Trading Navigator Methode Review (Harm van Wijk) Inhoud, Uitleg, Ervaringen

In deze Trading Navigator Methode review lees je of de training en beleggingsstrategieën van Harm van Wijk je helpen om als leek een succesvolle belegger te worden. Wij nemen je mee in de Trading Navigator cursus en software zodat je een goed beeld kunt vormen van wat je krijgt voor het geld. Ook gaan we in op de maker; drs. Van Wijk zelf. Uiteraard bespreken we onze bevindingen, resultaten en sommen we alles op het laatst nog even op. 

Waarom zou je überhaupt willen beleggen; laat staan met de Trading Navigator Methode

Kort geleden kwam er weer zo’n mailtje binnen van de bank. Rentewijziging. In plaats van 0.02% rente, krijgen we nog 0.01%. In plaats van bijna niets, krijg ik nu de helft van bijna niets. En dit wordt steeds verder afgebouwd.

Sterker nog: we moeten al betalen bij het bezitten van hogere vermogens op onze bankrekening.

Daarbij stijgen productprijzen ieder jaar met een dikke anderhalve procent. Als ik mijn geld werkloos laat staan, kan ik volgend jaar minder kopen dan nu.

Dat zet natuurlijk geen zoden aan de dijk. Laat ik dit zo, dan boer ik ieder jaar achteruit.

Jij misschien ook wel, zonder dat je het weet. Ik vind het zonde om mijn geld zo nutteloos te laten staan. En tegelijkertijd heb ik het geld nu niet nodig. Waarom dan dit geld niet aan het werk zetten zodat ik straks van een groter vermogen kan genieten?

Ik ben altijd een voorstander van mijn geld op slimme manieren te beleggen of ergens in te investeren. Alleen wil ik het iedereen afraden om lukraak wat te gaan doen. Daar komt de Trading Navigator Methode om de hoek kijken.

Zie ook onze videoreview van de Trading Navigator Methode

Een goede keuze om meer rendement te behalen?

Om te bepalen of het zin heeft om mijn geld ergens in te beleggen, heb ik doorgaans twee simpele criteria:

 1. Er moet een goed rendement zijn
 2. Ik wil er niet (te) veel tijd aan kwijt zijn

Er wordt vaak gesproken over dat beleggen een goede optie is om geld aan het werk te zetten. Maar waar begin je dan? Hoe zorg ik ervoor dat mijn zuurverdiende centen niet in rook opgaan? En kan ik geld verdienen zonder de hele dag naar grafieken te koekeloeren? Allerlei afwegingen die ik heb gecontroleerd bij het ondergaan van deze cursus.

De meeste mensen verliezen hun geld op de beurs

Beleggen lijkt op het oog heel simpel. Je koopt een aandeel en wacht tot die in prijs gestegen is. Als dit zo is, verkoop je de aandelen weer. Was het maar zo eenvoudig. Dan hadden we geen prijzige cursus nodig. Want..

Wanneer en bovenal waarmee moet je instappen? Wanneer moet je weer verkopen? Hoe vergroot je je winst en hoe beperk je je verlies? Ik ging op onderzoek uit en las dat circa 80% van de beleggers geld verliest.

Schokkend. Als ik wil gaan beleggen, dan moet ik niet bij die 80% zitten. Ik wil bij de 20% horen die wel winst maakt. Beter nog: bij die kleine minderheid van <1% die een gigantisch vermogen heeft opgebouwd dankzij hun beleggingen.

Leren van een expert, in dit geval Harm van Wijk

Na lang zoeken kwam ik bij de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk uit. Een cursus over beleggen van een ervaren rot. Laat ik eerst ingaan op de vooraf gemaakte beloftes die je op de verkooppagina van Harm ziet.

Als jij de Trading Navigator Methode koopt, dan belooft Harm van Wijk dat je in zes weken een bewezen strategie leert. Dat zie je dan ook direct terug in de cursus.

Trading Navigator 6 Weekse Cursus

Dit is uiteraard nog (lang) niet alles. Na de aanmelding krijg je zoveel meer. Wat goed is om te weten is dat deze strategie gebruik maakt van wetenschappelijke modellen. Nog belangrijker: je leert hoe je zonder emoties kunt handelen.

