Online Geld Verdienen | 100 Legitieme Manieren | Passieve & Actieve Zakenmodellen

Online geld verdienen; voor de één is het een droom, voor de ander de normaalste zaak van de wereld. Zonder opscheppen verdien ik, Robert Jansen, op diverse manieren geld met het internet. Graag deel ik met jou 100 manieren om zelf geld te verdienen online.

Overigens is het niet zo dat ik zelf letterlijk al deze zakenmodellen toepas. Dat zou te gek worden. Toch wilde ik graag aan je laten zien wat er allemaal mogelijk is met het internet. Iedereens situatie is weer anders en iedereen vindt andere dingen leuk.

Vandaar dat ik deze lijst heb gemaakt voor je. Tevens heb ik bij veel onderdelen een bron genoemd waar je meer informatie kunt vinden over dat specifieke online verdienmodel. Mocht je daar dus mee willen doorpakken, dan heb ik referentie geplaatst waarvan ik 100% weet dat je goed zou zitten. 

Online geld verdienen; waarom je NU wilt beginnen

Veel mensen hebben het idee dat geld verdienen met het internet moeilijk is. Dit komt doordat het voor velen onbekend terrein is. Serieus online geld verdienen lijkt meer iets voor mensen die “geluk hebben gehad”. Maar geloof me als ik zeg dat het tegenovergestelde waar is. Ook jij kunt per direct beginnen aan wat Robert Kiyosaki het bouwen van assets noemt. Hiermee bedoel ik een serieuze bron van inkomsten, waar je echt van kunt leven.

Online inkomsten

In dit uitgebreide artikel laat ik je zien hoe eenvoudig het eigenlijk is. Want hoe fijn is het om (veel) meer geld te genereren puur door de juiste stappen te zetten in de online wereld? Dit kun je vrij snel voor elkaar krijgen. Sterker nog, je kunt vandaag nog beginnen met online geld verdienen en de weg inslaan naar vrijheid. Mijn tip: wacht niet langer met iets opzetten.

Zet iets op en wacht af… tot het geld binnenkomt 😉

Hoe je start met geld verdienen op het internet

Meestal is het om te beginnen een kwestie van “gewoon doen” en daadkracht tonen. Het begint met een idee. Daarna is het een kwestie van aan de slag! Als je al een website, een blog, een YouTube-kanaal of iets in die geest hebt dan geeft dat enigszins een voordeel. Alleen kun je ook from scratch beginnen. Geloof me als ik zeg dat het prachtig is om vanuit het niets iets te creëren waar je volledig van kunt leven. Dat geeft een kick. Zelfvertrouwen. Je bent zo trots op jezelf.

Geld Verdienen Online resultaat

Plus je kunt met het internet echt van je passie je beroep maken. Ik ken een paar Belgische vrouwen die een passie hebben voor haken, daar een website over hebben opgericht en een hele haak-videocursus verkopen. Dat loopt als een trein. Dit is slechts één van de oneindige mogelijkheden met het internet. Houd je van reizen? Maak een YouTube-kanaal en upload je mooiste video’s. Houd je van honden? Richt een blog op en schrijf van je af. Dit soort dingen heb ik de afgelopen jaren op diverse manieren gedaan – met succes – en het gaat nooit vervelen. Nu laat ik het jou ook zien.

Wie ben ik om jou te helpen aan een online inkomen?

Mijn naam is Robert Jansen en verdien sinds 2017 geld met het internet. Wat begon met weinig resultaat, maar een onverwoestbaar doorzettingsvermogen is uitgegroeid tot meer dan 10.000 EUR / maand dankzij het internet. Zoals je in de blog en op mijn youtube-kanaal kunt zien zijn er meerdere manieren waardoor ik een online inkomen creëer. Dit artikel waar je nu bent terecht gekomen is dus niet uit de lucht gegrepen of gevuld met onzinverhalen. Nee, een deel van onderstaande manieren pas ik zelf toe. Van de anderen weet ik dat ze werken, alleen passen ze niet helemaal bij mij of mijn situatie. Desalniettemin is ieder verdienmodel legit.

Top 11 online verdienmodellen

De reden dat ik specifiek deze top 11 manieren om geld te verdienen online heb benoemd is omdat het in mijn ervaring het meest lonend is. Voor zowel de korte als de lange termijn. Dit zijn geen ‘verdien geld met enquêtes’ onzin dingen. De top 11 bestaat uit waardige zakenmodellen om een online business op te zetten waar je een volledig inkomen (en meer) uit kunt halen. Daarna bespreek ik 89 andere manieren. Met stipt op 1:

#1 Affiliate marketing – het meest ideale zakenmodel?

Bij affiliate marketing ontvang je een commissie zodra mensen via jouw persoonlijke link producten of diensten kopen. Als je een bestaande blog of website hebt, dan is affiliate marketing een slimme manier om je site winstgevend te maken. Je kunt ook van scratch beginnen en een nieuwe website maken. Belangrijk bij affiliate marketing is dat je niet zomaar linkjes online plempt. Je moet waarde bieden aan je bezoekers, bijvoorbeeld door eerst goed advies/informatie te bieden. En dán pas door te verwijzen naar een product.

Affiliate marketing is een zaak van de lange adem. Het kan relatief lang duren voordat je je eerste commissie ontvangt. Voor mij duurde het vier maanden alvorens mijn eerste harde werk beloond werd.

Daar staat wel tegenover dat je hier online heel veel geld mee kunt verdienen. Als eenmaal het balletje begint te rollen, gaat het hard en verdien je zo 3000 euro en meer per maand. Dat zijn geen uit de lucht gegrepen getallen.

Zolang je maar geduld en doorzettingsvermogen opbrengt. Sommigen verdienen pas na een jaar hun eerste commissie. Anderen zijn met een jaar al financieel vrij dankzij affiliate marketing. Ieder pad is anders. Als vuistregel geldt: het is het meest fijne zakenmodel wat er is. Geen klantenservice. Geen productontwikkeling. Geen voorraad/leveringen. Geen log bedrijf onderhouden.

Voorbeeld

In januari 2021 ben ik een geheel nieuwe website begonnen. Volgens mijn eigen methode heb ik deze affiliate site ingericht en is hier wekelijks aan gewerkt. De eerste maanden kwam er niets binnen. Dat is niet erg, want zo gaat het meestal. In maart kwamen de eerste commissies en vanaf april/mei ging de trein steeds beter lopen. Inmiddels zitten we in oktober dat ik dit artikel schrijf en afgelopen maand is er ruim 3000 euro omzet binnengekomen. En dat al met slechts 1 website! Online Geld Verdienen bewijs Je ziet in de afbeelding dat er genoeg dagen zijn waarop er niets binnenkomt. Ook dat is niet erg, want de omzetdagen zelf zitten meestal tussen de 200 en 400 € per keer met hier en daar uitschieters. De bedoeling van die website is om het steeds verder uit te breiden naar 5K / maand en te onderzoeken waar het ‘plafond’ zit.Ik verwacht dat dit tegen de 10k / maand zit. Dit “riedeltje” is eindeloos te herhalen waardoor je dus steeds verder kunt opschalen. Begin hiermee, maak een website en bouw die uit tot 1000 – 5000 EUR per maand (ligt aan de niche hoever je kunt gaan) en maak vervolgens een nieuwe website waarbij je hetzelfde doet. Zo kun je je online cashflow steeds verder uitbreiden. In mijn optiek dé manier voor vrijheid. Helemaal als je (een groot gedeelte) van je business uit hebt besteed, zoals ik. Over een passief inkomen gesproken!

#2 Handelen in NFT’s

Het is wellicht niet het eerste dat in je opkomt als je veel geld wilt verdienen via het internet: digitale kunst verhandelen. Toch liggen er gigantische kansen in deze nog vrij nieuwe markt. Volgens sommigen, inclusief mijzelf, is dit de toekomst. NFT’s gaan hard. Check deze gratis NFT workshop maar. Sinds een half jaar volg ik deze nft cursus en heb ik al enkele mooie winsten gemaakt. 

Het gaat niet om de kunst (daar gaan veel mensen de mist in), het gaat om het project erachter. De community. De ontwikkelingen. Het is de kunst om die projecten te herkennen, op tijd te investeren en dan te wachten. Join je de community?

#3 Geld verdienen met crypto

Er is zoveel geld te verdienen met crypto. Dit komt het omdat het in populariteit stijgt en er steeds meer coins bijkomen. Het kan een zeer lucratieve manier zijn om je vermogen te laten groeien. Heck, ik ken mensen die zich alleen nog maar om cryptocurrencies bekommeren en verder niet meer hoeven te werken. Handelen in cryptocurrency lijkt eenvoudig. Je zet wat geld in bitcoin of een andere cryptovaluta en je verkoopt deze munt zodra deze in waarde gestegen is. Toch is deze markt uitdagend om te lezen en moet je goed weten wat je doet. Als je goed beslagen ten ijs wilt komen is het raadzaam het van de besten te leren. Een aantal manieren waarop ik met crypto bezig ben kun je lezen in wat blogs.

