5 Manieren om Geld te Verdienen met NFT’s

Hoe verdien je geld met NFT’s? Simpel, maak een digitaal plaatje en genereer er 9.999 variaties op en ga het verkopen op OpenSea! Dat is one way to do it, alleen gaan we het daar in dit artikel niet over hebben. Ik heb het in dit artikel over het verhandelen van digitale kunst (NFT’s) en hoe je daarmee op 5 verschillende manieren geld mee kunt verdienen. Lees gauw verder…

Eén dingetje nog: niets uit dit artikel is financieel advies. 

Hoe kun je geld verdienen met NFT’s?

Het is afhankelijk van een aantal factoren hoeveel geld je kunt verdienen als NFT trader. Vooral als je wat meer startersbudget hebt, dan heb je de kans meer winsten te pakken. Immers, 40% winst op een inleg van 1000 euro is nu eenmaal meer dan 40% winst op een inleg van 100 euro. Maar.. met meer inleg loop je ook het risico om meer geld te verliezen.

Lees je daarom altijd goed in, voordat je begint met investeren. Ikzelf en vele andere succesvolle NFT traders zijn aan de slag gegaan volgens de TUVAC methode van Van Duuren. Je kijkt volgens deze methode niet zozeer naar de kunst (het plaatje zelf) maar naar het project daarachter. 

“Never judge a book by its cover.

Om winst te kunnen maken met NFT’s wil je dus kijken naar het onderliggende initiatief, maar net zo goed naar hoe de mensen erop reageren. Hoe siked is de community? En is deze community duurzaam of is het gigantisch hyped wat zo weer overvliegt. Dat zijn elementen waar je op wilt letten.

Dat gezegd hebbende; welke manieren zijn er om met het flippen van NFT’s goed geld te verdienen?

Manier #1: Via een whitelist

Je kunt op de whitelist komen om een NFT met voorrang te mogen minten. Als je totaal geen idee hebt waar ik het over heb, laat me uitleggen. 

Met ‘minten’ wordt bedoeld dat een NFT op de blockchain wordt gezet. Als ik dus zeg ik heb een NFT gemint, dan heb ik er als eerste persoon voor gezorgd dat deze NFT geregistreerd is op de blockchain, waarna ik hem vervolgens ook in mijn beheer heb. Ik mag er dan mee doen wat ik wil. 

Bij iedere NFT set moeten de NFT’s worden gemint, alvorens ze doorverkocht kunnen worden. En om het privilege te hebben om als één van de eersten te mogen minten is daar de mogelijkheid om op de Whitelist te komen. Als je deze plek hebt bemachtigd, krijg je dus een plekje om te minten.

Klinkt leuk, maar hoe maak je er dan winst op?

Het voordeel is dat je vaak voor een veel lagere prijs mag minten dan wat je op de secundaire markt (bijvoorbeeld OpenSea) moet betalen voor een NFT. Dat betekent dat je al snel winst kunt pakken. Immers, stel jij krijgt op de whitelist de mogelijkheid om een NFT te minten voor 0,1ETH en de floorpice gaat op OpenSea al snel naar de 0,5ETH, dan kun je dus gauw met winst verkopen.

Je kunt ook minten en dan holden als je echt vertrouwen hebt in het project. Kijk bijvoorbeeld naar de Bored Ape Yacht Club; die werden gemint voor 0,08ETH. Als je daar bij was geweest en had ze een jaar lang gehold, dan had je een mooie klapper kunnen maken.

Het leuke van minten is ook dat je een kans hebt om een zeldzame te bemachtigen binnen de NFT set. Doorgaans zijn de zeldzamere NFT’s meer waard. En kun je dus, ook al heb je de initiële lage mintprijs betaald, op een zeldzame NFT nog meer winst pakken.

Hoe kom je op een whitelist?

Voor iedere set is het weer anders wat je moet doen om op de whitelist te komen. Dit staat vrijwel altijd beschreven in de regels binnen hun Discord-channel. Bij de ene NFT set hanteren ze een soort loterij idee. Ze kiezen random namen uit alle aanmeldingen voor interesse in een whitelist spot. Ook zie ik vaak dat je actief moet zijn binnen de community en zelfs extra waarde moet leveren. Het team let daar dan op. Degene die aan hun “eisen” voldoet komt op de whitelist.

En zo zijn er nog meer manieren om op een whitelist te komen, bekijk hiervoor de uitleg binnen de discord. Zelf kreeg ik onlangs ook een whitelistplek om te minten, dat was omdat ik holder was van hun hoofd NFT project. Ze gingen een nieuwe NFT set lanceren en gezien ik holder was, kreeg ik dus die whitelist plek.

