Online Business Starten Zonder (Veel) Geld | In 3 Stappen Beginnen

Weinig dingen in het leven zijn zo mooi als een online business hebben die flink geld oplevert, zonder dat je daar zelf nog veel tijd in hoeft te steken. Ik heb het binnen 3 jaar voor elkaar gekregen om een volledig inkomen op te bouwen via het internet.

Dat was 2 jaar terug. Inmiddels ga ik al richting de 5 jaar als online ondernemer en mijn imperium is in korte tijd hard gegaan. En het wordt alsmaar groter en groter. In dit artikel neem ik je mee in hoe ook jij een online business kunt bouwen, zonder dat je daar veel geld voor nodig hebt. 

Sterker nog, je hebt minder dan 50 euro opstartkosten nodig. Zo ben ik zelf namelijk ook begonnen. Wat je om te beginnen wel nodig hebt is een onverwoestbare motivatie om succesvol te worden met het internet.

100% gratis een online bedrijf starten? Dat is vrijwel niet mogelijk. Dus je wilt wel wát geld achter de hand hebben. Met €50 kom je al een heel eind. Ik laat je zien hoe je hiermee de eerste stappen zet naar een bloeiende online business en hoe eenvoudig dit in essentie kan zijn – zolang je maar bereid bent je handen ervoor in het vuur te steken.

Hoe begin je een online bedrijf zonder veel geld?

Goed. Heb jij je onverwoestbare motivatie en ongeveer 50 euro beschikbaar? Dan kunnen we beginnen. Waar we namelijk mee aan de slag gaan is een online business model waar ik maandelijks meer dan €10.000 op de automatische piloot mee verdien.

Dit klinkt misschien ongeloofwaardig of overdreven, maar is het resultaat van jarenlang keihard werken. En vooral slim werken.

De tijd en de moeite die in mijn online business zit, daar pluk ik nu de vruchten van. En een groot gedeelte van mijn bedrijf heb ik inmiddels uitbesteed.

Hierdoor groeit het inkomen iedere maand, terwijl ik er zelf steeds minder tijd aan kwijt ben. Ik geloof heilig in de mogelijkheden op het internet en dat iedereen die zich hier aan kan toewijden, succesvol kan worden.

Je moet het alleen wel willen zien en ervoor willen gaan.

Online Business commissies

Lang niet iedereen kan of doet dat. Veel mensen zijn sceptisch. En zeggen: “heb je er weer zo één”. En dat is niet erg, want daardoor blijft er alleen maar meer over voor diegenen die het WEL willen.

Het zakenmodel waar we mee aan de slag gaan

Een online business bouwen met behulp van affiliate marketing. Dat is waar ik in gespecialiseerd ben en waar ik een boek over heb geschreven. Waarom affiliate marketing (=het promoten van andermans producten voor een commissie) en niet een ander model?

Nou, aan het op zo’n manier een online bedrijf te bouwen zitten veel voordelen:

  • Lage opstartkosten. Voor minder dan €50 kun je al beginnen
  • Locatie-onafhankelijk. Zolang je jouw laptop en goede Wifi hebt kun je al werken, waar en wanneer dan ook.
  • Oneindig schaalbaar. Er zit geen limiet aan hoeveel je hier maandelijks mee verdient.
  • Voor het grootste gedeelte uit te besteden. Indien je dat ambieert kun je jouw affiliate business in het beheer van anderen laten, zodat je er zelf nog maar minimaal tijd aan kwijt bent. Een passief inkomen dus.
  • Geen klantenservice. Omdat jij niet het product verkoopt, maar simpelweg aanprijst, heb jij geen doen met de klant.
  • Geen productontwikkeling, -levering, -fouten oplossen etc. Je bent een middle (wo)man en hoeft dit dus niet te doen.

Zo werkt het in grote lijnen

Hoe we echt de eerste stappen gaan zetten voor het opbouwen van jouw online imperium, daar ga ik zo in detail op in. Eerst zal ik in grote lijnen toelichten hoe het werkt.

Waar we ons op gaan focussen is op het promoten van producten die in lijn liggen met de dingen die wij gaaf vinden, of waar we veel potentie in zien. Want, veel verkopers bieden een affiliate programma waarbij jij, als je een klant aanlevert, een commissie krijgt.

Stel jij bent enthousiast over een specifieke skateboard (ik zeg maar wat) en maakt daar een video over waarin je het een en ander laat zien + uitlegt. Je bewerkt de video wat en plaatst deze video op YouTube. Ook plaats je in de beschrijving van de video een affiliate link.