Daarnaast trade ik graag binnen mijn favoriete Nederlandse exchange Bitvavo. Er zijn ontiegelijk veel manieren om hiermee geld te verdienen. Om er serieus mee aan de slag te gaan kan ik je de gratis crypto training aanraden van Patrick. Of volg de volledige Masterclass tegen het actietarief.

#4 Een inkomen via YouTube

Ik ken mensen die hun baan hebben opgezegd omdat er via YouTube ruimschoots voldoende binnenkwam. Wanneer je met jouw YouTube-kanaal 1000 abonnees hebt en in de afgelopen 12 maanden 4000 kijkuren, dan kun je meedoen met het YouTube Partner Programma. Per miljoen views krijg je ongeveer $1000. Dat is heel gemiddeld genomen, maar loopt erg uiteen per niche. Dat is natuurlijk behoorlijk wat views, maar als jij hoogwaardige video’s plaatst op youtube, dan is het zeker mogelijk. Zelf verdien ik ook geld met YouTube. Dit doe ik op mijn zakelijke kanaal, maar ik heb ook verschillende cash cows. Een cash cow is een kanaal op YouTube waarbij je zelf niet voor de camera staat. Je besteedt het maken van de video’s uit aan een team en plaatst regelmatig de video’s. Dat klinkt misschien wat vaag, maar levert mij ook een mooi maandelijks inkomen op. Voor meer informatie over hoe je een cash cow opzet raad ik je de informatiepagina van Jelline aan. Of volg mijn cash cow stappenplan in deze beginnersgids.

Vergeet trouwens niet de kortingscode ROBERT voor €200 euro discount op de CCA.

#5 Beleggen in vastgoed

Hee, wacht… Dat is toch geen manier om online geld te verdienen? Klopt, maar ik wilde het niet niet noemen. Je kunt namelijk grof geld verdienen met vastgoed. Het is geen online verdienmodel; maar wel een manier om passieve inkomsten op te bouwen. Binnen vastgoed zijn er allerlei manieren om geld te verdienen. Zo kun je huizen of kantoorpanden opkopen en die vervolgens gaan verhuren. Grappig is dat je helemaal niet veel startkapitaal nodig hebt om hiermee te beginnen. Een andere manier is ‘flippen’. Heel eenvoudig uitgelegd is dit het opkopen van een pand die wellicht wat achterstallig is. Deze laat je helemaal opknappen en vervolgens verkoop je het weer door. Met winst. De mogelijkheden zijn eindeloos. Lijkt je dit wat? Lees dan het boek van Chantalle en Marijn genaamd Zonder Eigen Vermogen. Hier leg je een mooie basis en zie je wat er allemaal mogelijk is. Ook heb ik hun IBA Coaching vastgoedcursus gevolgd. Lees in mijn IBA recensie alles daarover.

#6 Eigen informatieproduct verkopen

Hoe gaaf is het om van je passie een passief inkomen te maken? Nou.. dat is precies wat ik heb gedaan. Ik ben gepassioneerd internet ondernemer, vooral omdat ik mijn eigen vrijheid zo hoog in het vaandel heb gezet. Ik wil nooit afhankelijk zijn van een baas boven mijn hoofd. Als ik één ding zeker weet in het leven, dan is het wel dat ik nooit meer in loondienst hoef te werken. En ik gun deze heerlijke vrijheid en het leven dat ik leid andere mensen ook. Het is gewoon prachtig om elke dag te kunnen doen wat je wil. Zonder dat je je moet verantwoorden tegenover een manager of wie dan ook. Daarom heb ik een cursus gemaakt waarin ik mijn methode precies laat zien. Ook zijn er diverse cursussen te volgen en beheer ik een community waarin ik mijn studenten begeleid naar (meer) online inkomsten en vrijheid.

Verdien geld door anderen te helpen

Ook jij zou zoiets kunnen doen. Een boek schrijven of cursus maken over jouw passie. Ontdek waar je mensen écht mee kunt helpen. En het leuke is dat je niet eens een alwetende expert hoeft te zijn over jouw interesse. Als je je ergens een tijd mee bezig hebt gehouden dan weet je waarschijnlijk al meer dan de gemiddelde persoon en dat betekent dat je daar “de gemiddelde persoon” mee kunt helpen. En dus geld kunt verdienen met je passie door het aan hen te leren. Misschien ken je Hans wel, hij is ook een bekende internetondernemer en helpt mensen een eigen cursus te ontwikkelen én te verkopen. In zijn gratis training zie je hoe je dat kunt aanpakken.

#7 Online geld verdienen met dropshippen

Je hebt old-school dropshippen waarbij je een webshop maakt en producten van buitenlandse leveranciers weergeeft. Zodra een bezoeker op jouw webshop terecht komt en een bestelling plaatst, krijgt deze leverancier een seintje om de order in orde te maken. Jij pakt een deel van de winst aangezien de verkoop via jou heeft plaatsgevonden. Dit kun je doen, bijvoorbeeld aan de hand van de Dropship Academy door niemand anders dan Joshua Kaats. Ik denk dat hij wel dé aangewezen persoon is wie jou dit kan leren. Lees ook gerust mijn dropship beginnersgids waarin je laat zien hoe je geld moet verdienen met dropshipping. Dit wordt ook wel low-ticket dropshippen genoemd. En daar waar low-ticket is, is ook High Ticket.

Wat is beter; low of high ticket dropshipping?

Er is denk ik geen beter of slechter. Het is kijken wat jou meer ligt. Bij high ticket dropshippen focus je je op producten die gemiddeld >200 EUR per stuk kosten. Dit kan dus ook 2000 EUR per stuk zijn. Bijvoorbeeld elektrische steps of drumstellen. De lager geprijsde producten verkopen over het algemeen sneller en je kunt dus makkelijker massa draaien. Je moet er wel meer van verkopen om een fatsoenlijk inkomen te genereren. Ook is de winstmarge vaak wat lager. Bij de hoger geprijsde producten kun je vaak wel een winst pakken van 100 – 500 EUR of nog meer per verkoop. Je werkt doorgaans samen met Europese leveranciers versus de Aziatische leveranciers bij low-ticket dropshipping. Dit resulteert in een lagere levertijd, maar de verkopen zullen niet zo hard gaan. Voordeel is natuurlijk wel dat als je 1 keer per 3 dagen een sale doet met €300 winst, je al een mooi inkomen kunt genereren. De essentie is hetzelfde, maar het werkt allemaal anders. Wat het beste bij jou ligt is aan jou om te onderzoeken. Er zijn twee gratis trainingen beschikbaar:

#8 Verkopen op Amazon

Nu Amazon zich ook in Nederland heeft gevestigd, biedt dit prachtige kansen voor (nieuwe) online ondernemers. Je kunt nu zelf gaan in- en verkopen via Amazon, zonder dat je daar een opslag/voorraad/transport voor hoeft te regelen. Bas Urlings is dé autoriteit van NL en BE in dit gebied. Een mooiekans om nu van start te gaan met dit zakenmodel doe je door jezelf door de enige echte expert in te schakelen. Uiteraard biedt bas veel hulp bij het zelf starten op Amazon. Om te zien of het iets voor je is kun zijn gratis training volgen. Bekijk ook mijn stappenplan om te gaan verkopen op Amazon.

#9 Beleggen

Aan de ene kant wil je denk ik een cashflow genereren waardoor 100% vrijheid mogelijk is. Aan de andere kant wil je het “overtollige” geld wat je hieraan overhoudt ook slim investeren. Eigenlijk wil je je geld aan het werk zetten zodat je vermogen groeit en je zelf minder hoeft te werken. Beleggen is hier bij uitstek de manier voor. En er zijn talloze manieren om te beleggen.

Actief beleggen

Het is echt niet alleen maar in de wieg gelegd voor heren in pak die al jaren naar grafieken zitten te turen. Mark de Vries bijvoorbeeld is gewoon een simpele gast, maar die wel de wereld rondreist en leeft van zijn beleggingen. Hij is voornamelijk bezig met daytraden. Ik heb een artikel over hem en zijn Trading Formule geschreven die je hier vindt. Dit is wel echt een hele “actieve” manier van beleggen.

Actief/Passief

Iets meer passief is al met behulp van de trading navigator. Het zit er een beetje tussenin. Drs. Harm van Wijk is denk ik wel dé man die je moet hebben als je hiermee aan de slag wilt. Voor informatie over hoe je nu eigenlijk succesvol moet beleggen kan ik zijn gratis training aanraden. Ook heb ik zijn volledige cursus, de Trading Navigator Methode gevolgd. Meer informatie daarover lees je in mijn Trading Navigator Methode review.

Passief

De meest passieve manier om te beleggen is met een indexfonds. Je besteedt het dan als het ware uit. Het enige wat je hoeft te doen is een bedrag in te stellen hoeveel je maandelijks wilt beleggen en de experts doen de rest. Je kunt dit doen via bijvoorbeeld Meesman of via DEGIRO.

