Persoonlijk Leiderschap Op Slippers [LSOB] Review en Ervaringen

Welkom bij mijn review van Persoonlijk Leiderschap Op Slippers. Dit programma is ontwikkeld door Lifestyle of Business (LSOB) van John en Jeanet. Veel ondernemers gaan ervan uit dat ze volledig vrij zijn als hun bedrijf eenmaal loopt.

In de praktijk valt dit vaak tegen.

Loop jij hier ook tegen aan? Dan is de training Persoonlijk Leiderschap Op Slippers (PLOS) van LSOB iets voor jou. In deze training leer je aan de hand van vier tegenstrijdigheden hoe jij de vrijheid vindt waar je altijd naar zocht.

Ik heb deze cursus ook gevolgd en in deze review lees je de volgende dingen.

 • Waarom veel ondernemers niet de gewenste vrijheid vinden
 • Wat je leert tijdens de cursus Persoonlijk Leiderschap op Slippers + de opbouw van de cursus
 • Hoe PLOS ervoor heeft gezorgd dat ik meer vrijheid heb als ondernemer
 • Wanneer je PLOS beter niet kunt kopen
 • Uiteraard mijn ongezouten mening over deze cursus, dit is tenslotte een recensie
 • Ik heb met John afgesproken dat je via mij 100€ korting krijgt op PLOS. Wat je hiervoor moet doen is simpel. Ga via deze pagina naar hun afrekenscherm en voer onderin de code ROBERT100 in. 

Wat is Persoonlijk Leiderschap op Slippers?

P.L.O.S. is een videocursus die je moet helpen om als ondernemer vrij te worden. Voorheen bevatte dit programma ook toegang tot Jeanet’s Hoekje wat inmiddels is uitgegroeid tot volwaardige cursus genaamd de University of Excellence. Ook die cursus heb ik gevolgd en mijn ervaringen gedeeld in deze UoE review.

In de cursus worden vier ogenschijnlijke tegenstrijdigheden geïntroduceerd. Als je het grootste gedeelte van de tijd leeft volgens de regels uit deze tegenstrijdigheden, dan scoor je een 8.5 op alle onderdelen van je leven die van belang zijn. Relaties. Gezondheid. Zakelijk.

Kortom, dan heb je het supergoed voor elkaar.

Voor wie is Persoonlijk leiderschap op slippers bedoeld?

Veel ondernemers ondernemen niet voor het geld, maar voor de vrijheid. Op het moment dat ze eenmaal omzet hebben, valt het vaak vies tegen met die vrijheid.

De meeste ondernemers zijn vakmensen. Ze zijn alleen maar IN hun bedrijf bezig en werken niet AAN hun bedrijf. Ze leiden hun dus bedrijf niet, ze worden geleid door hun bedrijf.

Je herkent dit aan jezelf als je keihard aan je bedrijf werkt, maar je toch schuldig voelt als je even iets anders aan het doen bent. Tegelijkertijd breng je niet genoeg tijd door met de belangrijke mensen in je leven. Je gezin, je familie en je vrienden.

Neem jij alle hooi op jouw vork?

Je vindt dat je beter kunt boekhouden dan een boekhouder en beter kunt webdesignen dan een webbouwer. Ook op andere vlakken merk je dat het niet lekker loopt. Je durft geen ‘nee’ te zeggen. Je mist de mogelijkheid om lekker in focus aan iets te werken.

Kortom, je bedrijf is soms een blok aan je been. Je bedrijf draait aardig, maar dit gaat ten koste van de rest van je leven.

Persoonlijk Leiderschap Op Slippers is dan ook vooral gericht op ondernemers die de groeifase met hun bedrijf hebben gehad en die nu vast zitten.

Als je de principes goed volgt, gaat de omzet omhoog en het aantal gewerkte uren en de hoeveelheid stress naar beneden.

Je kunt je business van begin af aan opzetten volgens de principes van de cursus, maar je haalt er, verreweg het meeste uit als je al een tijdje onderweg bent met je business. Je loopt dan gewoon pas echt tegen de problemen aan. In het begin moet je gewoon buffelen om je bedrijf überhaupt op gang te trekken.

De meeste mensen die in loondienst zijn, hebben niet zoveel aan PLOS. Ook al heb je nu geen volledige controle over je werkzaamheden, je moet deze controle wel kunnen krijgen. Als jij een baas hebt die orders aan jou geeft, dan is het lastig om deze controle te krijgen.

