Trading Formule Review (Mark de Vries) Ervaringen en Trade Tips

In de Trading Formule van Mark de Vries leer je hoe je winst kunt maken met handelen op de beurs middels daytraden. Je hoort vaak dat het gekkenwerk is en dat jij als kleine belegger kansloos bent tegen de grote jongens. Mark bewijst dat dit onzin is in zijn eigen daytrading cursus.

Al meer dan tien jaar leeft Mark van zijn winsten als daghandelaar. Hij reist de wereld rond, doet wat hij wil, allemaal dankzij zijn eigen investeringen. 

De strategieën die hij in die tijd heeft bedacht zijn zover ontwikkeld dat ze overdraagbaar zijn aan mensen zoals jij en ik. Dit doet hij in de videocursus Trading Formule. In deze review lees je mijn ongezouten mening over en ervaringen met zijn videocursus.

Wie is Mark de Vries van Tradewinst.nl?

Naar eigen zeggen is Mark 10 jaar geleden begonnen met traden. Eerst voor de lol en uit interesse, maar na een tijdje had hij het spelletje door en verdiende hij meer met traden dan zijn saaie kantoorbaan. In het begin richtte hij zich vooral op de Forex markt waar valuta worden verhandeld, maar tegenwoordig handelt hij in alles wat los en vast zit.

Zo zegt hij zelf in ieder geval. Of dit waar is kunnen we natuurlijk niet checken, want traden is een vrij beroep en je hoeft je nergens te registreren. 

Gezien zijn kennisniveau klinkt het echter wel erg aannemelijk.

Hij deelde zijn kennis eerst gratis

In 2018 begon Mark de Vries een blog over traden en beleggen, waarop hij zijn kennis over dit vakgebied deelt. In één van zijn video’s legt hij uit dat traden en beleggen soms erg saai kan zijn en dat je veel tijd overhoudt. Dit is de reden dat hij op zoek was naar iets waar hij meer voldoening uit kon halen.

Op zijn website vind je uitleg over de verschillende termen, maar ook complete trading strategieën die je gratis kunt gebruiken. Ik vind het informatie van hoge kwaliteit en je kunt oprecht zien dat hij verstand van zaken heeft.

Ook de risico’s van traden en beleggen komen ruim aan bod. Hij belooft geen gouden bergen en geeft een realistisch beeld van wat er mogelijk is. 

Overal staan risico waarschuwingen en Mark geeft duidelijk aan dat dit spelletje lang niet voor iedereen geschikt is. En daar heeft hij gelijk in.

Het platform wat Mark de Vries gebruikt voor zijn training

De videocursus zelf wordt beheerd door een gerenommeerd Nederlands bedrijf en de reviews zijn allemaal geverifieerd. Dus van echte kopers. 

Op het moment van schrijven is de Trading Formule al bijna 300 keer verkocht en zien we louter 5 sterren reviews van zeer tevreden deelnemers.

Mooi om te zien! 

Mark de Vries wordt in deze beoordelingen vooral geprezen om zijn deskundigheid en betrokkenheid. Vragen worden snel beantwoordt en deelnemers worden echt persoonlijk begeleid.

Mark de Vries betrouwbaar

Is Mark betrouwbaar en legitiem?

Mark de Vries is te vinden op Linkedin, Facebook en Twitter. Vooral op dat laatste medium is hij erg actief en plaatst hij trades die hij zelf ook neemt, voordat hij instapt. Er is in Nederland vrijwel niemand die dit doet. Hiermee legt hij echt zijn ballen op het blok en bewijst hij wekelijks dat hij ook daadwerkelijk een succesvolle trader is.

Aan de reacties op social media te zien krijgt hij veel respect uit de trading wereld en waarderen zijn volgers de informatie die hij plaatst enorm.

Wat is de Trading Formule?

De website die hij aanvankelijk gebruikte was blijkbaar niet genoeg en Mark de Vries heeft daarom nu een volwaardige videocursus. Hierin leert hij zowel beginners als gevorderden zijn exacte trading strategie. Je kunt dus over zijn schouder meekijken. 

Het is ontwikkeld om ‘daytraden’ toegankelijk te maken voor jou, mij, bakker Piet en alleenstaande moeder Amanda. 

