X10 Met Crypto Review (Jan Robert Schutte via Beleggen.com) Ervaringen en Resultaten

In deze X10 met Crypto review lees je onze ervaringen Jan Robert Schutte en Harm van Wijk. Zij willen namelijk het komende jaar X 10 met crypto gaan. 

Ja, je leest het goed, hun inleg vertienvoudigen met behulp van traden in cryptovaluta. Het mooie is dat ze ons meenemen in hun reis en leren hoe wij hetzelfde kunt doen. 

Dat klinkt veelbelovend, maar is het écht mogelijk om je inleg met cryptomunten te vertienvoudigen? En helpen deze heren je goed op weg?

Zijn Harm van Wijk en Jan Robert Schutte betrouwbaar, of zijn ze er alleen maar op uit om over jouw rug geld te verdienen aan matige projecten? Dit en alles wat erbij komt kijken behandelen we in deze recensie.

Wat is de X10 Met Crypto cursus?

Iedereen weet dat de cryptowereld booming is. De prijs van de Bitcoin is in de afgelopen jaren enkele keren over de kop gegaan en alle andere cryptomunten profiteren mee. Sommigen stijgen nog harder. 

Handelen in cryptocurrency is dus superlucratief, maar waar moet je in hemelsnaam beginnen? En hoe kom je op het spoor van de munten die hard gaan stijgen? Dit is waar X10 met Crypto een antwoord op moet bieden.

Waarom ik deze cursus heb gekocht

Er is één belangrijke reden waarom crypto zo winstgevend is: het heeft een hoog risico. Een heel groot gedeelte van de projecten draait op niets uit. Dan is er nog het risico dat je wordt opgelicht of dat je wordt gehackt. 

Het is echt wel even wat anders dan beleggen. Je moet weten wat je doet. Ik weet inmiddels wel een beetje hoe ik crypto kan kopen en verkopen, maar echt winstgevend zijn mijn avonturen nog niet. Het inzicht in de markt ontbreekt gewoon bij mij. Zo kan ik kan niet goed beoordelen welke munten een klapper gaan maken en welke niet. 

Ik heb eerder de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk gebruikt en hier was ik zeer tevreden over. Na verloop van tijd kon ik allerlei risicovolle trades uitvoeren met opties.

Ik wist wat ik deed en daarom waren de risico’s beperkt. Dankzij mijn grenzeloze vertrouwen in Harm van Wijk, ben ik ook op deze cursus gedoken.

Want eerlijk is eerlijk, 20% rendement met aandelen is leuk. Maar vergeleken met de rendementen in crypto is het kinderspel. Dat weten Harm en Jan Robert ook en daarom willen zij nu hun portfolio vertienvoudigen. 

X10 Met Crypto Jan Robert schutte Harm van Wijk

Binnen een jaar. En dat is volgens mij goed mogelijk. Het leuke is dat hoe ze dit doen delen met hun leden van de X10 Met Crypto cursus.

Opbouw van de cursus

Als je de X10 met Crypto cursus aanschaft, dan krijg je de toegang tot een deel van de ledenomgeving op Beleggen.com – dit is opgericht door Van Wijk. 

Cursusomgeving X10 Met Crypto

6 weekse online beginnerscursus

Ik raad je aan om hier gewoon mee te beginnen. Dit legt de fundering voor al jouw cryptobeleggingen. In deze cursus met in totaal tien video’s leer jij de basis van Bitcoin en andere crypto. Deze training is gegeven in de herkenbare stijl van Harm van Wijk. 

Dat wil zeggen, duidelijk, praktisch, to the point en goed ondersteund met video. In de omgeving bij Harm van Wijk vind je ook een e-book over geld verdienen met Bitcoin en Ethereum. Heel handig dat je ook geschreven documentatie krijgt. 

Een deel van de lesstof zal bekende kost zijn voor de meer ervaren crypto trader, maar ook dan steek je er zeker nog wat van op. Mijn advies is om deze video’s gewoon te doorlopen, want er zullen altijd nieuwe inzichten opkomen.

Onderzoeksrapporten

Er komen continu nieuwe munten bij. JR Schutte analyseert de meest veelbelovende munten en geeft deze als tip aan je mee. Hier schuilt altijd een beetje een gevaar in.