Aanmelding en eerste indruk 

Wat wij vooral belangrijk vinden bij een beleggen cursus voor beginners is dat gecompliceerde materie in hapklare brokken wordt gepresenteerd. Dat is het geval.

Bij de methode krijg je software meegeleverd die je kunt gebruiken op alle aandelen wereldwijd.

Nadat je wat tijd hebt genomen om de zaak te installeren en de cursus te volgen, kun je met een klein halfuurtje per week een goed rendement halen. Denk aan rendement van 15-20% op jaarbasis. Tegelijkertijd leer je je risico te beperken, waardoor je niet bang hoeft te zijn dat je geld helemaal verdampt.

Let op: dit is een gemiddelde. Ook Harm heeft wel eens jaren gehad waarin hij flink verloor. Als ik met een halfuurtje per week mijn geld 15-20% kan laten groeien (gemiddeld), dan kan ik een vinkje zetten in alle vakjes.

 • Geringe tijdsinvestering
 • Prima rendement
 • Geen risico dat ik al mijn geld kwijt raak (een beetje risico houd je altijd)

Voor wie is de Trading Navigator Methode niet geschikt?

Er zijn drie situaties waarin je Harm van Wijk’s cursus absoluut niet moet aanschaffen.

Ten eerste, als jij op zoekt naar een manier om van €1000 een miljoen te maken binnen enkele maanden. Dat gaat je gewoon niet lukken. De Trading Navigator Methode helpt jou om langzaam een vermogen op te bouwen.

Wat is langzaam? Rond de 15-20% gemiddeld per jaar is goed mogelijk. Als jij morgen miljonair wilt zijn, dan kun je maar beter hopen dat je een keer vies veel geluk hebt in het casino of een straatje loten kopen bij de sigarenboer.

Probeer niet de haas te zijn, je gaat verliezen

Vermogen opbouwen is een marathon. Geen sprint. Wees de schildpad in plaats van een haas willen zijn.

Als je maar lang genoeg doorgaat, dan kom je er wel. En ook een marathon bestaat vaak uit vallen en opstaan.

Met Harm’s strategieën leer je niet niet te vallen. Je leert zo snel mogelijk weer op te staan en er (veel) beter uit te komen.

Bij iedereen die beweert dat jij morgen kunt stoppen met werken door een bepaalde investeringsstrategie te voeren, moeten de alarmbellen al flink gaan rinkelen.

Harm is hier vanaf het begin af aan eerlijk en transparant over.

Harm van Wijk Boek

Dat is al een groot pluspunt ten opzichte van allerlei marketing guru’s die beloven dat je gouden bergen krijgt met een paar uur werk per week.

Je eigen principes aan de kant zetten in het belang van succes

Ten tweede, je moet een beetje nederig zijn. Je moet af en toe tegen je gevoel in kunnen handelen, bijvoorbeeld omdat de software zegt dat dat je nu moet verkopen. Dat jij goede hoop hebt voor de kwartaalcijfers van het bedrijf, doet niet ter zake.

Je moet je aan de strategie houden. Die is niet voor niets zo succesvol. 

Dit klinkt heel logisch. Toch zal het je nog verbazen hoeveel mensen hun eigen plan trekken, ook al hebben ze geen idee waar zij mee bezig zijn. Mijn advies is altijd om eerst te regels op te volgen, zodat je ze daarna creatief kunt breken.

De intentie van Van Wijk is altijd om een gezonde combinatie te maken tussen “voorkauwen” van wat hij doet en het stimuleren van zelfstandigheid. Die zelfstandigheid is er uiteraard nog niet vanaf het begin. Anders zou je een cursus in beleggen niet nodig hebben.

Zet louter geld in dat je mag verliezen

Tot slot, je moet geld beschikbaar hebben dat je een tijdje niet nodig hebt. Gemiddeld genomen maak je winst, maar op de korte termijn kun je op verlies komen te staan. Als jij 10k hebt staan om volgend jaar een huis te kopen, dan moet je die niet gaan beleggen. Het kan zijn dat het dan nog maar 7k waard is.

Beleggen en investeren is iets wat wij altijd aanprijzen. En toch loop je altijd het risico (een deel van) je geld te verliezen. Houd daar rekening mee. Dus plunder niet je boodschappenrekening om maar wat geld te kunnen beleggen. Dat kan fout aflopen.

