Zonder Eigen Vermogen Review [IBA Coaching ] Samenvatting & Ervaring

In het boek ‘Zonder Eigen Vermogen – Hoe iedereen in vastgoed kan investeren’ van Marijn en Chantalle Noordermeer beschrijven deze ervaren vastgoedinvesteerders hoe je financieel onafhankelijk kunt worden met vastgoed. Chantalle en Marijn hebben dit gedaan zonder hun eigen spaargeld te gebruiken, want dat hadden ze niet. Op deze pagina lees je een recensie van dit boek van de oprichters van IBA Coaching.

Goed om te weten is dat ik het gros van mijn successen met vastgoed te danken heb aan de training & begeleiding van IBA.

Je leest in deze Zonder Eigen Vermogen review:

  • Wie zijn Marijn en Chantalle Noordermeer en wat is IBA Coaching?
  • Hoe het inderdaad mogelijk is om zonder eigen geld aan vastgoed te komen
  • Wat ik heb opgestoken uit het Zonder Eigen Vermogen boek

Of start met de volledige vastgoedcursus!

Wie zijn Marijn en Chantalle Noordermeer?

Als ik een boek lees, vind ik het altijd belangrijk om te weten wie de auteurs zijn. Wie zijn zij? Hebben zij hun kennis ook maar uit een boekje of spreken ze uit eigen ervaring?

Marijn en Chantalle zijn getrouwd en hebben twee kinderen. Beiden zijn het kinderen uit echte ondernemersgezinnen. En beide hebben ze altijd het gevoel gehad dat het standaardpad niet bij hen past.

Marijn en Chantalle Noordermeer

Ze zagen niets in het vaste patroon van eerst naar school en daarna ergens een stabiele baan in loondienst en trokken naar Australië. 

Waar het allemaal begon

De eerste ervaring met vastgoed deden Marijn en Chantalle op in Australië toen ze daar kamers in een appartement onderverhuurden. Eenmaal terug in Nederland moesten ze zich inkopen in een bedrijf en dit lukte terwijl ze nauwelijks een rode cent op zak hadden.

Met deze kennis en een flinke dosis ondernemendheid begon het stel te investeren in vastgoed. In 2015 kochten zij hun eerste pand en wisten heel snel uit te breiden. Ze gingen aan de ene kant heel gedegen te werk; aan de andere kant durfden ze de nodige risico’s te nemen.

Inmiddels is de vastgoedportefeuille flink uitgebreid is het stel financieel onafhankelijk. De inkomsten uit huur dekken ruimschoots de vaste lasten. Ondanks dat heeft het koppel nog steeds dromen. Ambities om in het buitenland te gaan. En ze starten nog steeds nieuwe bedrijven, zoals IBA Coaching. 

Wat is IBA Coaching?

IBA Coaching is een van de bedrijven van Marijn en Chantalle Noordermeer. IBA staat voor Imagine, Believe, Achieve, een van de lijfspreuken van de twee. 

De missie van IBA is om anderen, mensen zoals jij en ik, te helpen om ook financiële vrijheid te vinden met vastgoed. Want dat dat mogelijk is, hebben zij wel bewezen. 

IBA Coaching is vooral bekend van de IBA vastgoedtraining, waarin je een uitgebreide introductie krijgt in de vastgoedwereld. Meer weten over de IBA vastgoedtraining, lees dan deze review.

Dit omvat het Zonder eigen vermogen boek

In het boek ‘Zonder Eigen Vermogen – Hoe iedereen in vastgoed kan investeren’ lees je in 130 pagina’s een mooie introductie op het investeren in vastgoed. 

Wat lees je in het boek?

Je leest in het boek hoe Chantalle en Marijn financieel onafhankelijk zijn geworden dankzij vastgoed. Het verhaal begint met een uitgebreide introductie van de twee, waarnaar ze stap voor stap hun verhaal uit de doeken doen.

Ze hebben op hele creatieve manieren steeds geld gevonden om hun investeringen te financieren. Creatief omgaan met de regels, zonder dat het fraude was. Geld lenen bij vrienden. Geld uit hun eigen bedrijf gehaald, ook al was dat risicovol. Ze zoeken de grens op.  

