GoldRepublic Review & Ervaring: Betrouwbaar?

Kun je bij GoldRepublic betrouwbaar en eenvoudig je edelmetalen kopen? Hoe staat het met de veiligheid van deze partij en wat mag je van hen verwachten? Is het wel slim om je geld in zoiets als goud of platina te investeren en dit bij Gold Republic onder te brengen? In deze review deel ik mijn ervaringen met Gold Republic. Onlangs heb ik mezelf hier aangemeld en heb ik gebruik gemaakt van de actie waarbij je na aanmelding 1 gram gratis goud kreeg (geldig t/m 12-04-2023). Voordat ik hier echter mijn geld heen stortte heb ik grondig onderzoek gedaan naar het bedrijf en de oprichters. Tevens heb ik uitgezocht of goud en andere edelmetalen wel zo’n goed idee zijn om in te investeren, In dit artikel deel ik mijn bevindingen.

Heb je haast? Dan kan ik alvast zeggen dat Gold Republic 100% betrouwbaar is en ik vind het zeer makkelijk in gebruik. Waarom lees je verder in het artikel.

*Je dient je via dezhttps://succesvoorhetoprapen.nl/go/gold-republic-actie/e link vóór 13-04-2023 aan te melden, je gegevens te valideren en voor minstens 100 euro aan edelmetalen te kopen bij GoldRepublic. Zodra je dat hebt gedaan krijg je binnen 1 á 2 weken de gram goud toegevoegd aan je account.

Door wie en waarom is Gold Republic opgericht?

In 2008 is GoldRepublic opgezet door de Nederlanders Marleen Evertsz en Kasper Luursema. Marleen en Kasper waren zelf al beleggers en waren in eerste instantie op zoek naar assets die bekend staan als waardevast. Edelmetalen leken hen na goed onderzoek de beste optie.

Echter liepen zij bij het aankopen van goud en andere edelmetalen tegen verschillende dingen aan. Zo hing er altijd een louche sfeertje omheen. Het ging gepaard met praktijken waar ze liever zo ver mogelijk weg van bleven.

En daarom zagen zij zelf een gat in de markt om iets te bieden waarbij je juist op vertrouwde wijze kunt investeren in zilver, platina en goud. Een plek dat betrouwbaar is en waarbij tegelijkertijd gemak hoog in het vaandel staat.

GoldRepublic is uit dat idee geboren. Met trots kunnen ze meegeven dat GoldRepublic de eerste edelmetaalverkoper ooit is die een AFM*-vergunning ontving. Ze zijn hier bekend onder nummer 12020650.

*AFM staat voor Autoriteiten Financiële Markten

Betrouwbaarheid

GoldRepublic is de enige partij in Nederland die op deze wijze te werk gaat. Je koopt hier namelijk altijd echt goud (of zilver of platina) wat werkelijk in een kluis van jouw keuze** wordt gebracht en bewaard. Je kunt er ook altijd voor kiezen om het goud beveiligd te laten brengen bij jouw thuis.

Alles wordt digitaal bijgehouden en zo zie je in 1 oogopslag welke edelmetalen je op dit moment beheert, hoeveel gram of kilo dit nu is en de huidige waarde in euro’s.

Transparantie, veiligheid en gebruiksgemak. Dat zijn de waarden waar GoldRepublic voor staat. Tegenwoordig zijn ze de meest toonaangevende partij in Nederland om edelmetalen te kopen. Ook Piet Klaver heeft een belang in GRP en hij is onderdeel van de Raad van Advies.

De laatste tijd is Bart Brands ook erg actief binnen het bedrijf. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en hij maakt interessante, toonaangevende content over edelmetalen.

**Er staat een kluis in Zürich, Frankfurt en Amsterdam.

Waar Gold Republic geld aan verdient

Je vraagt je mogelijk af wat het verdienmodel van GoldRepublic zelf is. Bij hen is het hetzelfde als bij de meeste andere brokers en (crypto) exchanges waar je assets kunt verhandelen. Zij verdienen hun geld door transactiekosten; ook wel handelskosten genoemd.

Over iedere transactie betaal je tussen de 0,5% tot 1% transactiekosten. Koop jij voor 100 euro aan goud, dan zijn de transactiekosten dus ofwel €0,50 of €1. Dit kan per land en soort transactie verschillen. Bezoek de tarievenpagina voor een compleet overzicht.

In de media

GoldRepublic is op meerdere manieren terug te vinden in de media:

Aanmelden bij GoldRepublic en een bonus ontvangen

Tijdelijk heeft GoldRepublic een leuke actie. Wanneer je je aanmeld via deze link, het volledige verificatie proces doorloopt en er vervolgens 100 euro in edelmetalen aanschaft, krijg je binnen enkele weken 1 gram gratis goud op je account bijgeschreven. Registreren gaat vrij eenvoudig en is uiteraard gratis. Zo kan in eerste instantie iedereen bekijken of het platform bevalt.

Gouden App

GoldRepublic heeft ook haar eigen app. Hiermee kun je heel makkelijk je assets inzien, in- of verkopen, de huidige koers(veranderingen) volgen en eventueel een spaarplan aanmaken. In mijn ervaring is de app handig in gebruik, maar wil je voor de uitgebreide handelingen wel de pc of laptop gebruiken.

