6%+ Rente Ontvangen op Digitale Munten (via Celsius) | Uitleg met Voordelen en Nadelen

Crypto sparen via Celsius lijkt het nieuwe en betere alternatief voor de gouwe ouwe spaarrekening van je bank. Er zijn verschillende apps voor waar je je digitale munten kunt stallen en daar een interessant rentepercentage over krijgt.

Zelf gebruik ik meerdere netwerken zoals Celsius en BlockFI om onder andere stablecoins op te slaan en rente over te vangen. Maar is dit wel een goed idee? Hoe gaat het precies in zijn werk? Wat zijn de voordelen en risico’s? In dit artikel leg ik alles uit.

 • Wij gebruiken Celsius al een tijd. Als blijk van dank mag ik iedereen die zich via onze vriendenlink aanmeldt een welkomstcadeautje van 50$ in Bitcoin aanbieden. Meld je aan, koop voor $400 of meer aan crypto en HODL voor 30 dagen. Daarna wordt de 50$ BTC bonus direct op je Celsius account bijgeschreven.

Wat is crypto sparen?

Lekker old-school je geld sparen op een spaarrekening. Voorheen loonde zich dat nog wel een beetje. Langzamerhand is de rente van je bank gezakt tot een nulpunt. Heb je een beetje vermogen, dan moet je zelfs geld betalen om het op je bank te mogen bewaren.

Nou, mij niet gezien. Ik ga liever voor de ruim 8% rente op mijn spaargeld wat Celsius bijvoorbeeld biedt.

Crypto sparen is in mijn ogen dé manier om een beloning te krijgen voor geld dat je niet direct nodig hebt. Het werkt als volgt:

 • Je maakt spaargeld over naar een crypto exchange, zoals Bitvavo.
 • Op de exchange koop je crypto, bij voorkeur een stablecoin zoals USDC. Een stablecoin is een coin die altijd gelijk blijft aan de waarde van een ‘normale’ valuta, zoals de Amerikaanse Dollar. Oftewel 2000 dollar = 2000 stablecoin. De waarde van een stablecoin blijft gedurende een lange periode stabiel en nagenoeg gelijk; bij ‘normale’ cryptomunten kan de waarde sterk wisselen.
 • Vervolgens maak je een account aan, bijvoorbeeld bij Celsius waar je de munten naartoe overzet. Mocht je ook nog Bitcoin (willen) hebben dan kun je die ook overzetten, want daar krijg je ook rente op in Celsius. 
Celsius Network app

Met deze apps ontvang je rente

Er zijn meerdere netwerken waar je je crypto kunt stallen. Zoals genoemd, Celsius. Dit is mijn favoriet, omdat het in mijn ogen de meest veilige is en gebruiksvriendelijk. 

Alternatieven voor Celsius zijn bijvoorbeeld BlockFI of NEXO. De rentepercentages lopen uiteen, maar bij Celsius is de hoogste rente met de meeste flexibiliteit. Je krijgt bijvoorbeeld op stablecoins 8,88% rente en op Bitcoin 6,2%.

Deze percentages zijn op jaarbasis en worden wekelijks uitbetaald. In de app rechts bovenin zie je onder ‘rewards’ hoeveel dollar rente je hebt gekregen in totaal.

Waarom zou je wel / niet willen crypto sparen?

De meest voor de hand liggende reden om het WEL te doen, is natuurlijk om met je huidige geld wat extra vermogen te creëren. Als je het geld niet direct nodig hebt, waarom dan niet dat geld in waarde laten stijgen?

Als het stil op de bank staat zal hetzelfde geld over enkele jaren minder waard zijn door de inflatie. Je kunt dan dus minder kopen dan wat je nu kunt. 

Stel dat je op een spaarrekening nog 10.000 euro hebt staan wat je 1. niet direct nodig hebt en 2. achter de hand wil houden als buffer. Op jaarbasis kun je dan €880 rente vangen. Dat is toch best aardig. 

Heb je nog een extra ton over, dan kun je maandelijks meer dan €700 aan rente vangen via het crypto sparen. Helemaal niet gek.

Kort gezegd zet je je geld aan het werk. 

Zitten er ook nadelen aan?

Elk voordeel heb z’n nadeel. Er zitten verschillende risico’s aan verbonden waar je echt even bij stil wilt staan.

