Geld Verdienen op Amazon in 5 Stappen | Direct Beginnen, Handleiding en Tips

Geld verdienen op Amazon kan ontzettend lucratief zijn. Amazon is immers de grootste marketplace van de wereld. Wereldwijd verkopen bedrijven via de marketplace van Amazon voor meer dan $300 miljard per jaar. Genoeg kansen dus voor iedereen om een stukje van de taart te pakken.

Maar hoe begin je nu met verkopen via Amazon? Je kunt namelijk niet zomaar alles gaan verkopen. Een gedegen aanpak is een must. In dit artikel laat ik je deze 5 stappen zien om zelf succesvol verkoper te worden op Amazon.

Waarom zou je willen verkopen op Amazon? 

E-commerce is booming en de omzetgroei gaat in de dubbele cijfers. We denken bij een grote webwinkel alleen vaak niet aan Amazon, meer eerst aan Bol.com.

Maar…

Amazon is Bol.com in het kwadraat. Waar er bij Bol.com een paar miljard over de toonbank gaat, is dit bij Amazon een paar honderd miljard. 

Dat is wel wereldwijd en je kunt in het begin niet alle markten bedienen. Maar dat er hier mogelijkheden liggen, lijkt mij duidelijk en hebben verschillende Nederlanders al bewezen

Geld verdienen met Amazon

Als jij je product aanbiedt in een paar landen, heb je ineens een bereik van miljoenen consumenten. 

De online markt groeit ieder jaar gigantisch

Daarnaast groeit Amazon nog steeds als kool. De Nederlandse website is nog maar sinds kort live en veel websites moeten nog aangesloten worden. Ook al is deze global marketplace nu al gigantisch, ik zeg het staat nog in de kinderschoenen. We zijn pas op het begin. En daar liggen nog veel kansen voor jou, mij en buurvrouw Trees.

Hoe groot de kansen ook zijn, er komt wel wat bij kijken om producten via Amazon te verkopen. De marketplace werkt heel anders dan bijvoorbeeld bol.com. En doordat je via de marketplace een stuk meer consumenten kunt bereiken, is de concurrentie ook veel groter. 

Hoe de succesvolle zich onderscheid van de niet-succesvolle

Maar ook bij Amazon geldt: (pas) als jij echt iets toevoegt en jezelf weet te onderscheiden, dan verdient zowel Amazon als jij veel geld. Het mooie aan verkopen bij Amazon is dat je het grootste gedeelte van je business tegen een voordelig tarief kunt uitbesteden bij Amazon zelf. 

Als je de zaak eenmaal goed hebt lopen, dan verdien je een bijna volledig passief inkomen. Een heel flink inkomen. Ik ken mensen die klein zijn begonnen met e-commerce als bijbaan, maar bij wie het zo goed liep dat ze met hun studie en “normale” baan zijn gestopt.

Ze werken tegenwoordig locatie-onafhankelijk en krijgen genoeg binnen. Puur dankzij hun online verkopen. Prachtig toch? Nog een groot voordeel is dat je op Amazon kunt beginnen met heel weinig geld. Er zijn genoeg methoden waarmee je zelfs zonder startkapitaal kunt beginnen. Laten we daarom beginnen met de eerste stap.

Geld verdienen op Amazon stappenplan

Falen in de voorbereiding is een voorbereiding op falen. Heeft een wijs man ooit eens gestate. Zo geldt het met Amazon ook. Goed onderzoek doen en de juiste lijntjes uitzetten is cruciaal.

#1 Kies je aanpak 

Waar je bij veel andere businessmodellen eerst een niche kiest, kijk je bij Amazon eerst naar je aanpak. Er zijn verschillende manieren waarop jij succesvol kunt worden bij Amazon. 

White label producten 

White label producten zijn merkloze producten die je een eigen merk meegeeft. Jij koopt bijvoorbeeld potjes met vitaminepillen en plakt daar je eigen etiket op. Deze ga je vervolgens verkopen. 

Nu is het iets ingewikkelder dan dat. Een nieuwe sticker op een potje vitaminepillen plakken kan iedereen. Er zijn veel producten die je in 1001 varianten ziet op Amazon.

Als je een origineel white label product naar Amazon weet te brengen, dan ben je het heertje/dametje. Voordeel van een white label product is dat je echt een merk kunt opbouwen.

Als je het vertrouwen van klanten hebt gewonnen, willen ze misschien meerdere producten kopen. Denk je nog groter, dan kun je later eigen producten gaan ontwikkelen. 

Hoe verkopen via amazon

Denk er trouwens wel om dat je je merk van het begin af aan goed beschermt. 

Het voordeel van white label producten is dat je deze rechtstreeks van de fabrikant koopt. De winstmarges die je kunt halen zijn vaak hoog. Het is daarbij wel cruciaal dat je een goede fabrikant kiest, zeker als je voedingsmiddelen of andere zwaar gereguleerde producten gaat verkopen.

Er komen nog wel meer dingen kijken bij het opzetten van je eigen white label, maar dit leer je allemaal in de gratis Amazon training. Bas Urlings legt het allemaal haarfijn uit. Echt een aanrader om dit allemaal goed onder de knie te krijgen.

