Lifestyle of Business Review (LSOB): Ervaringen en Mening

Je leest hier mijn uitgebreide review van Lifestyle of Business, afgekort door LSOB. In dit artikel lees je alles over mijn ervaringen met Jeanet Wolf, John Slabbekoorn en alles wat ze zowel online als offline te bieden hebben.

En dat is nogal wat ;)Zijn dit mensen die je oprecht proberen te helpen of eerder onbetrouwbare charlatans die alleen maar op je geld uit zijn? In deze recensie deel ik alles met je:

 • De basis van voormalige KickAssLeven: wat is de achterliggende drive & missie van LSOB?
 • Welke producten en diensten bieden Lifestyle of Business allemaal aan.
 • Voor wie deze fanatieke digitale nomaden écht een verschil kunnen maken en voor wie niet.
 • Mijn eerlijke mening over alles wat LSOB te bieden heeft
 • Mijn ervaringen met Jeanet Wolf en John Slabbekoorn. Ik heb regelmatig persoonlijk contact met John en deel daarom hoe ik dat ervaar.
 • Om nader kennis te maken met Team LSOB raden wij het programma Relaxed Vlammen Op Slippers aan. Dit laagdrempelige programma toont alles waar Lifestyle of Business voor staat. En doe ook zeker de gratis ondernemerstest om te zien waar je nu staat en waar flinke winst te behalen valt.

Mijn ervaringen met Lifestyle of Business en de eigenaren

Lifestyle of Business (LSOB) is slechts een van de bedrijven van serial entrepreneurs Jeanet Wolf en John Slabbekoorn.

Bij LSOB vind je (gratis) cursussen, coaching en communities over persoonlijk leiderschap voor ondernemers. De achterliggende missie van LSoB is vrij helder: om als ondernemer meer misbaar te worden in je bedrijf, zodat je echt de leider bent in plaats van één van uitvoerenden.

Verder heeft LSOB een aantal fysieke producten, zoals hun action planner, success forecast en journal. Die zijn gewoon in hun shop te bestellen.

Wie zijn Jeanet Wolf en John Slabbekoorn?

Jeanet Wolf en John Slabbekoorn zijn een de eigenaars van Lifestyle of Business. Zij zijn inmiddels al bijna de helft van hun jonge leven een stel en ook al wat jaartjes getrouwd.

Jeanet is erg ondernemend ingesteld en had al rond haar twintigste een serieus bedrijf in de paardenbranche. In 2012 brak Jeanet zij echter haar rug waardoor zij dit bedrijf niet meer kon voortzetten.

Terwijl zij nog op bed lag, lanceerde zij een superfood-webshop en een diëtistenpraktijk. En ze ging hiermee aan de slag.

Man John werkte toen nog in loondienst. Het idee van het loslaten van dit “zekerheidje” was voor John als een 1-op-1 ontmoeting met een aggressieve beer.

Extreem beangstigend.

John en Jeanet

Inmiddels is ondernemen voor beide second nature. Daarbij helpen ze andere ondernemers meer leider te worden in plaats van één van de uitvoerenden.

Ook nu hebben John en Jeanet nog een reeks andere bedrijven onder hun hoede. Voorbeelden hiervan zijn Bodhishop (producten en trainingen op het gebied van spiritualiteit) en GOAkanker (cursus en community over omgaan met kanker).

Het ontstaan van Lifestyle of Business

In 2015 werd het bedrijf van Jeanet serieuzer en kreeg het de naam KickAssLeven. John, de man van Jeanet, zegde zijn baan in loondienst op en kwam in het bedrijf.

Kickassleven ging over het opbouwen van een bestaan als digitale nomade, waarbij je op ieder vlak van je leven minimaal een 8,5 scoort. Dat is ook de intentie van hun huidige Success Forecast.

Door de jaren heen groeide dit bedrijf en werden er extra mensen aangenomen, zowel nieuwe coaches (Rianne) als in de ondersteuning. Ook werd een rebranding doorgevoerd naar Lifestyle of Business. 