Zolang je je hieraan houdt ben je goed op weg

Kortom, denk lange termijn, volg eerst de regels strikt op om ze daarna creatief te kunnen breken en investeer enkel vermogen dat je niet nodig hebt. De minderheid mensen die dit doen zullen bij de 20% horen die succesvol beleggen. 

Nu we dat glashelder hebben gaan we in op het brein van de TNM. 

 • Om laagdrempelig kennis te maken met de Trading Navigator methode raden we ook het gratis webinar Succesvol Beleggen aan. Deze is vooraf opgenomen door Harm van Wijk en direct te volgen.

Wie is de maker van de Trading Navigator Methode, Harm van Wijk?

Ik wist het eerst ook niet, maar Harm van Wijk is een grote naam in de Nederlandse beleggingswereld en is officieel doctorandus in Economie. Al meer dan 25 jaar is hij dagelijks bezig om zijn eigen vermogen te laten groeien en hier andere bedrijven en particulieren ook mee te helpen. 

Hij heeft gewerkt bij allerlei gerenommeerde banken en brokers, waaronder Binck, SNS en Fortis (dat later in ABN AMRO is opgegaan). Verder heeft hij nog twee jaar als manager gewerkt bij De Financiële Telegraaf. Ook is hij in verschillende media te gast geweest. 

Deze kennis en kunde is ook niet onopgemerkt gebleven bij andere media. Harm is te gast geweest bij Radio 1, Radio 2, Rondom10, EenVandaag, Business Class en bij BNR.

Harm is ook verschillende keren in de media verschenen. Zo waarschuwde hij in 2008 voor de gevolgen van de kredietcrisis op de Nederlandse huizenmarkt. Deze voorspelling is volledig uitgekomen.

Enkele jaren geleden was Harm van Wijk te gast bij Eelco de Boer van Winst.nl. In deze videopodcast deelt hij alles, ook over de periode waarin hij bijna al zijn vermogen verloor. Ja, Harm is ook door schade en schande wijs geworden.

Het is wel duidelijk. Als er iemand geschikt is om beginnelingen op weg te helpen, of om al bekende beleggers naar het volgende niveau te brengen, dan is het Harm wel. Hij heeft een groot scala aan vaardigheden en kennis. 

Zijn Beursbulletin en Beleggen.com van Harm betrouwbaar?

Zeker. Harm van Wijk heeft een legitieme onderneming en alle belangrijke gegevens zijn in te zien via de KvK.

Bestaande handelsnaam: BeursBulletin Alerts B.V.

Andere handelsnamen: Beleggen.com

KvK nummer: 34244390

Adresgegevens: Rokebrandlaan 2, 1261 WV te Blaricum

Telefoonnummer: 035 737 0440

Contact e-mail: info@beleggen.com

Andere programma’s en publicaties

Er is veel informatie die Harm gratis beschikbaar heeft gesteld. Daarnaast biedt hij videotrainingen en coachingstrajecten. Hieronder de belangrijkste publicaties op een rijtje.

Beleggen.com Pakket Boeken

Betaalde boeken en trainingen

Compleet boekpakket Beleggen (koop voor 47 euro)

Cursus Trading Navigator Methode (koop voor 997 euro)

Cursus X10 met Crypto – in samenwerking met Jan Robert Schutte (koop voor 997 euro)

Opbouw en inhoud van de Trading Methode

Geen oplichting dus die Harm. Dat is al mooi. En hoe zit het met de cursus? Want een recensie zou niet compleet zijn zonder inhoudelijke informatie over het product. Wat kun je verwachten als je de cursus koopt? Hoe gaat Harm van Wijk jou klaarstomen tot een succesvolle belegger? In hoeverre is zijn begeleiding en videotraining legitiem en behulpzaam? 

Die vragen gaan nu beantwoord worden. Bij aanmelding krijg je toegang tot de cursus en maar liefst acht bonussen. De totale werkelijke waarde hiervan zit rond de €12.000. Dit is geen uit de lucht gegrepen getal.

Waarde en prijs

De werkelijke waarde ligt dus over de 10.000 euro. Gebruikmakend van de aanbieding betaal je nog geen tiende hiervan. Zodra je je hebt aangemeld krijg je alles binnen enkele minuten toegestuurd.

