Passief Inkomen Genereren: 18 Werkende Manieren (online en offline)

Een passief inkomen opbouwen is makkelijker dan ooit. Vooral via het internet zijn de mogelijkheden talrijk om op de automatische piloot inkomsten te genereren. Maar ook offline zijn er verschillende opties. Ik laat je 18 werkende manieren zien om passief geld te verdienen en geef je tips om direct te beginnen.

Passief inkomen met Crypto

Er zijn meerdere manieren om een actief inkomen met crypto te verdienen. Zo kun je op zoek gaan naar crypto parels, daarin investeren en dan maar hopen dat je inderdaad die welverwachte klapper gaat maken. Ook zijn er genoeg mensen die hun geld verdienen als day trader. Dit kost echter de nodige wekelijkse of zelfs dagelijkse uurtjes aan tijd. Vandaar dat het meer ‘actief’ is dan passief.

Hier gaan we het dus niet over hebben. Maar wel over…

Crypto Staking

Eén van de meest eenvoudige en minst risicovolle manier om met crypto passief geld te verdienen is middels staking. Staken is vergelijkbaar met de rente die je krijgt op je spaargeld via de bank. Vooraf wordt er een bepaald percentage afgesproken wat je aan rente krijgt. De rentes die tegenwoordig bij banken worden uitgekeerd zijn verwaarloosbaar. Gelukkig is crypto sparen wél rendabel.

Je krijgt rente in de vorm van cryptocurrency uitbetaald. Als je ETH gaat staken krijg je uitbetaald in ETH.

Mijn voorkeursexchange om crypto te kopen en te verkopen is Bitvavo. Helaas bieden zij (op de percentages van stablecoins na) niet echt aantrekkelijke staking-vergoedingen. Mijn crypto assets stake ik daarom grotendeels bij partijen zoals Celsius en BlockFI. Ook Binance heeft de optie ‘EARN’ waarbij je diverse coins op locked staking kunt zetten.

Locked staking is het voor een afgesproken tijd vastzetten van je coins waarbij je in die periode dagelijks een stakingvergoeding uitbetaald krijgt. Ik heb hier bijvoorbeeld een aanzienlijke hoeveelheid VGX staan. Het enige wat je hoeft te doen is het te kopen, staking in te stellen en verder niet meer naar omkijken. Veel passiever dan dit wordt het bijna niet.

Buy and HODL

Goed research doen naar welke cryptomunten potentieel naar de maan gaan, inkopen en vervolgens wachten maar. De meest voor de hand liggende manier om passieve inkomsten met crypto te verdienen. Je kunt het zelf zo nu en dan in de gaten houden of alvast een automatische verkoop-order plaatsen zodra de coin een bepaald bedrag heeft bereikt; dan heb je er helemaal geen omkijken meer naar.

Crypto Mining

Met je computer cryptocurrencies genereren. In principe is het enige wat je hiervoor hoeft te doen even flink wat geld investeren in een beest van een PC, de boel correct instellen en vervolgens 24/7/365 laten draaien. En dan regelmatig je winsten uitcashen.

Als je een goede gamecomputer hebt of bereid bent die hiervoor aan te schaffen kun je vanuit huis crypto gaan minen. Gebruik hier onze mining handleiding voor of volg de crypto-mining module binnen de Crypto Masterclass.

Verhelder voor jezelf vooraf wat je gaat verdienen en wat de kosten gaan zijn zoals eenmalige investeringskosten en de maandelijkse stroomrekening.

Met NFT’s

Al eerder beschreef ik verschillende manieren om geld te verdienen met NFT’s. Hieronder vind je de 3 manieren die een passief inkomen genereren met behulp van non-fungible tokens.

NFT staking

Het staken van je NFT werkt net even wat anders dan bij crypto staking. Bij crypto krijg je (meestal) als beloning voor het staken meer van dezelfde crypto coin. Bij NFT’s krijg je (meestal) niet extra NFT’s bij het staken, maar krijg je juist als beloning crypto coins of tokens.

