Hoe begin je een crypto blog (die 1k+ per maand oplevert)?

Een crypto blog beginnen die minstens 1000 euro per maand oplevert, hoe doe je dat? In dit artikel laat ik het je zien!

Hoe verdien je geld met een crypto blog?

Mijn grootste bron van inkomsten uit blogs is door middel van affiliate marketing. In mijn ogen is dit de goedkoopste en makkelijkste manier om content die weinig of niets oplevert om te zetten naar geld-genererende content. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je een crypto blog start en hier geld mee verdient. De inkomsten genereer je door affiliate marketing toe te passen op je blog.

Affiliate marketing is het promoten van andermans producten of diensten.

Voor iedereen die jij doorverwijst naar een product of dienst wat je promoot, krijg jij als beloning een commissie. Dus stel ik promoot een crypto boek ter waarde van €97 en de vastgestelde affiliate-commissie is 30%. Dan ontvang ik voor iedereen die via mijn affiliate link het boek koopt ongeveer 29 euro per boek aan commissie. Verkoop ik 10 boeken per maand, dan is dat 290 euro per maand.

Er zijn ook cursussen te promoten die 1000 euro kosten en waar ook 30% commissie op zit. Soms zelfs 50% commissie. Als ik 3 cursussen en 10 van die boeken per maand promoot zit ik al over de 1000 euro per maand aan commissies. Zo werkt affiliate marketing in een notendop. Dit principe pas ik al jarenlang toe. Ik vind het geweldig.

Voor meer verdieping hierover, check mijn cursus Affiliate Marketing Meesterschap.

Overview

Ik ga je nu meenemen in “the bigger picture”, zodat je een idee krijgt hoe het er uit komt te zien. Daarna gaan we stap voor stap aan de slag en start jij jouw winstgevende crypto blog.

Een blog is ook wel een website waar artikelen op worden gepubliceerd. Meestal valt een blog binnen een specifieke niche (hoofdonderwerp) van je website. Voorbeeldniches zijn:

  • Online dating
  • Huisdieren
  • Cryptocurrencies

Op de blog wordt content geplaatst gerelateerd aan de niche. Binnen de niche wil je onderzoeken waar mensen in geïnteresseerd zijn. Bij crypto kunnen dit onderwerpen zijn als ‘waar kan ik crypto kopen’ of hoe beveilig ik mijn crypto’ of ‘beste crypto exchanges’. Er zijn veel onderwerpen waar je content over kunt gaan maken.

Doe hier onderzoek na. Kijk bijvoorbeeld op Google en vindt uit waar mensen naar op zoek zijn.

Vervolgens ga je per onderwerp een blog schrijven en geef je “antwoord” op de vraag of het probleem van je lezer. Een blogonderwerp kan in dit geval zijn ‘5 Manieren Om Crypto te Kopen” of “7 Tips Om Je Crypto Goed Te Beveiligen” of “Wat zijn de 10 Beste Crypto Exchanges van Nederland?”.

En dan… schrijven maar.

Oké… ik kan wel bloggen… maar hoe komt er dan geld in het laatje?

Nu komt het. Je biedt ten eerste waarde door een oplossing te bieden voor het probleem of in ieder geval een goed antwoord te geven op een vraag. Zodra je dit op de juiste manier aanpakt en sterke, waardevolle blogs maakt, zal Google je gaan weergeven in hun zoekresultaten. Op die manier kunnen mensen jouw blogs vinden en zo krijg je bezoekers naar je website.

Dat is al 1. Bezoekers naar je website. Zonder bezoekers ook geen geld. Maar dan.. hoe zorg je ervoor dat je geld verdient aan deze bezoekers (zonder dat je zelf producten hoeft te verkopen). En het antwoord is… affiliate marketing.

Wat je doet is dat je door een artikel heen gerelateerde producten gaat PROMOTEN. En binnen de niche crypto valt veel te promoten. Denk aan:

En zo zijn er nog vele andere producten en diensten te promoten. Waar jij geld mee kunt verdienen.

Wat je hiervoor moet doen is dat je je bij verschillende affiliate programma’s gaat aanmelden van het betreffende product. Ik promoot veel via Plug & Pay, PayPro en Bol.com. Maar bij een exchange zoals Bitvavo kun je onder ‘Affiliate’ regelrecht je vriendenlink vinden die je moet delen. Bij de affiliate programma’s krijg je een unieke affiliate link ter beschikking. Deze link is aan jouw account gekoppeld en die wil je dus gaan delen met anderen.

Zodra andere mensen via jouw affiliate link naar het product of dienst gaan wat je promoot, wordt er een cookie geplaatst in hun browser. Wanneer ze zich dan aanmelden voor het product of dienst, weet de browser dat jij hebt doorverwezen. En zo wordt de commissie toegekend aan JOU!

Stappenplan voor het opzetten van je cryptoblog

Ik doe nu net alsof je nog helemaal geen idee hebt waar of hoe je moet beginnen. Dus ik ga bij het hele begin starten.

Stap 1: Richt je domein op

Via versio.nl kun je heel goedkoop en makkelijk een domeinnaam oprichten. Zoek iets wat bij je past en wat nog beschikbaar is. Een domein is bijvoorbeeld cryptokingz.nl of mycryptojourney.com. Als je een Nederlandse website opricht, kies dan voor .NL en voor internationaal .COM!

Koppel je domein ook aan een webhosting. Dat kan via versio, maar zelf maak ik mijn websites met Phoenix, hier zit ook al een webhosting bij inbegrepen.

