Perfect Slapen in 7 Stappen (Slaapwijzer) Review + Ervaringen

Een review van het boek Perfect Slapen in 7 Stappen van Slaapwijzer en auteur William van der Klaauw; het is niet iets wat je gauw zou verwachten op deze website. Toch is slaap één van de meest onderschatte elementen voor succes. Daarom vond ik het zeker de moeite waard om dit geniale boek op mijn website te benoemen.

Het ding is; als je moeite hebt met in slaap komen of om goed door te slapen, dan is dat niet alleen erg frustrerend, het is ook zeer ongezond. Je kunt hier op alle vlakken in het leven last van hebben. Indien je echt al lange tijd geteisterd wordt door slaapproblemen kan het maar zo zijn dat je al van alles hebt geprobeerd om het op te lossen. Misschien slik je er wel medicijnen voor.

Logisch, maar vaak helemaal niet nodig. De vraag is.. biedt Perfect Slapen in 7 Stappen de oplossing voor al jouw slaapproblemen? 

Perfect Slapen in 7 Stappen review

Meer mensen dan ooit hebben problemen met hun nachtelijke rust. Niet in slaap kunnen komen, tussendoor vaak wakker of simpelweg ’s ochtends wakker worden met het idee dat je (vrijwel) niets hebt geslapen. Op de lange termijn kan dit voor ernstige problemen zorgen.

Veel voorkomende merkbare gevolgen van slaapproblemen zijn prikkelbaarheid, chagrijnig zijn, verminderde prestaties op het werk, gevoelens van lusteloosheid, gebrek aan motivatie, weinig energie en geen zin om activiteiten te ondernemen.

Slaapproblemen zijn de oorzaak van vele problemen. Het heeft zijn invloed op het hele leven.

Dat is jammer en bovenal niet nodig.

perfect slapen in 7 stappen boos

Opvallend is; mensen worden vaak boos op zichzelf door de slaapproblemen. Dit zorgt voor een negatieve psychologische spiraal waardoor iemand ’s nachts nóg moeilijker in slaap komt. Wat weer zijn invloed heeft op zijn volgende dag… enz.

Het wordt een vicieuze cirkel. 

In dit artikel wil ik het graag hebben over het vrij goedkope boek Perfect Slapen in 7 Stappen van William van der Klaauw. Op aanraden van een vriend van me (die altijd werd geteisterd met insomnia). Voor hem heeft het boek wonderen verricht. Ik nam de proef op de som en ging ermee aan de slag. 

In deze review lees je mijn bevindingen met het product & wat je ervan kan verwachten. Kan het iets voor jou betekenen?

Doel van Perfect Slapen in 7 Stappen

Perfect Slapen in 7 Stappen heeft als subtitel: “Maak Korte Metten Met Slaapproblemen”. 

Echter zijn er meerder facetten die in het boek worden belicht:

 1. Voeding
 2. Beweging
 3. Slaap

In dit artikel gaan we het met name over het derde punt hebben; rust, maar ook de andere twee komen aan bod. William van der Klaauw (auteur van Perfect Slapen in 7 Stappen) beschrijft namelijk in zijn boek dat deze drie onderdelen onafscheidelijk met elkaar verbonden zijn.

Datgene wat we elke dag eten (voeding) heeft zijn invloed op hoe we slapen. Of we regelmatig en voldoende bewegen (training) heeft ook weer zijn uitwerking op de kwaliteit van onze slaap. Rust is overigens niet alleen maar slapen, hier wordt ook ontspanning mee bedoeld. 

Ontspannen we op de juiste manier?

Perfect Slapen in 7 Stappen heeft daarmee als doel om elk facet van het leven te belichten dat van invloed kan zijn op onze slaap.

Het hoofdboek zelf biedt samen met haar bonussen een complete weergave van vrijwel alles waar we op moeten letten om slaapproblemen te voorkomen.

perfect slapen in 7 stappen ontspan

Een krachtige man is niet alleen actief en vooruitstrevend, hij kent ook zijn momenten van rust. Daar waar wordt gestreden dient ook te worden ontspannen.

Als we deze pagina moeten geloven zou het ALLE slaapproblemen, van wie dan ook op kunnen lossen. Ik kocht het boek en haar bonussen en ging er mee aan de slag.

Wat kun je van Perfect Slapen in 7 Stappen verwachten? 

Na betaling krijg je het volgende toegestuurd:

 • Hoofdboek: Perfect Slapen in 7 Stappen (zowel fysiek als digitaal aangeboden).
 • Bonus 1: Kalmeer Je Gedachten en Val In Slaap.
 • Bonus 2: Slaapchecklist.
 • Bonus 3: Welterusten Snacks Receptenboek.
 • Bonus 4: Top 5 Slaapsupplementen.
 • Bonus 5: CrystalWaters MP3.

Slaapwijzers webshop

Sinds kort heeft Kratos een heuse slaapwinkel opgericht. Dit is een digitale shop waarin je allerlei ontzettend slaapverwekkende producten kunt aanschaffen. Daarnaast zijn er allerlei andere zaken beschikbaar voor de ultieme rust.