#10 BNB verhuren

Jawel! Gebruik jouw (vakantie)woning nu voor een passief inkomen. Ongetwijfeld heb je hier zelf ook wel eens gebruik van gemaakt, bijvoorbeeld via AirBNB of Booking.com. Je bent op zoek naar een leuke vakantie woning of je moet voor zakelijke doeleinden in het buitenland verblijven. Het leuke huisje die je hebt geboekt… dat kun je ook omdraaien! Wanneer je een (extra) woning hebt die je even niet gebruikt, verhuur die dan aan mensen die in jouw regio willen verblijven. Een hele fijne manier om met wat je al hebt geld te verdienen. In de gratis masterclass leer je er alles over. Nikki en Priscilla verdienen een voltijdsinkomen door het BNB verhuren van pandjes. Het lijkt een beetje op geld verdienen met vastgoed, maar steekt toch heel anders in elkaar omdat deze verhuur doorgaans maar voor hele korte periodes is. Soms slechts 1 dag. Let er daarom zeker op dat je deze veelgemaakte fouten niet maakt. Ga je liever direct aan de slag met de volledige training? Dan kan dat ook.

#11 Geld verdienen via Bol.com

Amazon is wereldwijd gevestigd en Bol zit voornamelijk in Nederland. Ook hier kun je, bijvoorbeeld door white label producten op te zetten, veel geld verdienen. Sterker nog; een volledig inkomen via Bol.com is tegenwoordig geen uitzondering meer. Het werkt in essentie ook een beetje zoals het normale dropshippen. Je schakelt (Aziatische) leveranciers van producten in, zoals via Alibaba of Aliexpress, en verkoopt die voor een meerprijs via jouw webshop. Of in dit geval via Bol.com. Voordeel is dat er een opslag in Nederland geregeld wordt vanuit Bol.com waardoor de levertijd van deze producten aanzienlijk daalt. Dit doet de klanttevredenheid zeker ten goede. Eén van de bekendste Nederlanders op het gebied van verkopen via Bol (en ook andere platforms) is natuurlijk Bas Urlings. Zo geeft hij een online videotraining waarin van A-Z wordt uitgelegd hoe je zelf een online business begint via Bol.

De 90 overige manieren om geld te verdienen online

In mijn ogen bevat de bovenstaande top 11 lijst dé beste manieren van geld verdienen op internet. Hier kun je al een heel eind mee uit de voeten. Het zijn mijn favoriete en meest toegankelijke, simpele en meest duurzame manieren als je rijk wilt worden met het internet. Vooral omdat ze allemaal passief te maken zijn en oneindig op te schalen. Zit er ondanks alles toch niets bij wat je aanspreekt? Of vind je de investering in een training misschien te hoog? Dit begrijp ik volkomen. 

Bewijs van Geld verdienen op het internet

Dan wil ik je, voordat je de overige 90 manieren doorneemt, toch iets op hart drukken. In mijn ‘reis’ naar financiële vrijheid dankzij het internet heb ik keer op keer gezien dat je namelijk niet ALLEEN naar de kosten moet kijken. Natuurlijk. Een cursus van 197 – 497 – 997 of zelfs 2997 euro kan afschrikken. De meeste mensen hebben dit niet zomaar even in hun achterzak. Mijn tip voor deze mensen:

Kijk niet naar wat iets kost, maar wat het oplevert. Hoe gaaf is het als je een investering doet in een cursus die je in tienvoud of duizendvoud terugverdiend? Dat is namelijk wat je kunt met nieuwe kennis: een nieuw inkomen creëren.

#12 Webshop met eigen producten / voorraad

Mijn vriendin heeft een passie voor chocolade en bakken. Dus.. wat heeft ze gedaan? Een webshop – The Golden Brownie – opgericht waar mensen de heerlijke brownies kunnen bestellen. Ook zij heeft van haar passie haar business gemaakt. Geld verdienen met een webshop 

En dat kan. Dankzij het internet. Van je passie je beroep maken, door er een online inkomen mee te creëren. Ben je schilder en heb je jouw kunstwerken klaarstaan om te verkopen? Heb je klassieke LP-platen staan die voor een goede prijs wilt wegkunnen? Maak je babykleding waar je andere mensen heel blij mee kunt maken? Maak een webshop (wij gebruiken WooCommerce) of laat het maken en verkoop jouw eigen producten.

#13 Drones verhuren

Dit klinkt misschien een beetje gek, maar deze business heeft meer potentie dan je misschien denkt. Het is een vrij unieke business waar nog veel kansen liggen. Juist omdat er nog weinig aanbod is, maar er wel steeds meer vraag is naar het huren van een drone. Voor een fatsoenlijke drone ben je zo tussen 1000 en 5000 euro kwijt. Dat is teveel voor de veel mensen. Helemaal als ze het maar eenmalig of af en toe willen gebruiken. Er wordt echter wel steeds meer op het internet gezocht naar het huren van een drone. Hier kun jij op inspelen.

Koop een aantal drones in en biedt ze online aan ter verhuur

Je moet wel wat investeringsgeld beschikbaar hebben of dat kunnen verkrijgen. Een startbudget tussen de 5.000 en 20.000 euro is daarom wenselijk om het één en ander in te kopen. Schaf een aantal goede drones aan en richt een website op waarop je de drones ter verhuur aanbiedt. Stel je koopt 3 drones van 1200 euro per stuk in. Dat kost eenmalig 3600 euro. Per dag vraag je 60 euro om een drone te huren. Dat betekent dat je nog geen maand nodig hebt om de kosten eruit te krijgen als je iedere dag alle drie drones verhuurt. Daarna ga je 60 euro per drone per dag verdienen. Voor drie drones is dat 180 euro per dag. Koop 10 drones in en je kunt 600 euro per dag maken. Langzaamaan kun je uitbreiden.

geld verdienen met internet drones verhuren

Trek bezoekers aan en verdien geld met je drones

Doe goed zoekwoordonderzoek en richt je website aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk in. Of ga gewoon via Google adverteren. Wees je concurrentie te slim af door extraatjes te bieden en een uitstekende service te verlenen. Het kost even wat tijd, moeite en investeringsgeld. Maar als dit eenmaal begint te lopen kun je met gemak 10K per maand binnenhalen.

#14 Geld verdienen met bloggen

Ben je gepassioneerd over een onderwerp? Heb jij verstand van zaken binnen een bepaalde (micro)niche? Start dan je eigen blog. Een blog is een fantastisch startpunt om meerdere inkomstenstromen aan te boren, zoals advertenties, affiliate marketing en gesponsorde content. Ik vind het heerlijk om te bloggen over mijn passie en daar vervolgens geld mee te verdienen. Als je een kant-en-klare theme voor WordPress gebruikt, kun je vandaag nog beginnen met je eigen blog. De thema’s en plugins van Thrive Themes bijvoorbeeld zijn ontworpen voor meer conversie. Je kunt er VAN ALLES mee. Doe er je voordeel mee!

#15 Informatieve teksten schrijven

Schrijf je graag, maar heb je geen zin om zelf een website op te zetten? Via websites als fiverr.com kun je geld verdienen door informatieve artikelen te schrijven. Jij krijgt een deel van de advertenties die naast jouw artikelen komen te staan. Met een goed en origineel artikel kun je honderden euro’s verdienen.

#16 Scripts maken

Een script voor een toneelstuk of video. Ik heb wel eens mensen ingehuurd die voor mij een script mochten maken. De kosten voor mij (en dus de inkomsten voor de scriptschrijver) lopen al gauw behoorlijk op. Zeker de moeite waard om je hier in te verdiepen als je dat wat lijkt. Ook in dit geval kun je je diensten via fiverr aanbieden.

#17 Animaties maken

Een videoanimatie is een effectieve manier om informatie over te brengen. Beschik jij over de juiste vaardigheden en de juiste programmatuur, help dan bedrijven om goede animaties te maken. Een goed uitgewerkt animatiefilmpje kan een ingewikkeld product of dienst in een keer duidelijk maken en is dus veel waard voor een bedrijf. Als je hier goed in bent kun je jezelf “aanbieden” op bijvoorbeeld Fiverr. Een goed voorbeeld hiervan is de welbekende whiteboard video. Dit soort video’s zijn zeer geliefd vanwege de combinatie van educatie en speelsheid. Voorbeeld:

#18 Een inkomen genereren als voice-over artiest

Hoe makkelijk kan het zijn. Geld verdienen met je stem. Eric Dieperink van VoiceDigger laat je ALLES zien wat er voor nodig is om vanuit je laptop geld te verdienen door het simpelweg scripts voorlezen. Belangrijk is wel dat je ABN spreekt, verder maakt je stemgeluid, stemkleur en stemvolume niet zoveel uit. Ieder bedrijf wil weer iets anders. Laat van je horen en verdien geld online met praten!