Voorbeelden:

 • Als je eigenaar bent van een Bears Deluxe, dan kun je die staken en krijg je als beloning dagelijks $HONEYD tokens. Deze hebben ook geldwaarde.
 • Bij het staken van Acrocalypse krijg je $PAPER. Deze heeft (op dit moment) nog geen geldwaarde, maar ze zijn hier wel mee bezig. Ik ben zelf ook croc-holder en geloof diep in dit project (geen financieel advies!). Het plan is dat de $PAPER tokens wel geldwaarde gaan krijgen, maar voor nu is het te besteden binnen het Acrocalypse-ecosysteem. Ze zijn ook bezig met een game waarbinnen je dan met $PAPER kunt betalen
 • Een Nifty League Degen kun je ook staken, waarbij je dagelijks $NFTL ontvangt.

Iedere NFT set heeft net weer een wat ander stakings-mechanisme. En bij iedere set moet je vaak net weer iets anders doen om je NFT aan het werk te zetten met staking. Om hierachter te komen dien je de discord en handleidingen van het project/de community te raadplegen.

Meestal is het een paar drukken op de knop. Zoals bij Nifty League was het letterlijk binnen 4 minuten geregeld:

 1. NFT kopen
 2. Naar officiële website gaan van de set
 3. Navigeren naar hun ‘app’ gedeelte
 4. Wallet connecten
 5. Je Degens worden uitgelezen en genereren vanaf dan tokens

NFT’s maken

Je eigen NFT set maken. Ken of ben je een kunstenaar en (blockchain) programmeur of web3 developer? Dan kun je mogelijk je eigen NFT set maken en lanceren.

Hier kan ik echter geen tips of handleiding voor geven, omdat ik dit zelf nog niet heb gedaan. Als ik kijk naar succesvolle NFT sets is marketing één van de belangrijkste dingen voor, tijdens en na de lancering.

In het begin is dit niet passief. Je moet voor zover ik weet veel tijd en werk besteden aan het ontwikkelen van de NFT set. Los nog van de marketing en alles wat erbij komt kijken, zoals het opzetten van een community en maken van roadmap.

Maar.. je kunt hier wel een passief inkomen mee opbouwen omdat er altijd royalties naar de eigenaar worden getransferred bij iedere sale die er plaatsvindt. Dit ligt meestal rond de 5% per sale wat bij de eigenaar in de zak beland.

Als alles staat en loopt, dan kun je als ‘leider’ mensen inhuren om de benodigde taken op zich te nemen. Zolang alles in goede banen blijft gaan en mensen zien redenen om te blijven kopen, dan is het goed. Daardoor blijf je namelijk die royalties ontvangen. Dat maakt het passief.

Buy and HODL

Net als bij crypto en alle andere vormen van beleggen is dit de meest simpele uit te voeren strategie voor een passief inkomen. Je zet ergens geld in waarvan je het vertrouwen hebt dat het op de korte of lange termijn in waarde gaat stijgen. Dit vergt wel enig voorwerk, omdat veel NFT sets nooit echt zullen doorbreken. Daarom is uitgebreid onderzoek essentieel. Dit kan volgens de TUVAC methode zoals ik in deze video uitleg:

Voor een meer diepte-uitleg over de TUVAC methode raad ik je de gratis NFT workshop aan van Mitchel.

Met een blog

Het is van mij en heel veel andere mensen altijd een droom geweest om geld te verdienen met een blog. Ongeveer 6 jaar geleden ben ik begonnen met bloggen, maar verdiende ik er nog geen geld mee. Later ben ik begonnen met het ‘monetizen’ van mijn blog.

Oftewel ik ben, tijdens het schrijven van artikelen, begonnen met het toepassen van een verdienmodel. Zo kan ik schrijven over de dingen die ik interessant vind, andere mensen helpen én er ook nog eens geld mee verdienen.

Affiliate marketing

Dit is wel de meest eenvoudige manier voor een passief inkomen met je blog. Affiliate marketing is het promoten van andermans producten voor geld. Vrijwel alles wat te koop is, is te promoten. Strijkijzers, fauteuils, fitnessprogramma’s, jaccuzi’s en smartphones.

Heb je een blog over katten? Ga kattenboeken, opvoedprogramma’s, kattenvoeding en speeltjes promoten. Blog over fitness? Sportvoeding, fitprogramma’s, dieetboeken en supplementen. Vind je crypto interessant? Promoot dan bijvoorbeeld crypto exchanges, opslag, wallets, boeken, cursussen etc.

Wat erg interessant aan dit verdienmodel is, is dat je een blog slechts eenmalig hoeft te maken. Zodra deze hoog in Google ranked dan kan deze een blijvende stroom aan gratis bezoekers opleveren. Niet iedereen zal het product kopen wat je promoot, maar een percentage wel. En dat maakt het een passieve inkomstenbron.