Deze naam past beter bij wat het bedrijf nu te bieden heeft: coaching voor ondernemers.

John en Jeanet hebben zelf alle fouten gemaakt

John en Jeanet hebben er acht jaar over gedaan om daar te komen waar zij nu staan. Alle valkuilen die zij bespreken in hun opleidingen, kennen ze. Ze zijn er zelf ook ingestapt.

Ook zij hebben uren gewerkt zonder veel voldoening. In het begin deden veel te veel dingen zelf, waardoor het bedrijf kwetsbaar werd.

Wanneer één van beiden niet actief aanwezig was in het bedrijf, merkten ze dat de boel grotendeels stil kwam te liggen. 

Ze waren dus echt nog niet misbaar. En dat wilden ze niet meer op deze manier.

Vandaar dat ze allerlei trajecten zijn gaan volgen, waaronder bij Tibor Olgers, om de beste ondernemers te worden die ze maar konden worden.

LSOB slipperdagen

En écht leider te worden van hun business. Al het belangrijkste uit die reis leren ze anderen nu, om ook meer misbaar te worden in hun bedrijf. John en Jeanet beschikken over een uitstekende mindset om door te pakken.

Met behulp van LSOB leren zij jou dus om jouw business effectiever te runnen als leider.

Missie van LSOB

De missie van LSOB is glashelder als je kijkt naar alles wat zij doen.

 • Het helpen van ondernemers bij het bereiken van ultieme vrijheid in hun onderneming.

Het gaat hier om het combineren van de beste elementen uit verschillende werelden zodat de ondernemer een 8.5+ kan scoren op ieder vlak van zijn of haar leven.

Mijn mening is dat ze hier verdomd goed in slagen. Ondanks dat John en Jeanet vrij jong zijn (rond de 30) hebben ze een schat aan ervaring. Niet alleen van henzelf, maar ook van anderen.

Wat heeft LSOB allemaal te bieden?

De hoofdmoot van LSOB zijn vier cursussen/opleidingen die je helpen om te groeien als ondernemer. In de pyramide hieronder zie je welke cursus past bij welk stadium van je onderneming.

Je vindt alle cursussen in de Lifestyle of Business University. Hier heb je toegang tot alle cursussen en bonussen die je hebt gekocht.

Gratis producten

Wil je eerst even kennismaken met het gedachtengoed van Lifestyle of Business? Het bedrijf biedt verschillende gratis kennisdocumenten aan. Hieronder noem ik de 3 beste. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is aan te geven naar welk emailadres ze het mogen sturen.

 • Productiviteit verhogen in 12 stappen. In een kort e-book inclusief checklist leer je alles dat je nodig hebt om je productiviteit te verbeteren.
 • Waar sta je nu? En wat is de meest logische vervolgstap in jouw bedrijfsproces? Dat ontdek je in de ondernemerstest.
 • Meer AAN dan IN je bedrijf werken. Dit document bevat de kern van Persoonlijk Leiderschap en MBA op Slippers. Uiteraard wel in samengevatte vorm.
Lifestyle of Business coaches

Persoonlijk Leiderschap Op Slippers

De meeste ondernemers stappen in met Persoonlijk Leiderschap Op Slippers (afgekort PLOS). Dit is geen woordgrap (slippers, instappen, haha), want de meeste cursussen van LSOB hebben ‘op slippers’ in de naam.

 • PLOS is de cursus die voor beginnende ondernemers de meeste waarde heeft.

In PLOS leer je aan de hand van vier tegenstrijdigheden hoe jij de vrijheid terugkrijgt die je als ondernemer voor ogen had. Het begrip ‘relaxed vlammen’ heb je wellicht al eens ergens voorbij zien komen. Dit is een van de tegenstrijdigheden in de cursus.

De cursus bestaat uit twaalf video’s (drie per tegenstrijdigheid) en een partij bonussen waar je ‘U’ tegen zegt. Bekijk hier de actiepagina van Persoonlijk Leiderschap op Slippers. 

