Wat is de beste crypto day trade / scalp cursus in Nederland?

Aan crypto day trade en scalp cursussen in Nederland geen gebrek. Maar wat is de beste? In dit artikel scheid ik het kaf van het koren. Ik ga het kort houden, want net als met scalpen is het een kwestie van een kans zien en daar direct op in kunnen spelen. Wat is de beste cursus om te scalpen en daytraden met crypto?

De 5 scalp en day trade crypto cursussen die ik heb gevolgd

Dit zijn de 5 programma’s die ik (in deze volgorde) heb gevolgd:

  1. Trading Formule van Mark de Vries
  2. Money Mastermind van Alles Over Crypto
  3. Cryptonite Academy van Corne Marchand
  4. Technische Analyse cursus van Madelon Vos
  5. Daytrading en Scalpen leerprogramma van Doopiecash

Geen zin om te lezen en direct benieuwd welke cursus mij de beste resultaten heeft gebracht? Klik op de link voor meer informatie over het programma van Berry en Chris:

Trading Formule van Mark de Vries

In juni 2022 besloot ik met traden te beginnen. En zoals met alles wat nieuw is moet je “ergens” beginnen. Mark de Vries kende ik al langer en is een chille gozer die op zijn YouTube kanaal interessante video’s heeft. Zijn manier van uitleggen en intonatie sprak mij erg aan. En voor nog geen 200 euro beginnen met leren traden, leek me een heel goed startpunt.

Deze cursus staat op nummer 2 van de 5. Ik vond het een zeer fijne course en heb veel geleerd. Echt een goede basis over charts lezen, prijsactie kunnen volgen, support en resistence tekenen enz.

Met deze cursus heb ik wisselend resultaat gehad. Uiteindelijk niet het resultaat wat ik zocht, want ik maakte overall verlies. En met traden mag je verlies maken, zolang de winst die je maakt maar hoger is dan het verlies. En bij dit systeem was dat voor mij niet zo.

Dat ligt niet perse aan de cursus, maar meer aan dat ik pas net bij het traden kom kijken. Het kost doorgaans veel meer tijd om winstgevend te kunnen traden.

Waar ik wel tegen aanliep bij de Trading Formule was dat er met dit systeem niet veel kansen zijn. Je kunt maar af en toe een goede setup vinden. Ik ben een man van actie en heb liever meerdere kleine trades, zolang ik maar elke dag kan traden, in plaats van misschien 1 of enkele keren per week.

Mark gaf ook toe dat hij niet veel trades nam. Voor mij waren dit genoeg redenen om verder te kijken. Maar goed, ik vind het echt wel een fijne cursus en het kan zeker geschikt zijn voor veel mensen.

Verder is het niet erg om van verschillende mensen te leren. Iedereen heeft zo zijn eigen methode en wat bij mij past kan weer totaal niet bij jou passen en andersom. Het is een kwestie van uitproberen en kennis met ervaring opdoen.

Money Mastery van Alles Over Crypto

Dit zie ik uiteindelijk niet echt als echt een trading cursus. Het biedt meer een soort overview over hoe de markten werken en waar je op psychologisch vlak als trader mee te maken krijgt.

Deze cursus staat op plek nummer 4 van de 5 cursussen. Er is behoorlijk veel interessante informatie te vinden in deze cursus, maar het gros is veel te vaag en abstract. Je kunt er niet echt mee uit de voeten als het neerkomt op trading.

Het liefst heb ik een concrete aanpak of stappenplan en niet allerlei abstracte dingen over welk perspectief je moet ontwikkelen over de markt en daar dan op moet anticiperen. Dat klinkt leuk, maar HOE moet ik daar dan op anticiperen? Dit kwam niet duidelijk aan bod.

Wel een goede overview dus en ik vind ook dat Patrick Suiker en Derek Westra verder prima kunnen vertellen. Het is echter meer geschikt als programma om te leren investeren, in plaats van echt actief (day) traden en scalpen.