Stel dat 7% het product koopt wat je promoot, dan is het enkel nog een kwestie van meer bezoekers naar die blog krijgen. Hoe meer bezoekers, hoe meer geld je genereert. Hoe en wat precies leer ik mijn klanten in Affiliate Marketing Meesterschap.

Eigen digitale producten verkopen

Het voordeel van affiliate marketing is dat je geen eigen producten hoeft te ontwikkelen. Echter betekent dat wel dat je de opbrengst met andere affiliates moet delen. Stel:

Een verkoper maakt een product waarbij je als affiliate 30% commissie krijgt voor iedere succesvolle verkoop. Er kunnen meerdere affiliates actief zijn die het product promoten. Uiteindelijk staat de verkoper “bovenaan” omdat hij altijd minimaal 70% van de opbrengst krijgt, terwijl de affiliates met elkaar concurreren binnen dat segment.

De ene keer heeft affiliate A de commissie. Een keer daarop affiliate B. En weer een keer daarop affiliate C. En de verkoper / ontwikkelaar heeft 3 sales.

Daarom kan het zeker een idee zijn om je eigen producten te ontwikkelen en te verkopen op je website. Dit kost wel meer tijd (want je moet het hele product uitdenken, maken, ontwerpen etc.) Zodra het eenmaal staat wil je de marketing op orde krijgen en leads verzamelen.

Dit kan met behulp van ads of organisch. Of beide. Hier gaat behoorlijk wat tijd inzitten. Het passief maken kan een behoorlijke klus zijn, omdat je verschillende mannetjes wilt inzetten op diverse vlakken. Maar zodra het eenmaal als geoliede machine loopt hoef je er weinig meer aan te doen en heb je dus letterlijk een passieve inkomstenbron gecreëerd.

Naar bedrijven linken

Als je eenmaal een toonaangevende blog hebt ga je merken dat bedrijven geïnteresseerd zijn om een plek te krijgen op jouw website waar zij worden weergeven. Ze benaderen je dan meestal per mail met de vraag of zij bijvoorbeeld een blog mogen publiceren op jouw website met een link naar hen, tegen betaling uiteraard.

Of ze vragen of het mogelijk is dat je een banner plaatst waarop zij worden weergegeven. Met de bedrijven die mij hiervoor benaderen spreek ik doorgaans een jaarbedrag af. Oftewel, een soort jaarabonnement. Voor iedere keer dat ze het vooraf afgesproken bedrag weer betalen, zal ik ze een jaar weergeven op mijn website.

Met YouTube

Je kunt direct via YouTube inkomsten genereren wanneer je aangesloten bent bij het YT Partnerprogramma. Om hier een aanvraag voor te kunnen doen dien je minimaal 4000 kijkuren in de afgelopen 12 maanden gegenereerd te hebben en 1000 subscribers op je kanaal.

Wanneer je kanaal is goedgekeurd kun jij “inkomsten genereren” per geuploade video aan- / uitzetten. Als je dit “aanzet” worden er tijdens en rondom jouw video’s advertenties van bedrijven weergegeven. Deze bedrijven betalen kosten aan YouTube om hun advertenties te tonen. Wanneer deze advertenties worden getoond aan de kijker tijdens jouw video’s, krijg jij een deel van deze advertentiekosten als inkomsten.

YouTube partnerprogramma met een zakelijk of persoonlijk YT kanaal

Ook ik verdien geld met YouTube op diverse manieren. Mijn meest bekende in Nederland is het kanaal over online ondernemen. Hier sta ik gewoon zelf met mijn gezicht voor de camera.

Iedereen kan dit, toch doen nog relatief weinig mensen dit. Om hier goed geld mee te kunnen verdienen is het belangrijk om “iets bij te dragen”. Hoe je dat doet is volledig naar eigen invulling. Zo kun je intellectuele waarde of specifieke ervaring/kennis delen. Je kunt ook luchtige of grappige content maken wat mensen gewoon leuk vinden om te zien.

YouTube partnerprogramma met een cash cow channel

Je kunt ook op YouTube advertentie-inkomsten verdienen, zonder dat je zelf voor de camera hoeft. Sterker nog.. je kunt het zelfs zo aanpakken dat je zelf nooit 1 video hoeft te maken. En dat bedoel ik vrij letterlijk.

