevolle lessen in zitten voor je, terwijl andere onderwerpen wellicht minder in lijn liggen met jou. En dat mag ook. Het zal nooit VOLLEDIG aansluiten bij je. 

Of misschien ook wel.

Ik weet gewoon dat die onderwerpen voor Jeanet blijkbaar erg interessant zijn, dat hoeft niet te betekenen dat dat voor mij ook zo moet zijn. Nee, het is juist heel vrijblijvend.

Er zullen altijd dingen in zitten waar ik veel aan heb en waar ik me in kan vinden. Terwijl er tegelijkertijd ook zaken zijn waar ik minder mee heb. It’s all good.

Het zou zonde zijn om de onderwerpen waar je minder mee hebt, je ervan te laten weerhouden met zo’n ontzettend waardevolle cursus aan de slag te gaan.

Levenslang proces 617x309

Conclusie van deze Gelukkig om Niks en Ondanks Alles review

Aan het gros van de Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles cursus heb ik ontzettend veel gehad. Dat is denk ik nu wel duidelijk.

Het heeft immense veranderingen teweeggebracht, waarvan ik niet wist dat het kon. Voor mij geldt dat de meeste onderwerpen op z’n minst al zeer interessant zijn.

Ik denk dat als je dat niet hebt, je dan misschien beter niet eraan kunt beginnen. Zelf ben ik al langere tijd bezig met voeding, gezondheid, mindset en andere onderwerpen om mijzelf op persoonlijk, zakelijk en spiritueel vlak te laten groeien.

Als je daartoe niet bereid bent, begin hier dan niet aan.

Wanneer je dat wel wilt; groeien op ieder vlak van je leven en tevens open-minded bent, dan is Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles bij uitstek dé cursus die je wilt volgen.

Wat zijn mijn ervaringen met Lifestyle of Business?

Als je meer wilt weten over of John en Jeanet betrouwbaar zijn en wat mijn ervaringen met hen specifiek zijn, raad ik je aan de LSOB review te lezen. 

Voordelen + sterke punten

Nog even een opsomming van alle sterke, waardevolle punten:

 • Het werkt. De belangrijkste vraag is natuurlijk of de cursus écht doet wat het beloofd. Ik kan hierop een volmondig JA antwoorden. Zoals je hebt kunnen lezen ervaar ik op diverse vlakken merkbare verschillen. En als ik kijk naar hoe ik nu in het leven sta, dan is dat sterk verandert ten opzichte van hoe het hiervoor was. In zeer positieve zin.
 • Levens verrijkende onderwerpen. De informatie en inzichten die je krijgt zijn op zijn zachtst gezegd levensverrijkend. Het is uniek, vernieuwend en dynamisch.
 • De frequentie en intensiteit kun je zelf bepalen. Of je de cursus nu in twee weken volledig uit wilt kijken, of dat je er jaren over doet. Het mag allemaal. Dat is ook het mooie. Soms heb ik periodes dat ik maandenlang de cursus niet volg. En dan kijk ik iedere week dagelijks de video’s. Je mag je eigen tempo bepalen. Niets moet, alles mag.
 • Goede uitleg. Ik heb respect voor hoe Jeanet spreekt op camera. Ik doe het haar niet na in ieder geval. Ze kan zich zeer goed uiten, zonder zich te verspreken en legt alles duidelijk uit.
 • Waarde en bonussen. De cursus zit tjokvol met waarde. De prijs die je ervoor moet betalen valt in het niet met wat je ervoor terugkrijgt. In mijn optiek is deze cursus niet voor niets op je pad gekomen. Maak gebruik van deze unieke kans.

Nadelen + mogelijke verbeterpunten

Zitten er ook mindere kanten aan de cursus?

 • Overweldigend. Dat er zoveel waardevolle informatie beschikbaar is, is natuurlijk fijn. Alleen kan dit wel overweldigend werken. Dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet en denkt; “wat moet ik nu gaan volgen?” Voor mij werkt het in ieder geval om vooral te kijken naar de behoefte op dat moment en de informatie die ik tot me neem daarop te laten aansluiten. Ook is het belangrijk de introducties goed te volgen, waarin Jeanet je wegwijs maakt door alles. Dat helpt ook al.
 • Ongrijpbare onderwerpen. Sommige onderwerpen spreken mij niet aan. Ik denk dat het verdeeld is met 93% wel en 7% niet. En dat mag ook denk ik, alleen voor mij hadden die onderwerpen dan niet gehoeven.

Slotwoord

Iedereen die Nederlands kan verstaan kan veel baat hebben bij deze cursus. Wel moet je bereid zijn om de tijd ervoor te nemen en openstaan om dingen te doen die je eerder misschien niet zo snel zou doen.

Voor mij is Gelukkig Om Niks en Ondanks Alles echt een gamechanger geworden. Het spel dat het leven heet ben ik nu heel anders gaan spelen.

Nogmaals, dankjewel Jeanet voor alles.

Het is de kunst om je lekker onder te dompelen in de informatie. Laat het allemaal maar rustig op je af te komen. Bij voorkeur kijk je alles op volgorde en ga je pas door naar de volgende module zodra je de huidige volledig beheerst & begrijpt.

Als je de cursus hebt afgerond kun je regelmatig switchen en video’s terugkijken, net waar je op dat moment behoefte aan hebt.

Plaats een reactie