Jan Robert kan waardeloze coins promoten die jij dan als niet vermoedende belegger koopt. Tot dusver blijkt dat je je hier geen zorgen over hoeft te maken. De suggesties tot nu toe zijn uitstekend geweest, met als toppunt de tip om Uniswap (UNI) te kopen. Deze coin is tussen december 2020 en maart 2021 bijna tien keer over de kop gegaan. 

Dit was niet de enige klapper uit het rapport van December. Ook Yearn (YFI) en Chainlink (LINK) gingen respectievelijk 81% en 123% omhoog. Prima scores dus!

Webinars & Live Q&A’s

Dit is in mijn optiek de meest waardevolle toevoeging van de cursus. Tijdens de webinars wordt uitvoerig besproken wat de volgende expert-acties zijn. Je kunt tevens al je vragen en knelpunten kwijt omtrent het handelen in crypto. 

Precies zoals je zou verwachten, in de live Q&A’s kun je je vragen stellen aan Harm en Jan Robert. Ik heb meerdere gesprekken geluisterd en er zaten echt heel hele leerzame gesprekken bij. Klein nadeeltje is dat je een beetje moet zoeken door de video’s om de momenten eruit te pikken die jij interessant vindt. 

Premium Crypto Coaching Service (12 maanden)

Gedurende 12 maanden krijg je coaching van Jan Robert en collega traders. Vooral geschikt om je trading plannen voor een wat langere termijn te bespreken. Dit krijg je er dus gewoon bij.

2 jaar VIP-toegang mijn.beleggen.com

Beleggen.com is het forum van Harm van Wijk. Via dit forum kun je discussiëren met andere beleggers en je krijgt er ook regelmatig trading tips, ook over aandelen en andere beleggingen.

Als je deze bonus los wilt kopen, ben je best een klap geld kwijt (meer dan €600), dus een zeer waardevolle toevoeging. 

Het feit dat je ook mee kunt lezen over andere beleggingen is stiekem best een mooie bonus. Ik handel ook graag wat in aandelen en je krijgt hier ook gewoon koopsignalen over via het forum. 

Trading updates en kansen

Dit is een belangrijk onderdeel van het X10 portfolio. Via e-mail en telegram (een soort WhatsApp) krijg je een signaal wanneer Jan Robert een trade uitvoert. Deze signalen zijn vaak van uitstekende kwaliteit. 

Jij kunt vervolgens kiezen of je hierin mee gaat of niet. Ook worden hier de ontwikkelingen bijgehouden omtrent het short-term traden en de lange termijn doelen.

Binnen twee weken 50% winst op VeChain (VET) bijvoorbeeld. Dit is slechts een voorbeeld. En je hebt maar een paar van dit soort calls nodig om dik geld te verdienen.

Jan Robert en Harm doen de trades een half uur nadat zij het signaal delen met de groep. Bij wat kleinere coins komt er redelijk wat koopvolume op gang. 

x10 met crypto review

Zodra ik een berichtje uit Telegram krijg, koop ik dan ook zo snel mogelijk. 

12 maanden toegang tot 3 Crypto Portefeuilles

Naast de trades waarmee je je portfolio hopelijk gaat vertienvoudigen dit jaar, zijn er nog drie cryptoportefeuilles die je kunt volgen. Elk hebben ze een iets andere insteek. Deze vereisen wel wekelijks wat inleg, dus het is wel handig als je nog wat geld achter de hand voor deze portfolio’s. 

Gemiddeld genomen doe je hele goede aankopen, dus je kunt ook af en toe een keer een aankoopje meepakken uit een van deze portefeuilles. 

Per portefeuille heb je een aparte Telegram groep, zodat je op de hoogte blijft van trades. Er is ook een Google Sheets document waarin realtime het rendement wordt bijgehouden. 

Toegang Telegram Groep Live Crypto Trading

In deze Telegram groep deel je kennis en ervaring met andere deelnemers uit de cursus. Uiteraard is Jan Robert ook veel aanwezig om vragen te beantwoorden. Telegram is een heel laagdrempelig medium en dat maakt het een stuk makkelijker om met elkaar in contact te komen. 

Toegang Crypto Academy Membershipsite

Dit staat weliswaar als laatste genoemd, maar is wellicht het belangrijkste onderdeel van X10 met Bitcoin. In het ledengedeelte van de Crypto Academy vind je een schat aan informatie over het handelen in crypto. 

