Unlock It! [Dan Lok] Review + Ervaringen + 3 Belangrijkste Inzichten

Ik heb lang moeten wachten op het nieuwste boek Unlock It! van Dan Lok. Eindelijk verscheen hij op mijn deurmat eind 2019. Het was een pre-order. 

Dan Lok was Unlock It! namelijk nog aan het schrijven toen ik het boek begin 2019 bestelde. Meer dan een half jaar heb ik er op moeten wachten en het was absoluut het wachten waard.

In deze review lees je mijn ervaringen met Dan Lok’s boek Unlock It! en bespreek ik de 3 belangrijkste key-principles. Ook geef ik je een samenvatting van het boek.

Unlock It; een eerste indruk

Al eerder heb ik een boek gerecenseerd van Dan Lok. Dat is al heel wat jaartjes terug en betrof het boek F.U. Money. Nu, ruim 3 jaar verder en het werd tijd om naar het volgende niveau te gaan. 

Aangezien ik altijd fan geweest ben van Dan Lok maakt het bijna niet uit wat hij uitbrengt. Hij kan mij vrijwel alles “aansmeren”. Als Dan zegt dat het geniaal, baanbrekend of revolutionair is, dan geloof ik dat.

Best gek eigenlijk, want ik ken de beste man helemaal niet in persoon. Het is een soort van vertrouwen. Het gaat er om wat je ZIET in iemand. En in mijn ogen ‘kloppen’ de dingen die hij zegt volledig. 

Vandaar dat ik, ook al duurde het nog ruim 6 maanden, het boek Unlock It! zonder enige twijfel kocht. De subtitel ‘The Master Key to Wealth, Success and Significance’ belooft veel.

Onderdelen van Unlock It!

Globaal gezien bestaat het boek uit 10 hoofdonderdelen. Dan Lok heeft het telkens over ‘How to unlock your X’. Oftewel hoe ontgrendel je X.

Dit zijn de 10 onderdelen ‘How to unlock your’:

  1. Wealth
  2. Wealth Archetype
  3. High Income Skill
  4. Luck
  5. Personal Power
  6. Productivity
  7. Sales
  8. Business Growth
  9. Profit Margins
  10. Social Capital

Centraal in dit boek staat hoe je jouw business & inkomen naar het volgende niveau gaat tillen. En welke sleutelelementen hiervoor nodig zijn. Ongeacht waar je ook staat en wat je nu doet.

Mijn ervaringen met Dan Lok

Eén van de redenen dat ik graag Dan Lok’s boeken lees is vanwege de schrijfstijl. Direct. Recht voor zijn raap. Eerlijk. En het leest heel makkelijk weg.

Daarnaast raakt Lok altijd de juiste snaar. Ik zie en merk simpelweg dat hij weet waar hij het over heeft.

Het is geen scammer of iemand die simpelweg kopieert wat anderen doet en daardoor succesvol wordt. 

Nee, Dan schrijft vanuit zichzelf. Hij praat uit EIGEN ervaring en heeft zijn eigen methodes, theorieën en filosofie.

En dat maakt hem en alles wat hij uitbrengt uniek, authentiek en tegelijk revolutionair. Wat ik heel inspirerend vind is dat hij, toen hij vanuit China naar Canada verhuisde, op een nulpunt begon.

Dan Lok

Hij had niets, was jong, onbezonnen en had eigenlijk maar één doel: goed voor zijn moeder zorgen.

Hij nam zichzelf voor dat hij en zijn moeder voor altijd van de geldproblemen af zouden komen. Dit deed hij door verschillende bedrijven op te zetten (hoe en wat lees je in Unlock It!).

Bewonderenswaardig vind ik zijn oneindige doorzettingsvermogen. Dan heeft vele bedrijven opgezet die faalden. Uiteindelijk zette hij een bedrijf op dat succesvol werd. Vanuit daar heeft hij verder gebouwd. 

Belangrijkste inzichten van het boek

Wanneer ik een boek lees maak ik tussendoor altijd aantekeningen. Ik heb geen fancy boekenlegger, maar gebruik simpelweg een gevouwen A4’tje.

Hierop schrijf ik belangrijke take aways en quotes uit het boek.