Cryptonite van Corne Marchand

Dit de derde cursus die ik ben gaan volgen en deze staat toevallig ook op plek nummer 3 van de 5. Ik heb veel geleerd in dit programma. Corne haalt veel indicatoren aan en deelt ontzettend veel kennis in zijn programma waarin je echt wel leert naar de charts te kijken.

Voor mij is dit programma echter ook te vaag gebleken. Wat voor mij nogal verwarrend is, is dat hij van alles door elkaar haalt en gebruikt. Zo heeft hij het de ene keer over dat hij vooral een swing trader is, terwijl hij wel een soort day trade strategie deelt, maar dan zegt hij vervolgens ook dat deze te gebruiken is op alle timeframes.

En dus dat een day trade strategie bij wijze van ook kan werken als swing trade strategie, zolang je het timeframe maar verandert. Met de kennis die ik nu heb opgedaan (5 cursussen, half jaar ervaring en zo’n 10 trading boeken verder) weet ik dat swing traden een heel ander kopje thee is dan day traden. En scalpen werkt weer heel anders. Ik vind het nogal merkwaardig dat hij dit zo zegt en dat hij in feite alles over 1 kam scheert. Dat klopt niet.

Ik heb veel geleerd en meer inzicht gekregen in het traden, daarom staat deze cursus ook boven het programma van Alles Over Crypto, maar nog steeds is het echt veel te abstract. Er wordt teveel aan de verbeelding overgelaten. Ik mis een concreet systeem.

Het valt me ook op dat verschillende patronen waar hij “goed” op zou traden juist vaak het tegenovergestelde doen dan wat hij verwacht. Helaas kan ik daar niet zo van op aan.

Zie het als een cursus waarin wordt gezegd “dit kun je gebruiken” en “dat is een mogelijkheid” en “hier kan je naar kijken” in plaats van concreet doe dit, dan dit en dan dat. Het is allemaal te vaag en er is geen duidelijk systeem.

Technische Analyse van Madelon Vos

Dan komen we bij de in mijn ogen minste cursus van alle cursussen die ik heb gevolgd op het gebied van traden in crypto. Deze cursus heb ik (gelukkig) gratis kunnen krijgen via het STAP budget. Want anders had ik mijn geld teruggevraagd.

Begrijp me niet verkeerd. Madelon Vos is goed bezig. Ze is ontzettend intelligent en weet op haar YouTube kanaal dingen goed uit te leggen. Ik kijk geregeld haar video’s over de macro economie. Echter heeft ze in mijn optiek met deze technische analyse cursus de plank volledig misgeslagen.

Het is echt een basic cursus over hoe je een chart moet lezen en wat het verschil is tussen long gaan en short gaan. Heel veel verder dan dat kom ik eigenlijk niet. Maar dit wordt dan in heel veel woorden en uren uitgelegd.

Ik wist dat Madelon haarzelf graag hoort praten, maar in deze cursus wordt dat wel heel erg duidelijk. Als iemand regelmatig in 1 zin zegt: “Feitelijk gezien is het in feite zo dat …” dan haak ik snel af.

Nogmaals, Madelon Vos is een intelligente meid en haar kijk op de wereld en economie vind ik interessant, maar deze cursus is voor mij nutteloos gebleken.

Daytrade en Scalp leerprogramma van Doopiecash

Van het slechtste naar het beste. Voor mij is de cursus van Doopiecash de beste als we het hebben over leren daytraden en scalpen. Sowieso vind ik hun Haagse accent erg grappig, maar dat doet er eigenlijk niet zo toe.

Ik zat er al een tijd aan te denken om deze cursus te kopen, maar ik had nog toegang tot de cursus van Corne en ik zou via STAP de cursus van Madelon krijgen, dus ik dacht dat dat wel voldoende zou moeten zijn. Bleek toch niet het geval en wat ben ik nu blij dat ik mezelf dit progamma als kerstkado heb gegeven. Wat een verschil!

