Voyager Token (VGX) Staken bij Binance | Uitleg, Rewards + Stappenplan

Voyager Token (VGX) kun je tegenwoordig tegen een aantrekkelijk rentepercentage staken bij Binance. In dit korte artikel geef ik je de instructies hoe je dat doet. In 3 stappen zie je hoe je je voyager coins gaat staken. Om staking aan te zetten dien je jezelf aan te melden bij Binance. Doe dat dus alvast en verifieer je account zodat je zo snel mogelijk de rente kunt ontvangen!

Hoe werkt het staken van VGX?

Het is eigenlijk heel simpel.

Om met voyager te gaan staken dien je in het beheer te zijn van minimaal 1 token bij Binance. Zorg er dus voor dat je hier je coins koopt of zet het over van een andere exchange zoals ikzelf. Ik had zelf al mijn Voyager Tokens bij Bitvavo staan. Vervolgens heb ik 1000 VGX overgezet naar Binance voor de locked staking.

De voorwaarde voor rente vangen over je crypto is dat je het in dit geval voor een zelf gekozen periode vastzet.

Er zijn 3 mogelijkheden (kan net wat anders zijn tegen de tijd dat je dit leest):

  • Je zet je tokens voor 30 dagen vast. Je zet dan minimaal 1 en maximaal 10.000 VGX vast en krijgt dan 6,12% rente.
  • Zet het vast voor 60 dagen. Minimaal 1 en maximaal 4000 tokens met 7,24% rente (allemaal op jaarbasis)
  • Zet minimaal 10 en maximaal 1000 voyager vast voor 90 dagen. Je krijgt dan 9,25% rente.

Voordelen van Locked Staking

Mooi meegenomen toch?

Je krijgt uitbetaald in VGX zelf. Nu heb ik zelf 1000 stuks vastgezet voor 90 dagen. De rente is hiervoor ongeveer 22,XX voyager. Met een prijs van €3 per token komt dat neer op 66 euro. Die rente krijg ik niet op mijn spaargeld bij de bank.

Een ander voordeel is dat de kans groot is dat je nu van de tokens afblijft. Als je in deze cryptomunt hebt geïnvesteerd voor de lange termijn, maar je bent wel gevoelig voor (sterke) koerswisselingen, dan is dit een veilige haven. En je krijgt er nog geld voor ook.

Het is een uitstekende manier om extra tokens of geld te genereren als je er in zit voor de lange termijn. 

Deze manier van staken kent ook nadelen

Mocht de koers ineens door het dak gaan en je wilt snel (een deel van) je tokens verkopen, dan kan dat niet zomaar. Je moet de afspraak verbreken en dat kost je euro’tjes. Dat is het nadeel van geld, aandelen of crypto vastzetten. Houd daar dus wel rekening mee.

Ik heb met dit idee daarom niet alles wat ik heb vastgezet. Een deel houd ik gewoon open, zodat ik ieder moment kan verkopen als ik dat wil. 

Voyager Token Locked Staking stappenplan

Let’s get down to business. Zo ga je aan de slag.

1 – Aanmelden en verifiëren bij Binance

Het vindt allemaal plaats bij Binance Earn. Hiervoor dien je je dus aan te melden bij Binance en het verificatieproces te doorlopen. Registratie is gewoon gratis en veilig. Ze moeten checken dat je legitiem bent. Doorloop dus dat proces.

2 – VGX aanschaffen of overzetten

Zodra je aanmelding in kannen en kruiken is kun je VGX aanschaffen. Aangezien een directe betaling tegenwoordig wat lastiger is via Binance heb ik de voorkeur om tegen aantrekkelijk tarief mijn coins over te zetten vanuit een andere exchange.

Bitvavo heeft mijn absolute voorkeur. Deze betrouwbare crypto exchange is gevestigd in Nederland en heeft veiligheid hoog in het vaandel. Makkelijk in gebruik en goedkope handelskosten. Hier meld je je gratis aan bij Bitvavo en betaal je over de eerste 1000 euro geen handelskosten. Om de review te lezen vind je hier mijn Bitvavo-recensie.