Dit is een unieke link. Zodra iemand via deze link het product koopt, dan krijg jij daar een (vooraf afgesproken) commissie over. In essentie is deze commissie gewoon een beloning voor het feit dat jij een nieuwe klant hebt aangeleverd.

Wanneer mensen jouw video zien en via jouw affiliate link het skateboard kopen, krijg jij dus per aangeleverde sale de commissie.

Voorbeeld van mijzelf

Een tijdje terug ben ik een cursus gaan promoten. In een video heb ik gewoon kort mijn ervaringen besproken met de maker van die cursus. Net op dat moment ontstond er veel vraag naar recensies / ervaringen over dat product.

Dus die video kreeg ineens duizenden views; en ik had natuurlijk ook affiliate links in de beschrijving geplaatst. Veel mensen hebben op basis van mijn video deze training gekocht, waardoor ik per sale ongeveer 20% commissie kreeg.

Dat tikt best lekker aan.

Internet Bedrijf voorbeeld

Hoeveel geld kun je hiermee verdienen?

De commissie per product of dienst kan ERG uiteenlopen. Je hebt producten die je kunt promoten waar je €0,50 commissie op krijgt, maar ook producten waar je €500 commissie op krijgt.

Sommige verkopers hanteren een eenmalige commissie, anderen hanteren een abonnement, waardoor je dus maandelijks, per kwartaal of jaarlijks de commissie krijgt zolang de aangeleverde klant lid blijft.

Zelf ben ik hier eind 2016 mee begonnen. Met minder dan €50 ging ik aan de slag. Ik bouwde een website, ging producten promoten waar ik een passie voor had en zo is het balletje gaan rollen.

Na enkele maanden kwam er €100 in 1 maand binnen. Dat werd €200. Dat werd €500. Dat werd €1000. Dat werd €2000. Enzovoorts. Inmiddels maak ik dus maandelijks meer dan 10k met mijn online affiliate business. En het is fantastisch. En dat door met MINDER DAN 50 EURO te beginnen.

Het is bijna te gek voor woorden dat dat tegenwoordig kan. Maar hey, mij hoor je niet klagen 😉

In 3 stappen een online business starten zonder vermogen

Alright, genoeg gekletst. Hoe begin je? Ik laat je 3 stappen zien die ik ook dieper uitleg in mijn boek.

Stap 1: Kies een niche en te promoten producten

We beginnen bij het begin. Je wilt een niche (of: onderwerp) kiezen en zoeken naar relevante producten die je gaat promoten. Ik raad het mijn studenten altijd aan om een niche te kiezen die dicht bij hen staat. Je kunt beter geen website over fitness beginnen als je daar een gruwelijke hekel aan hebt.

Schrijf gerust eens voor jezelf uit waar je passies liggen en ga eens na bij jezelf of je recentelijk nog producten binnen die passies hebt gekocht of diensten hebt afgenomen, die je misschien wel kunt promoten. Je kunt altijd bij de verschillende affiliate netwerken nagaan of er producten/diensten zijn die jij kunt promoten binnen je niche.

Als je niet weet waar je het over moet doen of als je twijfelt over of er binnen jouw passie wel producten staan die te promoten zijn, dan kan ik je zeggen: JA! Voor iedere (sub) niche is wel iets te vinden. Of je nu van ondernemen, haken, pannenkoeken bakken of schilderen houdt… Overal zijn producten en diensten in ontwikkeld, die te promoten zijn.

Stap 2: Zet je website op

Zodra je een niche hebt gekozen waar je mee aan de slag wilt, dan wil je een website gaan opzetten. Dit klinkt misschien ingewikkeld, maar is eigenlijk heel eenvoudig. Hier heb je die €50 euro voor nodig (vaak nog minder). Bij Versio kun je voor een bijna symbolisch bedrag jouw website starten.

Wat je vervolgens doet, is dat je WordPress installeert en ervoor zorgt dat je website SSL-proof is. Ook dat kun je allemaal via Versio regelen vanuit de DirectAdmin (wijst zich vanzelf als het nu allemaal te technisch klinkt, gewoon doen!)

Zelf maak ik gebruik van de volledige Thrive Suite. Als je een idee wilt hebben van hoe dat eruit ziet; deze website is ermee gemaakt. Ik regel werkelijk alles met Thrive, van pagebuilding tot kleuren en leadgeneratie.

Uiteraard is dit niet verplicht. De kosten hiervoor zijn vaak wat hoger dan de beginner ervoor over heeft om te starten met hun online business. Je kunt prima uit de voeten met een gratis thema, daar het eerste geld mee verdienen. En later alsnog over gaan op een betaald thema indien nodig.