Sowieso is het voor mij belangrijk om te noemen dat ik in dit artikel alleen maar mijn ervaring en kennis deel. Het is geen financieel advies. De keuzes die je maakt zijn jouw eigen keuzes en verantwoordelijkheid. Daarmee draag je dus zelf alle risico’s en kan ik niet verantwoordelijk worden gehouden voor de verliezen (en winsten) die je met deze informatie maakt.

Dat gezegd hebbende:

Dit zijn de mindere kanten en risico’s van crypto sparen

Om te beginnen kan een coin omvallen. Het komt nauwelijks voor bij gevestigde (stable)coins, maar als een coin wegvalt, dan ben je het geld dat je in die coin hebt gestoken waarschijnlijk kwijt. Een reguliere bank staat vaak nog garant bij verliezen of diefstal etc. 

Dat is hierbij niet het geval. En dat geldt ook voor het netwerk of de app waar je je crypto’s hebt opgeslagen. Mocht deze gehackt worden en je geld wordt gestolen? Dan zal je niets terugkrijgen. Gelukkig is die kans extreem nihil.

Daarnaast kun je niet zo makkelijk traden. Het is dus echt een opslagplek en geen trade-plek. Stel dat je in een munt hebt geïnvesteerd en die bij Celsius hebt opgeslagen.

Mocht die crypto munt ineens gigantisch stijgen en je wilt gaan verkopen, dan kan dat niet zomaar; je moet dan eerst de munt overzetten naar een exchange zoals Bitvavo. 

Celsius Crypto nadelen

Als het de eerste keer is dat je het adres invoert (waar je het heen wilt sturen) dan gaat er 24 uur overheen alvorens je het kunt verzenden. Dit om fraude tegen te gaan. Houd hier dus rekening mee.

Ook kun je jouw coins niet zomaar even omzetten. Heb je wat AAVE die je naar USDC wilt omzetten? Gaat niet lukken. Ook die moet je eerst overzetten naar een exchange en daar omzetten. Om het vervolgens weer terug te zenden naar je crypto spaarprogramma.

Verlaag het risico voor jezelf

Mijn tip om risico’s te verlagen is door zoveel mogelijk te spreiden. Dit raad ik altijd aan. Stop niet alle eieren in één mandje, tenzij je 200% zeker van je zaak bent en je er echt goed in hebt verdiept.

Je kunt spreiden door binnen Celsius meerdere stablecoins te kiezen waar je je geld in stopt. Dus niet alles in één munt. Dat is al een vorm van spreiding. Maar je kunt ook je geld over meerdere netwerken spreiden. Dus én Celsius én BlockFI én NEXO. En binnen die netwerken ook weer in verschillende coins.

Nog verder spreiden maak je mogelijk door niet alles in crypto te stoppen, maar ook bijvoorbeeld te gaan indexbeleggen. Er zijn genoeg manieren om je beleggingen te spreiden, waardoor je het risico voor jezelf verlaagt.

Gids om zelf te beginnen

Het zijn 3 relatief eenvoudige stappen om rente te ontvangen op je geld. Sommige stappen kosten wat extra tijd, omdat er verificatie-proces is of omdat je uit veiligheid pas na een X aantal uren verder kunt. Houd daar rekening mee.

Stap 1: Registreer je bij een netwerk

Eerst natuurlijk een platform kiezen. Omdat mijn favoriet Celsius is, ga ik hiermee even verder. Maar van mij mag je ook een andere kiezen. Verdiep je in de platforms en kijk welke het beste bij jou past.

Registreer je online. Via deze link kun je je gratis aanmelden bij Celsius en krijg je ook 50$ in Bitcoin kado. Download ook de Celsius-app en doorloop het verificatie-proces.

Stap 2: Zet crypto op de app

Er zijn twee manieren om crypto’s binnen je Celsius-app te krijgen. 

Je kunt het ofwel direct aanschaffen binnen de app, of je zet het over van een exchange (zoals Bitvavo) over naar je crypto-spaar-app.

Ik heb beide geprobeerd en mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de laatste.

Overzetten vanaf een exchange. Dat is namelijk het goedkoopst en snelst. Voor geld storten en daar vervolgens crypto mee te kopen betaal je veel extra fee’s.

