Maak Je Blog Winstgevend: in 7 Gouden Stappen naar Succesvol Bloggen

Om je blog winstgevend te maken: put yourself out there. Laat jezelf zien aan de buitenwereld. Daar begint het mee. In dit artikel bespreken we de rest. We gaan in op de vraag: “Hoe maak je je blog winstgevend?” Oftewel, wat is de beste manier -van de velen- om je website om te toveren tot een online geld genererende machine? 

Een erg leuk onderwerp. Helemaal omdat maar weinig mensen zich bewust zijn van het feit dat je zo veel geld kan verdienen. Puur door te bloggen. Het mooie? Je hoeft geen lelijke en irritante advertenties op je website te plaatsen. Je hoeft zelfs geen product te maken, geen boek te schrijven en geen online training te verzorgen. 

Nee. In dit artikel gaan we onder andere in op:

  • Een website creëren over jouw passie. 
  • Bloggen over waar je echt over WIL bloggen. 
  • Wat de cruciale elementen zijn om jouw blog winstgevend te maken. 
  • Hoe je gratis bezoekers naar je website krijgt. 
  • Schrijfstijl & Authenticiteit. 
  • Copywriting (schrijven dat geld oplevert). 
  • SEO (Search Engine Optimalisation of: Zoek Machine Optimalisatie). 
  • Conversie Optimalisatie. 
  • Hoe je zonder advertenties en je eigen producten je blog TOCH (belachelijk) winstgevend kan maken. 
  • En nog veel meer…

Hoe maak je je blog winstgevend?

Als je al een website of blog hebt; dan is dat alleen maar mooi! Op dat moment is het alleen nog maar een kwestie van het ‘monetizen’ van je blog. Oftewel ervoor zorgen dat je er geld mee verdient. Kijk even bij welke stap je moet beginnen. Stap 3 legt uit hoe je bezoekers naar je website krijgt, maar als je dat al weet, kun je die stap ook overslaan. 

In onderstaande video laat ik trouwens een aantal voorbeelden zien van hoe mensen met behulp van affiliate marketing geld verdienen op hun blog. Zo kun je zien hoe het werkt en waar we naartoe gaan werken met jouw blog. 

Als je compleet nieuw bent en nog geen site hebt, begin dan bij stap 1.

Stap 1: Onderwerp

Welke onderwerpen interesseren je? Wat zijn je passies? Pak een leeg vel A4 of als je dat hebt een leeg vel A3. Ga brainstormen over alles wat je interesseert. Zij het sport. Zij het gezonde voeding. Schilderen. Koken. Voetbal. Haken. Honden. Schaken. Het maakt niet uit. Schrijf het allemaal op. Nadat je minstens 5 onderwerpen hebt opgeschreven, begin je met het brainstormen over de problemen waar jijzelf en anderen tegenaan lopen bij de specifieke onderwerpen. Daar waar problemen zijn. Is geld te verdienen. Als jij de oplossing biedt voor prangende problemen. Dan kan je dat veel geld in het laatje brengen. Ga eens na. Welke problemen ervaren mensen bij jouw opgeschreven problemen? Welke problemen en obstakels ervaar jij zelf? En heb je misschien al overwonnen. Hoe kan jij anderen hier eventueel mee helpen? 7 Voorbeelden van problemen / uitdagingen bij onderwerpen die mij interesseren: Effectief droog trainen. Succesvol worden dankzij het internet. Spiermassa opbouwen en tegelijk vet verbranden. Beter in bed worden. Sociale vaardigheden met vrouwen. Stoppen met werken; hoe dan? Productiviteit & focus verhogen. Schrijf zo veel mogelijk op. Bij elk onderwerp minimaal 6 problemen. Heb jij de oplossing of ben je bereid te verdiepen in een of dé oplossing voor het probleem?

Stap 2: Zet je website op

Goed dat je nu onderwerpen hebt. Passies hebt opgeschreven. Problemen bij dingen die je interesseren. Je gaat oplossingen bieden voor problemen van anderen. Hoe ga je de oplossing aanbieden?  Juist. Door een blog op te zetten. Een website starten die gelezen & gezien wordt. Om je oplossingen aan de wereld aan te dragen moet er een ‘platform’ zijn waarop je deze oplossingen kan bieden. Dit doen we met de geweldige tool WordPress. Kan geheel gratis. Hoe zet je een website op? Dat leer je hier. Alle ins en outs komen aan bod. Hoe zet je van niets een perfecte basis op om jouw problemen en oplossingen met de wereld te delen. Mensen zullen je dankbaar zijn. Moet je je eens voorstellen dat als je dit NIET zou doen. Je hebt over dat onderwerp jouw eigen ervaringen die NIEMAND anders heeft. Hoe zonde zou het zijn als je anderen hier niet mee helpt? Doe je dit niet En houd je alles voor jezelf? Dan ben je vrij egoïstisch bezig; Je houdt alles voor jezelf.