Je kunt nu inloggen via mijn.beleggen.com en hebt toegang tot:

 • Trading Navigator Methode cursus en videolessen
 • Trading Navigator Software
 • 2 Jaar VIP-toegang tot de community (daarna reguliere toegang)
 • 2 Jaar lang alerts via Telegram
 • Handleiding geld verdienen met opties
 • Handleiding geld verdienen met aandelen
 • Handleiding speeders, sprinters en turbo’s
 • Transactietegoed van €500 bij de broker MeXem
 • 2 jaar lang coaching door Q&A calls

Dat is nogal wat. De helft van je investering in de cursus krijg je dus gewoon als tegoed bij MeXem waar je direct mee van start kunt. Ik bespreek nu wat je van de training en de losse bonussen kunt verwachten.

Overzicht van de training

De hoofdcursus is opgedeeld in zes weken (modules) met verschillende onderwerpen. Als je klikt op dat onderdeel ga je naar de interne lessen toe. Zoals je in onderstaande afbeelding ziet krijg je er nog veel meer bij.

De modules veilig beleggen, het energierapport, aanvullende interviews en brokeronderzoek vervullen stuk voor een stuk een waardevolle rol in het geheel.

Trading Navigator Methode cursus review

Even kort over de 6-weekse hoofdcursus.

Week 1

In week 1 leer jij de basis van beleggen. Hoe plaats je een order en hoe zoek jij een goede broker uit? In deze module zit ook een uitgebreide handleiding om de software te installeren.

Week 2

Hier leer je vijf verschillende beleggingsstrategieën die je kunt toepassen. Van eenvoudige strategieën met dividendaandelen, tot strategieën met opties die je ook kunt gebruiken om in een dalende markt winst te maken.

Week 3

Hier leer je de markt te lezen. Hoe vind je trends in de markt en hoe ga je hiermee om? De belangrijkste les uit deze week is hoe je om moet gaan met emoties.

Week 4

In deze video’s van de training leer je alles over opties en hoe jij deze kunt gebruiken om geld te verdienen of risico’s af te dichten. Wellicht wat ingewikkelde materie, maar het wordt echt heel duidelijk uitgelegd.

Week 5

Hier leer je de complexe Short Strangle strategie waarin je leert hoe je geld kunt verdienen in een zijwaartse markt. Een gouden strategie, want de beurs gaat 70% van de tijd gewoon zijwaarts.

Week 6

In deze module leer je nog een aantal interessante lessen over verschillende onderwerpen rondom. Hoe beheer je je geld en hoe zorg je ervoor dat je leert van je fouten?

Wat is het nut van de bijgeleverde software?

De software bepaalt op basis van een paar technische indicatoren of je een aandeel (of een andere belegging) moet kopen of verkopen. Ik zal je straks laten zien dat dit verbluffend goed werkt.

VIP-Toegang tot de community

Bij de community zit een bijzonder actief forum waarop jij je vragen kunt stellen. Er zijn veel actieve leden, dus de kans is heel groot dat jij snel een goed antwoord krijgt op je vragen. Veel leden delen ook handelskansen die zij zien. Hierbij geldt: doe altijd je eigen onderzoek.

Alerts via Telegram

Telegram is een soort WhatsApp. Via deze app krijg ik koop- en verkoopsignalen voor bepaalde aandelen. Hier kun je soms mooie pareltjes uit halen, maar het geeft ook wel eens onrust als ik het gevoel heb ik dat ik ineens een aandeel moet kopen.

Bonus Trading Navigator Methode

Handleiding geld verdienen met opties

Opties zijn erg complex, maar in deze handleiding lees je hoe je opties kunt gebruiken om geld te verdienen. Ik vond het vooral prettig dat de informatie uit de video’s ook uitgeschreven stond. Deze handleiding is hier overigens ook los te bestellen.

Handleiding geld verdienen met aandelen

In dit e-book leer je de basis van geld verdienen met aandelen. Ook dit is een uitstekende aanvulling op de videocursus. Dit boek is onderdeel van een serie die je hier ook los kunt bestellen.

Speeders, sprinters en turbo’s

Speeders, sprinters en turbo’s zijn producten met een hefboom. Je kunt hier veel geld mee verdienen, maar ook mee verliezen. In dit e-book krijg je een goede introductie tot deze instrumenten. Ideaal voor als je meer wilt weten. Deze beleggingsinstrumenten zijn niet geschikt voor beginners, maar als je weet wat je er mee kunt, is de potentiële upside gigantisch.