Belangrijke vragen die worden beantwoord in de cursus zijn: 

 • Hoe verhoog je de kans op winst op de beurs?
 • Wat is strategisch daytraden?
 • Hoe verklein je de kans op verlies als trader?

De cursus is gemaakt om jou de beste strategieën, vaardigheden en principes bij te brengen op de beurs. Laat ik nu even ingaan op de cursus zelf; welke onderdelen komen er aan bod.

Module 1: Trading Tools

In de eerste module trading tools maak je de accounts die je nodig hebt om te handelen. Mark weet uit ervaring wat de beste brokers zijn. Je krijgt ook een uitgebreide handleiding in TradingView.

Dit is een programma dat je later in de cursus gaat gebruiken om de beweging van een aandeel (of andere belegging) te voorspellen.

Module 2: Mindset

Niet iedereen is geknipt voor het vak van daghandelaar. In dit onderdeel van de cursus krijg je een uitleg over hoe een handelaar moet denken.

Dit is voor veel mensen een grote eye-opener. Niet voor niets heeft Mark hier bijna een uur voor gereserveerd. Zonder de juiste mindset (zoals die van Mark de Vries) ga je gegarandeerd nat.

Dit weet Mark maar al te goed en vandaar dat je daar begeleiding bij krijgt, al van het begin af aan.

Daytraden cursus mark de vries

Module 3: Traden voor beginners

De basis van het handelen is toch wat ingewikkelder dan goedkoop kopen en duur verkopen. Hoe het precies zit, leer je in deze module. 

Module 4: Price Action

Als daghandelaar kijk je naar de prijs om te bepalen wat je gaat kopen en niet naar wat je koopt. Jij koopt nu olie omdat je op korte termijn een prijsstiging verwacht, ook al weet je dat we in de toekomst allemaal in een elektrische (of waterstof) auto gaan rijden.

Mark leert je in deze video de basis van het lezen van de grafieken.

Module 5: Candles lezen

Candles zijn de blokjes en lijnen op een grafiek die de prijsontwikkeling aangeven. Als je wel eens zo’n grafiek gezien hebt, zie je soms kleine blokjes met lange lijnen, maar ook wel eens grote blokjes met hele kleine lijnen.

Aan de hand van de patronen in de blokjes en lijnen schat je in wat de markt gaat doen. Hoe dit werkt, leer je in deze module van de cursus.

Module 6: Support en resistance

Markten zijn uiteindelijk gebaseerd op psychologie van de massa. Mensen proberen goedkoop in te kopen en duur te verkopen. Een support is een prijspunt waarop een belegging goedkoop is.

Beleggers zullen massaal gaan bijkopen als het aandeel goedkoop is, waardoor deze niet snel verder zakt. Een resistance (of weerstand) is het punt waarop een belegging duur is en waarop mensen dus gaan verkopen.

Waarom is dit van belang? Als jij weet hoever een belegging gaat dalen of stijgen, dan weet je ook wanneer je moet kopen en verkopen.

Module 7: Strategie

Eerlijk is eerlijk, tot en met dit punt lijkt de samenhang een beetje te ontbreken, maar in dit onderdeel vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Je leert hier hoe alles dat je eerder hebt geleerd op elkaar inwerkt en hoe je hiernaar handelt.

Deze module is heel interessant en de moeite waard om meerdere keren te bekijken. Het zorgt voor een sterke basis van jouw tradewinst.

Module 8: Risk management

Uiteindelijk ga je straks wel met je zuurverdiende centen aan het werk. Je moet dus iets doen om je risico te beperken. In twintig minuten leer je hier misschien wel de belangrijkste les van de hele cursus.

Hoe beperk je je verlies? Dat staat in deze module centraal.

Bonus: Jouw Trading Journal

Ook al leer je enorm veel over het handelen, je kunt jezelf altijd nog verbeteren. In deze bonusmodule leer je hoe je je eigen tradinglogboek bijhoudt. Op deze manier leer je van je fouten.

Bonus: Live trades en analyses

Drie korte filmpjes waarin je echte daytraders aan het werk ziet en waarin zij hun denkwijze uit de doeken doen. Hier haalde ik veel inspiratie uit. Super interessant en erg leerzaam om te zien.

