Maandelijks Meer Geld Overhouden in 3 Simpele Stappen

Vlak voor mijn dertigste is het me gelukt; ik kon structureel maandelijks meer geld overhouden dan wat er uit ging. Eindelijk. Wat een opluchting was dat. Als je op deze pagina terecht bent gekomen dan heeft dat één of meerdere redenen.

 • Je houdt structureel te weinig geld over en / of
 • Je hebt schulden en / of
 • Je moet dingen laten, simpelweg omdat je geen geld hebt en / of
 • Regelmatig moet je geld lenen bij anderen en / of
 • Je werkt al (meer dan) full-time en toch houd je dat geldtekort.

Tijd om dit voor eens en voor altijd te veranderen.

Maandelijks meer geld overhouden dan je voor mogelijk hield

Vrijwel niets is frustrerender dan (chronisch) geldtekort. Het enige wat ik me kan bedenken is lange tijd droogstaan. Over dat laatste gaan we het nu niet hebben. We gaan jouw geldtekort aanpakken zodat ook jij meer geld gaat overhouden. 

Het bestaat uit drie onderdelen. Besef je wel, het is niet makkelijk. Er is werk aan de winkel. Als jij je financiële zaken op orde wilt hebben dan moet er iets gedaan worden.

Nummer één is een stukje bewustwording. Hiermee bedoel ik een exacte weergave van waar jouw geld precies naar toe gaat. Dit is makkelijk te creëren in een excel bestandje en kost voor het bijhouden iedere dag hooguit 5 minuten van je tijd. 

Nummer twee is het kijken naar waar besparingen mogelijk zijn. Dit lijkt als je er zo over nadenkt misschien niet mogelijk. Maar ga er eens goed voor zitten. Kijk vooral naar de kleinere maandelijkse uitgaven. Welke gebruik je eigenlijk niet? Of waar kan het goedkoper? Is je energiecontract bijvoorbeeld al voorbij en kun je overstappen tegen een dikke welkomstkorting? Of kun je je tv provider niet eens bellen voor een goed aanbod? Misschien zelfs een betere vraag: heb je dat televisie-abonnement echt nodig of zijn er de komende maanden belangrijkere dingen te doen dan Lang Leve de Liefde kijken?

Nummer drie is het verdienen van meer geld. Jawel. Wil je meer geld overhouden dan gaan we niet alleen maar goed letten op wat we uitgeven. We gaan kijken naar hoe we meer geld kunnen verdienen, zonder daar extra voor te hoeven werken. Het leuke is dat het relatief simpel is om (belachelijk) veel geld vanuit huis te verdienen. Het enige dat je nodig hebt is een werkende P.C. of laptop met internetverbinding en een ongeëvenaarde wil om dit gebied van je leven op orde te krijgen.

Bewustwording. Besparen. Verdienen. Ben je er klaar voor?

meer geld overhouden geld omhoog

Wat Werkt Niet?

Iedereen heeft goedbedoelde adviezen. Onze ouders weten het allemaal zo goed. Het internet staat er bol van.

 • hard werken.
 • meer werken.
 • extra werken.
 • extra klusjes doen.
 • pin iets minder dan normaal.
 • neem geen koffie meer bij Starbucks; neem je thermoskan mee.
 • draai iedere euro drie keer om voordat je hem uitgeeft.
 • enzovoorts.

Ik zeg: f*ck dat.

Als je maandelijks €300,- tekort komt. Wat gaat die €10,- per week wat je niet meer uitgeeft aan Starbucks dan helpen. Daarnaast, 40 uur per week voor een baas werken is al veel te veel en zou wat mij betreft als slavernij bestempeld kunnen worden.

We gaan dus NIET lopen miepen over een paar euro “besparen”. We gaan NIET méér werken voor je baas. We gaan werken aan de oorzaak:

Structureel te lage inkomsten en te hoge uitgaven.

meer geld overhouden blut

Stap 1: Bewust worden van alles wat er in en uit gaat

Het menselijke brein is heel bijzonder. En grappig. Door je alleen al bewuster te worden van iets, wordt verandering teweeg gebracht.

Daarom gaan we ons meer bewust worden van onze inkomsten en uitgaven. Steek daar vandaag een uur de tijd in. Vervolgens ben je slechts 5 minuten per dag kwijt aan het onderhouden ervan.

