High Ticket Affiliate Marketing – Wat is het en hoe pas je het succesvol toe?

High ticket affiliate marketing is het promoten van producten waarbij je commissies verdient van minimaal 200 euro per verkoop. In dit artikel lees je de voor- en nadelen in vergelijking met “standaard” affiliate marketing en hoe je zelf als highticket affiliate marketeer kunt beginnen.

Dit is high ticket affiliate marketing

Als affiliate marketeer verdien je geld met het promoten van producten en diensten. Dit kunnen supplementen zijn, boeken, cursussen, beleggingsdiensten, kattenspeeltjes en noem het allemaal maar op. Vrijwel alles waar geld voor betaald wordt is te promoten als affiliate. Het mooie? In principe kan iedereen op deze manier zolang je een laptop/pc en werkende internetverbinding hebt.

High ticket affiliate marketing is niet heel anders. Het enige wat anders is, is dat je de nadruk legt op producten waarbij je per succesvolle promotie 200 euro of meer ontvangt. Op het verkrijgen van commissies van 200 – 1000+ euro per sale wordt dus de focus gelegd.

Voordelen

  • Je hebt maar weinig sales nodig voor een goed inkomen. Als je een product promoot waarbij jouw commissie 300 euro per verkoop is, dan heb je aan 10 sales per maand vaak al genoeg om goed van rond te komen. Dit betekent dat je slechts 1 sale per 3 dagen gemiddeld nodig hebt om jezelf ‘vrij te spelen’.
  • Het is zeer schaalbaar. Een inkomen van 10.000 euro per maand is veel makkelijker haalbaar dan bij low ticket affiliate marketing.

Nadelen

  • Het kan moeilijker zijn om high ticket producten te verkopen. Mensen geven makkelijker een paar tientjes uit voor een product/dienst dan honderden of zelfs duizenden euro’s voor iets soorgelijks. Je zal dus doorgaans minder snel en minder frequent sales maken.
  • Concurrentie is hoog. Binnen niches als geld verdienen en vermogen bouwen zijn vele high ticket producten te vinden. Daar waar veel geld te verdienen is zijn veel andere affiliates daar als de kippen bij. Het kan een opgave zijn om je plek in de markt in te nemen en hier tussen te komen.

Mijn gouden tip? YouTube. Hier liggen nog veel kansen waar weinig mensen gebruik van maken, gezien de focus bij de meeste affiliates ligt op het schrijven van blogs.

Hoeveel kun je met high ticket affiliate marketing verdienen?

Met het uurloon wat mensen krijgen in de meeste banen wordt niet gauw 200 euro per dag verdiend, laat staan 500 of 1000 per dag. Met high ticket affiliate marketing zijn die dagen normaal. Overigens pas ik zelf niet alleen maar high ticket, maar ook ‘normaal’ affiliate marketing toe. Kansen en opties spreiden is in mijn optiek altijd het beste. Maar high ticket sales zorgen wel voor leuke klappers.

Via het affiliate netwerk van Plug & Pay promoot ik diverse high ticket producten. Via PayPro, TradeTracker en andere netwerken ligt de focus vaker op low ticket. Maar ook daar vind je zeker wel high ticket.

high-ticket-affiliate-marketing

high-ticket-affiliate-marketing-resultaat

highticket-affiliate

5 Stappen High Ticket Affiliate Marketing beginnersguide

Alles leuk en aardig, maar hoe kun jij hier ook mee beginnen? Ik zal je een stappenplan geven waar je direct mee uit de voeten kunt.

Stap 1: Bepaal de niche en het high ticket product

Om high ticket producten te kunnen promoten gaan we een website opzetten en content maken binnen de niche die je uitkiest. Ga daarom op zoek naar het main product wat je gaat promoten en de niche waar je mee aan de slag wilt. Zo zou je bijvoorbeeld een website kunnen maken over dropshipping (niche) en daar de dropship academy (high ticket product) in kunnen promoten.

Dit is een cursus van Joshua Kaats waarin leden leren winstgevende webshops met behulp van dropshipping op te zetten. Het programma kost tussen de 1000 en de 1500 euro en als affiliate krijg je hier een aantrekkelijke commissie op voor het promoten.

Voor niche- en productinspiratie raad ik je aan te kijken op de marketplace van Plug & Pay of doorloop de affiliate campagnes van PayPro.