Vakman PLOS

Wat en wie zijn Lifestyle of Business (LSOB)?

Lifestyle of Business is het bedrijf van Jeanet Wolf en John Slabbekoorn. Alles over LSOB en mijn ervaringen met hen lees je in dit artikel.

Persoonlijk Leiderschap Op Slippers opbouw + uitleg

PLOS is opgebouwd aan de hand van vier (ogenschijnlijke) tegenstrijdigheden. Dit zijn overkoepelende thema’s rondom het succesvol ondernemen. Hieronder licht ik alvast een tipje van de sluier op over deze tegenstrijdigheden.

In iedere tegenstrijdigheid vind je drie video’s. Bij de meeste video’s krijg je een korte opdracht of een worksheet. Twee van de tegenstrijdigheden worden behandeld door John, terwijl Jeanet en coach Rianne ieder een deel op zich nemen.

Relaxed vlammen

In dit deel van de cursus is John aan het woord. De definitie die LSOB zelf geeft is: ‘Keihard vlammen in je business terwijl je een doorlopend relaxed vakantiegevoel ervaart.’

Veel ondernemers richten hun business zo in dat er geen tijd en ruimte is om te ontspannen. Als je dan eens niet werkt, dan vind je alsnog niet je rust.

Zeker, ondernemen is hard werken, maar in de module Relaxed Vlammen leer je hoe je toch je rust kunt inplannen.

Ook al wordt het niet zo uitdrukkelijk gezegd, als je de stappen in deze module opvolgt, leg je ook de basis voor groei. Persoonlijke groei, maar ook de groei van je bedrijf. Je hebt dan immers de tijd en ruimte om jezelf uit te dagen.

relaxed vlammen plos

Onbewogen veerkracht

Dit is een eigenschap die succesvolle ondernemers scheidt van de mensen van die het niet gaan redden. Als je niet over onbewogen veerkracht beschikt, dan bezwijk je onder de druk bij tegenslagen.

Je geeft op en legt de schuld voor je falen buiten jezelf. Het ligt aan de economie, aan je zakenpartner of aan de klanten die jou niet begrijpen.

Onbewogen veerkracht gaat over het meebewegen als er tegenslag op je pad komt en je aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Alleen zo kun je blijven werken aan je einddoel. Je buigt wel mee, maar je breekt niet.

Jeanet geeft deze module en zij maakt het behoorlijk persoonlijk. Zij leert je hoe je van ‘ik zou wel willen’ naar ‘ik ben ervan overtuigd dat dit moet’ gaat.

Je stopt snel met de dingen die je wel zou moeten doen, als je er al mee begint. Als je tot in het diepste van je ziel overtuigd bent dat iets moet, dan doe je het ook. 

Begrensde vrijheid

Dit is een supersimpel principe, maar o zo krachtig. Soms moet je vrijheid opofferen om op een later moment meer vrijheid te ervaren. Soms merk je de voordelen zelfs meteen.

Vergelijk het met geld opzijzetten voor de toekomst. Je kunt al je geld uitgeven en dat is leuk. Je hoeft nergens om te denken en pas op het moment dat je de melding krijgt dat je geen saldo meer hebt, is het uit met de pret.

Als je een klein beetje geld opzijzet voor de toekomst, dan heb je later veel meer vrijheid. Dan kun je een keer een korte sabbatical nemen bijvoorbeeld.

Een ander voorbeeld. Laat je telefoon binnen liggen als je buiten in de tuin zit met vrienden. Je voelt dan ook niet de verleiding om te checken hoe de beurs ervoor staat. 

Dit is het principe van begrensde vrijheid. Weten wanneer je vrijheid moet investeren. Dit betekent ook soms dat je de keuze moet maken voor belangrijke zaken die niet direct goed zijn voor je business.

Gaat het even slecht in je relatie? Als de relatie op de klippen loopt, dan raakt dit je bedrijf ook. Annuleer maar eens een paar afspraken zodat je tijd kunt doorbrengen met je partner.

Het principe is niet zo ingewikkeld, maar wel heel krachtig. Coach Rianne legt dit heel duidelijk uit.

Comfortabel discomfort

Alles wat interessant is, zowel voor jou persoonlijk als voor jouw bedrijf, ligt net buiten je comfort zone. Als jij niet buiten je comfortzone leert te bewegen, dan zal alles blijven zoals het was.