Bij iedere stap lees je wat ze hebben gedaan om hun droom te realiseren. Niet alleen praktisch, maar vooral ook wat voor denkproces er bij hoorde.

iba boek zonder eigen vermogen

‘Ja, maar…’ hoor ik sommige mensen denken, de tijden zijn veranderd. Zeker, de huizen zijn duurder geworden, maar een heel groot deel van de lessen uit het boek zijn universeel. Ook nu zijn er nog wel goede panden te koop en ook nu moet je weten hoe je de financiering regelt.

Mooie extra’s

Bij het boek horen een paar hele mooie extra’s. Je krijgt twee gratis waardevolle video’s en twee berekeningen die cruciaal zijn voor iedere vastgoedinvesteerder. Als kers op de taart kun je een gratis call inplannen met een adviseur uit het IBA-team.

Wat haal je niet uit het boek?

Je leert in het boek vooral veel over de denkwijze die je nodig hebt om succesvol te worden met vastgoed. Dit is echt heel veel waard, maar niet alles dat je nodig hebt.

Chantalle en Marijn hebben de terechte keuze gemaakt om er geen zaken in te zetten over huurrecht, belastingen en dat soort zaken. Dit verandert steeds. Een boek is dan ook niet het goede middel om deze kennis over te brengen.

In de vastgoedtraining van Chantalle en Marijn leer je hier veel meer over. Deze videocursus kan natuurlijk ook op elk moment aangepast worden als er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Wat kost Zonder Eigen Vermogen?

Een hele prettige verrassing, het boek kost maar €4,97. Je betaalt in feite alleen maar de productiekosten van het boek. Het boek wordt gratis bij je thuisbezorgd, meestal de volgende dag al.

Wat ik heb geleerd uit Zonder Eigen Vermogen

Ook al beschouw ik mijzelf als een ervaren vastgoedbelegger, ook ik heb de nodige lessen uit dit boek gehaald. Ik zal er een paar met je delen.

Doe marktonderzoek

Dit klinkt als een dooddoener, maar doe goed marktonderzoek. Kijk niet alleen naar wat huizen nu kosten, maar ook naar wat de verwachtingen zijn voor de regio. Een hoog bruto-aanvangsrendement in Apenkuttenveen? Dat klinkt mooi, totdat je leest dat er in de toekomst geen hond meer in dat gat wil wonen.

Marijn en Chantalle hebben uitgebreid marktonderzoek gedaan en hebben op heel veel plekken gekeken. Zij zijn uiteindelijk in Vlissingen of all places uitgekomen. Ze woonden op dat moment zelf in Tilburg. Vlissingen is toch een ruime 130 kilometer verderop. De huizen zijn daar goedkoop en veel vastgoedinvesteerders lieten de stad links liggen. Ze dachten dat er een lichte bevolkingskrimp zou komen.

Vastgoed marktonderzoek

Al deze mensen vergeten dat er ook steeds meer eenpersoonshuishoudens komen. De vraag naar vastgoed stijgt dus, ook in Vlissingen. Wellicht is dat een les voor mensen, kijk verder dan je neus lang is.

Los van het onderzoek, zou ik het zelf nooit in mijn hoofd gehaald hebben om in Vlissingen te investeren. Tussen de regels door lees je dat ook Marijn en Chantalle er niet zoveel van hadden verwacht. Ondertussen hebben ze daar een flink aantal woningen in de verhuur en met succes.

Wees dus niet eigenwijs en ga niet op je onderbuikgevoel af. Doe onderzoek en neem de bevindingen ook ter harte. 

De ondernemersmindset

Maar wat denk ik de belangrijkste les is die ik uit het boek heb gehaald, is de mindset. Marijn en Chantalle zijn ondernemers en zij hebben die mindset meegenomen naar het vastgoed.

Als je als een ‘ambtenaar met een vast contract’ de markt op gaat, dan wordt het niets. Dan kom je terecht bij huizen die al op Funda staan en waar je een matig rendement op krijgt.