Stap 2: Kies low ticket producten die je ook kunt promoten

De focus leggen over een hele website op slechts 1 product is niet slim. In veel gevallen sluiten andere producten of diensten beter aan bij de content die je hebt gemaakt. Bepaal daarom minstens 3 producten die in het lagere of midden segment zitten. Binnen de niche dropshipping moet je denken aan het promoten van software om een webshop op te zetten of een tool om productafbeeldingen te maken.

Stap 3: Kies een domeinnaam en zet het frame van je site op

Zodra de niche, high ticket én low ticket producten duidelijk zijn voor je wordt het tijd om een pakkende domeinnaam met hosting te regelen. Zelf doe ik dat meestal via versio of transip. In het geval van dropshipping zou een domein kunnen zijn dropshipgeld.nl of dropshippingbedrijf.nl; uit de losse pols.

Verzin een catchy domein die gaat over jouw niche. Zet vervolgens de website op. Webdesign kun je laten uitbesteden, maar mijn voorkeur gaat uit naar het gebruik van Phoenix of maak gebruik van (gratis) WordPress. Dat laatste leer ik mijn klanten ook in Affiliate Marketing Meesterschap.

Dan, maak het frame van je high ticket affiliate site door een goed thema te kiezen. Maak ook alvast de pagina’s Home, Blog, Over en Contact aan. Indien je met Phoenix gaat werken, zijn de pagina’s al aangemaakt, maar moet je ze nog wel even inrichten.

Stap 4: Maak de basis van je site in orde

De homepage is het visitekaartje van je website. Hierop wil je voor je bezoeker direct duidelijk hebben wat het doel van de website is en wat de bezoeker eraan gaat hebben. Dit deel je in je aan de hand van titels, teksten en media.

Maak naast de homepage ook de contactpagina en de andere pagina’s in orde. Zorg dat je hele website-basis goed staat. Zodra je dat hebt (en hoeft echt niet perfect te zijn, dat komt later) wil je zo snel mogelijk content gaan maken.

Stap 5: Content knallen

Deze stap is de belangrijkste stap. Met content krijg je bezoekers EN je past het verdienmodel (high ticket affiliate marketing) toe. Mensen komen binnen via Google en YouTube op jouw website. Zij komen binnen op de content.

Precies zoals je ook bij deze blog bent terecht gekomen. Ik heb niet betaalt om jou als bezoeker op mijn website te mogen verwelkomen. Ik doe dit organisch > gratis bezoekers uit de zoekmachines door waardevolle content te maken.

Je wilt wel eerst onderzoek welke content je gaat maken. Doe hiervoor keywordresearch. Ook dat kun je uitbesteden of zelf doen via Google of een premium tool. Laat ik in principe allemaal zien in mijn cursus als je niet weet wat ik bedoel.

Door de content heen verwijs je dan de bezoekers natuurlijkerwijs door naar de producten die je promoot. Dit doe je door affiliate links te plaatsen, die kunt verkrijgen via het promotiemateriaal vanuit het affiliate netwerk.

In een blog kun je door het artikel heen subtielerwijs of helemaal op het einde een affiliate link plaatsen. In een video op YouTube kun je het product benoemen die je promoot en/of de affiliate link in de omschrijving of als vastgepinde reactie plaatsen.

Niet mauwen maar bouwen

Met slechts 2 blogs en 1 video op je site ga je niet veel commissies verdienen. Om succesvol te worden met high ticket affiliate marketing is het essentieel om een grote website te maken waar veel (waardevolle) content op te vinden is. Je wilt jezelf gaan vestigen als autoriteit binnen jouw niche. En dat doe je door elke dag een steen te leggen.

Ook al gaat het in begin nog niet rap, je kunt jezelf makkelijk toewerken naar 1 commissie per dag = 200 euro+ per dag. Dit opbouwen kost wat tijd, maar als het eenmaal loopt kun je steeds meer “achterover leunen” en hoef je alsmaar minder tijd te investeren, terwijl de inkomsten gewoon doorlopen.

Belangrijk is echter wel -en dit is de reden waarom slechts weinig mensen hier echt succesvol in worden- dat je blijft bouwen. Alsmaar doorbouwen. In mooie en mindere tijd. Niet mauwen, maar bouwen. Wil je dit serieus aanpakken? Check dan mijn cursus!

Plaats een reactie