Stap 3: Content en andere vormen van marketing

Als jij geld wilt verdienen met dit online businessmodel, dan wil je mensen enthousiast maken over het product of de dienst die jij aanprijst. En om mensen via jou iets te laten kopen, wil je content gaan maken.

Je gaat bloggen, maakt video’s of publiceert een podcast-show. Om maar wat voorbeelden te noemen. Door waardevolle content te maken word je aan de ene kant goed gevonden in de zoekmachines en aan de andere kant help je mensen met jouw kennis.

Wees er zeker van dat je deze mensen op een ethische, vertrouwde manier behandelt en verwijs hen door naar producten die echt een verschil kunnen maken bij hun vragen, behoeftes of problemen.

Doe dat je dat goed, dan ga je daar (veel) geld mee verdienen.

Het draait allemaal om waarde leveren

Hoe meer waarde jij kunt leveren aan andere mensen, hoe meer jij gaat verdienen. Ook wil je natuurlijk goed gevonden worden. Als niemand het ziet – hoe waardevol het ook is – dan hebben ze er nog niets aan en verdien jij niets.

Waarschijnlijk heb jij dit artikel ook op eenzelfde manier gevonden. Je hebt gezocht op “online bedrijf starten” of “online onderneming beginnen zonder veel geld” of iets in die geest. Je kwam mijn blog tegen en bent deze gaan lezen.

Ik doe altijd mijn uiterste best om de best mogelijke informatie over een bepaald onderwerp te bieden aan mijn lezers. Dat is ook precies hoe jij het wilt doen met jouw website. Content maken (zoals een blog of video) die gevonden wordt en waardevol is voor jouw bezoeker.

(hoe) kan ik hier een volledig inkomen mee verdienen?

“Iedere lange reis begint met de allereerste stap.” 

Zo is het ook met jouw online business. Je begint bij het begin, precies de 3 stappen die ik je hierboven heb uitgelegd. Vanuit daar is het allemaal een kwestie van uitbreiden. Iedere week wat waardevolle content uitbrengen. Met waardevol bedoel ik dat je jouw doelgroep écht helpt.

Dit leg ik allemaal verder uit in mijn cursus.

Ga na welke problemen jouw bezoekers ervaren en met welke vragen ze zitten binnen jouw niche. Als jij daar een blog of goede video over kunt maken waarmee je de bezoeker een stukje verder helpt, dan zit je goed. Vervolgens raad je het product aan die het probleem definitief aanpakt en daar verdien jij vervolgens je geld mee.

Met in totaal 3 blogs en 1 video zal je waarschijnlijk niet veel verdienen. Maar dat is wel waar het begint. Ook ik ben begonnen met mijn allereerste blog, jaren geleden op een website die niet meer bestaat. Vanuit daar ben ik doorgegaan en doorgegaan en inmiddels bezit ik meerdere winstgevende websites met honderden video’s en blogs.

Iedere dag een steen leggen en voor je het weet heb je je droomhuis gebouwd

Plaats wekelijks nieuwe content. Experimenteer met video en misschien wel je eigen podcastshow. Langzamerhand zal je zien dat de eerste euro’s binnenkomen. Vanuit daar krijg je het geloof en nóg meer motivatie dat het kan. Je blijft doorbouwen, zet e-mail marketing op, misschien wel een eigen cursus?

En door elke week of zelfs elke dag een klein beetje te werken aan je online business, zal je op den duur een mooi imperium hebben waar je maandelijks een nog mooier inkomen mee genereert.

En dan, beste lezer, begint het pas écht. Want op het moment dat je volledig van jouw online bedrijf kunt leven, zal je leven een mega transformatie doormaken. Immers, je hebt dan de volledige vrijheid om iedere dag te doen en laten wat je zelf wilt.

Hoe. Gaaf. Is. Dat.

Als je net zoals ik ben, dan wil je andere mensen helpen en écht van betekenis zijn. En dat kan helemaal op het moment dat je volledige vrijheid hebt om alles zelf te bepalen. Geloof me, dan gaan er mooie dingen gebeuren, omdat je dan écht ruimte hebt om de dingen te gaan doen die je diep van binnen wilt.

Ik hoop dat je veel aan deze blog hebt gehad en dat je nu met weinig geld een online business gaat beginnen. Want als ik (een eenvoudige Achterhoeker) hier een volledig inkomen uit kan halen.. waarom jij dan niet?

Plaats een reactie