Manier #2: Snel flippen

Het principe van ‘flippen’ is relatief makkelijk: laag inkopen, hoog verkopen. En dat binnen een kortere periode. 

Als we bijvoorbeeld kijken naar de NFT set Acrocalypse in april 2022. Deze set hield ik al een tijdje in de gaten en was heel steady, zelfs in een behoorlijke bear market. Rond 13 april 2022 stond de floor price nog rond de 0,7ETH. Er onstond in de dagen daarna een flinke hype, waarna Acrocalypse op zijn piek rond de 1,6ETH / 1,7ETH zat. 

geld-verdienen-nft-voorbeeld

Als je dit had kunnen inschatten, dan had je daar een mooie winst op kunnen pakken binnen een week tijd. Daarna zwakte het weer af.

Klinkt leuk, maar hoe kan ik dat voor de tijd weten?

Bij NFT’s is het vooral de kunst om te kijken naar de psychologie van een project. Zie waar mensen gehyped van raken en waardoor ze juist afknappen. Ja, het neemt dus ook een stukje mensenkennis met zich mee haha. Niet veel trouwens, zolang je weet welke dingen voor hype (en dus volume en dus een hogere floor price) zorgt, dan kun je daarop inspelen.

Bij Acrocalypse specifiek ontstand er hype omdat er bekend werd gemaakt dat op 20/04/2022 hun eigen cryptocoin werd gelanceerd (genaamd $PAPER). Veel mensen waarin hierin geïnteresseerd en kochten daarom massaal crocs. 

Wat je vaak ziet is dat, zodra de lancering dan is geweest, het ook weer afzwakt. Het volume daalt en mensen zetten hun NFT massaal in de verkoop. Hierdoor gaat de floor price weer naar beneden. 

Dingen waar je naar wilt kijken

Om een snelle flip te kunnen maken wil je dus weten wat ervoor gaat zorgen dat mensen op korte termijn gaan KOPEN. Enkele voorbeelden:

  • (Aankondiging van) de lancering eigen crypto coin
  • (Aankondiging van) het kunnen staken van een NFT
  • Wanneer een influencer de NFT set noemt op social media
  • (Aankondiging van) het uitbrengen van een nieuwe nft set
  • Een aankondiging van een nieuwe utiliy of dat je iets speciaals kan zodra je je NFT hold

Manier #3: Hodl

Ook het principe van HODL of HOLD (oftewel vasthouden) is super simpel. Koop en laat pas los op het moment dat je tevreden bent. Met holden hebben we het over maanden, een jaar of jaren vasthouden van een NFT. 

Voorbeeld:

nft-geld-verdienen

Deze nft is qua prijs binnen 2 maanden ruim verviervoudigd. Zeker de moeite waard dus om het eventjes vast te houden. Nu is 1,5 – 2 maanden vasthouden nog vrij kort. Je kunt ook besluiten om in te kopen en het bijvoorbeeld een jaar vast te houden.

De voornaamste reden om het langere tijd te holden is omdat je vertrouwen hebt in de lange termijn plannen van het project. Dit kun je vaak nalezen in de roadmap of whitepaper van een NFTset. Als jij de potentie ziet van een NFT set voor over een langere periode, dan kan het een goede zet zijn in te kopen en holden. 

Een tip: bepaal vooraf met welke winst je tevreden bent en op welke prijs je wilt verkopen. Maak niet dezelfde fout als ik die ook eerder heb gemaakt door in te kopen, vast te houden, en nog steeds vast te houden op het moment dat ik eigenlijk met flinke winst had kunnen verkopen… waarna de prijs vervolgens weer inzakt. En zo had ik dus een mooie kans misgelopen. Zonde. Als ik vooraf een verkoopprijs met mezelf had afgesproken, dan had ik op het juiste moment winsten kunnen pakken. 

Manier #4: Passief inkomen genereren

Verschillende NFT sets zoals SupDucks, Anonymice en Nifty League Degens hebben als utility dat je kunt staken. Dit houdt in dat je als holder van een NFT binnen die set tokens genereert die bij die set horen. 

SupDucks heeft bijvoorbeeld $VOLT als currency, BearsDeluxe heeft $HONEY.

Nifty League heeft de token NFTL. Iedere NFT die je binnen deze set laat staken (oftewel: aan het werk zet) genereert ongeveer 65 NFTL per dag. Op dit moment staat de koers op 0,03 euro per NFTL. 