Hoe? Vraag je je af.

Het antwoord: Cash cow youtube channels.

Deze kanalen hebben geen echt gezicht, zoals wat bij een “normaal” YouTube kanaal wel het geval is. Enkele voorbeelden hiervan laat ik zien in deze video:

Grappig is dat je hier een immens passief inkomen mee kunt opbouwen. Indien je een team hebt ingeschakeld, hoef je hen alleen te instrueren wat ze moeten doen en daarmee hoef jij dus zelf nooit een video te maken. Je laat ze maken door anderen.

In de startup fase kan het best wat effort kosten om alles op te zetten en het spelletje door te krijgen. Je moet goed analyseren waar verbeter-mogelijkheden liggen. En het is dan heel belangrijk om je team op de juiste manier te sturen, zodat jouw video’s gaan rocken.

Zodra je je team eenmaal goed “gekneed” hebt en ze weten wat ze moeten doen, hoef jij nog maar weinig te doen. De inkomsten komen binnen en tegelijk wordt er voor je gewerkt. Hoe passief wil je het hebben?

Cash Cow Koningin van Nederland is Jelline Brands. Zij heeft ook haar eigen academy waarbij je met mijn naam ook nog een kortingscode kunt claimen. Gebruik de kortingscode ROBERT in het afrekenscherm voor 200 euro korting op de cursus.

Lijkt het je interessant, in deze video leg ik uit hoe je er een begin mee kunt maken. Hopelijk krijg je zo een nog beter beeld van wat het inhoudt. Om een passieve inkomstenbron met cash cows te verdienen is het cruciaal om video’s viral te laten gaan. Hoe en wat leer je allemaal in de academie.

Affiliate marketing via YouTube

Een blog starten en daar affiliate marketing in toepassen kan iedereen. Video’s maken voor YouTube en daar affiliate marketing op toepassen kan ook iedereen, maar nog maar weinig mensen doen het.

Wat ik met affiliate marketing via YouTube bedoel is dat je video’s plaatst waarin je tevens mensen doorverwijst naar relevante producten. Dat klinkt misschien heel commercieel en standaard. Echter is dit op een heel natuurlijke manier te doen, waarbij je waarde biedt (door echt iets bij te dragen) en de kijker tipt op een product of dienst die naadloos aansluit bij wat je vertelt.

Stel je maakt een video “5 Body-Weight Oefeningen voor een Strakke Buik” dan kun je gedurende deze video de kijker tippen op een goed buikvet verbrand programma waar jij affiliate voor bent. Of wellicht een (recepten)boek, supplementen of iets anders wat ermee in lijn ligt.

Je biedt die waarde door mensen de 5 oefeningen te laten zien in de video en biedt extra waarde door hen te tippen op een goed product. Denk er wel aan dat je altijd iets promoot waar je zelf 200% achter staat. Promoot je rommel, dan verpest je je naam en reputatie.

Als mensen het product kopen via jouw affiliate link, krijg jij de commissie. Zo verdien je erg geld mee. Net als bij een blog hoef je een goede video maar 1 keer te maken en kan het blijvend geld opleveren. Dat is hoe het passief te maken is. Natuurlijk zal niet iedereen het product wat je aanraadt kopen, maar een percentage wel. Hoe meer views je krijgt hoe meer geld je er mee gaat verdienen.

Met een webshop

Zelf producten verkopen

Het is grotendeels passief te maken en toch is zelf producten verkopen, inpakken en versturen de minst passieve manier om geld te verdienen met een webshop. Je moet veel regelen, zoals de transport en opslag. Indien je beperkt houdbare producten verkoopt zoals voedsel, dan moet je iedere bestelling ook zelf eerst prepareren.

Daar gaat een hoop tijd inzitten.

Toch is het voor veel mensen een droom om een eigen webshop te beheren. Als je een passie hebt voor een bepaalde product(groep) dan kun je dat mooi uitbouwen tot je beroep. Om het passief te maken wil je zaken systematiseren en mensen inhuren om taken op zich te nemen. Dat is een behoorlijke klus, ik spreek uit ervaring.

Mijn tip: huur zo snel mogelijk mensen in zodra je financiën het toelaten. Hierdoor kun je sneller opschalen en het passief maken.