#19 Logo’s ontwerpen

Het ontwerpen van logo’s is een creatieve manier om online geld te verdienen. Je helpt vaak startende bedrijven om te bepalen waar zij voor staan. Op marktplaatsen als Fiverr moet je soms wel concurreren met mensen uit ontwikkelingslanden die voor een lagere prijs kunnen werken. Tegelijkertijd is het wel zo dat kwaliteit altijd boven komt drijven. Daarnaast is het voor Nederlanders en Belgen makkelijker communiceren met taalgenoten.

#20 Webdesign

Als webdesigner ontwikkel je websites voor anderen. Het mooie aan webdesign is dat je het op allerlei niveaus uit kunt voeren. Je kunt simpele websites maken voor de plaatselijke stukadoor of bakker, maar je kunt je ook specialiseren voor MKB’ers en grote bedrijven. Op deze manier kun je een veel hogere omzet draaien.

#21 Webmaster zijn

Als webmaster zorg jij ervoor dat een website altijd volledig up to date is. Je schrijft nieuwe artikelen, plaatst content die door anderen aangeleverd is. Je beantwoordt ook e-mails en comments van bezoekers. Sommige webmasters zorgen er ook voor dat de website technisch in orde blijft, maar je kunt ook webmaster worden zonder enige technische kennis. Zelf ben ik een tijdje Webmaster geweest voor het bedrijf Online Gezondheid en Media B.V. Voor hun website regelde ik allerlei zaken. Denk aan video’s, kanaalheaders, blogs, voice-overs enzovoort. Niet alleen leverde dit meer dan genoeg geld op, het is ontzettend leerzaam omdat je altijd kunt leren van andere succesvolle ondernemers.

Een inkomen verdienen als webmaster

Helemaal als je letterlijk deel uit maakt van het systeem. Je zit er dan helemaal in. En dat is waar je het meeste leert.

#22 Transcripten maken

Het omzetten van audio naar tekst kan nog steeds niet 100% automatisch. Jij kunt helpen om interviewteksten en vergaderingen op schrift te zetten. Ook populaire YouTube’ers of mensen van een podcast willen hun stem graag in geschrift publiceren. Jij kunt diegene zijn die het geluid omzet naar tekst. Dit klinkt eenvoudig, maar er is vaak veel achtergrondgeluid en het is niet altijd makkelijk om verschillende stemmen uit elkaar te houden.

#23 Vertalen

Spreek je meer dan één taal vloeiend? Gebruik je talenknobbel dan door teksten te vertalen. Als je bijzondere kennis hebt, bijvoorbeeld over jargon in een bepaald vakgebied, dan kun je veel geld vragen. Hetzelfde geldt als je één of meerdere (bijzondere combinatie van) talen beheerst. Er zijn maar weinig mensen die kunnen vertalen tussen het Khmer en het Nederlands. Een vriend me is gediplomeerd vertaler van juridische Arabische teksten naar het Nederlands. Standaard Arabisch vertalen is voor veel mensen goed te doen, maar het juridische aspect maakt teksten VEEL moeilijker. Deze man verdient bakken met geld dankzij deze specialisatie.

#24 Video’s bewerken

De meeste leken komen bij het bewerken van video’s niet verder dan het toevoegen van ondertiteling en het knippen en plakken van fragmenten. Als je de juiste skills en uitrusting hebt voor geavanceerde videobewerking, biedt dan je diensten via een platform als Fiverr. Je bespaart je klanten dan niet alleen een hoop tijd, je maakt ook een betere video dan zij zelf ooit zouden kunnen maken.

#25 Mensen coachen op afstand

Nederlanders besteden steeds meer aandacht aan persoonlijke ontwikkeling. Denk aan psychologische zorg, mindfulness, meer geld verdienen, fit worden en alternatieve geneeswijzen. Heb jij bijzondere kennis en ervaring in huis? Ben jij een expert binnen een bepaald (vak)gebied? Dan kun jij je diensten als coach aanbieden. Dit kan prima per telefoon of videocall. Het is belangrijk om te laten zien waarom jij de aangewezen persoon bent om iemand verder te helpen bij het bereiken van zijn of haar doel. Dit doe je bijvoorbeeld door waarde te bieden op een betrouwbare website. Richt je website op, maak professionele video’s en blogs en laat geïnteresseerden contact met jou opnemen.

#26 Geld verdienen met Instagram

Stel je hebt een Instagram account waarop je al jouw mooiste reisfoto’s deelt. Er is een kans dat mensen jouw instagram pagina gaan volgen als het bevalt wat ze zien. Wanneer je pak en beet 1000 volgers hebt, kan je al geld verdienen met dit social media kanaal. Zo kun je andere pagina’s benaderen om hun foto’s te delen tegen een prijs. Ook is de kans aanwezig dat je zelf benaderd gaat worden door bedrijven of jij hen wilt promoten tegen een bepaald bedrag. Uiteraard kun je ook andere verdienmodellen toepassen via instagram. Denk aan het verkopen van je eigen productlijn of richt jouw instagram in op het promoten van andermans producten (affiliate marketing) door onder andere een link in je bio te plaatsen. Online geld verdienen instagram 

Instagram biedt veel mogelijkheden.

#27 Gastblog plaatsen op jouw website

Om te bepalen welke websites goed zijn, kijken zoekmachines naar de links die er naar websites gaan. Des te meer links een website heeft van andere, betrouwbare websites, des te hoger een website komt in de zoekresultaten. Heb je een betrouwbare en autoritaire website, dan kun je geld verdienen door een link te plaatsen naar andere websites. Vaak wordt deze link verpakt in een gastblog. Ik krijg regelmatig verzoeken van andere websites of zij een gastblog mogen schrijven tegen betaling die ik dan op mijn website plaats. Online geld verdienen gastblog krijgen

#28 Gastblog maken voor een andere website

Hier moet je wel een beetje een expert-status voor hebben. Als je een specialiteit of expertise hebt waar een externe website graag een artikel over geschreven wilt hebben, dan kan het zo zijn dat jij benaderd wordt om dat te doen. Hier kun je als autoriteit natuurlijk een prijs voor afspreken.

#29 VA – Virtueel Assistent

Een Virtual Assistent knapt klusjes op voor bedrijven. Een beetje zoals een concierge dat doet op een middelbare school, alleen doet de VA dat allemaal online. Je onderhoudt het YouTube kanaal, zorgt dat de website goed werkt en spoort kleine prestatiefoutjes op om ze op te lossen.

#30 Microtaken uitvoeren

Via services als Amazon Mechanical Turk kun je betaald kleine klusjes uitvoeren. De meeste van deze klusjes zijn binnen een paar minuten te doen. Denk aan het controleren van een onleesbare tekst of het categoriseren van regels op een bonnetje. Vaak krijg je voor deze microtaken maar een paar dubbeltjes, maar je kunt de taken heel makkelijk combineren met andere bezigheden.

#31 YouTube Thumbnails maken

Via Canva kan ik zelf mijn thumbnails maken voor YouTube; die kleine afbeeldingen die je ziet bij iedere video. Maar wist je dat je hier ook je specialiteit van kunt maken? Vind jij Thumbnail-Design leuk om te doen en wil je hier graag je geld mee verdienen? Tegenwoordig kan dat. Meld je aan via Fiverr als thumbnail designer of ga in dienst van een team die een designer zoeken.

#32 Copywriting

Kun jij verkopen met woorden of vind je het vet dit te leren? Dan kun je hier veel geld mee verdienen online. Uiteraard kun je verkooppagina’s maken voor je eigen producten, maar je zou het ook voor bedrijven kunnen doen. Je schrijft de tekst, stuurt de factuur op en klaar. Een andere opties is het schrijven van verkopende e-mails of advertenties. Hiermee maak je veel bedrijven ontzettend blij als dit je goed af gaat. En je maakt jezelf natuurlijk blij met het geld dat je binnenhaalt.

#33 Persberichten schrijven

Kranten en nieuwssites krijgen dagelijks honderden persberichten binnen. De redactie oordeelt binnen enkele seconden welk bericht interessant is en welk bericht niet. Om publiciteit te krijgen heb je dus hele goede persberichten nodig. Als jij die kunt schrijven ben je veel geld waard voor bedrijven en organisaties. Daarnaast kun je ook voor jouw eigen onderneming een persbericht schrijven. Zolang je maar weet wat je doet, anders verdwijnt in het tussen alle duizenden andere berichten.

#34 Persberichten rondsturen

Een mooie aanvulling op het bovenstaande; de persberichten daadwerkelijk versturen. Lang niet alle bedrijven en organisaties hebben een kant-en-klare lijst van kranten, tijdschriften en websites waar ze hun persberichten naar toe sturen. Heb jij die wel? Dan verstuur je de berichten voor deze bedrijven. Een goed voorbeeld hiervan is Buzzpress. Zij hebben up-to-date lijsten beschikbaar. Ze kijken zelfs jouw persbericht na of het van goede

#35 Links delen op social media

Bedrijven zijn bereid om grof geld te betalen aan de eigenaars van populaire accounts op social media in ruil voor een link naar hun bedrijf. Is je bereik niet zo groot? Geen probleem. Ook dan kun je geld verdienen. Dit doe je bijvoorbeeld door affiliate links te delen. Deze kun je ook delen op fora en in groepen waar mensen zijn voor wie jouw link relevant is.