Stap 2: Maak je website in orde

Helaas kan ik nu geen complete tutorial geven over hoe je een WordPress website maakt. Dat is teveel voor dit artikel. Wil je dit wel leren, dan raad ik je aan om met mijn cursus aan de slag te gaan waarin dat allemaal wordt uitgelegd. Of zoek gewoon wat tutorials via YouTube op, dat kan ook verhelderend zijn.

Zelf maak ik tegenwoordig mijn sites met de Phoenix-software en daarmee maak ik binnen een handomdraai super professionele (crypto) blogs. Ga hier in ieder geval mee aan de slag. Zorg dat je een goed merk neerzet, maak een logo, huisstijl en zet de basispagina’s neer zoals Home, Blog, Over en Contact.

Stap 3: Contentplannetje maken

Het is mooi meegenomen als je website er tiptop uit ziet. Het leuke is dat dit in het begin nog helemaal niet hoeft. Je wilt eerst zien dat je bezoekers naar je website krijgt. En bezoekers krijg je uit Google. Ik kies doorgaans voor organisch verkeer, dit zijn gratis bezoekers uit Google die afkomen op mijn blogs. Ik probeer met mijn blogs veel waarde te bieden en duidelijkheid. Daar trek ik bezoekers mee aan.

Vervolgens plaats ik door de artikelen heen tactisch affiliate links (voorkom een overkill). Oftewel, ik verwijs mensen door naar producten of diensten waar ik zelf ook met veel plezier gebruik van maak. En zo verdien je geld.

Belangrijk is dat je website gewoon goed werkt, het hoeft echt niet een mooi kunstwerk te zijn. Zolang het overzichtelijk is en lekker vlot werkt, ben je al een heel eind. Ga zo snel mogelijk bloggen.

Doe onderzoek naar onderwerpen waar mensen mee over willen weten. Ik gaf je al drie voorbeelden. Het slimste wat je kunt doen is dat je eerst een overzicht maakt met zeg, 50 blogonderwerpen waar je mee uit de voeten kunt. Zie eerst maar eens dat je die blogs maakt en dat je daar al bezoekers mee naar je website krijgt. En zelfs al je eerste geld gaat verdienen met je crypto blog!

Vanuit daar lekker verder bouwen.

Stap 4: Kies de producten en diensten om te promoten

Al eerder gaf ik je een aantal voorbeelden van wat er te promoten valt binnen de niche Crypto. Ga hier naar opzoek en meld je aan bij de verschillende affiliate programma’s. Bij sommige programma’s word je direct toegelaten. In sommige gevallen niet, dan wordt er als vereiste gesteld dat je eerst een gevulde website moet hebben.

In dat geval wil je gewoon eerst naar stap 5 gaan. Zorg dat je website body krijgt en dat er inhoud op komt. Dien later nog een keer een verzoek in om lid te worden van het affiliate programma. Grote kans dat het dan wel lukt.

Stap 5: Content knallen en affiliate links plaatsen

Je hebt nu de basisingrediënten om lekker aan de slag te gaan. Bezoekers aantrekken en geld verdienen met je crypto blog. Ga gewoon je contentplan uitvoeren! Schrijf over de onderwerpen waar mensen naar zoeken zoals ‘Wat zijn de beste crypto boeken?’ en verwijs in die artikelen door naar de gerelateerde producten. Dit doe je met behulp van je affiliate links.

Probeer een structuur voor jezelf aan te houden bij het publiceren van content. Beter is het om 1 keer per week op een vaste dag en tijdstip een blog te plaatsen, in plaats van 4 keer in 1 week en vervolgens 3 weken niets.

Google en de bezoeker ook houdt van structuur. Ze willen weten waar ze aan toe zijn. Je kunt heel makkelijk in WordPress of Phoenix je blogs inplannen. Zo kun je mooi vooruit werken, doe ik zelf ook altijd.

Hoe verdien je een goed inkomen met een crypto blog?

Een wandelreis van 1000 kilometer begint met de allereerste stap. In principe heb je de eerste stappen, na het lezen en uitvoeren van bovenstaande stappen al gezet. Je begint op 0 en blijft bouwen. Het aller- allerbelangrijkste principe wat je wilt onthouden om van 0 naar 1000 euro en meer per maand te gaan met je crypto blog is dat je BLIJFT doorbouwen.

Probeer minimaal 1 keer per week een blog te publiceren. Voeg er video’s aan toe en breid zo steeds verder uit. Het fijne van cryptocurrencies is dat dit een onderwerp is waar oneindig veel over te vertellen valt. Het is het geld van de toekomst en je kunt er, als je je erin verdiept, heel veel over bloggen.

Door mensen een stapje verder te helpen en in de tussentijd op natuurlijke wijze doorverwijst naar verwante producten en diensten, zal je geld gaan verdienen. Dit wordt een passief inkomen, want een blog hoef je maar 1 keer te maken. Als die vervolgens in de top 3 van een Google zoekopdracht terecht komt, kan die daar lang blijven staan. Dat betekent dat het blijvend bezoekers – en dus commissies – kan blijven opleveren.

Dit hoeft niet bij 1 blog te blijven, maar kun je ook oneindig blijven uitbreiden. En zo is het oneindig schaalbaar. Dat zijn de sleutelelementen naar een goed inkomen met jouw crypto blog.

Hopelijk is dit artikel van grote waarde voor je geweest, laat het me zeker weten in de comments. Mocht je meer willen weten over affiliate marketing en hoe je er geld mee verdient, bestel dan mijn cursus.

Heel veel succes en plezier,

Robert

Plaats een reactie