It Works! Review (Roy Herbert Jarrett) Samenvatting en Ervaringen na 5 Jaar

In deze review van It Works: The Famous Little Red Book that makes your Dreams Come True! deel ik mijn ervaringen na 5 jaar. De vraag is natuurlijk of dit boekje echt heeft gewerkt voor mij of dat het kant noch wal raakt. Lees mijn samenvatting en recensie hieronder.

Dit zegt de auteur in ieder geval:

“If you KNOW what you WANT you can HAVE IT.” – Roy Herbert Jarrett

Wat is It Works! voor boek?

Een simpel en kort boekje, doch zéér krachtig. Tenminste, als je ook daadwerkelijk over gaat op actie ondernemen. Alleen de kennis tot je nemen en het vervolgens laten rusten zal natuurlijk niets opleveren.

It Works! laat je nadenken over je eigen dromen (hoe uit de hoogte deze soms ook kunnen lijken). Je gaat voor jezelf al je dromen en doelen glashelder maken. Je schrijft ze op en gaat over op uitvoering. Zodat het niet enkel bij dromen blijft, maar zodat je daadwerkelijk wakker kan worden in wat nu nog een droom is. 

Het boekje van 30 pagina’s vind ik:

  • Kort en krachtig
  • Vernieuwend
  • Motiverend

En bevat praktische, direct uitvoerbare oefeningen.

Samenvatting van It Works!

De auteur Roy Herbert Jarrett praat in zijn boek over wat het van je eist om je dromen te behalen. Dromen die je wellicht allang hebt weggestopt. Dromen waar je weinig tot geen vertrouwen meer in hebt dat je ze ooit nog zult behalen.

Geen nood, Roy biedt de uitkomst. Zegt hij.

Mijn ervaringen met het boek van Roy Herbert Jarrett

Het boek is goedkoop (nog geen €7,-) en bevat het een zeer krachtig mechanisme. Voor die prijs kun je dit boek niet laten liggen, want het heeft iets wat geen enkel ander boek heeft.

Wat dat is, ga ik niet verklappen, want daarmee benoem ik de essentie van het boek. Dit kleine boekje heb ik in 2016 gelezen na een tip van Project Life Mastery – Stefan James.

Hij raadde het boek aan en ik dacht, waarom niet. Het leuke vind ik dat het niet alleen maar uit de lucht gegrepen theorie is. Zo van, visualiseer wat je wilt en dan komt het vanzelf naar je toe.

Iedereen met een beetje hersenen begrijpt dat het zo niet werkt. MAAR! Je moet natuurlijk wel in eerste instantie helder hebben wat je wilt en waar je naartoe wilt. 

It Works RH Jarrett

Als je niet weet waar je naartoe gaat, hoe kan je dan de te ondernemen acties weten om daar te komen? 

Verschillende dromen zijn hierdoor uitgekomen

En dat vind ik zo fijn van dit boekje. Ten eerste klaar je alles op. Ten tweede wordt je aangezet tot actie. Het geeft de werkbare vorm van ‘The Law of Attraction’. Ik kan in ieder geval beamen dat veel doelen die ik toen heb genoteerd zijn uitgekomen.

Eén van mijn belangrijkste dromen was dat ik nooit meer voor een baas hoefde te werken. En dat ik in alle vrijheid mocht leven. Dat is uitgekomen. De andere doelen en dromen zijn privé haha.

Dit boekje laat je in ieder geval nadenken en concreet beschrijven wat je echt wil in het leven en wat je ervoor moet doen om dat te krijgen. Niets mis mee voor 7 piek.

Is dit boek voor iedereen?

Nee. Als je geen trek hebt om over je eigen dromen, verlangens en wensen na te denken en hoe je deze moet behalen, is dit boek nergens voor nodig.

Of als je dat misschien wel leuk vindt, maar niet gelooft dat (jij) het kan. Dan is het niet nuttig om dit boek te gebruiken.

Ik moet eerlijk zeggen dat dit boekje onwijs motiverend is, maar een concreet stappenplan over hoe je je wensen in vervulling kan laten gaan zit er niet bij.

En dat kan natuurlijk ook niet. Iedereen heeft andere doelen. En voor ieder doel gelden weer andere stappen. Dus het het is wat dat betreft vrij abstract, maar het zet tegelijkertijd aan tot actie ondernemen. Het biedt zelfs een levensperspectief. 

Dromen helder maken met It Works boekje

Mocht je daar totaal geen zin in hebben en denk je daar liever niet over na, laat dan dit boekje liggen.

Conclusie: It Works! kopen of niet

It Works van RHJ is geschreven voor iedereen die op dit moment niet helemaal lekker in het leven staat. Misschien weet je niet goed wat je moet met je leven of ben je gewoon even de weg kwijt. Weet je niet waar je nu eigenlijk mee bezig bent? 

Dan is dit boek een uitkomst voor je. Of misschien loopt alles juist wel best prima. Toch merk je dat het leven meer te bieden heeft dan wat er nu uit komt. 

Je wilt meer, je hebt verlangens, maar door bepaalde gebeurtenissen is dat min of meer ondergesneeuwd. Je wilt meer uit het leven halen, maar wat je precies wil is nog niet helemaal helder. In deze gevallen zal dit boekje jou een inspirerende en aangename duw in de goede richting geven om het leven te leiden wat jij diep van binnen verlangt.

Het gaat er om dat je duidelijk krijgt wat je wilt en vervolgens daar volledig voor gaat. 

Plaats een reactie