MBA Op Slippers

Dit programma gaat verder waar PLOS stopt. MBA staat voor Master of Business Administration en in deze cursus leer je hoe jij van jouw onderneming een volwaardig bedrijf maakt. Jij maakt jezelf misbaar.

Als alles in het bedrijf van jou afhangt, dan is je bedrijf zo kwetsbaar als het maar zijn kan. Val je een keer uit, of krijg je ineens iets onverwachts tussendoor, dan staat het bedrijf stil. Dat is geen fijne positie om in te zitten.

In MBA Op Slippers leer jij de bekende omschakeling te maken van werken in het bedrijf naar werken aan het bedrijf.

Dit is een stuk moeilijker dan je in eerste instantie misschien denkt. Je moet leren loslaten en je kracht en zwaktes onder ogen zien. Het vereist veel inzicht in je bedrijf (ook financieel) en je wordt van vakman meer een manager en vervolgens de leider.

Al deze dingen en meer leer je in MBA op Slippers. Het mooie is dat je hierbij de minder leuke delen van het werk aan anderen over kunt laten. Die daar ook nog eens veel beter in zijn dan jij.

Moeite met taken uit handen geven?

Als geen ander weet ik hoe lastig het kan zijn om taken aan anderen te verdelen. Dit was voor mij een ENORME drempel binnen mijn business, omdat ik altijd dacht dat ik het het beste kon. John en Jeanet hebben mij de juiste instructies gegeven om dit op een effectieve manier te doen.

Ze helpen met het vinden van je ‘winning team’. Een team waarmee je echt resultaat behaalt.

Voorheen, toen ik net begon met ondernemen, was dat echt een ver van mijn bed show.

MBA op slippers LSOB

Nu breid ik mijn winnende team steeds verder uit en ontdek ik steeds meer hoe ik de beste bedrijfsleider kan zijn die ik ken. Bij MBA op Slippers krijg je tijdelijk ook drie persoonlijke calls met een van de LSOB coaches.

Er is ook een premium traject, waarbij je een halfjaar lang persoonlijke begeleiding krijgt. Er is niet echt een ondergrens om te beginnen, op het feit dat je ‘in business’ bent na.

Mijn review van MBA op Slippers zal later volgen. 

Bekijk hier alvast de actiepagina van MBA op Slippers.

Sales Op Slippers

Een van de meest krachtige dingen van zowel John als Jeanet is hun manier van verkopen. Zij verkopen zichzelf en hun programma’s op een hele mooie manier. Ik vind het niet eens verkopen te noemen. Natuurlijk, ze verkopen producten, vandaar het woordje.

Alleen doen ze het op een extreem menselijke manier. Wanneer je met één van beide in gesprek bent, merk je dat alle persoonlijke aandacht en betrokkenheid voor je hebben. Ze luisteren heel goed naar je wensen, doelen en verwachtingen. Vervolgens kijken ze of zij daar inderdaad bij kunnen helpen. 

Dat betekent dat het ook regelmatig voorkomt dat dat NIET het geval is. Bijvoorbeeld als de ondernemer andere dingen voor ogen heeft dan wat LSOB te bieden heeft. 

Het is dus niet een kwestie meer van (zoveel mogelijk) verkopen. Het is echt een kwestie van ontdekken waar de ondernemer nu staat, waar het heen wil en of een product/service gaat helpen daar te komen.

Sales maken zonder verkoperig over te komen

In de cursus Sales Op Slippers (SOS) leer de principes van verkopen, zonder verkoperig over te komen. Dit gaat niet over online marketing, maar over fysieke gesprekken met klanten.

Sommige mensen zijn natuurlijke verkopers, maar voor veel mensen is dit vreselijk moeilijk. Het is een kunst op zich. In SOS ontdek je alle aspecten van een goed verkoopgesprek.

Van het vinden van de juiste gesprekspartners tot en met het maximale uit een verkoopgesprek halen. 

Sales op Slippers Lifestyle of Business

Dit allemaal op een manier waarbij je niet het gevoel hebt dat je aan het verkopen bent, maar waarbij je vaak gewoon goede gesprekken hebt. Aan het eind sleep je er dan wel een deal uit.