John legt in de drie video’s hier uit hoe moeilijk het is om buiten je comfortzone te gaan. Tegelijkertijd legt hij uit dat je er vrijwel altijd baat bij hebt.

Vrijwel niemand vindt het leuk om salescalls te doen. Je moet je nek uitsteken en vaak leidt het tot niets. Soms raakt de prospect zelfs geïrriteerd, omdat je net op het verkeerde moment belt.

Comfortabel discomfort gaat erom dat je identificeert waar je je ongemakkelijk bij voelt. Juist deze dingen moet je doen om vooruit te komen.

Weet je nog dat je als kind wel eens groeipijn had? Ook als je volwassen bent, is groei nog steeds oncomfortabel.

Comfortabel discomfort comfort zone

Naast de cursus, krijg je nog drie fantastische bonussen. Die leg ik hieronder uit.

Bonus 1. Persoonlijke ontwikkeling

Dit klinkt een beetje vaag, maar John en Jeanet openen hun volledige ‘vault’ als het gaat om persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt 43 geschreven samenvattingen van toonaangevende management- en zelfhulpboeken. Jeanet heeft van nog eens negen boeken een samenvatting ingesproken. Verder krijg je nog hoop links naar video’s, docu’s, podcasts en andere boeken, puur ter inspiratie.

Bonus 2. Experts aan het woord.

Dit is echt een moddervette plus. Je krijgt bijna 200 verschillende video’s van experts die je van alles vertellen over hun vakgebied. Hier zit van alles bij. Webshop strategie. Storytelling. Procesverbetering.

Mijn belangrijkste tips voor de meeste ondernemers

 • Kim Minten legt in tien video’s het gehele Profit First gedachtengoed uit – een filosofie om de financiën binnen je bedrijf te managen.
 • Marit Vervaart geeft je een stoomcursus Google Analytics.
 • Iris Slabbekoorn heeft twee SEO-cursussen voor je in de aanbieding met in totaal twaalf filmpjes.

Dit zijn stuk voor stuk gold nuggets. Je bent op andere plekken honderden euro’s kwijt om dezelfde kennis tot je te nemen. Deze krijg je er nu gewoon gratis bij.

Bonus 3. Trainingen en Q&A’s

Je krijgt hier nog eens 80 verschillende video’s met live trainingen en Q&A’s. In deze video’s zitten ook weer allerlei verschillende lessen.

In deze 80 video’s vind je hele uiteenlopende dingen. Sommige zaken zijn heel strategisch, over het opschalen van je bedrijf bijvoorbeeld of verdienmodellen. Andere video’s zijn juist superpraktisch. Verkooppagina’s maken of salesgesprekken voeren om er maar een paar te noemen.

Om te voorkomen dat je lang naar video’s kijkt die geen toegevoegde waarde hebben, zijn alle video’s duidelijk gelabeld. Je bent dus niet eindeloos op zoek naar de zaken die voor jou van belang zijn.

Als laatste krijg je nog toegang tot de Persoonlijk Leiderschap Op Slippers community, waar je met anderen kunt sparren. Helaas zit er niet heel veel leven in de deze community.

LSOB action planner en andere fysieke producten

Lifestyle of Business heeft een action planner en andere fysieke producten in hun shop. Deze helpen je bij het onder controle brengen van je leven. Vooral de Action Planner is erg waardevol bij het in de praktijk brengen van PLOS.

Zelf heb ik laatst de Fundamentals Box gekocht waarbij ik al deze drie producten met bonussen in een mooie doos toegestuurd kreeg. The best of all worlds voor een gereduceerde prijs.

Mijn ervaringen met Persoonlijk Leiderschap Op Slippers

Toen ik in eerste instantie de cursus doorkeek, had ik het gevoel dat ik geen waar voor mijn geld had gekregen. Er zijn ‘slechts’ twaalf video’s in de cursus met in totaal een keer een uur of twee aan beeldmateriaal.

Hier denk ik nu volledig anders over. Uiteindelijk is de lengte van de video’s niet belangrijk. Het gaat erom wat je uit de cursus haalt. En dat is enorm veel.

De ogenschijnlijke tegenstrijdigheden zetten je aan het denken. Wat dat betreft zijn ze erg sterk geformuleerd. Als je wilt, kun je ze opschrijven en aan de muur hangen op je werkplek.