Dat is dus nog niet veel waard, en de kans is zeker aanwezig dat het de komende tijd nog verder zakt vanwege de huidige marktontwikkelingen. We zitten nu net met de TERRA LUNA situatie. Het is even spannend hoe dit gaat lopen (het kan weer totaal anders zijn op het moment dat je dit leest, gezien deze wereld nogal dynamisch is haha). Ik vertrouw er wel op dat de Nifty League set en hun coins straks weer gaan stijgen in waarde. 

Zet je NFT aan het werk

Je genereert door te staken een passief inkomen. Het enige wat je hoeft te doen is investeren in één of meerdere NFT’s binnen een set waarbij je kunt staken en ze vervolgens aan het werk te zetten. Je hoeft dan zelf niets meer te doen. Het enige wat ik moest doen om mijn Nifty League Degens aan het werk te zetten is simpelweg mijn wallet connecten aan hun website en klaar is kees. Ze kunnen dan zien welke Degens ik beheer en meer dan dat is het niet.

Iedere dag generen ze NFTL. 

Er zijn steeds meer van dit soort NFT sets. Je wordt in feite beloond voor het holden van de NFT, in de vorm van hun tokens. Die kun je later weer omruilen naar een andere currency of fiat geld. Kijk altijd wel eerst goed na of de tokens ook echt geldwaarde hebben, dat is niet altijd zo namelijk.

In vrijwel alle gevallen hebben de tokens de voornaamste functie als transactiemiddel binnen hun eigen metaverse of ecosysteem. Je kunt dan binnen hun virtuele wereld dingen aanschaffen, spellen spelen, of krijgt andere privileges als je het benodigde aantal tokens bezit. Om ervoor te zorgen dat de tokens ook geldwaarde krijgen, moet er een liquidity pool opgericht worden. Dit ligt meestal in handen van de community.

Voor jou is dat verder niet zo interessant, alleen check altijd even of de tokens dus wel fiat value hebben. Dit kun je eenvoudig doen door de token op te zoeken binnen coinmarketcap of dextools.

Manier #5: Combinatie-strategie

Deze laatste manier van geld verdienen met NFT’s pas ik zelf de laatste tijd steeds vaker toe. 

Wat normaliter gedaan wordt (en waar niets mis mee is) is om binnen een NFT set er “slechts” 1 van te kopen. Maar…. 

Je kunt er ook meerdere kopen binnen dezelfde NFT set als je budget hiervoor geschikt is. En dat is wat ik zelf nu vaker doe. Bij investeren in een NFT set koop ik er niet 1, maar 2 of 3. 

Waarom zou je dat doen?

Stel je koopt 3 NFT’s binnen 1 set. Wat een winstgevende strategie kan zijn is dat je deze 3 op dusdanige wijze gaat verdelen:

  • Je verkoopt 1 van de 3 zo snel mogelijk, bij voorkeur voor driemaal de inleg van deze NFT. Als dat lukt heb je die andere twee NFT’s ‘gratis’. Voorbeeld: je koopt 3 NFT’s voor 0,2 per stuk inclusief fees. Als je dan 1 NFT daarvan later voor 0,6 kunt verkopen, dan heb je je initële inleg terug EN heb je ook nog die andere 2 NFT’s over.
  • De tweede NFT verkoop je binnen een half jaar. Als de set waarin je hebt geïnvesteerd goed doorbouwt in de maanden nadat je hebt gekocht, dan is er een goede kans dat je daar ook een mooie profit op kunt pakken.
  • De derde houdt je vast voor een half jaar, een jaar of nog langer. Dit is vooral interessant als er echt duidelijke en sterke plannen zijn voor de lange termijn. De set krijgt dan de kans om in waarde te stijgen. Bepaal vooraf een prijs waarop je wilt verkopen, of kijk aan hoe het zich ontwikkelt.

Gratis NFT workshop

Wil je meer leren over de TUVAC methode om succesvol te gaan handelen in NFT’s? Of wil je gewoon meer weten over NFT’s en hoe je van dit nog relatief nieuwe ‘wereldje’ kunt profiteren? Ik ben er zelf mee bezig om een volledig en deels passief inkomen te halen uit NFT’s. Lijkt je dit interessant, volg dan de gratis workshop of meld je aan voor de volledige cursus. Bij de cursus zit ook een community met 1000+ leden en je kunt er dagelijks terecht voor een portie NFT nieuws.

Plaats een reactie