MeXem Transactietegoed (€500)

MeXem is de goedkoopste broker van de Benelux. Met deze bonus halveert je netto-investering in de cursus (tenzij je er niets mee doet). Fantastische bonus dus.

Live coaching (2 jaar)

Wekelijks organiseert Harm van Wijk en zijn team een webinar waarin je vragen kunt stellen over beleggen. Enorm leerzaam en je hoort ook waar andere beleggers mee zitten. 

Mijn ervaringen met de Trading Navigator Methode

Leuk al deze inhoudelijke informatie. Klinkt allemaal veelbelovend. Alleen wat kan iemand er concreet mee bereiken? Ik kan niet voor iemand praten, alleen vanuit mezelf. 

Wij stapten er relatief blanco in

Ik was vrij onervaren als het gaat om het beleggen. Wel zat ik al een tijd in de crypto waar ik ook een course voor heb gevolgd. Die training heeft me ontzettend goed op weg geholpen. Wat voorheen abracadabra was werd door het volgen van een ijzersterke crypto cursus als gesneden koek.

Daarom was ik ook vol vertrouwen dat Harm’s programma me goed op weg kon helpen. Ik ben dan ook maar gewoon met de cursus begonnen en ik heb deze helemaal gevolgd.

Normaal gesproken sla ik in een cursus nog wel eens een stukje over. Dat hoefde ik in dit geval niet te doen. Harm van Wijk introduceert heel veel begrippen in eerdere video’s die je verderop gewoon nodig hebt. Het beleggingswereldje zit nu eenmaal vol met jargon.

Volg (eerst) de gehele cursus als je succesvol wilt beleggen

Doe je dat niet, dan ga je dingen missen. Neem de tijd. Een marathon weet je nog? Geen sprint.

Af en toe miste ik tijdens de cursus wel een beetje introductie over waar het nu allemaal naar toe gaat. Het kwartje viel dan wel als ik een stuk of wat video’s had bekeken, maar deze informatie had ik liever allemaal wat eerder gehad.

Iets meer sturing en duidelijkheid over het grotere geheel van de course was niet verkeerd geweest.

Verder ook goed om te zien dat Harm van Wijk ook veel wetenschappelijke bronnen aanhaalt. Zijn methoden zijn écht ergens op gebaseerd. De grootste meerwaarde van de cursus zit erin dat je leert dat je in alle soorten markten winst kunt maken. Ook als de markt daalt of gelijk blijft.

Winst maken in een stijgende markt is makkelijk. Geld verdienen met beleggen tijdens een dalende of gelijkblijvende markt is een echte kunst – en waar het grote geld zit!

Harm van Wijk is transparant en verkoopt geen snel-rijk onzin 

Verder is het verhelderend om te leren dat je af en toe gewoon verlies maakt. Daar is niets aan te doen. Dat hoort erbij. Zolang je uiteindelijk maar rendement maakt. Zoals gezegd, je leert niet hoe je niet moet vallen. Je leert krachtig opstaan en je wijze lessen te trekken uit verliesmomenten.

Het mooiste is om deze reis te zien als spelletje. Spellen zijn er namelijk om gewonnen te worden. Alleen moet je wel eerst weten hoe het spelletje gespeeld moet worden. 

Werken met de software

Een van de eerste dingen die ik heb gedaan na het kopen van de cursus, is het installeren van de software. Nadat ik een klein foutje had gemaakt (keurig opgelost door support) werkte dit als een tierelier. Je ziet eenvoudig wanneer je een aandeel moet kopen en verkopen. Eenvoudiger kan het niet.

Je leert om deze software eens per week te checken, waardoor je alleen ’s weekends even een halfuurtje moet inloggen. Je plaatst je aan- of verkooporders en klaar is kees.

Het eerste aandeel dat ik kocht was een mandje ASML op €236.50. Onder in beeld zie je ‘buy’ signaal bij dit aandeel. Een klein halfjaar verder sta ik bijna 50% in de plus op €353.15.

Trading Navigator ervaringen

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat je af en toe wel wat meer verdient als je gewoon winst neemt. Mijn mandje Galapagos stond enorm op winst, maar daalde voor het verkoop signaal kwam en uiteindelijk behaalde ik maar een half procentje winst.