Er zijn twee varianten van Sales Op Slippers; in de ‘gewone’ variant krijg je alleen de theorie. Ik raad je aan om de premium variant te kiezen. Voor een meiertje meer krijg je een call van een uur lang met John, Jeanet of Rianne. Zeer waardevol. Mijn ervaringen van dit LSOB product volgen later in een ander artikel. 

Bekijk in de tussentijd de actiepagina van SOS hier.

Productiviteit Op Slippers

Eerder lieten we al de term ‘relaxed vlammen’ vallen. Of je relaxed kunt vlammen heeft voor een groot deel te maken met de manier waarop jij je werk organiseert. Productiviteit Op Slippers (POS) helpt jou om veel effectiever te werken. Om in minder werkuren meer voor elkaar te krijgen.

Het resultaat: Meer rust in je hoofd terwijl je veel meer gedaan krijgt. Daarbij houd je meer tijd over voor de dingen die er écht toe doen. Je gezin, leuke dingen doen en de vrijheid waar je ooit eens ondernemer voor bent geworden.

In POS krijg jij de tools aangereikt om dit gedaan te krijgen. Dit zijn niet alleen fysieke tools, zoals de Action Planner die je tijdelijk gratis krijgt, maar vooral ook mentale tools. Dit laatste klinkt een beetje zweverig, maar het is juist allemaal nuchter en ‘down to earth’.

De review van POS komt later. De actiepagina van dit product vind je hier.

University of Excellence

Waar de … ‘op slippers’ producten heel erg zakelijk en down to earth zijn, daar is University of Excellence (vroeger Gelukkig om Niks en Ondanks Alles) juist wat spiritueler. 

Het is heel moeilijk om de inhoud van deze cursus in een paar zinnen samen te vatten. In deze cursus krijg je ontzettend veel handvatten om jezelf spiritueel, emotioneel en psychologisch te ontwikkelen.

Dit helpt je om met allerlei uitdagingen in het leven om te gaan.

Je leert oordeel-loos te leven, zodat blokkerende overtuigingen uit de weg geruimd worden.

Jeanet laat je zien hoe je om kunt gaan met kritiek, zodat je mentaal sterker wordt. Je herschrijft je programmering, zodat oude patronen je niet langer in de weg zitten.

Het programma is enorm uitgebreid en af en toe heftig, confronterend. Ik ben nog bezig met de cursus en binnenkort lees je mijn review.

Jeanet Wolf University of Excellence

Ik kan je wel alvast vertellen dat de prijs die je hiervoor betaalt in het niet valt met de waarde van alles wat Jeanet te bieden heeft. Een onwijs sterke, uitgebreide en interessante cursus.

Aangezien het zo ontzettend uitgebreid is, waarbij veel zaken ook de tijd nodig hebben om te ontwikkelen, is dit niet binnen een week afgerond. Je mag er dus echt wel je tijd voor nemen.

Zelf bekijk ik iedere dag (minimaal) één video en voer ik de bijbehorende oefening uit. Sommige video’s bekijk ik wel 3 keer of vaker om het geleerde goed te laten landen.

De actiepagina van UoE vind je hier.

Uitstelgedrag Stoppen (8-weekse-cursus)

Uitstelgedrag is de aartsvijand van iedereen. De één heeft er meer last van dan de ander, maar we schuiven allemaal wel eens klussen voor ons uit. De oorzaken zijn divers. We prioriteren slecht of maken de taak te groot en moeilijk in ons hoofd.

In de cursus uitstelgedrag stoppen leer je in acht weken af te rekenen met deze veelkoppige draak. Jeanet leert je persoonlijk om van je uitstelgedrag af te komen. Dit doet ze door in de cursus steeds één van de belangrijkste oorzaken te behandelen en die uit de weg te helpen.

Tijdens de cursus heb je twee keer een mogelijkheid om mee te doen aan een Q&A call. Hierin kun jij je persoonlijke vragen stellen aan Jeanet.