Dropshipping

Op een dropship-webshop verkoop je producten die je zelf niet hoeft te leveren. De opslag van de producten, het inpakken en versturen loopt allemaal via een of meerdere leveranciers waar je op voorhand afspraken mee hebt gemaakt. Ook dit kost wat regelwerk om het op te zetten. Echter hoef je hierbij veel zaken slechts eenmalig te regelen. Als het eenmaal loopt, dan kun je je handen er voor een groot deel van afhalen.

Dat is het grote verschil met het beheren van een “normale” webshop.

Geld verdienen met een dropshipping webshop kan een goede manier om extra inkomsten te genereren op het internet. Wat je doet is dat je een website / shop opzet en producten weergeeft van een leverancier waar je afspraken mee hebt gemaakt. Producten zoals elektronische gadgets. studiespullen of tuinspullen.

Om er een inkomen uit te halenmoet je bezoekers hebben. Dit kan organisch of via advertenties op social media. Vaak worden hier Facebook ads voor gebruikt, maar een ondergeschoven kindje (waar wel veel potentie in zit) is door met Pinterest aan de slag te gaan.

Een verdienmodel waarbij 10.000 euro per maand niet onmogelijk is.

Wel is dropshippen de laatste tijd in een verkeerd daglicht komen te staan. Na vele klachten, onder andere bij BOOS ingediend, zijn verschillende dropshippers door de mand gevallen. Bekende dropshippers zoals Joshua Kaats en Rene Cooiman zijn aan de tand gevoeld.

Voornaamste problemen lagen bij het niet aankunnen van alle orders en de gruwelijk lange levertijden. Er wordt namelijk vaak vanuit Aliexpress doorverkocht. Daar kan een levering wel 4 tot 12 weken duren. Als mensen hier niet van op de hoogte zijn dan kan dat vervelende situaties opleveren.

High Ticket Dropshippen

High ticket dropshipping werkt met hetzelfde principe, maar toch totaal anders dan het “normale”.dropshippen. Om hier geld mee te verdienen focust men zich op producten van minimaal 200 euro per stuk. Dan moet je denken aan ovens, elektrische steps of hoekbanken.

Ander groot verschil is dat er doorgaans in zee wordt gegaan met Europese en zelfs Nederlandse leveranciers. In plaats van Aziatische samenwerkingen dus.

Dit scheelt enorm in de levertijd. En hierdoor is dit wellicht een veel interessanter passief inkomen model. Wel gaat de manier van adverteren en marketing voeren een heel stuk anders.

Voordeel is dat je niet veel sales nodig hebt voor een goed inkomen, omdat de winstmarge een stuk hoger ligt. Voor meer informatie kan ik je de High Ticket Dropship Academy aanraden.

Met vastgoed

Objecten verhuren

Wat veel mensen niet weten is dat ze zelfs zonder eigen vermogen toch kunnen beleggen in vastgoed. IBA coaching heeft een boek geschreven en zelfs een volwaardige vastgoedcursus gemaakt voor de mensen die geen tonnen bezitten, maar wel graag tonnen willen maken met behulp van vastgoed.

Meest gebruikelijke manier om hier een passief inkomen mee te genereren is door panden op te kopen en deze vervolgens te verhuren. Je hoeft hier dus zelf geen gigantische hoeveelheden geld voor te hebben, omdat je gewoon een soort hypotheek kunt aangaan.

Panden verhuren biedt geweldige kansen en je ziet dit ook steeds meer mensen in het buitenland doen. Denk aan Duitsland of Spanje.

Vakantiehuizen / recreatiewoningen

Iets wat er op lijkt, maar net een andere tak van sport is, is de verhuur van vakantiewoningen of recreatieplekken. Het leuke is dat je dit ofwel heel simplistisch kunt maken of juist gaat voor luxe wellness woningen met jacuzzi en al.

Dit is een beetje van de lening-mogelijkheden en hoeveel vermogen je nu al bezit. Nederlandse experts binnen dit vakgebied zijn de BNB verhuurders. Zeker de moeite waard om daar eens een kijkje te nemen als je dit interessant lijkt.

Let er wel op dat dit gevoelig is voor seizoenen.

Gebruik dit businessmodel voor een extra inkomen. Pak je het goed aan, dan kun je het zelfs zo regelen dat je nooit meer hoeft te werken. En echt van de inkomsten uit bnb’s kunt leven.