Je kunt slaapyoga volgen, een lichttherapie bril uitproberen, of een compleet verduisterend slaapmasker nemen. Allemaal extraatjes om de beste slaper ooit te worden.

Mijn persoonlijke ervaring met het boek

Laat ik vooropstellen dat Perfect Slapen in 7 Stappen geweldig weg leest. Daarmee bedoel ik te zeggen dat het heel makkelijk te lezen is. De toon van het boek is aangenaam. De informatie die wordt gegeven wordt in een context gezet en met voorbeelden onderbouwd. Dit leest niet alleen makkelijk weg, het is ook nog eens erg motiverend.

Tijdens het lezen heb ik notities gemaakt en het fijne is dat je door het boek heen kleine opdrachten krijgt die je meteen kan uitvoeren (of later if you want), met een directe of indirecte uitwerking op je slaap.

Het is geen magische pil die in één klap al jouw slaapproblemen oplost. Het is een boek dat ervoor zorgt (mits jij consequent met de gegeven informatie & tips aan de slag gaat) dat jij korte metten maakt met jouw slaapproblemen op de lange termijn.

perfect slapen in 7 stappen pil

Dat is exact wat er gebeurde bij mij. 

’s Avonds lag ik regelmatig in bed te malen over dingen die er die dag gebeurd zijn, wat ik heb gezegd en gedaan en over andere dingen. Zorgen kwamen ineens naar boven. 

Ook ’s nachts schrok ik regelmatig wakker. Ik zat nog met onopgeloste zorgen waar ik overdag te weinig aandacht aan besteedde. ’s Nachts speelden die ineens op, waardoor de kwaliteit van mijn slaap drastisch werd verlaagd. Dit kwamen mijn prestaties overdag niet ten goede.

Wat heeft het mij zoal gebracht?

Perfect Slapen in 7 Stappen heeft mijn slaapkwaliteit stap-voor-stap drastisch verhoogd. 

Het is mooi om te zien dat enkele makkelijke, simpele acties zoveel verschil maken. Het is in mijn ervaring dan ook niet één ding geweest wat bijdroeg aan mijn slaapproblemen.

Het blijkt dat er meerdere dingen waren wat de kwaliteit van mijn slaap op het spel zette. Door met alle stappen, en de door het boek aangegeven minuscule stapjes, aan de slag te gaan sliep ik uiteindelijk weer als een roos. Het is geweldig. Ik werd:

 • Vrolijker
 • Gezonder
 • Gelukkiger
 • Uitgeruster
 • Prettiger in de omgang
 • Productiever
 • Overdag nóg actiever
 • Uitgerust wakker
 • Overall energieker.

2.2 Pluspunten

 • Doet zijn werk (voor 90% van de mensen).
 • Is makkelijk uit te voeren; kleine acties die passen in onze levensstijl.
 • Zorgt voor een sterk verhoogde slaapkwaliteit.
 • Wekt niet de illusie dat dit een quick-fix is, want dat is het niet.
 • William van der Klaauw pleit voor een algehele upgrade van onze levensstijl. Niet alleen verbetert onze slaap, we worden over het geheel een stuk gezonder.
 • Leest makkelijk weg.

2.3 Minpunten

Is niet altijd geschikt voor iedereen. Sommige mensen die medicijnen gebruiken waardoor zij slaapproblemen ervaren (bijvoorbeeld medicijnen naar aanleiding van een chemokuur) zullen weinig baat hebben bij dit boek. Zij kunnen simpelweg niet om hun medicijnen heen en daarmee zal dit boek niet helpen. In het boek zelf wordt aan dergelijke uitzonderingsgevallen weinig aandacht besteedt.

Hoe Perfect Slapen in 7 Stappen kopen?

Ik kan Perfect Slapen in 7 Stappen IEDEREEN aanraden. Voor diegenen die geteisterd wordt met slaapproblemen, en het heeft geen oorzaak zoals door medicijngebruik, dan zal dit boek jouw uitkomt bieden.

Het mooie is dat ook de psychologische kant van onze slaapproblemen worden belicht.

Doordat we op een bepaalde manier naar slaap(problemen) kijken, kan het maar zo zijn dat je daarmee juist de worsteling verergert, waardoor je nóg meer moeite met je slaap hebt.

William van der Klaauw behandelt het allemaal uitstekend en zorgt voor drastische verandering in het gehele leven op lange termijn. 

perfect slapen

Zelfs voor mensen die geen slaapproblemen ervaren, maar alleen maar wat gezonder en bewuster willen leven, gaat Perfect Slapen in 7 Stappen al een uitkomst zijn.

Als je bereid bent om wat moeite en tijd te steken in het verhogen van je slaapkwaliteit, zonder gebruik te willen maken van medicijnen, dan is Perfect Slapen in 7 Stappen nu beschikbaar met een tijdelijke korting.

Plaats een reactie