#36 Patreon

Patreon is een service waarmee je donaties kunt ophalen bij de volgers op je blog, YouTube of op social media. Veel mensen bieden hun trouwe volgers extraatjes (zoals exclusieve content) als zij maandelijks een vast bedrag doneren. Patreon is daarmee een van de weinige manieren waarop je creatieve projecten winstgevend kunt maken.

#37 Peer to peer lending

Wil je je geld aan het werk zetten? Via peer to peer lending leen jij geld uit aan mensen en bedrijven die geld nodig hebben. Op platforms als Mintos leen je geld uit, vooral aan bedrijven in Oost-Europa. De rentes kunnen oplopen tot meer dan 10%. Soms is er een vangnet, waardoor je beschermd bent bij een faillissement van de lener.

#38 Personal training

Veel mensen willen thuis zelf aan hun fitheid werken. Ze hebben geen tijd (of zin) om naar een sportschool te gaan, maar ze willen wel begeleiding. Als online personal trainer help jij mensen om fitter te worden. Je bepaalt gezondheidsdoelen en stelt (persoonlijke) fitness- en voedingsschema’s op. Met video’s, tekst en plaatjes leer je je klanten hoe zij nieuwe oefeningen moeten doen. En wat ze moeten eten (en wat niet). Dit is een dankbare manier om geld te verdienen online. Een goed voorbeeld hiervan is de DroogTrainenAcademie. Henri en Rinus begonnen als 1-op-1 personal trainer, maar wilden meer mensen bereiken met hun expertise. 

Online personal training

Dat is inmiddels zeer goed gelukt. Ze hebben een aantal vaste producten zoals het DroogTrainenProtocol voor Vrouwen en voor Mannen

#39 Poker

Als je goed kunt pokeren, kun je ongelooflijk veel geld verdienen met het internet. Deze tip voor online geld verdienen ligt in lijn met het eerder genoemde ‘online gokken’. Alleen hier zit wel iets meer achter omdat pokeren weinig te maken heeft met geluk hebben Op het internet zijn grote toernooien met prijzengeld richting de miljoenen. Natuurlijk heb je goede kaarten nodig, maar veel aspecten van het pokerspel, zoals kansberekening en strategie, kun je leren. Helaas is het wel zo dat meer van de helft van de spelers netto verliest. En echt maar een klein deel komt met noemenswaardige winst uit. In die zin is de 80/20 regel voor pokeren zeker van toepassing. Slechts een klein deel van alle spelers wint daadwerkelijk. De grote meerderheid legt alleen maar geld in.

#40 Pinterest wall

Pinterest is een social medium waarop je foto’s op een prikbord kunt plaatsen. Als jij een bijzonder gevoel voor stijl hebt, kun je een mooie wall maken met daarop mooie en bijzondere producten. Iedere keer als iemand een product koopt dat jij getipt hebt, ontvang jij een mooie commissie. Overigens is er ook een cursus genaamd Pinterest Mastery waarbij je letterlijk een meester(es) wordt in het verkopen via Pinterest.

#41 Abonnementen verkopen

Heb jij regelmatig interessante info voor de bezoekers van je website? Het aanbieden van een abonnement kan een slimme manier zijn om geld te verdienen. Dit werkt vooral als je een website hebt over een onderwerp waarbij het zinvol is als bezoekers altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Met het verkopen van online memberships kun je veel geld verdienen. Maar net als bij alle andere manieren moet je wel écht iets te bieden hebben. Onzin, daar trapt niemand tegenwoordig nog in.

#42 Geld verdienen met ads op jouw website

Heb je een bestaande blog of website? Het toevoegen van advertenties is een mooie manier om een passief inkomen uit je website te halen. Via Google AdSense verdien je gemiddeld een paar euro voor iedere duizend bezoekers op je website. Je kunt natuurlijk ook bedrijven in jouw niche benaderen of zij rechtstreeks op je website willen adverteren. Zelf kies ik er tot op de dag van vandaag bewust voor om GEEN gebruik te maken van advertenties op mijn website. In mijn ogen vervuilt het alleen maar. Ik verdien mijn geld liever op een andere manier. Maar dat is meer een persoonlijke kwestie. Advertenties op je website geld verdienen 

Als je een populaire website hebt dan kun je hier wel degelijk (flink) geld mee verdienen. En het kan zo simpel zijn als het plaatsen van een banner in je sidebar.

#43 Antiek verkopen

Er wordt vaak grif betaald voor antiek. Denk aan oude meubels, bijzondere boeken of onderdelen van een oud servies. Op een rommelmarkt, op marktplaats of in een kringloopwinkel loop je soms tegen interessante dingen aan. Via een site als Catawiki kun je de spullen vervolgens verkopen aan de hoogste bieder. Extra tip: sommige mensen kopen goedkoop producten in zoals LP-platen en verkopen die voor veel meer geld via Ebay. 

#44 App ontwikkelen

We doen tegenwoordig heel veel met behulp van apps. Ondanks dat er al honderdduizenden apps in de App Store of Google Play staan, komen er nog dagelijks nog nieuwe originele apps bij. Heb jij een origineel idee en de technische skills? Bouw dan je eigen app. Je kunt er een aardige boterham mee verdienen. Helemaal als je je app goed weet te marketen aan consumenten/bedrijven.

#45 Auto verhuren

De kans is groot dat je auto 90% van de tijd gewoon stil staat. Daar kun je prima een slaatje uit slaan. Via websites als Snappcar kun je je auto verhuren aan mensen die tijdelijk een auto nodig hebben. Je auto is automatisch verzekerd, dus je hoeft je geen zorgen te maken als je huurder de auto in de prak rijdt.

#46 Bitcoin faucets

Bitcoin faucets zijn een manier om aan Bitcoins te komen zonder geld uit te geven. Op een website gevuld met advertenties voer je wat handelingen uit om te bewijzen dat je geen robot bent. Als beloning krijg je een heel klein beetje Bitcoin. De verdiensten zijn bij de huidige koers van de Bitcoin erg laag, maar wie weet blijkt over 10 jaar dat het de moeite waard is geweest. Als ik terugdenk aan de tijd dat je Bitcoins voor 7 euro per stuk kon kopen, was ik graag terug in de tijd gegaan. Soms moet je risico’s nemen; ook al heb je op dat moment totaal geen idee waarom.

#47 Begeleid studenten bij hun scriptie

Veel studenten lopen vast met hun scriptie. De begeleider vanuit de hogeschool of universiteit heeft het ALTIJD te druk, dus gaan de studenten op zoek naar een ander bekwaam persoon. Jij kunt de studenten begeleiden bij hun scriptie en ervoor zorgen dat zij hun scriptie snel afronden met een goed cijfer. Niet alleen kun je hier jouw eigen tarief voor vragen, je maakt de studenten ontzettend blij. Schrijf je wel eerst even in bij de KvK om alles netjes volgens de regels te doen.

#48 CFD’s verhandelen

Bij een contract for difference (CFD) sluit je een optie af op de prijs van een belegging (bijv. een valuta, een aandeel of een grondstof). Op deze manier kun je ook speculeren op een daling van een belegging. Als je dat wilt, kun je ook nog handelen met een hefboom voor hogere winsten (of verliezen). Kijk uit wat je doet, er zitten risico’s aan dit vak.

#49 Concertkaarten verhandelen

Ook al worden er steeds meer beperkingen opgelegd; linksom of rechtsom kun je (populaire) concert- en festivaltickets in bulk inkopen. Er zijn genoeg mensen die hier hun vak van maken via bijvoorbeeld TicketSwap. Voor de goedkoopste prijs mogelijk zoveel mogelijk tickets inkopen en op -in mijn ogen- slinkse wijze voor veel meer geld weer verkopen. Het is een van de (vooral voor anderen) meest vervelende manieren van online geld verdienen, want je voegt weinige waarde toe. 

Online tickets verkopen

Toch is hier zeker een mooi inkomen uit te slepen. Onlangs heb ik zelf nog wat tickets ingekocht voor pak en beet €150 per stuk en later verkocht voor ruim 300 euro per stuk. Prima investering.

#50 Fotografie

Ben je een begenadigd fotograaf? Dan zijn er vele mogelijkheden om flink geld te verdienen met jouw vak. Een gouden kans wat betreft fotografie is in de branche ‘bruiloften’. Voor trouwfotografie betaalt men namelijk een flinke bom duiten. Toekomstig echtparen hebben een insteek van: “De foto’s moeten wel goed zijn, omdat we dit maar één keer doen.” Hier kun jij als toekomstig trouwfotograaf slim op inspelen. Wel moet je bereid zijn om het één en ander aan voorbereidingen te treffen. Investeer in top apparatuur à €5000,-. Volg een aantal trainingen. Doe vervolgens (gratis) ervaring op bij vrienden, kennissen en familie of plaats oproepjes op social media voor mensen die goedkoop foto’s willen. Richt je marketing en website goed in en deel je beste trouwfoto’s met de wereld. Maak eventueel deel- en winacties. Na verloop van tijd (en dit is binnen een jaar al te realiseren) kun je met gemak 1000 euro en meer vragen per shoot. Doe drie shoots per week en je hebt een prachtig verdienmodel.