Twee gedeelten zijn hele praktische how-to’s. Hoe handel je bij Binance bijvoorbeeld, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld. Je gaat ook wat verder de diepte in door te handelen bij Deribit. Dit is een van origine Nederlandse beurs waar je kunt handelen met hefbomen.  

Het meest leerzaam zijn de trading webinars, waarbij je live meekijkt met trades. Hier laat Jan Robert zien waarom hij bepaalde trades uitvoert. Je kunt terugkijken in het verleden, maar ook zelf meedoen met webinars die nog komen. 

Een deel van de webinars is overigens in het Engels. Het Engels van Jan Robert en andere sprekers is overigens prima te volgen, dus hinderlijk is dat nooit. 

 • Voor meer informatie en een uitgebreide product omschrijving raden wij de overzichtspagina aan over het X10 met Crypto programma. 

Mijn ervaringen met X10 met Crypto

In de crypto wereld kun je jezelf helemaal verliezen in allerlei korte trades. Voor je het weet zit je met €100 een nacht te wachten tot je een stijging van 2% kunt verzilveren. 

Het verfrissende aan wat je leert in deze cursus is dat je wat meer voor de langere termijn belegt. Je hebt er genoeg aan als je eens in de 2 of 3 dagen even kijkt hoe met je munten staat. Dit was al een van de sterke punten van de Trading Navigator Methode en ik ben blij dat je hier ook terug ziet.

Trade Alert bij X10 met Crypto

Crypto is toch een beetje een versnelde versie van aandelen; een maand in crypto is een jaar in de aandelenwereld. 

Het is wel verleidelijk om te gaan vertrouwen op wat Harm en Jan Robert te vertellen hebben. Het kost echt moeite om zelf de juiste analyses te leren doen. Risico is dat je dan een beetje afhankelijk wordt van de signalen en de rapporten en dat je daardoor niet zelf leert om de kansen in de markt te spotten. 

Wanneer je zelf wilt leren handelen, dan is het onmisbaar dat je de webinars volgt. Hierin leer je verreweg het meest over hoe je goede trades spot. Als we een nadeel moeten noemen, dan is het wel dat de hele cursus een beetje onoverzichtelijk is.

Je hebt al snel een paar Telegram groepen, twee cursusomgevingen en nog een sloot mails in je bezit. Het was iets makkelijker geweest als je gewoon een geïntegreerde omgeving had. 

Is X10 met cryptomunten binnen een jaar mogelijk?

Eerst was ik sceptisch. Je inleg binnen een jaar vertienvoudigen, dat kan toch bijna niet. Inmiddels heb ik er alle vertrouwen in dat het kan. Met de slimme technieken en bewezen strategie van Schutte & Van Wijk is dit echt geen illusie.

Een eerste conclusie binnen deze X10 Met Crypto review is dan ook dat het een ijzersterke course met begeleiding is. Het kost wat geld om toegelaten te worden, maar dit haal je er in veelvoud weer uit. Niet alleen in geld, maar bovenal in tijd. 

De hoeveelheid tijd die ieder lid zich hiermee bespaard is ongekend. Al het moeilijke researchwerk is al verricht door de experts. Het enige wat jij nog hoeft te doen is ernaar te luisteren en de acties in de praktijk toe te passen.

Het mooie is dat je niet eens zo heel veel inleg nodig hebt. Als je met een paar duizend euro begint, dan kun je al voldoende winst maken. Zorg hoe dan ook dat je je kansen spreidt. Ga niet all-in op een trading signaal.

Ook al is het track record uitstekend, als het toch even een keer misgaat, dan wil je niet al je geld vast hebben zitten in één munt.

Wie zijn Harm van Wijk en Jan Robert Schutte?

Drs. Harm van Wijk is een van de bekendste experts op het gebied van beleggen in Nederland. In dit artikel maak je nader kennis met Harm van Wijk. 

Jan Robert Schutte is een van de oprichters van de Crypto Academy. Hij heeft eerder zijn sporen al gemaakt in andere beleggingen en is later begonnen met de Crypto Academy.

De missie van de Crypto Academy is om mensen te helpen om verder te kijken dan een buy and hold strategie voor crypto. Want laten we eerlijk zijn, meestal is niet meer dan buy and hope. Gokken dat je de juiste keuze hebt gemaakt. 