Deze uitstelgedrag cursus is onderdeel van het volledige membership van Jeanet Wolf.

Fysieke producten

Als laatste heeft LSOB vier fysieke producten die jij kunt gebruiken om je bedrijf te structureren

 • Action planner (€37). Een notebook waarin je acties structureert. Er zit een heel systeem achter om je taken op verschillende niveaus te organiseren. Erg handig om maand-, week- en dagacties te plannen om ze vervolgens lekker af te strepen. Deze papieren versie combineer ik met mijn excelplanner genaamd ‘DO-DOING-DONE’.
 • Journal (€37). Het bijhouden van een log- of dagboek is essentieel om je voortgang in de gaten te houden. Daarbij is het lekker om een plek te hebben om alles van je af te kunnen schrijven. Wat het ook moge zijn. Wrok, impactvolle gebeurtenissen, zakelijk ideeën, dankbaarheid voor het leven en noem het allemaal maar uit. Het boek ziet er prachtig uit en je kunt er alles in kwijt.
 • Success Forecast (€37). Een fysiek werkboek waarmee je voor jezelf vaststelt – aan de hand van de vier tegenstrijdigheden uit Persoonlijk Leiderschap op Slippers – hoe je een 8,5 scoort op IEDER vlak van het leven. Het boek is prachtig ontworpen en ondersteunt je bij jouw persoonlijke leiderschap.

Zelf heb ik laatst de Fundamentals Box gekocht waarbij ik al deze drie producten met bonussen in een mooie doos toegestuurd kreeg. The best of all worlds voor een gereduceerde prijs.

Lifestyle of Business helpt mij verder

Het wordt uit deze review wel duidelijk volgens mij. Ik ben erg positief over Lifestyle of Business. John en Jeanet zijn harde, slimme werkers en zeer toegewijd in wat ze doen. Toegegeven, de cursussen zijn lang niet allemaal even goedkoop. Het mooie is echter wel dat je er nog véél meer voor terugkrijgt.

Tegelijkertijd bevat LSOB niet alles dat je nodig hebt. Het is meer voor het grotere geheel van jouw bedrijf. Het je onderneming in elkaar steekt, de rollen, verdienmodellen etc.

Vakinhoudelijk heb je nog vaak andere kennis nodig. Je krijgt soms wel wat inhoudelijke kennissen via de bonussen, maar voor je core-business heb je echt specifieke kennis nodig als vakman.

Op het gebied van de leider worden van je onderneming, kun je geen betere club vinden dan LSOB. Dat gezegd hebbende, het is iets persoonlijks. Wellicht neem jij makkelijker iets aan van iemand die al veertig jaar aan het ondernemen is.

Waar vind je LSOB nog meer?

Lifestyle of Business is een legitieme onderneming. Het staat geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 64948773. Adres: Dorpsstraat 36 7957 AV de Wijk (Drenthe). Overigens zijn John en Jeanet daar weinig te vinden, aangezien ze regelmatig ergens anders op de wereld zijn.

Reviews & ervaringen van anderen

Onder andere op Google Reviews kun je veel ervaringen lezen van LSOB deelnemers. Er is echter één recensie – van Tibor Olgers – die écht precies laat zien waar het op staat:

Content-Parels van LSOB

Het lijkt me mooi om een aantal fantastische stukken content van Lifestyle of Business met je te delen. Hieronder zie je 6 pareltjes die je zo even mee kunt pakken zonder er geld voor te hoeven neer te leggen.

Podcast: ‘Creëer een Kickassleven’ – oud maar extreem waardevol

Deze podcast dateert nog van de tijd dat LSOB geen Lifestyle of Business, maar KickAssLeven heette. Het is de Creëer een kickassleven podcast. 

Oud maar goud. 

E-Book: Van Vakman naar Leider

Kun je gewoon gratis meepakken. Een praktische gids om in 5 stappen meer misbaar te worden in je bedrijf. Download die gids hierzo.