Waarom? Omdat het zo ontzettend winstgevend kan zijn als je het goed aanpakt. 

Eigen producten verkopen 

Heb je al eigen producten, zoals sieraden of kleding? Via Amazon bereik je in een keer een miljoenenpubliek. 

Er zijn heel veel merken die begonnen zijn op Amazon, maar je moet wel weten hoe je jezelf presenteert. Maak jij sieraden van bijzondere materialen? Probeer dat maar eens duidelijk te maken aan de mensen die Amazon doorscrollen op zoek naar een leuke ketting. 

Dit komt verderop in dit artikel nog aan de orde, wanneer ik het ga hebben over het optimaliseren van je product- en merkpagina’s. 

Restpartijen verkopen 

Als jij goedkoop een restpartij van een merkproduct op de kop tikt, kun je die via Amazon verkopen.

En als je goedkoper kunt aanbieden dan de concurrentie, dan ben je de partij in no time weer kwijt. 

Jouw product staat immers in een etalage waar dagelijks miljoenen mensen langs komen. Amazon is internationaal.

Profiteer hiervan, bijvoorbeeld als je een product vindt dat in Nederland een stuk goedkoper is dan in Italië. 

Produccten verkopen op amazon

Amazon Marketing Agency 

Als je helemaal niets wilt gaan verkopen, dan is de cursus nog steeds nuttig voor je. Met een Amazon Marketing Agency (AMA) help jij andere bedrijven om geld te verdienen via Amazon. 

Dit kan heel lucratief zijn. Sommige experts verdienen een passief inkomen omdat ze een percentage van de sales krijgen. Onderschat de kansen van een AMA niet. Amazon is nog maar net nieuw in Nederland en maar weinig mensen kennen de kneepjes van het vak. 

  • Er is vanuit Team Plazatalk veel gratis informatie beschikbaar gesteld over geld verdienen met Amazon. Op deze overzichtspagina zijn diverse gratis masterclasses aan te vragen die je direct kunt inzien. Voor ieder wat wils.

#2 Zet je account op

Jezelf aanmelden bij Amazon lijkt heel simpel. Je registreert een account, je voert je gegevens in en klaar. 

Er komt toch wat meer bij kijken dan je in eerste instantie denkt. Amazon voert een heel streng selectiebeleid. Veel verkopers die er op andere plekken makkelijk tussen komen, worden bij Amazon geweigerd. 

Dit is vooral een groot risico als je een product verkoopt dat risico’s met zich meebrengt. Voedingsmiddelen of elektronica bijvoorbeeld. 

Welke landen?

Ook al lijkt Amazon een groot geheel, in de praktijk is dat toch anders. Je kunt je producten in principe wereldwijd verkopen, maar je hebt te maken met verschillende marketplaces. In Europa zijn het er zes, maar als je een product hebt dat het goed doet in de VS, Japan of China, dan kan dat ook. 

De meeste mensen houden het bij Europa of Amerika. Deze markten zijn groot genoeg. Wat je ook gaat verkopen, je doet dit niet via de Nederlandse marketplace (want die is er niet).

Dit betekent ook dat je te maken hebt met wat belastingregels en andere wetten. Zeker binnen Europa is dit best eenvoudig, omdat internationale handel wordt gestimuleerd.

Maar je moet wel opletten dat je het goed regelt, want een boete is een dure aangelegenheid. Als je zelf producten verscheept naar Duitsland, moet je je aanmelden bijvoorbeeld. 

Hoe geld verdienen met Amazon

Vergeet ook niet dat je ook al snel met verschillende talen en culturen te maken krijgt. De Nederlandse markt is wat klein en je moet minimaal in het Duits of in het Engels aan de gang. 

Uiteraard kun je makkelijk via Fiverr een Duitse of een Italiaanse tekstschrijver inhuren, maar je moet deze teksten ook onderhouden. Soms heb je ook wat culturele kennis nodig. Een letterlijke vertaling van je producttekst is niet altijd voldoende. 

Fulfilment (inpakken en versturen) 

Een van de belangrijkste beslissingen die je moet maken als Amazon verkoper is hoe je de verzending gaat doen. Een optie is om je spullen rechtstreeks naar een magazijn van Amazon te laten sturen. Amazon pakt de producten vervolgens in en verscheept ze naar de klant.

Je kunt ook zelf je pakketjes versturen of dit laten doen door een fulfilment center ergens in de landen waar je levert.

Het is een hele wetenschap om hier een goede beslissing over te nemen. 

Als je kiest voor Fulfilment By Amazon (FBA) heb te maken met veel verschillende kosten. Je betaalt voor voorraadbeheer, verwerking van retourzendingen en voor de verzendkosten. 

Dit zijn vrij kleine bedragen, maar doordat je zoveel kostenposten hebt, zijn geen twee verkopers hetzelfde bedrag kwijt per bestelling.

Amazon verkopen

En soms zijn de kosten van fulfilment doorslaggevend in de keuze aan welke landen je levert. Door de Brexit is het niet eenvoudig om Groot-Brittannië te beleveren vanuit Duitsland of omgekeerd. Het kan wel, maar het kost een hoop geld. 

