Radix Staken (XRD) Binnen Eigen Wallet – In 5 Stappen Plan

Wil jij een passief inkomen verdienen met de Radix crypto coin (XRD) door het te staken? Laten we dan gauw beginnen met het stappenplan. In dit artikel laat ik je stap voor stap zien hoe je XRD staked binnen een eigen wallet op je computer. Lees snel verder om te zien hoe je hiermee begint en geld gaat verdienen.

Waarom wil je met de Radix coin staken?

De voornaamste reden is natuurlijk “gratis” geld. Radix (XRD) maakt het mogelijk om met je eigen Wallet een passief inkomen te genereren. Het rendement zit (op het moment van schrijven) boven de 20%. Zeker de moeite waard dus om Radix te staken.

Zelf heb ik dit onlangs ook opgestart en nu hoef ik er weinig meer aan te doen. Laat het vermogen maar groeien. Het was wel even een karwei om uit te vogelen hoe dit nu precies werkt en hoe je het in orde maakt.

Ook kun je Radix niet bij iedere crypto exchange kopen. Dus ja.. hoe doe je dat dan (zelfs als complete leek)? Nou dat laat ik je zo zien. Eerst even kort over Radix (XRD) zelf.

Wat is Radix (XRD) crypto?

De makkelijkste uitleg die gegeven wordt over de intentie achter Radix en waarom dit project in het leven is geroepen staat al op YouTube. Zie de video hieronder met een goede uitleg van slechts 1:30 minuut. 

Het stappenplan voor een passief inkomen met XRD

Het is even wat werk, maar daarna kun je achterover leunen! Laten we beginnen bij het begin: Radix Coin kopen. 

Stap 1: Aanmelden bij Bitfinex

Mijn favoriete en de meest prettige crypto exchange die ik ken is Bitvavo. Hier heb ik al eerder een review over geschreven.

Echter kun je hier helaas geen Radix tokens kopen. Wel is het handig om (als je dat nog niet eerder hebt gedaan) je aan te melden bij Bitvavo, aangezien dit in de volgende stap van pas komt.

Het is nu in ieder geval van belang om je aan te melden bij Bitfinex, aangezien deze broker wél XRD beschikbaar heeft.

Ga dus daarheen en klik op Sign Up. 

Radix Token kopen bij Bitfinex

Stap 2: Radix kopen

Er zijn twee manieren om Radix coins te kopen. 

 • Je kunt dit direct doen bij Bitfinex. Hiervoor dien je je identiteit te verifiëren en vervolgens een optie kiezen om euro’s te storten naar je bitfinex account. Zodra je geld op je bitfinex wallet hebt staan kun je XRD’s kopen. Al met al kan dit proces enkele dagen duren.
 • Je kunt ook een kleinere munt kopen (zoals XLM) bij Bitvavo met de hoeveelheid geld die je voor Radix wilt gebruiken om te staken. Vervolgens verstuur je dit vervolgens van Bitvavo naar Bitfinex. Hierdoor hoef je je identiteit niet bij Bitfinex te verifiëren. 

Hoe moet je crypto verzenden van Bitvavo van Bitfinex?

Dat is gelukkig niet zo moeilijk. Begin bij Bitvavo. Heb je al een account bij Bitvavo? Begin dan bij stap 6.

 1. Aanmelden bij Bitvavo 
 2. Verificatieproces doorlopen
 3. Euro’s storten naar Bitvavo 
 4. De gewenste crypto coin aanklikken
 5. De gewenste hoeveelheid kopen
 6. Klik op ‘opnemen’ (alleen mogelijk op desktop) bij de betreffende coin – bijvoorbeeld Stellar (XLM)
 7. Bij Bitfinex ga naar Wallet – Deposit
 8. Zoek de betreffende coin op die je van Bitvavo naar Bitfinex wilt sturen – in mijn geval XLM.
 9. Kopieer het adres die je ziet staan en plak die in het veld ‘Adres’ bij Bitvavo.
 10. Indien er een Memo gevraagd wordt voer je de code uit Bitfinex onder ‘Exchange’ daar in.

Het kan zijn dat een adres eerst geverifieerd en gecontroleerd moet worden. Het kan zelfs zo zijn dat je niet direct de crypto munten mag verzenden, maar dat hier bijvoorbeeld 24 uur tussen moet zitten. Dat heb ik ook gehad en moet je gewoon even ‘uitzitten’. 

De meest waardevolle dingen komen niet zomaar aangewaaid 😉

Nu kun je het omzetten naar XRD coins

Ga in Bitfinex naar Trading en zoek de coin op die je wilt omzetten naar XRD. Eerst moet het naar USD omgezet worden. In mijn geval kies ik dan voor de markt XLM/USD. Vervolgens klap je het vakje uit bij ‘Order Form’ en zet je die op Market.

Voer de hoeveelheid XLM (of andere coins die je hebt) in en druk op Exchange Sell. Nu is de munt omgezet naar dollars. Zoek nu bij Trading op XRD – USD. Voer nu de hoeveel Radix in die je wilt kopen en druk op Exchange Buy.

Gefeliciteerd! Je hebt nu Radix tokens in je bezit. 

Stap 3: Radix Wallet downloaden + instellen

Via https://wallet.radixdlt.com/ download je de Radix Wallet naar je pc. Er is (nog) geen app beschikbaar dus we moeten het hiermee doen.