Pincode instellen
Koersen inzien p/kg
In- verkoop order plaatsen
Betaalmethode selecteren

Slimste keuze tegen inflatie?

In mijn optiek (en let op, niets hiervan is financieel advies) is het slim om diverse beleggingen te hebben, omdat het geld nutteloos op de bank laten staan ook weinig doet voor je vermogen. Sterker nog, door de mega-inflatie wordt geld alsmaar minder waard. Persoonlijk spreid ik mijn beleggingen. Veelal in crypto, maar ook aandelen, indexfondsen en sinds kort edelmetaal.

Het fijne van edelmetaal is dat het niet zo volatiel is zoals wat je bijvoorbeeld bij crypto wel ziet. Het ene moment gaat iets zoals Bitcoin of Ethereum door het dak en het andere moment behaald het een nieuwe low..

Goud knalt minder hard omhoog, maar daarmee ook veel minder hard omlaag. In mijn ervaring is het veel stabieler. Het is dan ook geen geheim dat edelmetaal zoals goud in de loop der jaren flink is gestegen in waarde. Vanaf 2001 tot en met 2022 is goud ruim 600% gestegen***

Hier zie je de koers historie van goud vanaf ongeveer 1970 tot en met het heden:

***Bron: TradingView

Reviews en ervaringen

Er zijn op het internet meerdere reviews te vinden. Hieronder zal ik een opsomming en samenvatting geven van de belangrijkste ervaringen. Via Trustpilot wordt GoldRepublic positief beoordeeld.

  • Crypto-Insiders.nl is zeer tevreden. Ze vinden het dé plek om edelmetalen in- en verkopen. Ze zijn ook goed te spreken over de klantenservice en snelheid van handelen.
  • Langzaamrijker.nl is sinds 2020 klant van GoldRepublic. Wat hem vooral bevalt is de transparantie en kundigheid van de klantenservice.
  • Beleggersplek.nl was eerst kritisch en voorzichtig. Na goed onderzoek is hun ervaring louter positief. Wat hen vooral erg bevalt is dat de edelmetalen die je er koopt verzekerd kunt opslaan. De transparantie in alles en de mogelijkheid om de 3 verzekeringspolissen in te zien wekt volgens Pieter Dijkstra van Beleggersplek vertrouwen.
  • Snelvermogenopbouwen.nl geeft ook aan gelukkig te zijn met de transparantie, gemak en geleverde service bij vragen.

Voordelen van GoldRepublic

Ik kan me aansluiten bij de positieve recensies. Zelf heb ik ook een aantal vragen gehad voordat ik iets ging aankopen. Zo heb ik contact gezocht met hun telefonische klantenservice. Deze werd vriendelijk en vlot beantwoord. Ik had snel antwoorden op mijn vragen.

Ook later heb ik nog contact gehad over het een en ander, omdat ik me afvroeg wat het verdienmodel precies was voor GoldRepublic. Dit is zonder aarzelen duidelijk uitgelegd.

Verder is de gebruikersvriendelijkheid van het handelsplatform goed. Het is eenvoudig om te kopen en te verkopen en om het saldo weer uit te laten betalen naar het bekende rekeningnummer.

Al met al ben ik zeer tevreden.

Nadelen en klachten

Persoonlijk heb ik nog geen nadelen ervaren bij GoldRepublic. Klachten heb ik ook niet.

Er zijn wel enkele klachten te zien via Trustpilot. Zo is 1 persoon ontevreden over de kosten die er gemaakt moeten worden bij het thuis laten bezorgen van een edelmetaal. Hij vindt het te duur. Een ander vond dat de informatieverstrekking met betrekking tot de Belastingdienst te magertjes was. En zo zijn er nog slechts enkele andere mensen die niet helemaal tevreden zijn.

Waar dit precies over gaat is me niet altijd duidelijk. Gold Republic reageert altijd netjes op de berichten. Dat wekt veel vertrouwen. In mijn ogen zijn de klachten geen reden om niet met dit bedrijf in zee te willen gaan.

Conclusie van deze review

Al een tijd zat ik eraan te denken om goud te kopen. Puur omdat ik me ervan bewust ben dat het, kijkend naar de historie, zo’n waardevast goed is. Ergens is het toch best een bijzonder product; goud. Het heeft iets magisch.

Echter heb ik me er op de een of andere manier nog niet eerder aan gewaagd. Tot ik GoldRepublic tegenkwam en de leuke actie die ze hebben voor nieuwe klanten. Dat was voor mij de doorslaggevende factor. Waarom ook niet dacht ik, als ik het nu niet doe dan doe ik het nooit.

Toen heb ik goud gekocht en dat is me heel goed bevallen. Er werken vriendelijke mensen en alles is wat ik zo kan zien tot in de nopjes geregeld. Doe wel altijd je eigen onderzoek, het is en blijft natuurlijk beleggen. En beleggen gaat ALTIJD gepaard met risico’s. Lees je daar dan ook goed over in, voordat je je geld waar dan ook in gaat investeren.

Al met al ben ik blij dat ik de knoop heb doorgehakt.

*Je dient je via deze link vóór 13-04-2023 aan te melden, je gegevens te valideren en voor minstens 100 euro aan edelmetalen te kopen bij GoldRepublic. Zodra je dat hebt gedaan krijg je binnen 1 á 2 weken de gram goud toegevoegd aan je account.

Plaats een reactie