#51 Grafisch ontwerpen

Maak je vaak grafische ontwerpen voor websites of drukwerk? Maak hier dan een bijbaan van (en misschien later een fulltime job). Via websites als Fiverr kom je makkelijk in contact met mensen die bereid zijn te betalen voor je diensten. Ook al is de concurrentie vanuit het buitenland groot, mensen zijn altijd bereid te betalen voor kwalitatief grafisch design.

#52 Forum opzetten

Internetfora zijn nog steeds onverminderd populair. Met een populair forum kun je veel geld verdienen. Er komen veel bezoekers die allemaal dezelfde interesses delen. Deze bezoekers bekijken veel pagina’s, waardoor je makkelijk inkomsten kunt binnenhalen uit advertenties. Als forumeigenaar kun je ook je eigen affiliate links op het forum plaatsen. Je bezoekers gunnen jou vaak het geld omdat jij de zaak draaiende houdt en een soort van middelpunt bent. Je brengt als forumleider iedereen bij elkaar.

#53 Klantenservice

Er zijn veel kleine bedrijven die geen mankracht hebben voor een voltallige klantenservice, maar die toch een goede service willen verlenen voor hun klanten. Immers, daar waar klanten zijn, zijn vragen. Als klantenservicemedewerkerop afstand kun jij deze bedrijven helpen door de klanten snel en vriendelijk te woord te staan. Je moet wel constant stand-by staan, maar je kunt veel verdienen omdat je meerdere organisaties in een keer kunt helpen. Een kennis van me reist de wereld rond terwijl hij klantenservice-op-afstand doet. Zo was hij vorig jaar een jaar lang in Portugal. Voor zijn werk kreeg hij goed betaald en een woning toegekend. Later is hij naar Zweden gegaan.

Als klantenservice medewerker geld verdienen online

En zo gaat hij verschillende landen af, terwijl hij dit werk doet. Ga eens naar een platform als Grenzelooswerk waar je ook dit soort vacatures terug zult vinden.

#54 Consultant voor buitenlandse bedrijven

Als een buitenlands bedrijf naar Nederland wil komen, hebben ze behoefte aan lokale kennis. Grote bedrijven huren dan Ernst & Young of KPMG in. Kleinere bedrijven hebben hier het geld niet voor. Zorg dat je specifieke kennis hebt over een sector (bijv. E-commerce of Dropshipping) en je kunt deze kleinere bedrijven helpen om de Nederlandse markt te veroveren.

#55 Corrigeren van teksten

Verbeter jij je vrienden altijd als ze een taalvaud maken? Hoewel de mensen om je heen er inmiddels zat van zijn, kun jij er je voordeel mee doen. Bied jezelf aan als corrector van teksten. Trek je niets aan van de negatieve reacties om je heen. Je bezit een kwaliteit waar je geld mee kunt verdienen. Er zijn immers genoeg mensen die een goed verhaal hebben, maar veel fouten in hun geschrift. Ze zijn je maar al te dankbaar als jij hun teksten wilt corrigeren. Wederom is Fiverr hiervoor een uitstekend startpunt.

#56 Crowdfunding

Ongetwijfeld ken je het zinnetje ‘Let op. Geld lenen kost geld.’ En dat is zeker waar. Dus waarom kan het niet in jouw voordeel? Heb je een extra rekening met geld over waar je weinig mee doet? Via crowdfunding platforms als Collin en Funding Circle kun je dit geld uitlenen aan bedrijven die willen investeren. Er bestaat altijd een risico dat een bedrijf failliet gaat, dus spreid je kansen over verschillende bedrijven en platforms.

#57 Cryptobot instellen

Waarom zou je zelf gaan handelen in crypto als een robot dat voor je kan doen. Via het Nederlandse bedrijf Cryptohopper kun je je eigen handelsrobot instellen. Vooraf bepaal je een strategie en de robot voert deze voor jou uit. Passief inkomen is het niet, want je moet wel voortdurend in de gaten houden dat je bot geen gekke dingen doet.

#58 Data-analyse

Bedrijven krijgen steeds meer data tot hun beschikking, maar niet iedereen kan deze data goed analyseren. Als jij een kei bent in statistiek, dan kun je veel geld verdienen door bedrijven te helpen bij het analyseren van hun data.

#59 Data-entry

Er is nog steeds een noodzaak om allerlei gegevens te digitaliseren, denk bijvoorbeeld aan enquêteformulieren. Jij kunt hierbij helpen door deze gegevens in te voeren in een computerprogramma. Het is geen verheffend werk, maar je kunt wel volledig je eigen tijd indelen. Dat is iets waar veel mensen alleen maar van kunnen dromen.

#60 Designs voor 3d-printers verkopen

3D-printers worden steeds betaalbaarder en daardoor neemt de vraag naar zinvolle ontwerpen toe. Als jij een goed getest design hebt voor een product, dan kun je deze verkopen via marktplaatsen op het internet. Zelfs Amazon verkoopt tegenwoordig 3D-print designs. Uiteraard kun je de uitgeprinte producten ook zelf verkopen via bijvoorbeeld Etsy.

#61 Donaties vragen

Bied je veel waarde aan de bezoekers van je website of socialmedia pagina? Schroom dan niet om een donatie te vragen. Er zijn genoeg mensen die wel door hebben hoeveel tijd en moeite er in een goede website zitten. Deze mensen betalen je graag om je te ondersteunen. Kruip wel altijd in de huid van je bezoeker. Waarom zou hij/zij aan jou willen betalen? Wat bied jij voor meerwaarde?

#62 Facebookgroep runnen

Facebook blijft één van de populairste sociale mediums. Een belangrijke functie binnen Facebook zijn de groepen. Je kunt je eigen groep opzetten om met je volgers in contact te blijven. Bij sommige groepen mag je je alleen aansluiten als je maandelijks of jaarlijks een bedrag betaalt. Dit kun jij ook en kan natuurlijk alleen als je Facebookgroep ook echt iets oplevert voor je leden.

#63 Handelen in domeinnamen

Bedrijven zijn soms bereid om goud geld te betalen voor een domeinnaam. Als particulier kun je een gokje wagen door een domeinnaam vast te leggen en die door te verkopen. Kies er eentje waarvan je weet dat het potentie heeft. Bedrijven zijn bereid om tienduizenden euro’s te betalen voor een domeinnaam die aanslaat. Het vastleggen van een domeinnaam voor een paar jaar kost hoogstens een paar tientjes. Tel je winst maar uit.

#64 Handelen via Marktplaats

Handelen via Marktplaats is fantastisch om te doen. Je komt in contact met allerlei bijzondere figuren en je kunt er veel geld mee verdienen. De gekste dingen blijken soms waarde te hebben. Bovendien weten veel mensen niet dat ze bijzondere spullen hebben. Als jij dit wel weet, koop je ze en verkoop je het later voor meer.

#65 Helpdesk bij computerproblemen

Computerproblemen bij een ander los je ook gewoon van afstand op. Met behulp van software als Teamviewer kun je meekijken op een andere computer en software of randapparatuur instellen. Je kunt helaas niet alles van afstand doen. Je klant zal nog steeds zelf moeten controleren of de stekkertjes er wel goed in zitten. Het leuke is dat je voor jezelf een soort van systeem kunt ontwikkelen. Vragen die je eerst stelt over de kabels en lampjes die wel/niet branden en daarna doorgaat met het echte speurwerk. Word jij de nieuwe computerdeskundige?

#66 Infographics maken

Een infographic is een populaire manier om de verbanden tussen bepaalde gegevens te laten zien. Om een goede infographic te maken, moet je meer kunnen dan alleen goed vormgeven. Je moet de data kunnen interpreteren en kort en bondig kunnen schrijven. Beschik je over de juiste combinatie van vaardigheden, dan is er veel vraag naar je diensten.

#67 Marktonderzoek

Bedrijven zijn altijd op zoek naar kennis over de markt waarin zij opereren. Als marktonderzoeker breng je de wensen van de consumenten in kaart. Je kunt je ook uitgeven als klant bij de concurrent om te kijken hoe zij hun klanten proberen te overtuigen. Goed marktonderzoek is veel waard en er zijn veel mogelijkheden om dit via internet voor je klanten te doen.

#68 Online Mystery guest

Als online mystery guest verdien je geld door je als klant voor te doen. Je moet bijvoorbeeld een lastige vraag stellen bij een klantenservice om te kijken hoe hierop gereageerd wordt. Het kan erg leuk zijn als je bijvoorbeeld de rol moet aannemen van een boze klant die koste wat het kost zijn geld terug wil.

