7 Redenen Waarom Je Niet Rijk Bent (En Nooit Gaat Worden)

In dit artikel belicht ik 7 redenen waarom jij niet rijk bent en dit ook nooit gaat worden als je dit niet verandert. Doe er je voordeel mee, want door de tips en adviezen op te volgen ga je WEL rijkdom vergaren. Vraag jezelf af: wat is rijkdom voor mij?

Veel mensen zeggen dat ze rijk willen worden. En als ik dan kijk naar hun acties en dagelijkse gewoontes, dan zie ik iets heel anders.

Reden 1: Gebrek aan helderheid

De eerste reden waarom je niet rijk bent is vanwege een gebrek aan helderheid.

Waar we het al eerder over eens waren; de meeste mensen ZEGGEN wel dat ze rijk willen zijn maar waarom doen ze er dan niets voor? Daarmee is het eerst belangrijk dat je de vraag “wat betekent ‘rijkdom’ voor mij” beantwoord? Hoe ziet je leven er uit als je rijk bent?

Kijk, de woorden ‘rijk’, ‘rijkdom’ en ‘welvarend’ zijn heel algemeen. Het is van belang om helderheid voor jezelf te creëren wat deze rijkdom werkelijk voor jou betekent.

Hoeveel geld verdien je maandelijks en waarmee? Hoeveel uur werk je? Hoe ziet je dag er uit? Wat heb je voor huis / auto / tuin / leven? Wat ben je aan het doen? Etc. etc. Allemaal vragen die je jezelf dient af te vragen voordat je überhaupt kan beginnen met het creëren van die rijkdom.

Weinig mensen weten WAT ze willen en WAAROM ze dit willen.

Het grappige is dat mensen vaak denken dat ze miljoenen moeten verdienen om hun droomleven te ervaren. Terwijl ze 97% van de keren niet eens zoveel geld nodig hebben om het leven te leiden waar ze naar verlangen. Mede daarom is het zo van belang om eerst helder te hebben wat je wil en om daarbij te kijken wat dit allemaal kost & hoeveel je hiervoor moet verdienen.

Het scheelt nogal of je €300.000,- per jaar moet verdienen om je droomleven te krijgen en houden of dat je €3.000.000,- moet verdienen. Ga dit eerst na. Wat kost alles in jouw droomleven. En daarmee bedoel ik niet ‘grofweg’. Nee, EXACT. Wat kost het EXACT om jouw droomleven te hebben? Wat kost je huis en alles daar omheen, zwembad, fitness, noem het maar op.

niet-rijk-zijn-2

Reden 2: Geen (sterke) waarom

Naast het gebrek aan helderheid hebben mensen geen sterke WAAROM. Ze willen wel rijk zijn (tenminste, dat zeggen ze) alleen dan wel als het makkelijk komt aanwaaien. Ze willen het werk er niet voor doen. En laat me je nu al verklappen: not going to happen.

Waarom wil je rijk zijn? Misschien is het voor de vrijheid. Je gezin en familie. Status. Lekker kunnen leven. Andere mensen inspireren en helpen. Wat het ook is, schrijf voor jezelf uit waarom. Als je niet 100 redenen waarom kunt verzinnen, dan wil je het niet erg genoeg en ga je nooit rijk worden.

“How bad do you want it?” is een bekende uitspraak van multi-miljonair Dan Lok. Hij is er van overtuigd dat als je niet ‘hongerig’ genoeg bent, je het nooit gaat bereiken. Daarbij, als je maar hongerig genoeg bent, dan vind je altijd wel manieren om het te halen. Een whatever-it-takes mentaliteit maakt je succesvol.

Reden 3: Ze laten zich meeslepen door hun omgeving

Niet alleen wijzelf, ook onze omgeving kan enorm tegenwerken.

Je bent je beste vriend en je grootste vijand tegelijk. Hier zit een kern van waarheid in. Want niemand kan jou meer mee- of juist tegenzitten in het leven dan jijzelf. Over deze mindset gaan we het later nog hebben. Eerst is het van belang om onze omgeving te belichten.

Partners, collega’s, ouders, vrienden, familie en andere mensen die we niet of nauwelijks kennen. Iedereen met wie te maken hebben hebben een invloed op ons. Zo ook op onze denkwijze en in onze weg naar rijkdom. Of armoede.

Van jongs af aan krijgen we gewoontes, gedragingen en denkwijzen aangeleerd. Het moeilijke is vaak dat onze ouders al arm zijn en we daarmee hun gedragingen overnemen. Dan gaan we naar school en krijgen we les van arme docenten. Dan krijgen we vriendjes en vriendinnetjes van wie hun ouders arm zijn. Als we gaan studeren en een (bij)baan krijgen gaan we om met mensen. Die arm zijn. 

Zo zie je maar, vrijwel iedereen om ons heen is arm. Hoe verwachten we dan dat wijzelf rijk worden?

Het is belangrijk om jezelf bewust in een omgeving te plaatsen die bijdraagt aan jouw rijkdom. Het is heel lastig om het zelf en alleen waar te maken. Ik zeg niet dat het onmogelijk is, maar het is ERG uitdagend. Een van de beste adviezen die ik je kan geven is: plaats jezelf in een omgeving waarin je wordt gestimuleerd om rijk te worden.

niet rijk zijn leraar

Reden 4: Geen vertrouwen hebben in zichzelf

Over mindset gesproken, een andere belangrijke reden dat je niet rijk bent en dit nooit gaat worden is vanwege het gebrek aan vertrouwen. 