Als je al een kasboek had. Leuk. Vergeet dat. Vandaag gaan we een nieuw kasboek voor jou maken. De komende tijd ga jij je focussen op meer bewustwording van ALLES wat er in en uitgaat. Klinkt als veel werk en “dat heeft toch geen zin?” Get over it! Wil je je financiële zaken nu op orde of hoe zit dat?

Deze truc heb ik van niemand minder dan Darren Hardy (The Compound Effect) geleerd. “Tracking” noemt hij het. Hij bewees en liet zien dat ALLES wat een mens kan en wil verbeteren begint bij “Tracking”. Oftewel bijhouden en bewustwording. Eerlijk zijn met jezelf, zonder een oordeel te hebben. Gewoon puur kijken naar jezelf, je (financiële) situatie en wat je nu doet.

Het klinkt misschien nu allemaal nog wat vaag, maar stick with me. Lees verder…

Hoe maak je je eigen kasboek 

Open Excel. Stap 1 is een nieuw werkblad in Excel openen. Links bovenin schrijf je de volgende maand. Als het nu april is, zet je daar dus MEI. Daar direct onder schrijf je ‘IN’ of ‘INKOMSTEN’. Dááronder zet je je inkomstenbronnen. Stel dat je de volgende maand 3 inkomstenbronnen verwacht. Bijvoorbeeld ‘Salaris’, ‘Vakantiegeld’ en ‘Belastingdienst’.

In de kolom daarnaast vermeld je per bron het bedrag wat je verwacht.

De kolom naast het bedrag houd je leeg. Naast de lege kolom doe je hetzelfde voor je vaste lasten. Ik noem het ‘LASTEN UIT’. Gebruik de twee kolommen daaronder om AL je vaste lastenbronnen en de bijbehorende bedragen te noteren. Doe dit ook voor ‘TIJDELIJKE UITGAVEN’ en als laatste voor ‘FUN’.

Bij tijdelijke uitgaven noteer ik uitgaven als een betalingsregeling bij mijn zorgverzekering of de Belastingdienst of andere extra kosten. Bij FUN zet ik alles neer gedurende de maand zoals feestjes, verjaardagen en cadeaus, etentjes etc.

Check mijn kasboek voor juni 2017:

meer geld overhouden excel

Zoals je kan zien verwachtte ik deze maand een aantal financiële meevallers zoals Vakantiegeld en teruggave Belastingdienst.

Daarnaast calculeer in maandelijks in voor hoeveel € ik boodschappen doe (€320,- per maand) en heb ik €200,- gereserveerd voor ‘FUN’ of zoals ik het hierboven noem ‘Vrij UIT’. Elk bedrag daaronder genoemd gaat van de 200 euro af.

Er gaat ook geld naar mijn spaarrekeningen, dit staat bij ‘… spaar’.

Waarom werkt dit zo goed?

Bewustwording en alles exact noteren van wat je gedaan hebt en nog verwacht te gaan doen werkt BELACHELIJK GOED! Begin er dus NU mee.

Werk het iedere dag bij en als je een kostenpost hebt gehad, werk dit dan ook bij in je Excel bestand.

Stel dat ik bijvoorbeeld in een week €75,- heb uitgegeven aan boodschappen, dan werk ik dat als volgt bij:

het bedrag van €320,- min €75,-.

het saldo op mijn rekening.

Ziet er zo uit:

meer geld overhouden2 excel

Doe dit bij alles. Vooral als je dit nog NOOIT gedaan hebt zal dit erg wennen zijn. En geloof me, op termijn gaat jou dit ontzettend veel opleveren. Schrijf alles op. Het liefst ELKE koffie, ELK biertje wat je neemt. Zet het neer in de laatste kolom. Elke uitgave en inkomsten. 

Betaal zo min mogelijk contant. Pin zoveel mogelijk. Op dit manier kun je alles precies terugvinden. Na een avond stappen zie je precies hoeveel euro je gepind hebt. Dat bedrag zet je neer bij FUN en gaat van het totaal te besteden bedrag af voor die maand.

Op een gegeven moment krijg je een steeds helder beeld van je eigen financiële mogelijkheid. Dit financiële bewustzijn of financiële intelligentie beter gezegd, zorgt dat je beter met je geld overweg kan. Je gaat maandelijks meer geld overhouden, alleen al door dit te doen.

Als we Stap 1 gehad hebben gaan we door naar het volgende onderdeel. Eigenlijk heb je aan Stap 1 al genoeg om structureel meer geld over te houden. Op lange termijn. Toch gaan we het probleem EXTRA hard aanpakken, zodat je sneller en blijvend een geldoverschot realiseert….