Voordat Jan Robert in de crypto ging, werkte hij als optiehandelaar. Met een compaan richtte hij in 2011 de OptieAcademy op en in 2017 de Crypto Academy. Bekijk het LinkedIn-profiel van Jan Robert Schutte

Kortom, je krijgt toegang tot meer dan halve eeuw aan pure beleggingservaring. 

Eindoordeel van deze X10 met Crypto review

Aan het eind van mijn ervaringen zet ik de belangrijkste bevindingen nog even voor je op een rijtje. 

Voordelen

 • IJzersterke trading signals. Bijna alle signals die ik heb gezien, hebben winst opgeleverd en ruim ook.
 • Ervaren trainers. Zowel Harm als Jan Robert zitten al een kwart eeuw in het vak
 • Intensieve begeleiding. Meerdere keren per week zijn er wel webinars die je kunt volgen. Ik raad je aan om dat ook te doen, want daar leer je het meeste van. 
 • Ook goed te doen voor beginners. Juist als je nog geen flauw benul hebt van crypto… koop deze cursus. Je leert alles wat je nodig hebt van leek tot expert. 
 • Goede prijs/kwaliteit verhouding. De kosten voor de cursus van een kleine 1000 euro zijn heel redelijk voor wat je ervoor terugkrijgt. Normaal betaal je voor dergelijke begeleiding minimaal 2000 euro per jaar. Soms zelfs het tienvoud. Nu voor deze prijs de begeleiding en nog veel meer.

Nadelen

 • Deels Engelstalig. Delen van de training zijn in het Engels. Ik vind het allemaal prima te volgen, maar voor sommige mensen is dit wellicht een afknapper. 
 • Beetje rommelig. De cursus is verspreid over verschillende plekken. Dit is niet altijd even handig, vooral als je iets terug wilt vinden. 
 • Luiheid ligt op de loer. De tradingsignalen die je krijgt zijn zo sterk, dat je er op gaat vertrouwen. Dat is wat lastig, omdat je maar een jaar toegang hebt tot de portfolio’s. Je moet jezelf de stof dus wel eigen maken.

Conclusie: kopen of aan je voorbij laten gaan?

Zien hoe experts het aanpakken is altijd mega interessant. De cursus is in mijn optiek echt bedoeld om sturing te geven. Zij verdiepen zich in de juiste crypto coins en laten jou zien wat ze doen. Aan jou de keuze of je daar in mee gaat of niet.

Als je door de bomen het bos niet meer ziet door al die bestaande crypto munten, is X10 met Crypto een ware uitkomst. Je kunt zelf kiezen met welke crypto exchange je aan de slag gaat. Mijn favoriet is Bitvavo. Voor de meeste coins zou je je toch moeten wenden naar Binance of FTX.

Jan Robert Schutte en Harm van Wijk zijn zeker de personen van wie je wilt leren als je gaat beleggen of investeren.

x10 Met Crypto voorbeeldmodule

Alternatieve crypto cursus 

Crypto cursussen schieten als paddestoelen uit de grond. Vooral in tijden dat handelen in digitale munten populair is; dat is voornamelijk wanneer de markt bullish is (groeiende). Zodra het bearish is (dalende) dan zien mensen het niet zo zitten om te investeren in crypto. Ze hebben er immers geen vertrouwen in als alle cijfertjes in het rood staan.

Wat mij betreft steekt de Crypto Masterclass van Alles Over Crypto met kop en schouders boven de rest uit. Zeker de moeite waard om Patrick’s gratis introductievideo te bekijken over de inhoud van het programma. 

Wat zijn andermans ervaringen van X10 met Crypto?

Naast onze eigen review zeggen andermans ervaringen ook veel. Hieronder de samenvatting van andere recensenten.

 • Op X10METCRYPTO.NL is een uitgebreid artikel te vinden over het programma.
 • Geldverdienenmetpassie.nl geeft aan dat het programma extreem veel waarde biedt gezien de prijs. Hij is al een tijd bezig met X10 Met Crypto en heeft al mooie resultaten mogen behalen. 
 • Websitesmaken.nl is onlangs met de cursus begonnen en heeft zijn investering al terugverdient.
 • Slimlerenbeleggen.nl heeft al ruimschoots ervaring met beleggen en investeren in crypto. Ondanks dat bevonden zij de cursus en begeleiding van Schutte & Van Wijk als zeer bekwaam.

Plaats een reactie