De keuze uit welke landen je (eerst) gaat bedienen, is dan ook vaak ingegeven door de belastingregels en de kosten van fulfilmentMijn tip: als het enigszins rendabel is, laat je producten dan verschepen door Amazon zelf.

Dit scheelt je niet alleen een hoop werk, maar Amazon houdt dan ook zelf in de gaten wat er met een verzending is gebeurd. Als iemand zich bij de klantenservice meldt en jij kan niet bewijzen dat jij een pakketje hebt verstuurd, dan kan dit grote gevolgen hebben voor je account. 

#3 Richt je product pagina meesterlijk in 

Wat voor product je ook verkoopt, de inrichting van je product pagina’s is cruciaal. Je wilt er hier voor zorgen dat daar echt een gedachte achter zit.

Dit begint al bij het lokken van verkeer (bezoekers) naar je pagina. Welke woorden gebruiken de bezoekers op Amazon in de zoekmachine? Op welke zoekwoorden is concurrentie en waar niet? 

Als je dit weet, weet je waar je op moet optimaliseren. Belangrijk om te weten, de zoekmachine van Amazon kijkt verder dan alleen de woorden die je gebruikt. Het wil de beste producten aan de klant leveren. 

Daarom kijkt de zoekmachine ook naar zaken als de conversie en de prijs. .  

Dit betekent dat je de product pagina zelf ook optimaal moet inrichten. Gebruik goede, professionele foto’s. Grote foto’s zijn het best, want dan kan de klant inzoomen. Schrijf (of laat dit doen) ijzersterke productteksten die de voordelen van jouw product duidelijk laten zien.

Je moet precies weten welke woorden de klant triggeren. Het goede nieuws als beginnende verkoper is dat reviews geen invloed hebben op de ranking. Maar reviews zorgen er wel voor dat je een hogere conversie krijgt. 

#4 Adverteren als een koning(in)

Adverteren via Amazon is een hele krachtige manier om meer omzet te halen. Sterker, eigenlijk is het zelfs nodig. En zodra je goede input hebt geleverd voor je ads gaat het volledig automatisch.

Je adverteert bij Amazon vooral in de zoekresultaten, maar je kunt ook verschijnen op de product pagina van concurrenten.

Dit is een hele krachtige tool, omdat de meeste mensen graag even vergelijken voordat ze een aankoop doen. 

Het mooie aan adverteren bij Amazon is dat je betaalt per click. Dit beperkt de schade als je advertentie niet aantrekkelijk is.

Let er wel op dat er in sommige productcategorieën erg veel concurrentie is voor de schaarse advertentieruimte. 

beginnen met verkopen op amazon

Maak vooraf een goede berekening en test met wat een click mag kosten. 

Als je gaat adverteren bij Amazon moet je echt weten wat je doet. Maak je fouten, dan is het alsof je geld in een bodemloze put gooit. Daarnaast zijn er concurrenten die veel diepere zakken hebben dan jij. 

#5 Optimaliseer voor meer omzet 

Als je eenmaal de productpagina’s hebt staan, is het zaak om te optimaliseren. Probeer de teksten en afbeeldingen steeds een beetje te verbeteren. Je kunt zelfs gaan split testen, waarbij bezoekers verschillende versies van je productpagina voorgeschoteld krijgen. De beste pagina wint. 

Wanneer je samen werkt met professionals (zoals de tekstschrijver Italiaans), zorg dan dat je deze aan boord houdt. Een productpagina is zelden in een keer helemaal goed en een paar simpele aanpassingen kunnen al zorgen voor een veel hogere omzet. 

Zeker als het goed loopt, is het verleidelijk om lui te worden. Blijf een vinger aan de pols houden, want er zijn steeds nieuwe concurrenten die ook proberen om een graantje mee te pikken van jouw succes.

Als je eenmaal een paar succesvolle producten en een merk hebt staan, is er ook ruimte om uit te breiden. Meerdere producten bijvoorbeeld of een tweede merk. 

Wil je echt unieke waarde toevoegen, dan ga je je eigen producten ontwikkelen. Je hebt dan een unieke positie die iemand anders niet zomaar kan innemen.  Dit klinkt heel duur en ambitieus, maar valt in de praktijk vaak best mee. 

Verkopen via Amazon beginnerscursus

Amazon biedt de wereld aan mogelijkheden om geld te verdienen, maar een groot deel van de mensen die het probeert faalt jammerlijk. Denk alleen maar aan al die mensen die niet door de eerste selectie bij Amazon komen. 

Als je succesvol wilt verkopen via Amazon, helpt het enorm als je kunt leren van ervaren verkopers.

Bas Urlings is al bijna een kwart van zijn leven aan het ondernemen op Amazon en heeft al honderden mensen geholpen bij het opbouwen van hun eigen store op Amazon. 

In de gratis training van Bas leer je alles dat je nodig hebt voor een succesvol debuut op Amazon. 

Bekijk hier de aanbieding van

Plaats een reactie