#69 Online microkredieten verstrekken

Via websites als Kiva of Lendahand kun je ondernemers in ontwikkelingslanden helpen door hen geld te lenen. Je krijgt hiervoor een vergoeding in de vorm van rente. De rente is een stuk lager dan bij peer-to-peer lending of crowdfunding, maar je helpt anderen wel.

#70 Geld verdienen met een nieuwswebsite

Volg je een bepaalde regio of onderwerp op de voet? Houd dan je eigen nieuwswebsite over dit onderwerp. Het kost veel tijd om je eigen nieuwswebsite bij te houden, omdat je 24 uur per dag bovenop het nieuws moet zitten. Daar staat tegenover dat je een nieuwswebsite goed kunt combineren met andere manieren van online geld verdienen, zoals abonnementen, affiliate links of gesponsorde content.

#71 Nederlandse taalles via Skype

Mensen die in Nederland gaan wonen, willen vaak alvast oefenen met de taal. Het is vaak heel moeilijk voor buitenlanders om een goede leraar Nederlands te vinden in hun eigen woonplaats. Via Skype kun jij hen helpen om toch alvast Nederlands te leren. Wie weet houd je er naast het geld ook nog leuke nieuwe vriendschappen aan over.

#72 Opslagruimte verhuren

Heb je nog wat ruimte over in je schuur of een kamer vrij in je huis? Via Stashfriend kun je deze ruimte verhuren aan anderen. De goederen zijn vaak gewoon onder jouw inboedelverzekering verzekerd, dus jij raakt niet in de problemen als de spullen verloren gaan bij bijvoorbeeld een brand. Een vrij eenvoudig verdienmodel als je het niet erg vindt om regelmatig mensen over de vloer te hebben die hun spullen komen brengen/ophalen.

#73 Geld verdienen als Photoshop-expert

Er is onverminderd veel vraag naar mensen die foto’s kunnen bewerken. Je werk loopt uiteen van het verwijderen van rode ogen tot en met het mooier maken van foto’s die gepubliceerd gaan worden. Via websites als Fiverr kun je aan klanten komen, maar dankzij het internet kun je de bakker om de hoek ook helpen vanuit Thailand.

#74 Podcast

Podcasts zijn enorm populair omdat het een van de weinige manieren is om tijd in bijvoorbeeld de auto op een zinvolle manier op te vullen. Maar je kunt ook heel goed een thuisbasis creëren met fatsoenlijke apparatuur. Zelf maak ik gebruik van de Samson Go Micdie je kunt aansluiten op je videocamera of telefoon. Goede apparatuur kost wat, maar je krijgt er een hoop voor terug. Goed geluid is uiteraard erg belangrijk bij content waar het allemaal om geluid draait 😉 

Podcast geld verdienen

Adverteerders zien dit ook en succesvolle podcasters verdienen honderden of duizenden euro’s per uitzending. Soms zijn gasten ook bereid om te betalen in ruil voor airtime in jouw podcast.

#75 Programmeren

Programmeurs zijn bijzonder gewild op de arbeidsmarkt. Als jij goed kunt programmeren, dan kun je haast zonder risico vanuit huis (of waar dan ook ter wereld) een flink uurtarief vragen. Kun je nog niet programmeren? Via websites als Freecodecamp leer je in een relatief korte tijd de basis. Je hebt dan nog wel wat praktijkervaring nodig voor je online geld kunt verdienen.

#76 Recruitment

Een vriend van mij is laatst op sollicitatiegesprek geweest bij een IT-bedrijf. Hij was benaderd door iemand uit India die een lijst had aangelegd van IT-ers. Als je succesvol iemand weet aan te brengen bij een bedrijf, kun je een aantrekkelijke fee krijgen. Je voorselectie doe je gewoon vanuit huis via LinkedIn, telefoon of Skype.

#77 Online reisplanning of gidsen maken

Ken jij alle leuke hotspots in Londen, Ljubljana of Timboektoe op je duimpje? Of weet jij alle interessante plaatsen rondom een bepaald thema. Deel je kennis met de wereld en maak een online reisgids. Je kunt bijvoorbeeld een reisplan generator maken voor je website waar mensen voor een klein bedrag een standaard reisplan krijgen. Biedt ook een reisplan op maat, zodat ze een planning krijgen die volledig is afgestemd op jouw klant.

#78 Research doen

Als je onderzoeksvaardigheden hebt, dan kun je die te gelde maken via het internet. Er zijn talloze manieren waarop dit kan. Wetenschappers helpen soms hulp nodig, maar er zijn coaches die hun aanpak graag willen bewijzen. Deze manier van online geld verdienen is zeker geschikt voor studenten; zij hebben gratis toegang tot allerlei wetenschappelijke tijdschriften.

#79 Sieraden of kunst verkopen

Ben jij creatief aangelegd en maak je graag sieraden of kunst? Verkoop je creaties dan via een website als Etsy. Je kunt voor een zelf bepaald bedrag je eigen producten verkopen en je hebt meteen een groot bereik. Mensen uit de wereld zoeken op Etsy naar bijzondere kunstvoorwerpen en sieraden.

#80 Software uitbrengen

Als je een aardig houtje code kunt schrijven, kijk dan hoe je andere mensen kunt helpen. Als je software eenmaal geschreven hebt, kun je het oneindig vaak verkopen. Een volledig passief inkomen is het niet, want je moet er wel voor zorgen dat de software veilig en up-to-date blijft.

#81 Software testen

Software testen klinkt simpel, maar er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Je moet testscripts ontwikkelen en code schrijven om bepaalde testscripts te maken. Beschik je over de juiste vaardigheden? Dan kun je overal ter wereld aan de slag.

#82 Stockfoto’s verkopen

Veel blogs en websites gebruiken foto’s uit een beeldbank, zogeheten stockfoto’s, bij hun artikelen. Ben of ken jij een begenadigd fotograaf, dan kun jij stockfoto’s maken en verkopen. Grote namen als Getty Images, Pixabay, Freepik en Hollandse Hoogte benaderen zelf fotografen hiervoor. Wil je hier niet op wachten? Via services als Foap kun je gelijk je foto’s gaan verkopen.

#83 Streaming via Twitch

Voor veel mensen is het onbegrijpelijk dat het überhaupt bestaat; een netwerk waarop je mee kunt kijken met iemand anders die een computerspel aan het spelen is. Het bestaat wel degelijk en kent zelfs een opmars. Er zijn genoeg mensen die betalen voor extra’s zoals exclusieve chats en speciale emoticons. Het merendeel van dit geld komt terecht bij een paar kijkcijferkanonnen. Ik vind de ontwikkelingen vandaag de dag prachtig om mee te maken. Er zijn jongeren die met hun passie veel meer geld binnenhalen dan als ze een bijbaan zouden nemen in de supermarkt. Sommige meester-gamers verdienen in paar een uur tijd (waarbij ze hun game streamen) een volledig maandsalaris.

Online geld verdienen als gamer

Dit is echter niet iets wat zomaar komt aanwaaien. Dit zijn meesters in wat ze doen. En daar hebben ze HEEL veel tijd en energie in gestoken. Dit zijn de doorzetters der doorzetters. En hun volhardendheid wordt rijkelijk beloond. 

#84 Teksten redigeren

Bij het redigeren van teksten ga je verder dan alleen het corrigeren van taalfouten. Je geeft inhoudelijke feedback. Waar slaat de schrijver een stap in zijn verhaal over en waar herhaalt hij zichzelf? Welke zinnen kunnen krachtiger/effectiever geformuleerd worden? Als je een tekst redigeert maak je deze niet af; dat is aan de schrijver. Het redigeren van teksten is een vak op zich. Professionals vragen op het oog hele lage tarieven, maar verdienen alsnog genoeg geld omdat zij heel snel kunnen werken.

#85 Tutorials maken

Tutorials zijn korte video’s of (foto)verhalen waarin je uitlegt hoe je een bepaalde handeling moet uitvoeren. Als jij een unieke manier hebt om iets te doen, leg het dan vast op video. Sommige tutorialvideo’s zijn miljoenen keren bekeken. Er liggen ook veel kansen bij de tutorials over het gebruik van software. Je kunt de tutorials op YouTube plaatsen, maar ook op vimeo plaatsen zodat mensen alleen toegang krijgen tegen betaling.

#86 Twitteraccount voor abonnees

Er is geen medium zo snel als Twitter. Als jij altijd op de juiste tijd op de juiste plaats bent, dan kun je hier geld mee verdienen. Zo heeft journalist Chris Klomp een Twitteraccount waarin hij verslag doet van rechtszaken. Volgen mag, maar dat kost je een paar euro per maand. Volg je hem niet, dan lees je pas een dag later een artikel in de krant met de belangrijkste bevindingen.

#87 Verzamelobjecten verkopen

Wat hebben Nikes, LP’s, Barbies en legodozen met elkaar gemeen? Al deze goederen zijn verzamelobjecten die vaak flink in waarde stijgen. Als je nog wat van deze goederen hebt liggen, verkoop ze dan via een gespecialiseerde website als Catawiki of Ebay. Sommige mensen maken er hun volledige beroep van om slim producten in te kopen en voor (veel) meer door te verkopen. Ook dat kan heel goed op de genoemde platforms.