De vraag is altijd hoe ver een aandeel doorstijgt, maar winst is winst. Als ik hem gewoon op vijf procent had afgekapt, dan had ik meer rendement gehad.

Inmiddels is het routine geworden. Zaterdagochtend even met een kopje koffie verschillende aandelen in de AEX bij langs en even wat aandelen kopen of verkopen. De levendige community draagt ook echt wat bij. Het is mooi om met gelijkgestemde mensen over al deze zaken te kunnen praten. En ervan te leren.

De eerste trade met opties

Ook al zijn opties in de basis niet zo ingewikkeld, het is toch een beetje spannend om deze voor het eerst te kopen. Ik deed een short strangle op de AEX. Ik speculeerde erop dat de AEX niet te veel in prijs ging veranderen bleef. Kortom, ik wilde geld verdienen bij een stabiele markt.

Dit was wel een beetje risicovol, want dit was een groot deel van mijn portfolio. Ik kreeg een kleine premie van ongeveer €410, maar stond tegenover dat ik een margin (een soort borg) kwijt was van iets minder €4200. Ik was in totaal dus bijna €3800 kwijt aan bruto-investering.

Uiteindelijk bleef de AEX vrij stabiel in de zomer en verdiende ik in een maand bijna 11% aan rendement op deze investering. Overigens klapt een short strangle in 3 van de 10 gevallen.

Maar dan nog, je kunt met deze strategie makkelijk een procent of 10 op jaarbasis pakken. Voor de meeste mensen is het traden met opties iets dat je pas goed kunt doen als je wat meer geld hebt. Als ik mijn margin was kwijtgeraakt, dan was het haast einde oefening geweest.

Om met opties te gaan handelen, moet je ook een flink deel van je inleg kunnen verliezen.

Mijn Trading Navigator resultaten

Het moet gezegd worden, het afgelopen halfjaar is het vrij crescendo gegaan met de beurs. De gemiddelde markt is ongeveer met 20% gestegen in de tijd dat ik nu bezig ben. Ik loop nu richting de 27.6% rendement. Een klein deel van dit rendement komt door de short strangle die goed ging.

Vooral bij aandelen is het soms ook wel een kwestie van de lange adem. Als je terugbladert in de grafieken zie je dat je soms langer dan een jaar een positie hebt. Soms stijgt een aandeel in zo’n periode heel geleidelijk en dan heb je geld lang vast zitten in een trade die het minder goed doet dan de markt.

Het is natuurlijk geen enkele garantie dit zo blijft. Ik ben ook wel op een erg gunstig moment ingestapt. Een verlies was ook mogelijk geweest. Aan de andere kant: ik versla de markt en ik heb nu de tools om dit voor langere tijd te kunnen doen. 

Praktische informatie over de training

Om te beginnen met de prijs van de Trading Navigator Methode: 997 euro. Ik vind dit een goede prijs voor alles wat je ervoor krijgt: levenslange vaardigheden om succesvol te beleggen.

Hoe is de service bij problemen of vragen?

Tijdens het installeren van de software liep ik even vast. Achteraf bleek dat dit een kleinigheidje was, ik had één teken van code niet meegekopieerd. Ik stuurde op een zondagochtend een e-mail met een vraag en maandag om 09:30 had ik al antwoord. In totaal stuurde ik drie of vier mails heen en weer en om 15:00 had ik de software up and running.

Ik heb dus niets dan goede ervaringen met het team van Harm van Wijk.

Naast de goede support zijn de andere leden binnen de community ook meer dan behulpzaam. 

Garantieregeling

Als je de cursus aanschaft, dan heb je een 30 dagen 100% tevredenheidsgarantie. Je krijgt dan zonder aarzelen al je geld terug. Dertig dagen is niet voldoende om de lessen van de cursus helemaal in de praktijk te kunnen brengen.

Als jij van plan bent om te gaan belegen, dan zou ik er gewoon voor gaan. Het kost even tijd om je het systeem eigen te maken en het duurt ook even voordat je de eerste winsten kunt bijschrijven.

Het feit dat Harm van Wijk een garantie als deze durft te geven, geeft aan dat hij voor zijn product staat. Daar kun je ook wel op vertrouwen als je ziet dat hij inmiddels al meer dan 10000 mensen geholpen heeft.

Waar moet ik inloggen?

Via mijn.beleggen.com kun je na aanmelding inloggen. Daar vind je zowel de cursus als de community.