Stap 2: Bespaar onnodige uitgaven

Ook al ken ik je niet, ik weet 100% zeker dat als je er een half uurtje voor gaat zitten, je met gemak €10 – €100 per maand kan besparen. Kijk naar kleine uitgaven die je iedere maand doet en eigenlijk niet nodig zijn. Sla al je abonnementen erop na. 

Moet je echt elke dag de krant nog lezen of kun je ook op nu.nl kijken. Of heb je trouwens überhaupt niet betere dingen te doen dan iedere dag te kijken naar wat er allemaal mis gaat in de wereld (waar je toch niks aan kunt doen)? Besteed je tijd liever aan de dingen waar je wel wat aan kunt doen (zoals dat je meer geld hebt voor een prettigere toekomst).

Kan je je telefoonabonnementen niet downgraden? Ik weet het, dit is een ego-dingetje. Maar heb je echt zoveel MB’s nodig iedere maand of gebruik je maar de helft. Kun je die BMW niet omruilen voor een Fiat? Rijdt net zo goed hoor en scheelt aanzienlijk in de kosten. In 4 kosten zelfs:

 1. de prijs die ervoor moet betalen
 2. hoeveelheid brandstof
 3. verzekeringskosten
 4. belastingskosten

Alleen op de auto kun je vaak al 200 per maand besparen. 

Sla er alles op na en wees kritisch. Waar gaat onnodig geld naar uit wat je eigenlijk wel beter kunt besteden?

Stap 3: Zorg dat er meer geld binnenkomt (zonder extra te moeten werken)

Effe een vraagje tussendoor. Hoe graag wil jij dit gedeelte van je leven voor elkaar hebben?

Eind 2016, toen ik besloot dat het KLAAR was met mijn financiële problemen. Altijd achter de feiten aanlopen. Wel dingen kopen en fijne activiteiten ondernemen. Het eigenlijk niet kunnen betalen. Ik was er helemaal klaar mee. Net als jij nu waarschijnlijk.

Dit, samen met het fenomeen loonslavernij, zorgde voor een zoektocht en onuitputtelijk doorzettingsvermogen om ZELF inkomsten te genereren. Zonder dat ik iemand nodig had die mij vertelde wat ik moest doen.

Begin 2017 richtte ik mijn eigen bedrijf op. Succes voor het Oprapen. Het was de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Naast de keuze om te stoppen met roken in datzelfde jaar. Moet je eens zien wat je in een jaar allemaal kunt bereiken.

Begin met het opbouwen van passieve inkomsten

Serieus, vrijwel niets is mooier om te zien dan dat hard werk zijn vruchten afwerpt. En dan met name in de sportschool of als we het hebben over onze financiën. 

Ook jij kan vanaf je laptop of P.C. geld verdienen. Net als ik. Daarom ontdek je vandaag hoe je dat voor elkaar krijgt. Wat je moet doen lijkt simpel maar is niet voor iedereen weggelegd. Alleen voor de mensen die hun angsten, zelf-twijfel en excuusjes aan de kant kunnen zetten. Steven Pressfield heeft daar trouwens een machtig boek over geschreven. Do The Work.

Gebruik deze 3 stappen voor een online Inkomen

Stap 1: Mijn ultieme manier van geld verdienen is door middel van het internet. Ik doe dit voor een groot gedeelte met behulp van affiliate marketing. Meer hierover leer je ook in mijn cursus.

Stap 2: Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel.

Stap 3: Zet je eigen website op zoals je leert in het boek en de bijbehorende training. Ga door. Verdiep jezelf in hoe je je blog omtovert tot een goudmijn. Geef Nooit Op!

Je leert:

 • Hoe je een website opzet (zonder hoge kosten en zonder technische kennis nodig te hebben).
 • Waarover je gaat schrijven, bloggen en eventueel video’s publiceert.
 • Waarmee je je website winstgevend maakt (zonder dat je een eigen product hoeft uit te brengen).

En nog veel meer…

Je kunt twijfelen wat je wil. Net als ik destijds. Het heeft me een half jaar tot een jaar gekost voordat ik de knoop werkelijk doorhakte. Voorkom dat. In die tijd had je al lang een begin kunnen maken en was het eerste geld al binnen gekomen. 

De eerste sale is altijd het moeilijkst. Als je doorzet & NOOIT opgeeft. Dan gaat die er hoe dan ook komen. Daarna is het enkel een kwestie van doorgaan.

Plaats een reactie