Meer over het daytraden zelf

Daytraden betekent het kopen en verkopen van beleggingen, bijvoorbeeld aandelen of grondstoffen, op dezelfde handelsdag. Het principe hierachter is simpel.

Des te langer je trade duurt, des te groter de kans is dat deze verstoord wordt door een gebeurtenis in het nieuws.

Daytraden is een vak. Als eerste heb je kennis van de markt nodig. Deze kennis doe je niet op door je te verdiepen in het product waarin je handelt, maar je kijkt naar de prijsontwikkeling.

Als tweede heb je stalen zenuwen nodig. Je kunt met veel vallen en opstaan zelf deze stalen zenuwen kweken, maar het is handiger als je principes krijgt aangereikt. Daarna moet je alsnog oefenen.

In de Trading Formule videocursus deelt Mark de Vries zijn tien jaar daytrading ervaring met jou en mij. Je krijgt hiervoor maar liefst 6 uur beeldmateriaal om een succesvolle daghandelaar te worden.

Video: simpele trading strategie van Mark

Onlangs heeft de Vries een nieuwe video online gezet waarin hij de zogenaamde 9/30 MA strategie laat zien. Leerzame video en tevens krijg je een goede indruk van Mark en hoe hij zijn cursus inspreekt.

Ervaringen & reviews met Mark’s Trading Formule

Onderaan deze pagina zie je allerlei reviews van mensen; ze delen in enkele zinnen hun ervaringen met de trading cursus. Hier zie je enkele voorbeelden:

Trading Formule reviews

Pluspunten

 • Duidelijke uitleg. Er is enorm veel jargon in het wereldje van het daytraden, maar Mark legt duidelijk uit hoe het precies werkt.
 • Risicomanagement. Daytraden gaat gebeurt met grote risico’s. Mark legt je haarfijn uit hoe je je risico’s beperkt.
 • Aantrekkelijk geprijsd. Een goede trade en je hebt het de investering van de cursus er alweer uit.
 • Breed toepasbaar. De principes die Mark je leert zijn overal toepasbaar. Of je nu wilt handelen in aandelen, crypto of in edelmetalen.
 • 6 uur aan materiaal. Je krijgt enorm veel videomateriaal als je het afzet tegen de lage prijs.
 • Live-trades. Je ziet live hoe Mark handelt. Dit is enorm waardevol om te zien. Door letterlijk een kijkje te nemen over de schouder van de expert himself doe je veel inspiratie op.

Minpunten

 • Geen garanties op succes. De markt blijft grillig, dus je kunt altijd verlies maken. Bij andere verdienmodellen zoals Affiliate Marketing is de kans op de succes iets wat je zelf in handen hebt. Bij Daytraden kun je je kans op winst verhogen en kans op verlies verlagen, alleen heb je niet alles in de hand. Het blijft een risico.
 • Garantieregeling. Je kunt de cursus alleen annuleren als je nog maar een klein gedeelte van de cursus hebt gevolgd. Wel logisch dat er een matige garantie geldt, anders kun je de gehele cursus doorlopen, resultaat behalen en vervolgens je geld terugvragen. Mark de Vries heeft daar speciale voorwaarden voor.
 • Niet voor iedereen. Er zijn mensen die niet zo goed geschikt zijn voor het spelletje. Dat is niet erg, maar het is goed als je dit van jezelf weet.
 • Startkapitaal nodig. Je trades duren nooit lang, maar het is wel handig om alleen geld in te zetten dat je niet direct nodig hebt. Ook wel speelgeld genoemd.

Conclusie van deze Trading Formule review

Het moge duidelijk zijn. Een ijzersterke cursus door iemand gemaakt die er verstand van heeft. En ook nog eens voor een schappelijke prijs. Bij anderen betaal je minimaal een vijfvoud voor hetzelfde. 

Dan kunnen we met recht concluderen dat Mark de Vries betrouwbaar is en zeker geen oplichter. Hij vindt het gewoon gaaf om andere mensen net zulke mooie resultaten te zien behalen als hijzelf. 

En dat is een verademing in de wereld van traden en beleggen.

Meer weten over Mark zijn strategie

Plaats een reactie