#88 Aanbiedingen plaatsen op internet

Mensen zijn altijd op zoek naar koopjes. Websites als Spydeals verzamelen aanbiedingen en belonen jou als jij een aanbieding plaatst. Je kunt ook via social media of forums aanbiedingen delen. Dan verdien je geld door een referral link te gebruiken. Alternatief is om namens een bedrijf aanbiedingen te plaatsen, al is dat meestal niet toegestaan.

#89 Websites testen

Er zijn bedrijven die je geld betalen om een website testen. Je krijgt een opdracht mee, bijvoorbeeld om een artikel te kopen en je voert deze handeling uit. Uiteraard moet je wel feedback geven over de werking van de website. De verdiensten zijn niet hoog, maar het is leuk om tussendoor eens te doen.

#90 Wedden op sport

Door te wedden op een sportwedstrijd maak je zelfs de saaiste wedstrijd nog een beetje spannend. Gemiddeld genomen verliezen de meeste mensen geld, maar je betaalt ook voor de extra spanning. Heel zwart/wit gezegd gaat het als volgt. Gok je op zekerheidjes, dan verdien je heel weinig. Voorspel je een verrassing en komt die uit, dan rinkelt de kassa.

#91 Google Ads expert

Weet jij precies hoe je een succesvolle Google Ads campagne moet opzetten? Dan kun je daar grof geld aan verdienen door bedrijven te helpen hun advertenties op je te nemen. Regel een online of offline meeting met je toekomstige opdrachtgever en fixen die hap!

#92 Community’s maken

Zoals je misschien wel weet leid ik een eigen cursus en community. Deze cursusomgeving kun je op verschillende manieren maken. Bij voorkeur gebruik ik hier Huddle voor, omdat je dan binnen een middag of 2 de gehele community heb opgezet. Hier zet ik ook mijn e-learning in. Dus zo heb ik zowel de community als de modules op één inlogplek. Sommige mensen of bedrijven willen wel graag een community beheren, alleen hebben geen idee of zin om dit zelf van de grond af op te bouwen. Als jij dit wel goed kan of je bereid bent je hier in te verdiepen, dan kun je daar geld aan verdienen. Geld verdienen met community opzetten 

Jij weet hoe het werkt (dit kan vrij eenvoudig via Huddle) en vraagt een prijs voor het ontwerpen van andermans community.

#93 Betaalpagina’s maken

Een online betaalpagina heeft als functie dat klanten kunnen afrekenen. Bedrijven die digitaal producten verkopen MOETEN een betaalpagina of checkout hebben. Anders kunnen mensen niet afrekenen. En dus komt er geen geld binnen. Dat is allemaal mooi en aardig, maar wat nu als je als bedrijf totaal geen idee hebt hoe je dat doet? Voor mijn webshop gebruik ik WooCommerce, maar voor mijn digitale producten gebruik ik Plug & Pay.  In dit geval zou je bijvoorbeeld Plug en Pay expert kunnen worden en voor bedrijven het ontwerp van een checkout op je nemen.

#94 Online Business coach

Dit is pas voor je weggelegd als je ervaring hebt in het runnen van een business. Weet jij hoe dat spelletje werkt en hoe je andere bedrijven hierbij kan helpen? Biedt dan je talent aan en help bedrijven hun doelen te behalen.

#95 Content recycler

Good artists copy, great artists steal. Waarom zou je nieuwe content (blogs, podcasts, video’s etc.) maken als je het ook het beste van anderen kunt gebruiken voor 1 brok aan waarde? Dat doe je als content recycler. Zorg er wel voor dat je niet gesnapt wordt of dat je in ieder geval toestemming hebt bij de oorspronkelijke producer.

#96 Super auto’s verhuren

Een Lambo, Ferrari of Hummer-Limo. Heb jij flink wat knaken op je bankrekening staan waar je nog een goede investering voor zoekt? Zoals je al eerder hebt kunnen lezen kun je aan de slag gaan crypto, vastgoed of drones verhuren. Maar je kunt ook dikke wagens kopen en die voor een dag(deel) verhuren. Zo kunnen jouw klanten genieten van een dagje met een supercar. Bijvoorbeeld voor hun bruiloft of om mooi op de foto te staan. Bekend bedrijf die dit al doet is Buenavida, hier huurde bijvoorbeeld Jia Ruan ook zijn supercar voor zijn video’s.

#97 Zitplaats in je auto verhuren

Ben je van plan een lange autorit te maken en heb je nog ruimte over in je auto? Via Blablacar verhuur je de lege plaatsen op de achterbank. De mensen die bij je in de auto gaan zitten betalen een vergoeding voor de brandstof en kosten voor de moeite. Het is een ideale manier om wat geld over te houden aan iets dat je toch al doet. Je ontmoet soms ook nog eens de leukste mensen.

#98 Webcammen

Webcammen is een van de weinige manieren waarop je van de ene op de dag een volledig salaris kunt verdienen. Je moet het alleen wel willen. Niet iedereen wil seksuele handelingen uitvoeren voor de camera. Vooral vrouwen hebben de mogelijkheid om online geld te verdienen op deze manier. Heb jij de pech dat je een mannetje bent, dan moet je van héle goede huize komen.

#99 Online gokken en casino’s

Toegegeven, de enige échte winnaar bij casino’s en ander (online) gok mogelijkheden is het huis. Het geluk kan aan je zijde zijn waardoor jij de jackpot pakt. Online gokken kan vermakelijk zijn, maar kijk hiermee uit als je gevoelig bent voor verslaving. Een enkeling is rijk geworden met online gokken. De meesten verliezen echter en genoeg mensen hebben zichzelf diep in de schulden gestoken, omdat ze telkens maar wachtten op die ene grote winstslag. Pas hier dus mee op. Het kan eerst leuk zijn dat al gauw uitloopt op een ramp. Niet echt een duurzame manier van geld verdienen online dus, maar ach. Het is een manier. Zeker niet iets waar ik mijn handen aan zal branden in ieder geval.

#100 The Secret Skill

Het is niet perse dat dit de slechtste manier is om online geld te verdienen omdat het op de laatste plek staat. Integendeel. Ik vond het gewoon leuk deze als laatste te benoemen. Met ‘The Secret Skill’ kun je potentieel 15K+ / Maand verdienen. Mits je weet waar je mee bezig bent. Wat het precies is, is stiekem een beetje geheim. Ongetwijfeld heb je hem wel eens voorbij zien komen: Rébien. Die “irritante” gast met gladde praatjes. Dat kan zeker zo wezen, maar deze man weet maar al te goed waar hij mee bezig is. Ook geeft hij een gratis webinar over de geheime skill die iedereen kan leren en potentieel meer dan 10.000 per maand kan opleveren. Meld je aan voor zijn gratis webinar waarin hij alles vertelt over wat hij doet en hoe jij ook kunt beginnen.

Let hierop bij het opzetten van een online inkomen..

Het zal nooit mijn intentie zijn om je te doen denken dat je met twee vingers in de neus geld kunt verdienen met het internet. Wanneer je het besluit maakt om met een online verdienmodel aan de slag te gaan, dan stap je in een journey. Dat is namelijk wat het gaat zijn. Een nieuwe weg die je inslaat. Als een lange wandeling die je gaat maken. En het kan zijn dat je al diverse zakenmodellen hebt uitgeprobeerd en dat het niet is gelukt. Hoe kan het dat het anderen wél is gelukt, maar jou niet? Vaak zit het verschil hem in of je jezelf toewijdt aan je keuze of dat het meer vrijblijvend is. Vrijwel alleen de mensen die serieus online geld gaan verdienen, zijn diegenen die de beslissing maken om dat te doen. En dat, no matter what, dit een succes gaat worden. Alle andere ‘attitudes’ zijn meestal een recept voor falen.

Geen haast, blijft consistent

Een volledig inkomen verdienen online zal bijna nooit binnen een paar weken voor elkaar zijn. Nee, het is het gevolg van langdurig, consistent de juiste acties uitvoeren. Hoe weet je wat de juiste acties zijn? Door de juiste kennis op te doen en daarmee te werken. Je kunt ervoor kiezen om met gratis informatie van YouTube aan de slag te gaan, maar het meest effectieve is om met een boek of cursus te beginnen -van iemand die bewezen het pad al heeft bewandeld- en je daaraan vast te klampen. 

Het liefst ook een community erbij zodat je met like-minded people kunt sparren. Je kunt met mijn cursus aan de slag gaan, maar uiteraard ook iets heel anders doen. Het is JOUW pad. Kies wat het beste bij jou past. Onthoud dat het geen haast heeft. De schildpad won het van de haas. Wees liever de schildpad. Op lange termijn succes. Dat is hoe dit spelletje gespeeld wordt. Veel succes & laat me weten wat je ervan vindt, Robert

Plaats een reactie