Ze leggen de dingen kort, maar heel duidelijk uit. Om even contrast te bieden; een geheel hoofdstuk van 3 uur over hoe de prijs beweegt van Madelon Vos ten opzichte van 17 minuten waarin Chris en Berry hetzelfde en nog meer (+ duidelijker) uitleggen.

En daar houd ik van. Korte, krachtige informatie zonder poespas. Gewoon, to the point met alleen de informatie die nodig is om aan de slag te kunnen. Een uniek en duidelijk systeem waarbij alles precies helder is.

Het is zelfs zo duidelijk dat er bijna geen twijfel over mogelijk is. Je weet op welk timeframe je moet kijken, wat je moet zien, wat je nog meer wilt zien ter conformatie en vervolgens hoe je de trade moet plaatsen. Ze leggen het stapje voor stapje uit, hun eigen ontwikkelde unieke scalp systeem.

Zo duidelijk heb ik het in geen enkele andere cursus gezien. Ook begrijp ik door een hele korte video binnen deze cursus veel beter hoe de markt in elkaar zit en beweegt. Dat heb ik in alle andere voorgaande cursussen nog niet gezien.

En ik heb er direct leuke resultaten mee:


Kortom, voor mij is het Day Trading en Scalp leerprogramma van Doopie Cash de cursus waar ik lang naar op zoek ben geweest. Als je nog echt helemaal blanco bent met traden, schijnt hun Swing Trading programma het beste startpunt te zijn, maar daar als je nu al weet dat je graag wilt day traden kun je het beste hun combipakket aanschaffen.

Het scheelt je een hoop geld in vergelijking met de meeste andere programma’s en ik vind hun community ook super waardevol. Je krijgt dan toegang tot de openbare community, maar ook tot het afgeschermde gedeelte van jouw specifieke programma.

Waarom daytraden en niet swing traden?

Ook heb ik me een tijd lang bezig gehouden met swing traden, maar dit ligt me niet. Bij swing traden focus je je toch op trades die dagen, weken of zelfs maanden kunnen duren. In mijn ervaring is crypto daar veel te onvoorspelbaar voor. Je kunt maar moeilijk ver vooruit kijken, want er gebeuren altijd wel dingen die je op voorhand niet had kunnen voorzien. Denk aan het hele gebeuren rondom FTX.

Bij daytraden hoef je niet bezig te zijn met wat iets op de langere termijn gaat doen, maar houd je het gewoon binnen die dag. En een scalp kan binnen een paar minuten al klaar zijn. Dat is wat mij veel meer ligt. Geen gedoe met lang vooruit kijken, gewoon snel instappen, winst pakken en wegwezen.

Conclusie: de beste daytrade en scalp cursus voor crypto

Lekker day traden en scalpen, voor mij is de cursus van Doopie Cash de uitblinker. En laat alle anderen ver achter zich. Anderen zullen ongetwijfeld goede resultaten met deze cursussen behalen, maar voor mij is het duidelijk.

Bekijk deze pagina voor de actuele aanbieding van de DoopieCash scalpcursus.

Ben je nog nieuw in de wereld van traden? Dan wordt de swing trade cursus eerst aangeraden. Bekijk hier de aanbiedingspagina. Maar je kunt ze ook samen kopen en bent dan goedkoper uit; dat is vooral handig wanner je nu al weet dat je wilt gaan daytaden.

Korte disclaimer nog even: natuurlijk is niets uit dit artikel financieel advies. Wat je hier ziet is mijn mening en kennis. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Traden geeft altijd een risico, want je zet geld op het spel. Daarnaast zijn er nog vele andere daytrading cursussen te vinden zoals Day Trading Masterclass van Kevin Timmer of Leverage Secrets van Mitchel van Duuren. Met deze cursussen heb ik zelf geen ervaring.

Plaats een reactie