Met indexbeleggen

Een meer passievere vorm van beleggen bestaat eigenlijk niet. Bij indexbeleggen spreek je een eenmalig bedrag of maandelijks bedrag af wat beleggingsexperts voor je beleggen. Je laat de kenners dus het werk doen en spreid hiermee je kansen gigantisch.

Het enige wat je hoeft te doen is eenmalig een bedrag over te maken of je stelt een bedrag af wat maandelijks wordt afgeschreven… en zij doen de rest.

Je kunt vaak zelf voor initiatieven kiezen. Denk aan opkomende bedrijven in Europa of juist projecten in ontwikkelingslanden. Of een beetje van beide.

Zelf gebruik ik voor indexbeleggen DEGIRO DEGIROen is voor mij echt een lange termijn strategie. Elke maand wordt er een bedrag van mijn rekening afgeschreven en verder heb ik er geen omkijken naar. Het rendement ligt historisch gezien rond de 8% per jaar.

Je kunt nu bij DEGIRO gratis een account aanmaken en 100 euro tegoed krijgen (via deze linkinformatielink) voor als dit interessant voor je is.

Bestaat een passief inkomen wel echt?

Regelmatig krijg ik de vraag of het ontvangen van een “passieve stroom aan geld” niet gewoon een illusie is. Het korte antwoord is nee. Het is geen illusie. Wel bestaan er veel misconcepties. Mensen denken vaak dat ze alleen maar achterover hoeven te leunen en dat het geld vanzelf binnenstroomt. Of ze denken dat je “gewoon geluk” moet hebben.

Beide ideeën zijn incorrect. Je ziet bij anderen namelijk alleen het succes aan de oppervlakte. Het werk wat gedaan is om dat voor elkaar te krijgen wordt vaak niet weergegeven. Ook is het bijna nooit een kwestie van geluk, maar eerder de juiste acties op het juiste moment.

Als we niets hadden gedaan, dan hadden we het passieve inkomen of “het geluk” niet gehad.

Door actie te ondernemen zal je vaak zien dat er dingen op je pad gaan komen die je anders niet zou hebben. Buitenstaanders zien dit als “geluk”. Ik zie het als het creëren van mogelijkheden. En die mogelijkheden waren er niet geweest als er niet de nodige uurtjes in waren gestoken.

Tevens is het zo dat een passief inkomen ontstaat door dit zelf zo op te bouwen en in te richten. Het komt dus echt niet zomaar bij je deur aankloppen. Je moet eerst tijd en werk erin steken. Zodra het gaat lopen kun je de tijdsinvestering afbouwen terwijl de inkomsten groeien. Daar heb je je passieve geld!

Het juiste idee + actie ondernemen = passief Inkomen

Alles begint met een idee. In dit artikel heb ik je verschillende ideeën gegeven binnen diverse brances. Kies er 1. Daarna is het een kwestie van actie ondernemen op dat idee. Ga research doen en zorg er voor dat je wekelijks aan de slag kunt om eraan te werken. Blijft het opbouwen en krijg de eerste resultaten. Blijft daar op doorbouwen en breid het steeds verder uit.

Afhankelijk van het verdienmodel wat je hebt gekozen moeten er zaken geregeld worden om het passief te maken. Oftewel ervoor zorgen dat jij steeds meer tijd hoeft te investeren, terwijl de inkomsten groeien.

Alright, maar wat zijn nu de voor- en nadelen ten opzichte van een actief inkomen? Een actief inkomen betekent dat je een vooraf afgesproken beloning krijgt voor het werk wat je levert. Bijvoorbeeld als je in loondienst of op factuurbasis werkt.

Voordelen

 • Zodra het passieve inkomen loopt heb je er weinig omkijken meer naar. Dit maakt dat je geld kunt verdienen tijdens je slaap, op vakantie of als je met je gezin in de dierentuin bent.
 • Je kunt meerdere passieve inkomstenbronnen naast elkaar laten draaien. Je hoeft niet actief aanwezig te zijn, waardoor je de ruimte hebt om nog meer inkomsten te creëren. Bijvoorbeeld met een geheel ander model.
 • Waar is het plafond? Die is er niet als het gaat om jouw passieve inkomsten. Je kunt blijven stapelen.