Of je krijgt alleen een standaardfinanciering tegen de standaardvoorwaarden. Of je ziet een woning weggekaapt worden door een andere investeerder die er met een goed plan wel veel geld mee verdient.

netwerk vastgoed

De vastgoedsector is een markt met concurrentie en jij moet zorgen dat je de concurrentie op een of andere manier te slim af bent. Doordat je kennis hebt. Doordat je slim financiert. Of doordat je een risicootje neemt.

Je gaat er niet als een blind paard in, je neemt een gecalculeerd risico.

Financieel onafhankelijk worden met vastgoed is een vorm van ondernemen. Daar hoort ook bij dat je erop uit moet. Praat met mensen en maak vrienden. Dit is iets waar ik zelf ook wel achtergekomen bent. Als mensen weten wat jij zoekt, gaan ze voor je aan het werk. En een kleine gunst die jij aan anderen verleend, kan zichzelf later flink terugbetalen.

Het boek is doorspekt met voorbeelden waar Chantalle en Marijn net even iets anders doen dan wat de meeste andere mensen zouden doen. En steeds met succes omdat ze een gecalculeerd risico nemen.

Eindoordeel Zonder Eigen Vermogen

Zonder Eigen Vermogen is een nuttig boekje waarin je vooral veel leert hoe je in elkaar moet steken als persoon om succesvol te worden in het vastgoed. Enkele lezers die nog niet begonnen waren met vastgoed, werden extra geprikkeld door het boek, omdat het verhaal laat zien dat het heel realistisch is om snel financieel vrij te worden met vastgoed

Ik denk dat het boek vooral geschikt is om te kijken of vastgoed wat voor jou is. Niet iedereen is uit het juiste hout gesneden en dat lees je wel als je dit boek leest. Als je de knoop hebt doorgehakt en je wilt écht met vastgoed beginnen, dan is de IBA Coaching vastgoedcursus een goed vervolg. Lees hier alvast mijn review van deze cursus. 

Voordelen

  • Leest makkelijk weg: Zonder Eigen Vermogen is absoluut geen droog boek. Dit komt vooral omdat Chantalle en Marijn hun verhaal vertellen. Het is geen droge verhandeling over de vastgoedmarkt, maar een verhaal dat leeft.
  • Belangrijke vastgoedlessen: Je kunt overal wel leren hoe een huurcontract in elkaar hoort te steken of waar je op moet letten bij een taxatie. Doordat je het verhaal van twee ervaren vastgoedondernemers leest, leer je denken als een vastgoedondernemer.
  • Mooie extra’s: Je verwacht het haast niet bij een boek dat maar enkele euro’s kost, maar je krijgt een aantal handige extra’s. Vooral de video’s zijn prima.

Nadelen

  • Wat te weinig praktisch: Je leert heel veel uit het boek, maar allerlei praktische onderdelen ontbreken. Dat kan ook haast niet anders voor een paar euro. En het is ook wel logisch, want veel onderdelen zijn aan verandering onderhevig. Maar doordat je net een succesverhaal gelezen hebt, begint het wel te kriebelen. Gelukkig is de IBA vastgoedcursus er voor de praktische kant.
  • Sommige bonussen niet zo handig: Twee van de bonussen bij het boek zijn berekeningen. Je ziet een Excel-sheet, je kunt deze niet bewerken en invullen. Het is een beetje een gemiste kans, want je kunt de berekeningen wel zelf nabootsen in Excel. Een downloadbare berekening was gewoon een stuk handiger geweest

Hoe je zonder eigen vermogen een uitgebreid vastgoedportfolio opbouwt voor een passief maandelijks inkomen

Kennis is koning. Er zijn vele boeken over investeren in vastgoed geschreven en de stap om een vastgoedcursus te volgen kan soms de beste stap zijn die iemand zet. Dan krijg je er namelijk er ook direct een rijkelijk netwerk bij.

Het beste vastgoedboek vind ik Zonder Eigen Vermogen. En als we het over trainingen hebben, dan is de IBA vastgoedcursus de #1 aanrader binnen dit vakgebied. Chantalle en Marijn geven ook geregeld een gratis vastgoed masterclass waar je je voor in kunt schrijven. Voor meer informatie over de betaalde cursus zelf, raad ik je aan mijn IBA-recensie te lezen.

Of start met de volledige vastgoedcursus!

Plaats een reactie