Stap 3: Bezoekers naar je Website

Bloggen is leuk. Een eigen website hebben is fascinerend. Maar wat nu als niemand anders je blog leest behalve jijzelf, je hond en de moeder van je beste vriend? Uiteindelijk is het ons doel. Hoe het ook went of keert. Dat er veel mensen zijn die jouw werk willen lezen. Dat mensen naar jouw website toekomen om nieuwe inspiratie op te doen. Daarom is het van cruciaal belang om bezoekers naar je website te krijgen. En daar hoef je niet voor te betalen. We hebben het hier over gratis bezoekers van Google. SEO. Zorg dat je goed gevonden wordt op Google zodat ook andere mensen jouw werk zien. Hoe doe je dat? Simpel. Dit wordt uitgebreid behandeld in de cursus AMD. Zoek naar relevante zoekwoorden die in lijn liggen met jouw onderwerp. Stel dat jij als onderwerp wat je interessant vindt: ‘online geld’ hebt. Als je dit op Google intypt krijg je meerdere veelgebruikte zoeksuggesties. blog winstgevend zoekterm 1

Onderwerp ‘spieren opbouw’.

blog winstgevend zoekterm 2

Als je eenmaal gezocht op het onderwerp gezocht hebt. Nu gebruik ik de term ‘spirulina’, scroll dan naar beneden voor relevante zoekopdrachten. blog winstgevend zoekterm 3 

Al deze informatie is erg belangrijk en handig voor jou om te weten waar je over kan schrijven. Gebruik een zoekwoord gerelateerd aan jouw onderwerp en probleem. Laat het bewuste zoekwoord regelmatig terugkomen in jouw blogartikel. De zoeksuggesties geven veel gemaakte zoekopdrachten weer van anderen. Je ziet dus direct wat mensen graag willen weten en/of welke problemen ze bij een onderwerp ervaren. Specificeer je tekst daar op.

Stap 4: Schrijven

Titel, kopjes en tekst. In het begin schrijf je over het algemeen de context. Wat is het probleem? Waar zitten jij en andere mensen mee? In de kern ga je er dieper op in. Wat zijn eventuele oplossingen? Hoe kun je problemen en oplossingen met elkaar verweven? Als slot beschrijf je waarom een specifiek product (of jouw eigen product als je die hebt) dé oplossing is voor het probleem. Hé, we waken ons blog winstgevend. Hier gaan we zo in stap 5 nog  verder op in. Winstgevend schrijven, ook wel copywriting genoemd. Op een dusdanige manier schrijven dat mensen waarde van jou krijgen en dingen van je aan willen nemen.

meer geld overhouden schrijve

Ze kunnen zich vinden in jouw verhaal. Als je een waardevolle oplossing biedt gaan mensen maar al te graag met je in zee. Dit heeft te maken met vertrouwen hebben in elkaar. Daarom wil je hier geen misbruik van maken en oprecht iets van waarde bieden. Geen dingen waar mensen uiteindelijk niets aan hebben. Als titel zou je bijvoorbeeld kunnen doen (gebaseerd op relevante zoektermen voor ‘spirulina’): 11 Onverwachte Spirulina Bijwerkingen & Hoe Deze Te Voorkomen Of gerelateerd aan de zoeksuggesties voor spieropbouw: Spieren Opbouwen Zonder Gewichten met deze 9 Verbijsterende Oefeningen In de tekst zelf schrijf je jouw beste kennis over het betreffende onderwerp. Sommige mensen willen bijvoorbeeld thuis sporten, of graag meer sporten zonder gewichten. Wat zijn hier jouw beste ideeën over? Hoe kan jij deze mensen helpen? Schrijf een artikel van het liefst minimaal 600 woorden. Meer is beter. Tot een bepaalde hoogte. Experimenteer hiermee. Ik maak mijn artikelen meestal tussen de 1000 en 2000 woorden. Soms is een artikel wat korter. Mijn langste artikel zit over de 10.000 woorden. Gebruik zoveel als je nodig hebt en overdrijf niet. Meer is niet perse beter. Het gaat om de kwaliteit van de tekst, niet om de kwantiteit. Hoe je dit op een goede manier doet, komt ook UITGEBREID aan bod in deze cursus. Blijf bij jezelf. Wees authentiek.

Stap 5: Je blog winstgevend maken met Affiliate Marketing

Ik ga eerlijk met je zijn. Affiliate Marketing heeft mij ‘vrijgespeeld’ uit de rat race. In de loop der jaren heb ik diverse andere verdienmodellen toegevoegd aan mijn arsenaal. Maar nog steeds verdien ik een groot deel van mijn inkomen als affiliate marketeer. 

Het maakt voor een deel deze website winstgevend en dat is voor jou natuurlijk interessant. Nu we weten waarover we gaan schrijven & wat we moeten doen om bezoekers naar de website te krijgen. Is natuurlijk de grootste vraag. Hoe brengen we geld in het laatje. Dit doen we allemaal door middel van Affiliate Marketing.

Wat is Affiliate Marketing?