Eindoordeel Trading Navigator Methode Review

Vermoedelijk heb je al wel uit de tekst opgemaakt dat ik behoorlijk positief ben over de cursus. Het kan in het begin wat overweldigend zijn, gezien alles wat je voor je kiezen krijgt. Als je bereid bent hier je tijd voor te nemen dan sta je al 10 punten voor.

Voor de zekerheid zet ik de belangrijkste voor- en nadelen van de cursus nog even op een rijtje.

Pluspunten

 • De uitleg van Harm van Wijk over beleggen is enorm duidelijk. In het wereldje wordt ontzettend veel jargon gebruikt. Harm introduceert deze begrippen geleidelijk aan. Ik kan nu een zin lezen met vier verschillende beleggingstermen erin en ik weet ook nog wat er mee bedoeld wordt. Voorheen lukte dat echt niet.
 • De software die je bij Trading Navigator krijgt is ontzettend nuttig. De koopmomenten zijn in ieder geval bijna altijd spot on. Erg knap, zeker als je weet dat ook een groot deel van de koers wordt bepaald door nieuws, de kwartaalcijfers, etc.
 • Bewezen strategie. Alleen als je een strategie hebt en die goed uitgeschreven hebt, kun jij je emoties uitschakelen. Je leert ook hoe je risico’s kunt beperken. De kans is dus niet groot dat je al je geld kwijtraakt.
 • Je bent weinig tijd kwijt. Je kunt een behoorlijk rendement halen met eens per week handelen. Dit is een groot voordeel voor mensen die ook nog met andere dingen bezig zijn. Een passief inkomen behoort dus tot de mogelijkheden.
 • Er is een levendige community waar je veel kunt leren van andere beleggers. Wel moet je de beleggingstips die anderen delen vaak met een korreltje zout nemen. Het feit dat je met gelijkgestemden kunt bakkeleien over deze en hele andere zaken is fijn. Niet iedereen heeft het privilege al succesvolle beleggers als buren te hebben.

Minpunten

 • De cursusomgeving oogt in eerste instantie wat rommelig. Doordat de modules van de cursus ‘weken’ genoemd worden, vind je ook niet zo snel iets terug. Een logische naam voor iedere module was handiger geweest. Update: Harm van Wijk is duidelijk bezig geweest dit punt te verbeteren. In de overige onderdelen van de cursus is inmiddels veel meer overzicht gecreëerd. 
 • Startkapitaal nodig. Als je met opties wilt beginnen, heb je vanwege het hoge risico wel wat meer geld nodig. Dit is geen nadeel van de cursus; zo werkt het handelen in opties nu eenmaal.

Trading Navigator Methode reviews en ervaringen van anderen

Harm van Wijk heeft duizenden mensen geholpen. Een kleine minderheid (10 mensen) heeft de moeite genomen iets over hem en zijn beleggingsstrategieën op Trustpilot te zetten. Het cijfer dat hier uitrolt is een 4,1 uit de 5. Niet slecht.

Harm van Wijk Trustpilot Review

De ene negatieve recensie wat meer lijkt op een klacht haalt het gemiddelde duidelijk omlaag. Sterk van Harm om daar uitgebreid op te reageren in ieder geval. 

 • Via beleggen.com/succes-verhalen kun je verschillende ervaringen zien van klanten.
 • Harmvanwijktrading.nl is een uitgebreide pagina waarop nog veel meer te zien is over de inhoud van de cursus.
 • Slimlerenbeleggen.nl geeft aan dat het de training zeer compleet is en iedere beginnende belegger goed op weg helpt. Ook al gevorderde beleggers kunnen hier hun game mee verbeteren.
 • Marchealthy.nl vond het eerst erg overweldigend. Nadat hij er toch rustig voor is gaan zitten en een tijd lang de beweringen van Harm op de proef stelde kwamen er goede resultaten uit voort.
 • Bedrijvenconsultant.nl is van zichzelf geen voorstander van beleggen. Hij vindt de trading navigator toch een goede manier om een passief inkomen op te bouwen.

Bij de meningen van anderen sluiten wij ons aan. Een zeer complete cursus met alle ingrediënten om van leek een succesvolle belegger te worden. De Trading Navigator Methode van Harm van Wijk is 100% het geld waard.

Plaats een reactie