Ik markeer altijd belangrijke stukjes tekst in het boek en op de zelfgemaakte boekenlegger schrijf ik dan de paginanummer. Zo heb ik dat bij Unlock It! ook gedaan.

Hieronder zie je de 3 belangrijkste inzichten uit het boek.

Unlock It Dan Lok

Tijd is beperkt, geld is oneindig

Iedere seconde die je op dit moment spendeert krijg je nooit meer terug. Geld is echter oneindig. Je kunt iedere euro die je nu spendeert (in veelvoud) terugverdienen.

Echter gaan de meeste mensen met tijd om alsof het geld is en met geld om alsof het tijd is. Ze hebben het idee dat er genoeg tijd is. “Ach, komt later wel.” waarna ze niets waarmaken en hun tijd verspillen.

Tegelijkertijd hebben ze het idee dat er niet genoeg geld is. “Je kunt iedere euro maar één keer uitgeven.” Echter is dit de grootste verwarring die er maar bestaat. Van geld kun je altijd meer geld maken.

Tijd? Is zeer kostbaar en beperkt. Wees zuinig op je tijd. Zet je geld op de juiste manier in (en maak er meer GELD en TIJD mee). 

Hoeveel vind je jezelf waard?

De meeste medewerkers verdienen ergens tussen de 10€ en 40€ per uur. Met een beetje mazzel val je in de laatste categorie, maar de meesten zitten ergens in het begin.

Wanneer je echter ambieert om (veel) meer geld te verdienen, dien je jezelf allereerst meer waard te vinden.

Hoeveel vind jij jezelf waard? Is dat 10 euro per uur? Of 30? Of 80? Of 1000? Wat is jou magic number? Zo noemt Dan Lok het. Jouw magic number is hetgeen wat jij zou moeten verdienen om te voldoen aan wat jij waard bent.

En dat is geen lukraak gekozen getal, maar hier gaat een formule aan vooraf. Welke dat is, lees je in Unlock It!. 

Wanneer je voor jezelf je magic number hebt vastgesteld (voor mij is dat 937,50) besef je jezelf ook dat je heel anders naar dingen/gewoontes gaat kijken.

Zo besef ik me nu dat ik zelf geen schoonmaakwerk meer ga doen; dit besteed ik uit. Ook zal ik niet meer in de tuin werken (besteed ik ook uit) en laat ik iemand anders mijn boekhouding regelen.

Doe ik dat niet en probeer ik op ieder klusje te ‘besparen’ dan snijd ik mezelf werkelijk in de vingers. Hoe dit precies zit wordt allemaal duidelijk uit het boek.

High Income Skill stacken

In contrast tot de meeste theorieën laat Dan Lok je zien dat je eerst een High Income Skill (HIS) wilt ontwikkelen voor je een bedrijf opzet.

Een High Income Skill is een vaardigheid waarmee je een inkomen van 10K per maand of meer kunt verdienen. Enkele voorbeelden van Hoog Inkomen Vaardigheden zijn copywriting, online marketing, bloggen of bedrijvenconsultancy. 

Het mooie van HIS is dat je ze kunt ‘opstapelen’. Dan noemt het stacking. Immers, je kunt zowel copywriter als blogger, als bedrijvenconsultant als funnelbouwer zijn.

Dit zijn stuk voor stuk High Income Skills. De blog die ik nu schrijf hoef ik maar één keer te schrijven en te publiceren. 

Zodra deze blog geld oplevert ben ik iets anders aan het doen. Het kan zijn dat ik nog een blog schrijf die geld oplevert. En zo blijf stacken.

Samenvatting van Unlock It!

Het boek is zo goed en uitgebreid dat er in deze blog te weinig ruimte is om alles door te spreken. Dan gaat écht de diepte in over de wetenschap en theorie van HEEL VEEL GELD VERDIENEN. 

En het mooie is dat je hier geen diploma voor hoeft te hebben. In principe kun je dit gewoon vanuit huis doen. Net als wat ik doe 

Je leert in Unlock It! hoe je vanuit het niets, iets groots creëert. Dan Lok laat je meerdere mogelijkheden zien. Dus je leert niet -zoals op school- hoe je een geweldige werknemer wordt voor een mager loontje.