In korte tijd doen de trainers uit de doeken wat de principes inhouden en hoe je ze kunt gebruiken. In hele korte tijd maken ze de tegenstrijdigheden compleet. Er worden persoonlijke anekdotes gebruikt, maar dit voelt oprecht. Bij sommige andere coaches heb je soms het idee dat ze dingen aandikken of uit hun duim zuigen.

Meestal zit er in een cursus wel ergens een gedeelte dat iets minder goed is, maar bij PLOS is dat niet het geval. Juist omdat de cursus zo kort is, zit er geen fluff in.

John, Jeanet en Rianne hebben allemaal een verschillende invalshoek, maar toch is de cursus een geheel. Dit is echt sterk gedaan.

De bonussen die je krijgt bij PLOS zijn fantastisch. Ik heb mij uren vermaakt met de boeksamenvattingen, de opnames van Q&A’s en vooral met de stoomcursussen van de experts. Het is echt heel tof dat LSOB zoveel experts zover heeft gekregen om hun kennis te delen.

Verschil met andere trainingen

PLOS is niet de eerste cursus over persoonlijke ontwikkeling die heb ik gevolgd.

De stijl van LSOB sluit heel goed bij mij aan. Bij andere experts voel ik niet altijd dezelfde connectie. Ik heb bijvoorbeeld ook Unstoppable Mindset van Jia Ruan gevolgd.

Ik vond deze training destijds redelijk, maar uiteindelijk is deze training te kort door de bocht. In het kort komt de training van Jia Ruan een beetje erop neer: je moet het gewoon willen, dan komt het goed. Als je faalt, dan ligt het aan jezelf.

Persoonlijk Leiderschap Op Slippers is wat mij betreft veel realistischer en praktischer. Het zit soms tegen. Persoonlijke ontwikkeling gaat niet zo zeer over het willen bereiken van doelen, maar veel meer over hoe je omgaat met tegenslagen.

Persoonlijk leiderschap gaat ook over het leven naar je hand zetten. Dit leer je in deze cursus ook een stuk beter dan in Unstoppable Mindset.

Persoonlijk leiderschap op slippers

De impact van PLOS op mij en mijn business

Gelijk in het eerste gedeelte van de cursus, werd ik al met mijn neus op de feiten gedrukt. Ik verdien genoeg geld met mijn bedrijf, maar ik heb ook niet altijd de vrijheid die ik voor ogen had.

Je verwacht misschien dat affiliate marketing een passief verdienmodel is en dat ik maar een paar uur per dag werk. Niets is minder waar. Je hoeft niet zoveel te werken overigens, maar ik heb mijn omzet- en winstdoelen nog lang niet bereikt.

Weken waarin ik 60-70 uur maak zijn geen uitzondering. Ik ben ook voor een groot gedeelte nog steeds een vakman. Ik werk heel veel in mijn bedrijf, maar ik ben niet misbaar. Alleen de boekhouder doet zijn werk nog als ik weg zou vallen.

Het kost mij dan ook heel veel moeite om een weekendje weg te gaan met mijn gezin en de laptop en telefoon thuis te laten. Ook ik heb moeite om los te laten en taken te delegeren aan andere mensen.  

Van vakman naar leider

Kortom, ook ik maak mij schuldig aan heel veel fouten die in de cursussen worden benoemd. Ik noem het fouten, maar het zijn hele menselijke dingen om te doen. Vrijwel alle ondernemers doen te veel dingen zelf. Omdat het goedkoper is, of omdat zij denken dat ze het beter kunnen. Damn, ik ken zelfs ondernemers die zelf de gehele boekhouding doen.

Dankzij Persoonlijk Leiderschap Op Slippers heb ik op een aantal fronten het roer omgegooid. Ik laat langzaam de controle los. Een paar weken terug heb ik een van mijn tekstschrijvers voor het eerst de mogelijkheid gegeven om direct op mijn website te werken.

Ik heb het artikel daarna nog wel bekeken, maar het was een goede start. En wat bleek, de drie artikelen die hij had aangepast zijn allemaal gestegen in de zoekresultaten. Voordat ik PLOS had gedaan, had ik iedere comma nagelopen.

Nu durfde ik los te laten en het vertrouwen te geven. En dat vertrouwen betaalde zich ruimschoots uit.

Hervinden van vrijheid in ondernemen

Durven investeren in mijzelf

Ik herken ook de voortdurende strijd als het gaat om het investeren in mijzelf. Ik zie mezelf altijd aan de keukentafel aan mijn vriendin uitleggen dat ik een paarduizend euro aan een cursus heb uitgegeven.