VGX overzetten van Bitvavo naar Binance

Maak een account aan bij Bitvavo, stort een gewenst bedrag naar je wallet en koop vervolgens VGX tokens. Let er wel op dat je bij het overzetten van de ene exchange naar de andere altijd een aantal tokens moet betalen aan transactiekosten. Als je de Opnamekosten te hoog vindt, wacht dan even af en kom later terug. 

Het kan zijn dat de Blockchain druk is, daardoor stijgen de kosten. Als je later terugkomt wanneer het rustiger is, dan dalen dus die kosten.

Als je bij Binance ingelogd bent klik je op Deposit en dan Crypto Deposit. Zoek op VGX en kies de coin. Vervolgens zie je daar jouw unieke Binance-address staan. Die moet je kopiëren en bij Bitvavo invoegen. Als je het adres voor het eerst gebruikt, dan dient deze eerst aan je adresboek toegevoegd en geverifieerd te worden. Dit wijst zich allemaal vanzelf als je op de PC bent ingelogd.

Als dat allemaal voor elkaar is en je kunt je coins verzenden, voer je het adres in van Binance, het juiste netwerk en de hoeveelheid VGX die je wilt verzenden. 

Voyager Token Staking Binance

3 – Gewenste aantal en periode vastleggen

Zodra je de voyager tokens bij Binance hebt kun je ze nu gaan vastleggen voor staking. Ga naar Wallet -> Earn en klik vervolgens op Binance Staking Products. Vanuit hier kun je navigeren naar VGX door erop te zoeken en klik op Stake Now. 

VGX staken bij Binance instructie

Vervolgens kom je op onderstaand scherm uit. Hier kun je precies zien hoeveel VGX je beschikbaar hebt, over welke periode je dit wilt staken en wat je verdiensten zullen zijn. Dit mag je dus allemaal naar eigen wens invullen. 

Zodra je op Confirm drukt wordt het in gang gezet en vanaf dat moment is je staking begonnen!

Locked Staking Voyager Tokens

Disclaimer + let hierop

De informatie uit dit artikel is puur ter educatie. Ik deel mijn ervaringen en de dingen die ik doe, maar dat betekent niet dat dit financieel advies is. Ik ben namelijk geen financieel adviseur en daarom is gebruik hiervan 100% jouw eigen verantwoordelijkheid. Beleggen en investeren neemt risico’s met zich mee en daar moet je rekening mee houden. Ik kan nooit verantwoordelijk worden gehouden voor de winsten en verliezen die je maakt.

Waar leer je nog meer van dit soort crypto-dingen?

Staken met VGX is één van de vele mogelijkheden die de wereld van digitale munten met zich meebrengt. Er is nog zoveel meer. Je kunt bijvoorbeeld ook XRD staken binnen je eigen wallet. De kans is groot dat ik meer artikelen ga plaatsen over ik mijn geld aan het werk zet.

Hopelijk is deze VGX locked staking instructie duidelijk. Laat het me weten in een reactie of het helpend is of als je nog vragen hebt… stel ze dan kan ik het artikel nog duidelijker maken indien nodig. Dit soort trucjes om geld te verdienen met crypto kun je ook leren binnen de Crypto Mastery.

Hoe je op een winstgevende manier kunt leren investeren in crypto

Ben je nog een beginner in wereld van crypto en wil je leren hoe je hier geld mee verdient in plaats van verliest (wat de meeste mensen helaas doen) dan raad ik je de gratis crypto training van Derek en Patrick aan. Aanmelden is kosteloos, zie hier meer informatie wanneer deze online training begint.

Overigens zijn er ook andere crypto cursussen uitgebracht en zijn er tal van boeken over digitale munten geschreven. Als je op zoek bent naar het neusje van de zalm, is de Crypto Masterclass hetgeen wat je nodig hebt om alles te leren over crypto en hoe je hier winstgevend in wordt.

Voor meer informatie over deze masterclass raad ik je aan mijn recensie en ervaringen te lezen.

Veel plezier en succes!

Plaats een reactie