Je leert hoe je jezelf op nummer één zet en een fatsoenlijk bedrag zet op wie jij bent en wat jij doet. Wanneer je jezelf namelijk hoger waardeert, zullen andere mensen jou ook hoger waarderen.

De 4 Fases in het leven

Volgens Dan zit iedereen in één van onderstaande vier fases in het leven:

Fase 1: Overleving

Fase 2: Veiligheid

Fase 3: Succes

Fase 4: Van betekenis zijn

Wanneer je Unlock It! succesvol toepast, zal je zowel Fase 3 als Fase 4 ervaren. Dit, terwijl de meeste mensen ergens in Fase 1 of Fase 2 blijven rondhangen.

Ga voor jezelf na in welke fase jij je nu bevindt en welke acties je dient te ondernemen om naar de volgende Fase te gaan. 

Mythes rondom rijkdom

De hoeveelheid geld jij verdient staat gelijk aan de hoeveelheid waarde die jij creëert. Zo verwoordt Dan Lok het in ieder geval.

Daarnaast bespreekt en ontkracht Dan meerdere mythes rondom het vergaren van rijkdom. Dit zal je waarschijnlijk erg verbazen (en verrijken) als je nog niet bekend bent met zijn filosofie over geld.

Waarin houd jij jezelf tegen om rijk te worden?

Super interessant (en tegelijk confronterend) vind ik de ‘Wealth Archetypes’ die in Unlock It! worden belicht. Ga voor jezelf na of jij de Caged Lion, de Innocent Prisoner, de Unfulfilled King/Queen of een heel ander persoon bent.

Op basis van jouw personage en waar je nu staat biedt Dan Lok je praktische theorie om uit de blokkades te komen. Alles staat in het teken van jouw volle potentie vervullen en het genereren van meer (online) rijkdom.

Naast de Wealth Archetypes krijg je 7 onzichtbare kettingen te zien die jou houden waar je nu bent. Het zijn ideeën/overtuigingen die je -wellicht vanuit je opvoeding- tegenhouden in het behalen van succes.

Overige inzichten 

“Your comfort zone is your income zone.”

Hoe kan het ook anders. Een boek over zelfhulp dat NIET over je comfortzone gaat? Dat is bijna niet mogelijk.

Zo ook in Unlock It! Er wordt een prachtig onderscheid gemaakt tussen jouw comfort zone en hetgeen wat (misschien nu nog) oncomfortabel is.

Denk aan andere mensen de schuld geven versus zelf de verantwoordelijkheid nemen over je leven. Comfortabel versus oncomfortabel.

En: offer lange termijn doelen op voor korte termijn plezier versus offer korte termijn plezier op voor lange termijn doelen. 

Dan Lok

Comfortabel versus oncomfortabel. Als er één ding is dat ik geleerd heb (uit zowel F.U. Money als Unlock It! dan is het wel: doe het moeilijke en je leven wordt makkelijk.

Eindconclusie: mijn ervaringen met Unlock It!

Het moge duidelijk zijn. Ik ben fan en blijf fan van Dan Lok. Zijn nieuwe boek biedt ontelbaar veel geniale inzichten waar je als persoon/ondernemer mee uit de voeten kunt om meer succes te ervaren in je leven.

De schrijfstijl moet je aanstaan. Niet iedereen vindt het even leuk om zo direct te worden “aangesproken”. Maar ik ben er niet vies van, mits de persoon die het doet recht van spreken heeft. En Dan Lok heeft dat.

Wil jij jouw business naar het volgende niveau tillen? Heb jij er wel oor naar om FLINK VEEL GELD te verdienen? Ambieer je een High Income Skill of wil je simpelweg meer potentie benutten? Lees dan Unlock It!

Let op: dit boek is NIET geschikt voor de ’touchy feely’ zijn. Oftewel, voor mensen die snel op hun teentjes zijn getrapt en die het niet leuk vinden om hun eigen gedrag eens goed onder de loep te nemen. Als je niet bereid bent de verantwoordelijkheid over je leven te nemen, kun je het boek beter aan je voorbij laten gaan.

Unlock It boek

Plaats een reactie