Een gebrek aan vertrouwen in het proces en dat je daadwerkelijk rijk gáát worden. Hoe kun je ooit rijk worden als je er niet eens in geloofd dat dit mogelijk is? Als je niet geloofd dat ook JIJ rijk kan worden, zal je nooit de acties ondernemen die er voor nodig zijn.

Er worden per dag meer miljonairs ‘gecreëerd’ dan ooit. De middelen hebben we. De mensen hebben we. De trainingen, cursussen en programma’s zijn RIJKELIJK beschikbaar. Vanwaar zijn er dan toch zoveel blokkades?

Een cruciaal advies hierin is: laat jezelf los. Laat los wie je denkt dat je bent. Sta open voor nieuwe inzichten en laat je nieuwe identiteit vormen als miljonair. Dit klinkt misschien een beetje vaag, maar wat ik ermee bedoel is dat ik al miljonair was VOORDAT ik daadwerkelijk dat geld op mijn bank had staan.

Om miljonair te worden, moet je het eerst in je hoofd zijnJe hebt het vertrouwen in jezelf dat dit gaat lukken. No Matter What en Whatever-It-Takes.

niet rijk zijn 4

Reden 5: Armoede-Mindset vs. Rijkdom-Mindset

Een van de meest zwaar wegende redenen dat jij niet rijk bent en dit nooit gaat worden is je mindset.

Zoals we al eerder hebben besproken, je bent je beste vriend of je ergste vijand. Je werkt jezelf TOE naar rijkdom, of spoelt jezelf naar de afgrond. Van jongs af aan wordt ons een bepaalde mindset ingeprent. Je moet werken, studeren en een goede baan krijgen.

Een belangrijk verschil tussen arme mensen en rijke mensen is dit: arme mensen geven hun tijd voor geld. Ze werken uren om daar per uur een bepaald bedrag voor te krijgen. Rijke mensen daarentegen steken hun geld ergens in zodat het ze tijd bespaart.Ik zoek constant naar mogelijkheden om bepaalde processen te versnellen. Zodat ik in minder tijd MEER geld en MEER groei veroorzaak.

Een armoede-mindset is als een rem. Je reist ergens naar toe, maar je laat je handrem erop staan. Het zal je constant tegenwerken. De armoede-mindset is een mindset van nemen. Pakken wat je pakken kan. De rijkdom-mindset is een mindset van geven. Daar waarde bieden waar het kan. Creëren, produceren en geven.

Rijkdom is een bijproduct van het bieden van veel waarde.

Reden 6: Zich mee laten slepen in angst en twijfel

Deze reden ligt in lijn met het gebrek aan vertrouwen dat je het waar gaat maken.

Laat me je één ding verklappen: JE GAAT FALEN! Hoe paradoxaal het ook is: hoe meer je faalt, hoe meer succes je genereert. Je probeert dingen, je blijft openstaan voor nieuwe dingen, je experimenteert en bovenal: je gaat door.

Daar is waar de meeste mensen de mist in gaan. Ze twijfelen of het wel werkt. Ze zijn bang dat het mislukt. Sceptisch zijn is niets anders dan angst. Rijke mensen doen het gewoon. Hiermee zeg ik niet dat wij niet bang zijn en dat we nooit twijfelen. Jawel, dat doen we zeker wel, maar dat maakt niet uit. We geven het een kans. En vaak falen we, maar dat maakt niet uit omdat er altijd weer succes zal zijn.

niet rijk zijn denk

Reden 7: Geen toewijding

Darren Hardy beschreef het in zijn meesterlijke boek ‘The Compound Effect’: Small, smart choices + Consistency + Time = RADICAL DIFFERENCE.

In de huidige wereld is er een drastisch gebrek aan toewijding. Dat je dit artikel tot en met nu volledig hebt gelezen, zegt heel veel over jou. Je bent anders en hebt wel degelijk de kans om rijk te worden. 

Weinig mensen hebben een ijzersterke focus. Ze geven het bij een nieuw programma na enkele weken, uren of zelfs minuten al op. Een YouTube video mag niet langer dan 2 minuten duren. Dat is al te lang en mensen zijn hun aandacht kwijt. De meeste mensen geven HEEL snel op.

Ze planten het idee al in hun hoofd dat het niet gaat werken. Bij voorbaat zeggen ze al tegen zichzelf dat het niet gaat werken. En dit is exact de reden waarom ze niet rijk zijn en nooit gaan worden. Als je jezelf niet toewijd aan iets is het niets en gaat het nooit iets worden.

Als jij jezelf WEL kunt toewijden aan een programma dat jou rijk gaat maken, dan ga je hoe dan ook rijk worden. Weet je nog? Een ‘Whatever-It-Takes’ mentaliteit. Consistentie. Iedere dag IETS doen. NOOIT opgeven. 

Eigenlijk is het wel mooi dat het moeilijk is om rijk worden, anders zou iedereen het wel doen. 

Ben jij er klaar voor om jezelf toe te wijden aan rijkdom? Je hebt nu de 7 redenen ondervonden waarom je NIET rijk bent en dit nooit gaat worden. Er is nu GEEN reden meer om er niet voor te gaan.

niet rijk zijn 3

Veel plezier in jouw weg naar rijkdom. Als je vragen hebt, stel ze gerust. Plaats een reactie of stuur een bericht. 

Plaats een reactie