Celsius review ervaringen

#1 Crypto overzetten van Bitvavo naar Celsius

 1. Maak een account aan bij Bitvavo
 2. Doorloop het verificatie-proces
 3. Stort geld naar je wallet
 4. Koop een (stable)coin
 5. Ga naar de Celsius-app en druk op ‘receive coins’
 6. Klik op de coin die je wilt ontvangen vanuit de exchange.
 7. Kopieer het volledige adres wat je daar ziet staan 
 8. Klik bij je exchange op de coin die je wilt verzenden en druk op opnemen
 9. Plak daar het adres waar het heen moet (dus van Celsius of de andere crypto-spaar-app)
 10. Stuur het op en afwachten!

#2 Crypto kopen bij Celsius

Wanneer je direct wilt kopen, ga je in de Celsius App naar Buy Coins. Je kiest vervolgens de betaalmethode; creditcard of bank transfer (handmatig overmaken). Die laatste heb ik een aantal keer gedaan, alleen is mijn ervaring dat je behoorlijk wat moet fee moet betalen. Zelfs op een relatief laag bedrag.

Op een bedrag van €1000 moest ik in totaal €30 handelskosten / netwerkkosten betalen. 

#3 Crypto ‘huren’

Er is ook een optie om munten te huren of lenen bij Celsius. Hier kan ik niets over vertellen, want dat heb ik zelf niet gedaan en zou ik ook niet (snel) doen.

Stap 3: Wachten maar

That’s it. Je zet je crypto in de app en dan is het een kwestie van wachten maar. Dit is waar Celsius voor staat. 

“Receive and hold your crypto.” Dat is het. En ik vind het een mooie manier om een deel van mijn vermogen langzaam te laten groeien.

Celsius promo codes voor extra rewards

De rente die je ontvangt bij rente wordt weergegeven in de app onder ‘rewards’. Wekelijks krijg je je rewards bijgeschreven. Maar er zijn nog extra manieren om geld te verdienen met Celsius.

Je kunt eenmalig mijn promo code gebruiken voordat je je aanmeld om $50 in BTC als welkomstbonus te krijgen. Mijn code gebruiken: 12855683e2 of meld je simpelweg aan via https://celsiusnetwork.app.link/12855683e2 

Om deze bonus te bemachtigen dien je minimaal $400 in een coin naar keuze op je account te zetten binnen 30 dagen. Zolang je dat vervolgens 30 dagen laat staan, krijg je de bitcoin bonus.

Stable coin bonus

Wil je een stable coin holden op Celsius en daar een extra reward over ontvangen?

Voer dan na aanmelden deze codes in:

 • STABLE10: Maak minimaal $50 dollar in USDT of USDC over en krijg $10 in Bitcoin als bonus.
 • STABLE50: Maak minimaal $200 dollar in USDT of USDC over en krijg $50 in Bitcoin als bonus.
 • STABLE600: Maak minimaal $25.000 dollar in USDT of USDC over en krijg $600 in Bitcoin als bonus.

In alle gevallen dien je het geld 30 dagen aan te houden. Als je er weer geld afhaalt, kan de code verloren gaan.

Ontvang $100 in Bitcoin via ons

Binnen 30 dagen kun je niet alleen 50$ maar zelfs 100$ in BTC verdienen bij Celsius. Wat je hiervoor moet doen is:

 1. Aanmelden via https://celsiusnetwork.app.link/12855683e2 en wees er zeker van dat de referral code 12855683e2 actief is bij jouw registratie.
 2. Doorloop het verificatieproces
 3. Voer nadat je account volledig is bij Promo Codes de code STABLE50 in
 4. Maak minimaal $400 in USDC of USDT over naar het account
 5. Zowel mijn referral code als de promo code komen dan op ‘Locked’ te staan
 6. Laat jouw investering 30 dagen staan
 7. Als beloning krijg je 2 × 50 dollar in Bitcoin vanzelf bijgeschreven
Celsius Promo Code Bitcoin Bonus

Hoe je op een winstgevende manier kunt leren investeren in crypto

Ben je nog een beginner in wereld van crypto en wil je leren hoe je hier geld mee verdient in plaats van verliest (wat de meeste mensen helaas doen) dan raad ik je de gratis crypto training van Derek en Patrick aan. Aanmelden is kosteloos, zie hier meer informatie wanneer deze online training begint.

Overigens zijn er ook andere crypto cursussen uitgebracht en zijn er tal van boeken over digitale munten geschreven. Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm, is de Crypto Masterclass hetgeen wat je nodig hebt om alles te leren over crypto en hoe je hier winstgevend in wordt.

Voor meer informatie over deze masterclass raad ik je aan mijn recensie en ervaringen te lezen.

Veel plezier en succes!

Plaats een reactie