Tot nu toe heeft zij mij altijd gesteund. De investeringen in mezelf hebben zichzelf altijd dubbel en dwars uitbetaald. Toch vind ik het moeilijk om dit te doen.

De video onder de tegenstrijdigheid comfortabel discomfort heeft bij mij de doorslag gegeven. Ik heb een coach gevonden (Mitchel van Duuren) die mij gaat helpen in het verder uitbreiden en laten groeien van mijn bedrijf.

Als laatste dan nog de belangrijkste les. Het leven heeft zich dit jaar van zowel zijn beste als zijn slechtste kant laten zien. In beide gevallen heb ik durven los te laten. Ik heb de business durven laten waar voor het is, om tijd te besteden aan de zaken die echt belangrijk zijn.

Wellicht lees je dit en denk je: ‘dude, dat is logisch’. Dat is het ook. Het is geen hogere wiskunde. Maar je wilt niet weten hoe veel mensen toch in de valkuil stappen dat ze hun business voorrang geven.

Je voelt je schuldig omdat je niet genoeg tijd besteedt aan je dierbaren en juist daardoor gaan je zakelijke prestaties ook keihard onderuit. Ook als de zware periode voorbij is, blijf je vaak met een schuldgevoel zitten.

Conclusie Persoonlijk Leiderschap Op Slippers

Zoals je hebt kunnen lezen in deze recensie, ben ik erg positief over PLOS. Ik zet de belangrijkste punten nog even voor je op een rijtje.

Voordelen

 • Bonussen. Je kunt het eigenlijk geen bonussen meer noemen, zoveel is het. De cursussen van specialisten en de boeksamenvattingen zijn alleen al het geld voor de cursus meer dan waard.
 • Echte mensen. Zowel John, Jeanet als Rianne komen heel natuurlijk over. De video’s hebben geen poespas. Ze vertellen hun verhaal precies zoals het zit
 • Niet te drammerig. De video’s zijn niet drammerig of belerend. Je moet dit. Je moet dat. Je gaat zelf wel inzien wel wat je moet doen.
 • Praktisch. Geen zweverige shit, gewoon dingen waar je vanmiddag nog mee kunt beginnen.
 • Opdrachten. De opdrachten zijn simpel, maar wel doeltreffend.
 • Overzichtelijke cursusomgeving. De cursusomgeving ziet er heel goed uit. En ondanks dat er nog meer dan 250 (!) bonusvideo’s zijn, vind je hier ook makkelijk je weg.

Nadelen

 • Community. De betrokkenheid en inbreng verschilt nogal eens. De laatste tijd stijgen de reacties en posts, maar soms is de interactie zeer gering.
 • Garantieregeling. Je krijgt een 14 dagen niet goed, geld terug garantie. Dat is te kort om te weten of de cursus echt effect heeft op je leven.

Slotwoord van deze recensie

PLOS is een cursus die je echt verder gaat helpen in je bedrijf. De cursus is niet bedoeld om je te helpen starten, maar juist om na de eerste groeispurt je bedrijf te organiseren. Dit heeft heel veel meerwaarde.

Er zijn genoeg cursussen die je leren hoe je geld moet verdienen. Mijn laagdrempelige boek laat ook al veel zien. Dit soort dingen kunnen je zeker helpen.

Over de fase daarna heeft bijna niemand het echt. Je krijgt soms wel tools om de zaak te automatiseren, maar je leert dan niets meer over het nemen van de regie in je eigen leven.

LSOB 4 tegenstrijdigheden

De videocursus is niet super lang, maar wel erg praktisch. Ik heb er heel veel van opgestoken. Ik heb een paar barrières voor groei weggenomen, zowel op zakelijk als persoonlijk vlak.

Ook al denk je dat je al deze kennis niet nodig hebt, dan zijn de bonussen misschien al wel genoeg om tot aankoop over te gaan. Vaak hangen trainers allemaal hoge bedragen aan bonussen die niet terecht zijn. De bonussen van LSOB zijn echt heel veel geld waard.

Zoals je hebt kunnen lezen in deze review, raad ik Persoonlijk Leiderschap Op Slippers dan ook aan voor iedere ondernemer.

 • Ik heb met John afgesproken dat je via mij 100€ korting krijgt op PLOS. Wat je hiervoor moet doen is simpel. Ga via deze pagina naar hun afrekenscherm en voer onderin de code ROBERT100 in. 

Plaats een reactie