Heel simpel gezegd is Affiliate Marketing niets anders dan het koppelen van bezoeker aan verkoper. Voorbeeldcasus: Tim krijgt voor het eerst in zijn leven een chihuahua-puppy. Aangezien hij totaal geen kaas gegeten heeft van het opvoeden van honden. En toch wil dat zijn pup fatsoenlijk wordt opgevoed, zodat het geen losgeslagen ventiel wordt. Googeld hij op: chihuahua opvoeden tips. 

Toevallig heb jij een artikel geschreven met als titel: 7 Beste Opvoedtips Om Van Je Chihuahua Je Beste Maatje Te Maken. Het artikel staat in Google op nummer 2. Tim komt terecht bij jouw artikel waarmee zijn uitdaging (een chihuahua opvoeden) wordt aangekaart. Zijn probleem wordt door jouw 7 beste tips (grotendeels) opgelost. En nu komt het leuke. Aan het eind van het artikel raad jij het programma “Online Puppycursus: De eerste 30 dagen met je puppy in huis” aan. Dit product kun je promoten via PayPro. Als Tim zijn pup op en top wil opvoeden, kan hij het beste deze cursus volgen. 

Zorg ervoor dat de link die Tim gebruikt gekoppeld is aan jouw PayPro profiel. Als Tim vervolgens beslist om met het programma aan de slag te gaan, krijg jij een commissie in de vorm van geld. 

blog winstgevend online marketing

En dat is de kracht van Affiliate Marketing. Door te bloggen over andermans problemen en het bieden van oplossingen, creëer je waarde voor de buitenwereld. Mensen hebben oprecht iets aan jouw informatie. Door deze waardevolle informatie te koppelen aan een product wat nog veel waardevoller is. En je zorgt ervoor dat jij commissie krijgt over dat product. Brengt het je geld in het laatje. Klinkt vrij simpel & dat is het ook. Hier ontdek je hoe je Affiliate Marketing effectief toepast.

Stap 6: Breid uit & wissel af

De basis is gelegd. De eerste stappen zijn gezet. Nu is het een kwestie van doorpakken. Als we kijken naar elementen van succes, dan kan ik er zo 11 opnoemen. Deze elementen zijn universeel en op ELK gebied toepasbaar. Of het nu om meer blog winstgevend te maken gaat. Of als het gaat om gezonder te worden. Etc. Doorzettingsvermogen In jezelf investeren. Perspectief op lange termijn. Bereid zijn om pijn te lijden. Bereid zijn om de moeilijke dingen te doen. Obstakels, uitdagingen en problemen AANGAAN in plaats van ontwijken. Timemanagement. Prioriteiten stellen. Offers maken. Angsten en zelf-twijfel uit de weg te ruimen. Blijvende verdieping, ontwikkeling en verbetering. Als je de basis hebt gelegd, is het een kwestie van uitbreiden. Zoals je kan zien omslaat de KrachtigeManAcademie.nl verschillende onderwerpen. In het begin was het er één. Nu zijn het er vijf. We zullen zien wat de toekomst brengt. Blijf het uitbreiden. Blijf zoeken naar relevante zoekwoorden. Wordt creatief in het vinden en koppelen van zoekwoorden & specifieke producten. Maak een website die draait op Affiliate Marketing. Wie weet dat jouw hele leven binnenkort draait op Affiliate Marketing.

Stap 7: Volgende stappen

De eerst volgende stap (als je die niet al hebt genomen) heb ik al eerder aangekaart in dit artikel. Start met de cursus AMD en begin met je blog winstgevend te maken. Verder zijn er genoeg mogelijkheden om dit tot een succes te maken. Uiteindelijk hangt het volledig van jouzelf af. Jouw bereidheid om te investeren. Enkele vragen die je jezelf wilt stellen: Hoe graag wil je dit tot een succes maken? Ben je bereid om dit tot een succes te maken -whatever it takes-? Kun je jezelf kwetsbaar opstellen en je angsten aan de kant zetten om jezelf te laten zien aan de wereld? Durf je fouten te maken. Af te gaan. Afgezeken te worden. Uitgelachen te worden. En TOCH door te blijven gaan? 

Ja, het is zeker niet altijd rozengeur en maneschijn. Ook ik werd uitgelachen toen ik ze vertelde dat ik geld ging verdienen met een blog. En zoals altijd geldt, wie het laatst lacht, lacht het best. 

De vraag is: Ga jij door tot het uiterste en ben je zo zeker van je zaak dat JIJ dit kan? Als je keer op keer ‘ja’ hebt geantwoord. Gefeliciteerd. Het is geen kwestie meer OF, maar WANNEER jouw blog winstgevend is. Belachelijk winstgevend wel te verstaan.

Begin met een winstgevende blog

In de begintijd om mijn blogs winstgevend te maken zijn er verschillende doorslaggevende producten geweest die onmiskenbaar hebben bijgedragen aan mijn ‘bloggen naar succes’ reis. Boeken zoals The Compound Effect, The War of Art en FU Money hebben allemaal erg bijgedragen.

Het leuke is dat ik mijn belangrijkste kennis gebundeld heb in een cursus, Affiliate Marketing Meesterschap. Je leert hier kennismaken met mij en hoe we serieuze stappen gaan zetten om jouw affiliate site op te starten. 

Plaats een reactie