Download de software wallet en stel hem helemaal in. 

Stap 4: XRD overzetten

Als alles in orde is en je hebt de verificaties doorlopen, dan dien je het adres die je helemaal bovenin je Radix Wallet ziet staan te kopiëren. Vervolgens ga je naar Bitfinex en druk je op Wallet – Withdraw. 

Daar kies je de hoeveelheid XRD die je wilt verzenden en plak je het adres van je Radix Wallet in het veld Address.

Laat de optie staan op Exchange Wallet. Dan klik je op Request Withdrawal.

Radix XRD crypto

Nu gaat het vrij snel en heb je, als je alle stappen goed hebt doorlopen, je radix munten in je eigen wallet staan.

Stap 5: Staken bij Validators / Nodes

Om te kunnen staken dien je een partij te kiezen waar je je XRD tokens gaat onderbrengen. Deze partijen worden validators of ‘nodes’ genoemd. Radix DLT zelf beschrijft hier (in het Engels) hoe dit precies zit en raadt aan om het bij 5 nodes minimaal onder te brengen. 

Belangrijkste is in ieder geval om het wat te spreiden. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook vanwege dat het kan gebeuren dat een node ermee ophoudt. Ben je dan je Radix kwijt? Nee, zeker niet. Je krijgt ze dan gewoon terug. Om het weer te kunnen staken moet je ze gaan overzetten naar een andere.

Zelf stake ik mijn Radix voor bij StakeSafe Rotterdam en Amsterdam en nog een andere partij. Die hebben allemaal een lage fee en 100% uptime. Dat vind ik belangrijk; want zodra de node ‘down’ is, dan krijg ik even geen rewards. Beter dus dat het volledig online blijft om het maximale eruit te halen.

Klik binnen je Radix Wallet op Stake & Unstake en voer onder ‘Stake Tokens’ het adres is van de validator. en de hoeveelheid XRD je wilt opsturen. Dan druk je op Stake en klaar is kees!

Slotwoord – let hier op

Het is prachtig (vind ik althans) om je geld in mooie projecten te investeren en daar winst uit te halen. 

Er zijn zoveel manieren om je geld aan het werk te zetten zodat er meer geld wordt gecreëerd. Wel moet ik hier even benadrukken dat niets uit dit artikel als financieel advies mag worden gezien. 

Aan beleggen en investeren zitten risico’s verbonden en ik ben dan ook zeker geen financieel adviseur.

Je kunt altijd je geld verliezen en daar moet je rekening mee houden. Daarom raad ik ook altijd aan: stop niet alle eieren in één mand maar spreid je kansen en daarmee je risico’s.

Radix Crypto Staken

Ook lijkt het me logisch (maar wil ik het toch even benoemen) dat deze informatie louter ter educatie is en dat de risico’s volledig voor jezelf zijn.

Risico’s – er kunnen dingen misgaan

Wat nu als Radix (of de cryptomarkt) ineens omvalt? Wat nu als de Radix Wallet er ineens mee ophoudt? Wat nu als je wallet wordt gehackt? Om maar even wat risico’s te noemen. Het is goed om je er bewust van te zijn dat er dingen mis kunnen gaan.

Het is dan ook verstandig om alles goed te beveiligen en bij voorkeur de acties die je uitvoert achter een beveiligde verbinding (VPN) uit te voeren. 

En nu… lekker passief XRD verdienen!

Dat gezegd hebbende hoop ik dat deze 5 stappen jou hebben geholpen om Radix te gaan staken. Laat me vooral in een reactie weten als het is gelukt of als je nog ergens tegenaan loopt.

In de cryptowereld is alles erg dynamisch, dus het kan maar zo zijn dat er weer dingen anders werken tegen de tijd dat je dit leest. Ik probeer verder dit artikel zo up-to-date mogelijk te houden.

Hoe je op een winstgevende manier kunt leren investeren in crypto

Ben je nog een beginner in wereld van crypto en wil je leren hoe je hier geld mee verdient in plaats van verliest (wat de meeste mensen helaas doen) dan raad ik je de gratis crypto training van Derek en Patrick aan. Aanmelden is kosteloos, zie hier meer informatie wanneer deze online training begint.

Overigens zijn er ook andere crypto cursussen uitgebracht en zijn er tal van boeken over digitale munten geschreven. Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm, is de Crypto Masterclass hetgeen wat je nodig hebt om alles te leren over crypto en hoe je hier winstgevend in wordt.

Voor meer informatie over deze masterclass raad ik je aan mijn recensie en ervaringen te lezen.

Veel plezier en succes!

2 gedachten over “Radix Staken (XRD) Binnen Eigen Wallet – In 5 Stappen Plan”

 1. Ik heb mijn radix ondergebracht bij een validator. Maar ik zie mijn radix niet meer in mijn wallet staan. En als ik op unstake wil klikken, staat dat ik niks meer heb staan. Waar zijn mijn radix gebleven, en hoe krijg ik ze weer terug?

  Beantwoorden
  • Heb je ze wel naar het goede adres van de Validator verzonden? (niet per ongeluk terug naar BitFinex oid?)
   Als je ze wel naar het juiste adres hebt gestuurd, dan even contact opnemen met of de validator of Radix support zelf.

   Beantwoorden

Plaats een reactie