Video: Interview van de IMU met J&J

Een uurtje van je tijd in ruil voor een bonk aan waarde. Pak een bakje koffie of verse muntthee, lean back en laat je meenemen in deze mooie video over de ondernemersreis van John en Jeanet.

Martijn van Tongeren van de Internet Marketing Unie is de interviewer.

Eindoordeel van deze review: John en Jeanet brengen jou naar het volgende niveau

Mocht er nog twijfel bestaan; ik vind Lifestyle of Business en de coaches Jeanet Wolf en John Slabbekoorn zeer betrouwbaar. Deze mensen zijn zeer kundig en betrokken. Ze investeren voortdurend in zichzelf om mensen zoals jou en mij NOG meer van dienst te kunnen zijn.

Indien je met vragen zit kun je je ofwel naar John en anders naar Jeanet wenden. Uiteraard kun je ook gewoon in de Lifestyle of Business community (in Huddle gemaakt) je vragen stellen of opmerkingen plaatsen. Doorgaans krijg je binnen 24 uur antwoord.

Waar kun je inloggen?

Heb je een product gekocht bij LSOB en wil je inloggen? Klik dan hier. Je komt dan bij de community. Dit is de voormalige Kickassleven University.

Een korte samenvatting is dat John en Jeanet je helpen het maximale uit alles wat je doet te halen. En daar zeer goed in slagen. Dankjewel J&J!

Nadelen

 • Niet voor iedereen. Ik vind de waarde van de meeste LSOB cursussen vooral voor ondernemers die al een tijdje in business zijn. Het prijskaartje kan voor de beginner zeker een drempel zijn.
 • Altijd optimaliseren. Dit is geen kopie van het voordeel. Het kan namelijk ook een valkuil worden. Kijk, in mijn ogen is het goed om altijd bezig te zijn met groei, alleen vind ik soms wat verwarrend omdat er in mijn optiek heel vaak veranderingen plaatsvinden. Dit maakt het af en toe wat onoverzichtelijk. Wellicht dus nog een verbeterpuntje voor LSOB.

Voordelen

 • Benaderbaar. John en Jeanet zijn erg benaderbaar en organiseren soms zelf evenementen waar je zo naar toe kunt komen. Dit kun je zien als een soort eendaagse business retreat waarin je andere ondernemers leert kennen.
 • Persoonlijk betrokken. Ze gaan als een speer. Je voelt je echt serieus genomen en de persoonlijke betrokkenheid is iets waar heel veel mensen nog een puntje aan kunnen zuigen. Deze mensen hebben het beste met je voor (zoals ik ook al aangaf in mijn Google Review) en zijn hier om de beste ondernemer uit jou naar voren te halen die je maar kunt zijn.
 • Eerlijk en oprecht. De coaches van Lifestyle Of Business zijn eerlijk en oprecht. Geen praatjes of stoerdoenerij, ze vertellen het gewoon hoe het is. Als jij niet de persoon bent voor wie ze iets kunnen betekenen, geven ze dit ook gewoon duidelijk aan.
 • Down to earth en toegepast. Bovenstaande komt ook tot uiting in de trainingen. Alles is heerlijk praktisch. University of Excellence is een combinatie van de harde, koude zakenwereld combineren met jouw zachte, warme krachten en soms wat meer spiritueel. 
 • Bonussen. Bijna alle producten van LSOB komen met uitgebreide bonussen.
 • Altijd optimaliseren. Regelmatig vinden er veranderingen plaats binnen LSOB. Producten worden regelmatig geoptimaliseerd. Denk aan samenvoegingen, nieuwe toevoegingen, aanpassingen en soms verdwijnt er iets. Dit laat zien dat het bedrijf nooit stil zit, zeer dynamisch is en altijd bezig is met groei.
 • Om nader kennis te maken met Team LSOB raden wij het programma Relaxed Vlammen Op Slippers aan. Dit laagdrempelige programma toont alles waar Lifestyle of Business voor staat. En doe ook zeker de gratis ondernemerstest om te zien waar je nu staat en waar flinke winst te behalen valt.

Plaats een reactie