Nadelen

 • Inkomsten kunnen wisselend zijn. Als je in loondienst werkt weet je gewoon dat je na 8 uur werken een X bedrag uitbetaald krijgt. Dat is vooraf afgesproken en staat vast. Bij een passief inkomen staat niets echt vast en kunnen de inkomsten wisselen. De ene keer loopt het allemaal lekker. Het andere moment weer wat minder. Je weet dus minder goed waar je aan toe bent.
 • Het kost tijd en energie om op te zetten. Bij de meeste verdienmodellen investeer je in het begin veel tijd en energie om het neer te zetten. Zonder dat je daar iets voor terugkrijgt. Toen ik net begon met affiliate marketing bijvoorbeeld heb ik de eerste 4 maanden hard gewerkt, maar letterlijk 0 euro verdiend. Daarna ging het pas echt lopen. Het was essentieel dat ik dit werk erin stak, maar het kan demotiverend werken voor veel mensen om niet direct resultaat te zien.

Waar beginnen?

Zoals je in dit artikel hebt gelezen zijn er om een passief inkomen te genereren tal van mogelijkheden. Dat is het leuke. De keuze is reuze. Maar als je zelf nog helemaal in de startblokken staat en nog een keuze moet maken, kan het overweldigend zijn. Wat nu als je géén idee hebt waar je moet beginnen?

Onthoud dat, zodra een passief inkomen eenmaal voor je loopt, je veel tijd over hebt om ditzelfde verdienmodel uit te breiden of juist om je met iets totaal anders bezig te houden. Dat maakt het zo interessant; je kunt hierdoor namelijk meerdere bronnen van inkomsten naast elkaar hebben lopen.

Dat terwijl de meeste mensen slechts één inkomen hebben. Het salaris uit hun werk. Meer niet. Dat is tricky, want wat nu als dat enkele inkomen wegvalt?

Maak een keuze en focus je daar voor minimaal een jaar op

Een val waar mensen vaak intrappen is dat ze een verdienmodel kiezen, hier enkele weken VOL voor gaan en er dan langzaamaan weer mee stoppen. Om ze toch niet de (priori)tijd kunnen vinden of omdat ze het te lastig vinden. Een andere val is dat mensen een keuze hebben gemaakt, hier even mee bezig gaan en dan iets anders op het spoor komen. Om het eerste idee op een laagje pitje te zetten en met dat nieuwe ding aan de slag te gaan. Als dat niet direct werkt gaan ze weer wat anders proberen. En zo doen ze van alles maar komt er van niets echt iets terecht.

Trap niet in die vallen.

De oplossing? Een keuze maken en je daar minimaal een jaar op focussen. Het maakt mij niet uit of je met cash cows begint of in NFT’s gaat handelen. Kijk wat het beste bij je past en start daar mee. Zolang je je er maar voor de komende periode op kunt vastleggen. Dat betekent dus dat je wekelijks, misschien wel dagelijks een moment vrij maakt om je erin te verdiepen en dat voor een langere tijd. Het kan soms maanden duren voordat je de eerste resultaten ziet. Het is goed om daar realistisch over te zijn.

1 – Cashflow en 2 – Zet je geld aan het werk

Een veelgebruikte volgorde om meerdere stromen te creëren is door eerst cashflow te genereren en daarna om (een deel van) het extra geld aan het werk te zetten voor nóg meer geld. Zelf ben ik bijvoorbeeld begonnen met affiliate marketing. Hier ontstond een inkomen uit. Een deel van dit inkomen investeerde ik direct weer in mijn affiliate business. En met een ander investeerde ik in crypto, aandelen en NFT’s.

Zo genereer je die cashflow en ga je met een deel van dit inkomen nog meer geld maken.

Volhardendheid

Tenslotte moet ik eerlijk met je zijn dat een minderheid van de mensen het echt lukt. Dit komt omdat de meesten in de vallen trappen of zich snel uit het veld laten slaan als het even tegenzit. Slechts een klein deel van de mensen is hier tegen op gewassen. Dit zijn de mensen die niet bij het minste of geringste in een hoekje gaan zitten, maar die serieus zijn om dit tot een succes te maken. Wat er ook op hun pad komt.

Ze gebruiken de tegenslagen en mislukkingen als brandstof om te ontdekken wat wél voor resultaat zorgt.

Succes!

1 gedachte over “Passief Inkomen Genereren: 18 Werkende Manieren (online en offline)”

Plaats een reactie